- Már nem csak vízhűtőket kínál a CPU-kra a Sharkoon
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fali konzol lapos tévékhez
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atla
senior tag
MSI AB miért nyavajog nekem hogy le fog járni??Mi ez fizetős lett vagy WTF?
-
Algotis
addikt
Fordult már elő BS-es Gigabyte 7850?
-
RMZ250
senior tag
Távol álljon tőlem a kötözködés de ez a csiga avataros moderátor állandóan osztogatja itt a népet(szerintem indokolatlanul) aztán most meg oldalakon keresztül megy a téma holott a játék holnap után fog Európában megjelenni. Azé na.
-
Megkérnék mindenkit, hogy a GRID 2 témán finomítsunk még pár napig, kivétel az aki igazolni tudja, hogy Amerikában él.
-
zserbox
őstag
válasz
RetepNyaraB #30784 üzenetére
virágbolti játékból gondolom mint mindenki aki itt linkelgeti a teszteket
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
PandaMonium #30783 üzenetére
Honnan van meg Nektek a Grid bench? Meg se jelent a játék
Linket kérek
-
PandaMonium
őstag
Na 13.6 beta-val benchmarkoltam a Grid 2 -t, hibahatáron belül ugyan annyi FPS-em volt. (Kb. 1,3 fps differencia). Ahogy néztem a changelog-ot csak pár apró bugot fixáltak, Windows 8 optimalizációk történtek és OpenCL támogatást kapott az Adobe Premiere PRO CC (ami elég jó hír azoknak akik sok videót szerkesztenek). Szóval aki ilyesmiben nem érintett nem hiszem, hogy megérné frissíteni.
-
zserbox
őstag
új konzol gen miatt tuti
-
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PandaMonium #30777 üzenetére
Egy fx6300 talán nem is annyira rossz választás (tuninggal persze), csakhát a fogyasztás.
-
válasz
kucseranor #30748 üzenetére
kissé vad tipp, de olyan, mintha 30Hz-es lenne a videomód, és vsync be lenne kapcsolva
-
PandaMonium
őstag
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PandaMonium #30769 üzenetére
mit mondtam az fxekről
-
HSM
félisten
válasz
PandaMonium #30769 üzenetére
"Nálam 1100/1600-hoz 1160mV kell majdnem, szóval nagyon jót fogtál ki"
Ezt próbáljátok már elfelejteni, hogy amelyiknek kevesebb fesz kell, az a jobb....
Ugyanannyit számít, mennyire szivárog az a csip, lehet a tiéd még kevesebbet fogyaszt 1,16V-on, mint másnak 1,1V-on...
Ja, és marha sokat számít a kártya környezetének hűtése is, minél hűvösebb a GPU és a VRM, annál kisebb fesz kell neki. -
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #30765 üzenetére
A gyári boost feszültsége az gpu-z szerint 1,2V terhelés alatt, ezt sikerült 1,08V ra lefaragni. 1100-as GPU mellé. Lehet van akinek fiszi kisebb fesszel is, de azért a gyárihoz képest elég szép ez is.
(#30769) PandaMonium ez a droppolt érték, 1,11V van beállítva amúgy neki, csak ennyire esik be valójában.
-
PandaMonium
őstag
válasz
zserbox #30767 üzenetére
Egészen pontosan a Sapphire csak a HD7870 -eknél ismerte el a hibát, de a HD7850 -eknél is jelen volt.
Állítólag az új "csíkos" Sapphire-nál már nincs BS, de én még mindig nem merném megkockáztatni. Inkább ASUS, Giga, MSI közül választanék (ilyen sorrendben), szigorúan a 2 vagy több ventis kiadások közül.(#30749) DEV_NULL: Na látjátok ezért haragszom ha sárba tiporjátok az FX-eket, mert utána meg jönnek az ilyen emberek akiknek lövésük sincs róla mennyit is tud valójában egy ilyen proci csak hallják róla a sok rosszat.
(#30770) kovsol: Nálam 1100/1600-hoz 1160mV kell majdnem, szóval nagyon jót fogtál ki, nem hiszem hogy van ettől sokkal tuningosabb.
-
embe
nagyúr
Köszi Urak a választ!
Használtan veszek, mert az anyagi keretem nagyon behatárolt. Így a leírtakat figyelembe véve nézelődök itt a PH-n....is. -
zserbox
őstag
-
Repsol600
addikt
Asus 7850 DC 2 V2, MSI 7850 TF 3, Sapphire-ból én csak újan vennék a BS hibás kártyák miatt, esetleg a legelső szériából azokkal nem volt ilyen gond. Gigabyte-ből van ami zöröghet, de állítólag ha meghúzzák a burkolat csavarokat elmúlik.
Nekem Giga 7870 van erre is mondták hogy zörög, de én még 1x se hallotam pedig ez a 2. ilyen kártyám.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
kovsol #30745 üzenetére
Mijaza szépen alulfeszelés? Már elfelejtettem az értéket
Egyébként mióta rendberaktam a házam hűtését, nálam is (Metro LL) gpu 65, vrm 72-78 fok körül van ugyanezen az órajelen, mint Nálad.13,4-es driverrel benchmark nélkül, mert lusta vagyok a fent említett nyílt terepen 25-28, bent 40 fps körül megy. Van egy-két érthetetlenül beeső rész (akár 20 alá
), de igen ritkán. Ilyen volt pl a motoros hajtány vezetéses fejezet, ha a járgány bekapcsolt lámpáival szembe álltam.
-
-
embe
nagyúr
Hali!
Eladtam a 7770-es vga-mat. Most keresgélek éppen.
Kérdésem: vannak kerülendő típusok? Illetve milyen típus hiba jellemző? A BS hiba csak a Sapphire kariknál fordul elő?
Ezzel a Gigabyte karival milyen tapasztalatok vannak?Köszi a választ előre is!
-
Sondi1986
addikt
válasz
Rángasd meg a procit és próbáld újra a tesztet.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
fx6300
-
kucseranor
tag
Mitől lehet, hogy fele annyi fps-t kapok, mint itt a legtöbben? FX-6300 4G 7870 1100/1200 13.4 driver.
Ultra, minden on, Fhd, 8x MSAA
-
RMZ250
senior tag
válasz
MZsoltee #30736 üzenetére
Nemtom menyibe kerül az Xbox kontroller de én egy ilyet használok már évek óta és rendkívül elégedett vagyok vele:
Egyéb gémpadokhoz képest kicsit nehéznek tűnhet de engem nem zavar, viszont túlélt már egy két dührohamot
mikor 10 körös versenyben 9 és fél körig első vagyok és az utolsó előtti kanyarban megelőznek. És természetesen vezeték nélküli.
-
Sondi1986
addikt
válasz
SVLaller #30743 üzenetére
A TUL tahiti le kártyákon a VRM-en ilyen nyeszlett hűtőbordát tettek, a sapphiron még az is jóval nagyobb.
A Sapphire kártyákon Hynix ramok vannak amitől még jobban fel lehet húzni őket.
Különben nem úgy néz ki hogy elfogynának a 7870 XT kártyák, most vagy ilyen sok selejt össze jött, vagy fogják és a viszonylag jó Tahiti chipeket lebutítják. Mit pl. a GTX660ti-nél.
-
kovsol
titán
Érdekes, hogy a sniper elite teszt lefut 1800-as rammal pixel hiba nélkül a 3dmark11 meg kifagy és tele van pixel hibával.
De nem kínzom tovább 1100/1700 az igényeimnek megfelelő és szépen alul is lett feszelve a kártya. -
kovsol
titán
válasz
SVLaller #30743 üzenetére
Azért csak óvatosan az ilyen tapogatásokkal, főleg ha menet közben csinálod.
Ram sünök biztos jótékony hatással lennének rá. Arra lennék kíváncsi, hogy pl ha a vrm helyén a hátsó felére rakva pár sünt javulna-e a vrm hőfok. Végül is a nyák ott is felmelegszik elég rendesen.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
BomiBoogie #30737 üzenetére
nekem van egy PS3 "utángyártott" me gegy speckó progi, így sikerült elhitetnem vele, hogy ez egy box joy. működik facán, de mire megszokom a karok perfekt benyomását, kezelését... belehalok
PS2-eshez szoktam... full gas, ohne gas... ennyi
-
válasz
->Raizen<- #30715 üzenetére
köszi, de eggyel semmire nem megyek - a kettőt akarom összehasonlítani.
-
pr05p3c
tag
válasz
MZsoltee #30732 üzenetére
Az Xbox 360 kontroller kompatibilis PC-vel, a vezetékes önmagában, a vezetéknélküli külön vevőegységgel (lehet olyan csomagban is venni kontrollert, amihez jár a PC-s vevőegység). Az Xboxra megjelent játékokkal teljesen kompatibilis, ugyanazt az irányítást kapod vele, amit a konzolon is (persze az egyéb játékokhoz is be lehet konfigurálni). Nekem kényelmesebb mint a bill./egér, az fps-ek kivételével szinte mindent a boxos kontrollerrel játszok.
-
Dealer95
őstag
GRID 2
1080p
minden maxon/be, 8X MSAA
FX8320@4,2Ghz + 7850 2GB@1230/5200Mhz
avg 59,4FPS (csak 1 tesztet csináltam, nem többszöri futásra jött az eredmény) -
lowzor
veterán
válasz
- = Zk = - #30728 üzenetére
persze, hogy a multira
Single-el jó, ha 5 percet játszottam (a tesztelést kivéve), mióta kijött a játék
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
yamahafan #30721 üzenetére
7850 OC CF tapasztalatok itt. ez még ugyan nem 7870 szint, de képet adhat róla, hogy mire számíthatsz.
hűtés szempontjából egyszerűbb egy kártya megfelelően méretezett hűtővel. fogyasztásban nagy különbség nem lesz, teljesítményben ahol a 7870 skálázódik, ott erősebbnek várható, viszont egy kártyával kevesebb probléma van.
jellemzően egyébként CF már annyira nem problémás, de ami játék igen, azzal adott esetben meg kell szenvedni (ld Rage).
-
lowzor
veterán
válasz
- = Zk = - #30726 üzenetére
Inkább vegyél egy tuningos 7950-et BF 3 alá, ha a mostani nem elég neked hozzá. 1200-on brutális benne a teljesítménye. Teljesen max grafikán (csak Motion Blur off) nálam nem ment 70 alá az FPS.
-
lowzor
veterán
válasz
- = Zk = - #30724 üzenetére
Akkor majd miután kipróbáltad
-
- = Zk = -
félisten
bakker... majdnem kipróbáltam a CF-et, csak a kölcsönadott VTX "csoda" megmakacsolta magát...
egyelőre (én) nem teszek le a 7870CF-ről (Y)
-
yamahafan
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Videókártya csere előtt álok jelenleg 7770 vapor-x CF-em van. A következő 2 lehetőség van 7870 CF és 7970 Single. (ASUS) Tisztában vagyok a CF betegségeivel. Nem tökéletes, de teljesítményben felül múlja a 7970-et. 1920x1080-s felbontáson játszok. Tippeket tanácsokat várok. Minden lehetőséget szívesen meghallgatok.
Köszönöm
üdv.: yama
-
marcusa
addikt
válasz
- = Zk = - #30717 üzenetére
Furi, ilyennel nem találkoztam...
-
marcusa
addikt
válasz
- = Zk = - #30713 üzenetére
A Grafikai beállításokon belül van a bench.
-
- = Zk = -
félisten
ezt a tesztet hogy csináltátok?.. én nem találom.
am nekem nics ott a box-vezérlőgombok... lehet mert nem xbox-kontrollerrel tolom?! -
megkérhetek egy Pitcairn 7870 (+ intel CPU) tulajt, hogy futtasson nekem két GRID2 benchet?
1. 1920x1080, minden beállítás maxon, 4xMSAA
2. 1920x1080, minden beállítás maxon kivéve az advanced lightingot és a GI-t, 4xMSAAarchitektúrás kíváncsiskodáshoz kell - csak az átlag fps-ekre van szükségem.
köszi!
g -
proci985
MODERÁTOR
GRID2 topik.
benchmark még belefér itt, de a játék kivesézésére van alkalmasabb hely is itt a fórumon.
-
gyuszaa
őstag
válasz
PandaMonium #30705 üzenetére
Reklámot akkor betették, de a konzolos irányító gombokat nem tüntették már el.
-
PandaMonium
őstag
válasz
kovsol #30703 üzenetére
Nem fordítva raktam, lassabb volt AVX-el.
Egyébként így sem volt sehol CPU limit a játék alatt, a minimum FPS-t is a VGA produkálta.
Egyébként eddig elég tetszetős a játék, egyetlen dolog ami nem tetszik benne az a rengeteg reklám (az Intelt nagyon pofátlanul tolja a játék, és ezt tényleg nem azért mondom mert piros vagyok). -
korcsi
veterán
Mostanában senki nem vesz 7870-et?
-
kovsol
titán
válasz
PandaMonium #30702 üzenetére
A többi dirt game ban is így va na mérés. Mivel egy normál futamot tol végig és az AI mindig máshogy viselkedik.
Képeket nem fordítve raktad? AVX el lassabb lenne ?
-
PandaMonium
őstag
Na, leteszteltem én is.
CPU: AMD FX-6100 @ 4GHz
VGA: Sapphire HD7870 XT 1100/6100MHz
Akit érdekel a teljes konfigom az adatlapomon megtalálja.Nem AVX:
AVX:
Minden maxon, tehát nem ultra preset. Élsimítás MSAA 4x.
Egyébként nem tudom, hogy miért nem tűnt fel eddig nektek de a Grid 2 benchmarkja csak elég körvonalas infót ad a dolgokról, ugyanis akárhány alkalommal lefuttatjátok másképp mennek az események a benchmark alatt (volt már olyan, hogy egész végig 4 autó között viaskodott a kocsi, de olyan is, hogy a benchmark felénél csak az üres utat kellett bámulnom).
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- WOT - Roham
- További aktív témák...
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest