- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #29994 üzenetére
Nagyon félve de megkérdezem,hogy az updatek honnan szerezhetőek be a Metro LL-hez?
-
válasz
Én nem örülnék neki, ha minden játékot ilyen elb.va adnának ki
-
Steve198310
őstag
válasz
Ja ezt éreztem én is mert ahol eddig 15 FPS vol ott most azért 60
FPS van
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Steve198310 #29993 üzenetére
Örülnék ha minden patch ekkora teljesítmény ugrást okozna minden játéknál! A metrónál + 40-50%-ot jelentett nálam.
-
Steve198310
őstag
válasz
PandaMonium #29992 üzenetére
Ja ezt én is észre vettem. Nem lépek be 1-2 nap aztán 150-300 hsz nagy csaták
Apropó. A Metro LL -ben még mindig vannak helyek ahol eléggé be lassul. De a legtöbb helyen faszán megyen a games.
De van még min csiszolnimert nem a legjobb a patch 1-2
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #29991 üzenetére
Szerintem ha nem mondod nem vesszük észre.
(Legalább is én biztos nem figyeltem)
Egyébként jó egy kis csönd néha itt is. Szélsőséges körülmények uralkodnak pár napja, van hogy feljövök 1 nap után és azt látom, hogy 2 új hsz., néha meg szintén 1 nap után egy 100 kommentes flame war dúl. -
Algotis
addikt
Most mindenki tartalékol a harmincezredik hsz. megszerzésére?
-
Algotis
addikt
válasz
->Raizen<- #29989 üzenetére
Én egy Thermaltake Commander MS-I re gondoltam, a Sharkoon Vaya-t nem javasolták, meg még talán a valamilyen Silentium ház még bejövős lehet.
Lehet, hogy kicsit többet áldozok rá, és lesz egy Zalman Z9 Plus, na az 18k-ért abszolút best buy -
Algotis
addikt
válasz
lowzor #29987 üzenetére
Neeeem nem így zörög, sokkal halkabban, egy picit normálisabb gépházzal meg se hallanád, csak nekem olyan most a gépházam, hogy 10 éves, és akkor ez volt a legolcsóbb.
Kábel menedzsment meg rezgés csillapítás stb.-től ne is álmodj, egy kőkorszaki vas az egész, de most komolyan
-
-
törölt tag
válasz
lowzor #29976 üzenetére
Ennek az üzlet része azért más!
Régebben sokkal többet játszottam,jobban lekötött. Mostanában már időm sem nagyon engedi, van hogy a társaság hiány miatt (multi) nem érdekel a játék. Most már csak annyira érdekel a VGA illetve a pc összes alkatrésze (fejlesztés terén), hogy ha kijön egy új játék ami érdekel is, azt 1x legalább ki tudjam játszani normálisan.
Most pl jóval erősebb gépem van mint amekkorára szükségem lenne,még játékok terén is. "Nem győzöm" alulfeszelni a VGA-t és a CPU-t. -
lowzor
veterán
válasz
Algotis #29977 üzenetére
Ennek megint ellentmond az, hogy rengeteg 7850 1,22V-os alapfesszel jön ki. Plussz a referencia 7850-eknek is ekkora a feszültségük. Akkor most az AMD is direkt el akarja rontani a kártyáit? Ennek a GPU-nak meg sem kottyan még 1,3V sem. Az MSI 7870 Hawk-ot is 1,35V-ig lehet húzni.
-
kovsol
titán
Ha már szóba került az tuning miatt mennyit nő a sebesség, akkor megosztom megint a régi méréseimet.
HD7850 különböző órajeleken Dirt Showdown alatt nyújtotta teljesítményét mértem.
[link]Szerintem a minimum FPS ben történő növekedés magáért beszél. Max tuninggal majdnem akkora lett a min fps, mint alap órajelen az átlag!
-
Algotis
addikt
válasz
lowzor #29975 üzenetére
Nem, nem 20 évre tervezek vga-t, hanem addig, ameddig elég. Pl. 2 éve vettem a 6770-et, az már elég kevés lett mostanra, meg úgy a gép többi része is, ezért megérett a cserére.
Nem tudom, hogy meddig képes működni egy vga, mert 2 évnél tovább nem volt még 1 vga-m sem nálam.
Inkább maradok átlagfelhasználó, és nem akarom tényleg a kártyát a határain járatni, mellesleg nem is nagyon bírja a tuningot a kártyám...A fesz állítástól meg amúgy is "félek", mert mégis csak az árammal játszadozni nem olyan vicces, és akármi elsülhet, vagy történhet és én tartok ettől. Lehet hogy ez hülyeségnek hangzik, de tényleg nem fogott meg ez a tuning dolog.
A végén még lehet, hogy nem 2 évig lesz vga-m, hanem több ideig, és sokáig fog kelleni, és számíthat 1-2 év.
Nyílván nem 8-10 év múlva, de 4-5 évig könnyen elképzelhető, hogy nem fogom a gépemet upgradelni, hanem veszek egy "Next Gen Xboxot" és a gaming meg van oldva -
lowzor
veterán
válasz
Algotis #29973 üzenetére
"Nekem az nem éri meg, hogy emiatt csökkenjen a kártya élettartama."
Nagy dolog, ha mondjuk 10 évről 8 évre csökken. Vagy te 20 évre veszel videokártyát? A 3 év gari amúgy is ott van és a kutya nem mondja meg gariztatásnál, hogy az tuningolva volt. Plussz ha annyira veszélyes lenne, akkor a gyártók sem reklámoznák 1000-el a tuningprogijaikat.
(#29972) gyuszaa:
Ezzel én is így vagyok. Amíg ki nem jön a BF4, addig kb a tesztelgetés a legjobb szórakozásom vele.
-
törölt tag
Egyébként ezen oly felesleges "vitázni" ! Mindenkinek megvan a maga érdeklődési köre!
asdxv
Ezzel nekem annyi a bajom, hogy pl hardveraprón elég ritka az olyan hírdetés ahol valaki őszintén leírja,hogy így meg úgy meg volt cibálva,szénné volt hajtva szerencsétlen VGA! -
Algotis
addikt
válasz
#77081088 #29969 üzenetére
Nekem az nem éri meg, hogy emiatt csökkenjen a kártya élettartama.
Egyébként ha a 40 FPS körüli részekhez dob egy 7 FPS-t, akkor az már nekem elég sokat számít, ugyanis a szemem eléggé allergiás a 60 FPS alatti értékekre, egy kicsit simább a játékmenet. Xbox az más dolog, ott van optimalizálás, stb. mert az is van a PC-m mellett. -
gyuszaa
őstag
válasz
lowzor #29966 üzenetére
Így van, ez egy szenvedély, hobbi. Jobban is foglalkoztat a téma, mint a játékok bevallom.
Van pár játékcím amivel néha hosszasan játszom, kikapcsolódok vele és leköt. Sajnos ezek száma egyre csak csökken. A 0day játékokra ráugrok mert ki kell játszani kategória nem vonz, de viszont az, hogy teljesítenek alattuk a hardverek már annál inkább. Valakinek ez csak egy céleszköz, pont ez a jó benne.(#29970) kovsol
Így van, valakinek nyűg kitesztelni, olvasgatni róla mert addig sem arra használja amire készült. Nekem lehet jobb szórakozást nyújt a minden évben kihányt címek új részénél.
(#29974) mr bauer
Nincs itt semmi vita, mind a két nézőpontot meg lehet érteni.
-
lowzor
veterán
Itt a cikkemben meg lehet nézni, hogy mennyit hoz egy kis tuning: [link]
Én pl folyamatosabbnak éreztem a játékokat, mikor 1100-on volt, de ez én vagyok.
-
törölt tag
válasz
Algotis #29967 üzenetére
Tényleg nem vitázni szeretnék, és nem veszekedni, csak véleményt írok!
7 fps nekem nem érné meg még az időt sem amit rá kell fordítani a kártya kitesztelésére hogy mennyit bír,mikor stabil stab. Max akkor ha már minden kötél szakad, és eleve csak 20 fps-t bír produkálni. De ez én vagyok, nem vagyunk egyformák, kit mi érdekel!kovsol Persze tudom. Én játszani akarok vele,és ha megvan a kellő fps akkor nem érdekel hogy mennyivel tud többet. Főleg ha van kb 60-70 fps akkor kit érdekel hogy tudna még kb 7 fpst produkálni!
-
-
válasz
->Raizen<- #29962 üzenetére
Az olyan ,mint az igazi?? Minél nagyobb ,annál büszkébb rá az ember???
Csak ha rosszul használja semmit nem ér vele....
Jelenleg én egy asus7850-et birtokolok, végigjártam már minden féle amd kártyát(7970- 7950-7870-7870 hawk) ,azt kell mondjam ezzel is jót játszok, sőt annyira bejön,hogy lehet megduplázom... -
Algotis
addikt
válasz
->Raizen<- #29962 üzenetére
Én is leálltam ezzel, és ma egész nap csak metro LL-t nyomtam, és észre sem vettem, hogy nincs a kártyán +125mhz, mert így is játszható
-
válasz
#77081088 #29960 üzenetére
Az nem baj,ha az ember kíváncsiságból kipróbálja,hogy mit tud a kártyája,aztán belő rajta egy mindennapos használatra alkalmas értéket , én attól zsibbadok le néha,amikor egyesek rá akarnak "verni" másokra 20-30Mhz-et ,és ettől persze nekik van a legjobb vga-juk.....
Mindeközben csak egy jót játszani felejtenek el... -
törölt tag
Rendszeres olvasója vagyok eme topiknak is, mert ugye mindig tanul az ember. Be kell valljam egyszer én is lefuttattam az Unigine Valley-t,csak is kizárólag gyári beállításokkal. Láttam az eredményt és ennyi,tovább nem érdekel ez a része.
De mit is mondtatok?? Ti mire másra is használjátok eme remek hardvert?? -
-
törölt tag
válasz
emiki6 #29922 üzenetére
Lehet ezért "megköveznek" itt fórumon,de én is jóval kisebb órajelen használom a 7870-est. Egyébként általában jóval kisebb gépigényű játékkal játszok esetek nagy részében COD4 multi pörög. Ahhoz csináltam egy profilt MSI AB-ben 900MHz-es GPU órajel,alap VRAM órajel,és ehhez 1.038V feszt állítottam be. Szerintem még elviselne kisebb feszt is.
Ezzel a profillal kipróbáltam a Metro LL-t és teljesen játszható színvonalat nyújt.És ezzel a profillal végig ment a BF3 (single), Craysis 3 ,Far Cray 3, stb, természetesen nekem nem az számít hogy minél több fps-t kipréseljek a VGA-ból. -
Steve198310
őstag
válasz
Steve198310 #29952 üzenetére
-
kovsol
titán
válasz
lowzor #29951 üzenetére
Ezt a +8% -t gondolom valami 3dmark eredményre alapozod. Ez játékonként eltérő, hogy a kártya melyik része a szűk keresztmetszet és lehet nagyobb eltérés is.
Mostani giga kártyám 1,11V viszi az 1100MHz -t.
Eleve ha +8% az eltérés köztük akkor miért kell +100-120Mhz állításod szerint neki ? Akkor nem 1080Mhz en kellene már hoznia a 7870 -t lazán?(#29954) zserbox Egy hete van elküldve gariba. 2-4 hét a várakozási idő.
-
lowzor
veterán
válasz
kovsol #29947 üzenetére
Ezt meg te mire alapozod? Ezt a GPU-t már alapból nem 860 mhz-es órajelre tervezték. Az összes képes a 7870 alapórajelét hozni. Az, meg hogy a Sapphire 7870-em max 1050 mhz-et tudott egyből cáfolja ezt (meg még sok olyan példány volt itt, amiben +50-75mhz erőtartalék volt. Te is ugyanekkora feszen használtad 1200-on a 7850-edet, mint most a Gigabyte-odat (mert gondolom 1,219V az alapfesze). Szerintem ugyanakkora esélye van annak, hogy egy 7870 alapfeszen viszi az 1200-at, mint hogy egy 7850 1,21V-on viszi.
(#29949) PandaMonium:
Azt meg már megmondtam, hogy az kb +8% teljesítményt jelent azonos órajelen.
-
Dealer95
őstag
válasz
PandaMonium #29949 üzenetére
Ő az órajelre értette a "jobban menni"-t nem pedig a teljesítményre
-
lowzor
veterán
-
lowzor
veterán
válasz
kovsol #29924 üzenetére
Azonos órajelen jobb kb 8%-al a plusz számolók miatt. A legtöbbet már nem is lehet nagyon magabb órajelre húzni, mint 1 7850-et, mert ilyen 1150-nél már végük van, az 1200-at meg már csak 1,3V-al viszik (ha viszik). Itt most ne a te jó példányodat nézd, hanem a többséget...
Ár értékben szerintem is vagy 7850, vagy Tahiti LE. -
MZsoltee
veterán
-
Megkérhetnék valakit, sasolja meg légyszives egy tuningolt i5 cpu-val az alábbi tesztet mindkét beállításban az alábbi HD7850 sebességekkel: GPU: 1.150MHz, RAM: 6.000MHz, vagy ameddig bírja a RAM. Kíváncsi lennék mennyivel gyorsabb az i5. Köszönöm. Ui: az ultra beállítás csak az AA levételében különbözik az extremeHD-től.
-
emiki6
veterán
válasz
kovsol #29916 üzenetére
Én levettem az órajelet is és a feszt is, mert BF3-hoz AC3-hoz elég ennyi is (a benchmark meg annyira nem érdekel), főleg mert Vsync on és általában a procit jobban használják, na azt már felvettem 4 GHz-re.
Órajel: 1050 MHz-ről 1 GHz-re
Fesz: 1219 mV-ról 1056 mV-ra
Az MSI kicsit túlzásba vitte az alapfeszt, lehet azon tuningosok miatt, akik azt nem állítják.
Szvsz akinek jobb teljesítmény kell, az vegyen jobb kártyát, kivéve ha csak annyi hiányzik, amit ép ésszel ki lehet belőle tuningolni -
lowzor
veterán
válasz
PandaMonium #29920 üzenetére
A legtöbbet már nem nagyon. Ilyen +100-200mhz-eket lehet belőlük kihozni. Úgy kb 10%-al jobb lesz egy tuningolt 7850-nél, aztán csá. Persze ha kicsi a felár,akkor az éri meg jobban.
-
PandaMonium
őstag
válasz
emiki6 #29914 üzenetére
Lehet, hogy ezekkel a kártyákkal el lehet érni a HD7870 alap szintjét tuningal, még lehet kevesebbet is fog fogyasztani, de az egyetlen dolog amiről ilyenkor megfeledkeznek az emberek, hogy a HD7870-eket is lehet ám tuningolni és akkor már közel sem ugyan ott van a két kártya...
-
kovsol
titán
válasz
emiki6 #29914 üzenetére
Szerintem nem érdemes figyelembe venni a fogyasztásbeli különbségekkel együtt járó minimálisan több áram számlát, mivel idle nem lesz több a fogyasztása, hacsak nem fix feszen tuningol az ember. Terhelve meg nincs folyamatosan.
Amúgy meg meghúzod 1100/1450 -re mondjuk a 7870 -t aztán egy könnyed alapfeszes tuninggal már előrébb vagy mint egy határon tuningolt 7850-el és nem is kinzod a kártyát agyon.
7870 -re erősebb hűtést is szoktak tenni így halkabb/hűvösebb is lesz.
Meg egy idő után, meg ahogy a driverek miatt egyre gyorsul a kártya a tuning potenciál is csökken és gondot okozhat a határon való üzemeltetés stabilitásban.
Ez persze csak az én véleményem. -
emiki6
veterán
Egy kérdés: itt sokan elvárásnak tekintik a tuningot, mert pl. "fel lehet húzni egy 7850-et egy 7870 szintre" viszont mivel nem csak órajelben különbözik a két kártya, ezért lényegesen magasabb órajel, magasabb feszültség és több áram szükséges az azonos teljesítmény eléréséhez. (nem is beszélve a nagy mennyiségű hő termelésről)
Tehát: ha inkább megveszi valaki a drágább, jobb kártyát, akkor átlag használat mellett meg fog térülni fogyasztásban a felár? -
kungzi
veterán
Azt hol is tudom beállítani az Asus GPU Tweak-ben, hogy a tuning minden indulásnál automatikusan beállítódjon? Mert most mindig alapon indul a kari, és nekem kell a tuning profilt bekapcsolni. Egyszer már beállítottam, de most nem találom
-
Steve198310
őstag
válasz
Algotis #29909 üzenetére
Az a helyzet a konfig többi tagja is beleszól az erejébe.
Nálam ismétlem Nálam a zafír HD7850 OC 1125/1406Mhz már felette teljesít az alap HD7870-nek. És láttam már olyan tesztet ahol a 1170/1300Mhz-n pörgö HD7870 karit ugyanaz a beállítaás Driver STB. mellett 1125/14060Mhz HD7850 rá vert 2-4 FPS-t
Amin MAXIMUM stabil játékok alatt az 1173/14XXMhz nálam nem ment följebb. Lehet menne ha stabilabb lenne a CCC kékhalál lesz felette. -
do3om
addikt
válasz
polgi803 #29903 üzenetére
Semmit nem számít hogy mennyire híres, milyen márka. Ugyan az mint a többi a felépítése, ha az órajelek megegyeznek gyakorlatilag nem kéne semmi sebességkülönbségnek lenne semelyik gyártó között. Persze hogy ott többet megy mert adnak neki 1,35V-ot te meg menyit is?
Ahol a pipa van te is pipáld be, restart és ennyi megy a tuning amennyire akarod, a proginak sem kel fent maradni ha mást használnál, ez végleg kirakja a tuning határait.
-
polgi803
őstag
De azért ez híresebb kari...nem kellene kicsit többet tudnia? Nem magasztalom,de azért kéne még egy kis kraft...bár lehet tényleg táp limites vagyok...a legtöbb fórumon az egekbe húzták ezeket és ott szinte mindnél min.650-es tápokkal mentek...én nem nagyon hiszem hogy ez a kari szarabb lenne annyival azoknál...
-
polgi803
őstag
A memória órajelet automatikusan érzékeli a progi,vagy az minden programban fix? Csak,mert 1450-nél nem tudom magasabbra húzni..pedig bírná szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Autós kamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 GAMING X TRIO 10G - HIBÁS
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- ASUS Dual GTX 1660 SUPER OC 6GB DDR6 Videokártya!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged