- Már nem csak vízhűtőket kínál a CPU-kra a Sharkoon
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Fali konzol lapos tévékhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #30586 üzenetére
elég jó pontokat kap a fizikára az a "régi" quad proci
nálam 4.3GHz-en: -
DEV_NULL
őstag
Nem értem miért ~900MHz adták ki az oc 7850eket, mikor csak egy mozdulat és máris 1000MHz, vagy afölött mennek...
-
emiki6
veterán
válasz
->Raizen<- #30587 üzenetére
(Y)
-
-
69er
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #30583 üzenetére
Bocsánat, az van fent, csak a Display Driverre ír 12.104 verziót. Butaságot írtam...
Asus P8H67 Intel i5-2400 Fsp Raider 550
-
-
69er
csendes tag
Sziasztok!
Múlt héten lettem újdonsült asus 7870 tulaj, ma gpu tweakkel felraktam az órajelet 1100-ra, és egy idő után szürkehalál van a játékokban, akkor is ha visszaveszem az alap értékre. Ezelőtt nem tuningoltam soha, mit csinálok ennyire szarul?Esetleg túlmelegszik a kártya, és azért hal meg? Tuning előtt meg órákat tudtam játszani minden hiba nélkül...
-
Erdei88
veterán
Nekem van egy E6300-am, azzal beszállhatok?
-
zserbox
őstag
válasz
- = Zk = - #30563 üzenetére
de ahoz meg kell venni
-
PandaMonium
őstag
"Jó" látni, hogy nem csak az AMD procikon tudtok viaskodni.
Csak 2 oldallal ez előtt mondta el egy moderátor, hogy a proci téma off, több ilyen ne legyen erre pár hsz-el később ő is beszáll a vitába. -
zserbox
őstag
jólvan jólvan
én abban a hiszemben éltem hogy 1.138 a legkevesebb -
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #30547 üzenetére
Lehet
Előbb megnézem majd, hogy mit tud. Ha nem kerül majd sokba a váltás, akkor váltani fogok. Az a szerencse, hogy az i5-ök elég jól tartják az értéküket.
Azt elhiszem, hogy kell a K-s proci, már én sem tudnék meglenni nélküleTök jó a tuningolás feeling-je. Meg ugye az erőtartalékot is kilehet sajtolni, nincs megkötve a kezed.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Steve198310 #30531 üzenetére
Félreértettél; az új generációk sokkal erősebbek, mint a 775-ös. Én is ezt mondom - csak single player játék alatt nem jön ki (najó, esetleg a C3-tól eltekintve
)
-
Zigi
senior tag
Ebédidőben nyomtam egy ilyet. Q9650 450x9;7850 1G; 900/1200;13.5 beta2
Most jönnek a markok.Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2013-05-27 at 12:54:51
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 26.0
Minimum FPS: 8.2
Maximum FPS: 236.8Number Of Frames: 1987
Average Frame: 38.518ms
Minimum Frame: 4.224ms
Maximum Frame: 122.511msMachine Name: ZIGI-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 4094MB
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9650 @ 3.00GHz
Number of Cores: 4GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1191
Dedicated VRAM: 1010MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OF -
HSM
félisten
válasz
lowzor #30544 üzenetére
Engem nem dühít. Miért dühítene? Az a 300Mhz? Számold ki, 4500 és 4800 között a difi szűk 7%. Ezért adjunk neki olyan feszt, amit anno az I7 920-amnak is a max volt, amit jószívvel adtam? Pedig itt fele már csak a csíkszélesség. Szerintem még jó is, hogy így nem lehet olyan agyament módon húzni, mint anno az SB-ket. Nem is olvastam azt a topicot sokáig, rossz volt nézni, hány procit húztak szó szerint rommá.
Őszintén szólva én felhúztam fél óra alatt 4500-ra, fél órát tesztelgettem mindenfélével, de azóta is alapon megy, a gyári turbójával 3600-3800-on, mert amivel játszom, bőven jól kihajtja a 7950-em. Úgyértem, itt-ott előfordul, hogy a GPU-usage visszaesik alkalomszerűen 80-90%-ra, de praktikusan nem érzem hátrányát, hogy nem gyorsabb, akkor meg így inkább nem húzom/nyúzom. -
HSM
félisten
válasz
V.Dave #30524 üzenetére
A GTA4-ben pont nem mész semmire X6-al, mivel max 3 programszálat tud használni.
(#30535) asdxv: Enyém is viszi a 4,5Gzh-et normális hőfokon, tök átlagos lapban és hűtéssel. Nem volt fél óra belőni.
A "fos" pasztás IHS ide vagy oda... Nyilván a tuningszerencse itt is valamennyire forgandó...
-
törölt tag
válasz
lowzor #30452 üzenetére
Semmi baj nincs azzal a szoftverrel! Senkit nem akarok megsérteni/megbántani de vagy user error,vagy valami más szoftveres gubanc van a gépével akinek nem működik rendesen. Nekem pl a beta verzió bugos,ezért nem beta verziót használok,és minden remekül működik! GPU órajel állítás,fesz állítgatás,venti profil (amit nem is használok egyébként,mert tökéletes a gyári profil.
Nekem az asus alaplapom miatt(I) "nyavajgott" (/I) a win korábban,nem talált valamiféle mappát és induláskor bedobta a riasztást miatta. Semmi nem segített. Aztán ettől függetlenül merevlemezt cseréltem és ugyanazzal az alaplappal ugyanazzal a szoftverekkel semmi baja, tökéletes.Pár hsz-el korábban volt 1-2 hőfok hozzászólás. A hétvégén kitakarítottam a gépemet,újra pasztáztam mindent. 23°C-os szobában a GPU hőmérséklete csökkent 5°C-ot,a CPU pedig szintén csökkent 4-5°C-ot.
Így pl a Metro LL 47-48°C-os terhelés alatt. (Az igazsághoz hozzá tartozik hogy a kari alul van feszelve,de hát a procit is kevesebb árammal használom,nincs szükségem a nagy kapacitásra
)
-
kovsol
titán
válasz
V.Dave #30533 üzenetére
Jó majd megmondom akkor a procimnak. 4800Mhz beton stabil, játékok alatt 60-65 fok.
Gondolom tied megy 5100-5200+ Mhz en, ott már gyorsabb lenne talán a 2500k, de kétlem, hogy hűvösebb, mitn az enyém.Most épp 4300@1,07V al használom. Biztos sok ilyen procid volt már.
De ez itt off.
-
kovsol
titán
válasz
Steve198310 #30531 üzenetére
Generációnként kb +8-10% növekedés. Bizonyos esetekben akár több is lehet. Akkor számold ki mennyivel erősebb egy ivy i5 azonos órajelen. És persze ezeket rommá lehet tuningolni. Nem mellesleg erre az architektúrára és az újabb utasításkészletekre optimalizálnak már.
-
Steve198310
őstag
válasz
RetepNyaraB #30512 üzenetére
Had kérdezzem meg. Milyen számításra gondolsz?
Mert én nem találok semmilyen tesztet amiben a Q9550 valamely i3-5-7 Sandy vagy Ivy felett lenne.
Oszd velünk is meg.
Csomagolás,konvertálás stb ? -
ZÁEL
tag
válasz
BomiBoogie #30520 üzenetére
Az X4-es az 3,40 GHz-en megy
Az X6-os pedig 2,70 GHz-en.Így is az X6-ot válasszam mellé?
-
gyuszaa
őstag
válasz
lowzor #30517 üzenetére
Ne is mondd.
Igen, de így csak péntek lesz belőle.
#30518 ZÁEL
Jóformán egyik sem, én 1055t-vel használtam először 3,8 Ghz-en és hagyott benne kraftot, singleben megfelelt úgy ahogy, de alap órajelen csak.
Játékok terén nincs nagy különbség köztük, talán bf3 javára egy kicsit, de a 965 szorzózármentes így tuningal még jobban jársz. Helyedben akkor már fx 6300-at vennék valami jobb tápellátású lappal.
-
ZÁEL
tag
Sziasztok!
Segítség kéne!
Egy HD 7850-est szeretnék venni és arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek melyik processzort vegyem meg mellé?
Melyik tudná kihajtani?
Az AMD Phenom II X6 1045T Boxed
vagy
AMD Phenom II X4 965 Black Edition 125W Boxed
Sajnos csak ebben a kettőben gondolkozhatok.
Köszönöm előre is! -
RetepNyaraB
veterán
Eyefinityre gondoltam, mint FHD+ es az fokozott terhet ro a procira is.
(#30503) Steve198310@ szamitasi teljesitmenyben erösebbek, ez vitan felül all. Jatekon belül viszont ez nem jön ki, csak a leirt esetekben. Ha nekiallsz videot kodolni pl. akkor valoszinüleg jelentösen gyorsabb lesz a 2500K.
-
SVLaller
senior tag
válasz
lowzor #30497 üzenetére
ez jó, de a Ramiris az nagyker nem? Azt honnan tudja a földi halandó aki egy kiskerben veszi a kártyáját, hogy jár-e a kártyájához kupon vagy nem? Amikor én vettem az enyémet rákérdeztem a dologra és az volt a válasz hogy a nagyker lenyúlja a kuponokat
valahogy okosabban is megoldhatták volna ezt a dolgot
-
proci985
MODERÁTOR
nem feltétlenül.
eyefinityvel pl szélesebb a field of view, tehát az engine adott esetben több mindent számoltat a cpun is. Dirt3 és Shift1 pl eyefinityvel adott esetben cpu limitesebb volt. Crysis1nél sem volt kóser valami amikor 7850 CFfel néztem eyefinityvel, nagyon lassú volt. Bioshock: Infinitenél is először 4800x900as felbontásban sikerült stabil fpst kihozni, és ott se volt nagyon különbség fpsre high és dx11/dof között. valami kifogy, de még nem néztem CPUtuningos eredményeket, hogy biztos legyek benne, hogy nem a 7850eken múlik ez a jelenség.
egy 2560x1600 vs 3840x1024 teszt pl érdekes lenne, mindkettő kb 4m pixel, viszont más szélességre. tippre pár programnál elég nagy különbségek lennének a két felbontás között.
RetepNyaraB: jaja, általában azért 3.8on a q9550 azért nem lassú mai napig sem, ha skálázódik a program rendesen. CF+multimonitor meg egyébként is necces témakör, microlag pár esetben tényleg problémás és elvileg pár hónap múlva jön a driver, aminél ez a problémakör javítva lesz. én csak pár programmal futottam bele ebbe, de ott azért látszik, hogy kéne még reszelni a dolgon. pedig egyébként a 7850 OC CF már egész használható lenne 5760x1080ra. aztán meglátjuk ha lesz időm tovább tesztelni, hogy elég lesz-e 160x22 az i5-760a, vagy fel kell-e mennem 200x20ig.
-
Steve198310
őstag
Ez jó :-D
Már a 2500k hozza a q9550. Kicsit sántít mer i3 2100 cseppet erősebb már a néhai q szériánál. Érdekes szerintem. Na mindegy de nem hiszem ,hogy itt kéne erről beszélni de egy részéről ide is vonatkozik mert szeretné kitartani egy 7850/7870 et -
N_A_S
veterán
válasz
RetepNyaraB #30499 üzenetére
FullHD feletti felbontáson mért jöhetne elő? Inkább fordítva, FHD alatti.. Minél magasabb a felbontás, annál kevésbé számít a CPU.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fali konzol lapos tévékhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- Robot fűnyírók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest