Új hozzászólás Aktív témák
-
Sondi1986
addikt
Mostanában elégé AMD orientált játékok jönnek:
De a Metrora is kíváncsi vagyok! De van egy gyanúm hogy hiába NV játék lesz AMD jobban fog menni. -
Sabre
őstag
válasz
lowzor #28584 üzenetére
az iponban a powercolor myst edition kapható, oda 26.7cm van írva, gondolom ugyanakkora a két kártya.
Ráadásul erről még jobbakat is írtak, mint a vtx3d-ről, gondolkodóba estem , ha az esti mérés pozitív eredményt hoz.ittakary: köszi, most látom h a powercolorra csak 1 év van gari..
-
nubreed
veterán
válasz
ittakary #28547 üzenetére
Most próbálom összeszedni a 13.4-al kapcsolatos infókat, olvasgatom visszafelé a fórumot és akkor rátaláltam a hsz-edre. Lehet egyedi eset, ami nálad történt (ami ettől függetlenül nem jó), de azért nem hozta meg a kedvemet, hogy feltegyem. Esetleg le tudnád írni, hogy milyen hibákat generált nálad a 13.4?
-
Zigi
senior tag
válasz
Steve198310 #28587 üzenetére
Jó az a meleg felfelé száll
-
Sondi1986
addikt
válasz
Steve198310 #28587 üzenetére
Legalább elszívja a forró levegőt a VGA-tól. A régi FX-met jó fel melegítette, de az i7 nem megy 44fok fölé.
-
Sabre
őstag
válasz
daveoff #28581 üzenetére
Én is kerestem ott, de volt youtube videó ami szerint elvileg 250mm, de máshol meg 267mm volt már, sőt volt ahol még többet írtak..
szerk.:
Sondi1986: 26 és 27cm között van a hossz, ami még befér. Így is szét kellett a hdd tartó keretet egy vonalban anno flexelnem szegény Antec Solo házikómban (
), hogy a gtx 260 beférjen, azóta mindig méricskélek, hogy merre meddig.
-
lowzor
veterán
Meg lehet szüntetni, csak le kell szedni hozzá a hűtést. Általában abból adódik, hogy gyengébben húzzák meg gyárilag a burkolatot tartó csavarokat. De előfordulhat, hogy ez sem segít rajta. Elcseszett egy konstrukció ez úgy, ahogy van szerintem. A topikban sokan szenvedtek ezzel, főleg a régi szériás Sapphire-oknál. De nálam 7950-nél is előjött, sőt nem csak nálam, hanem pl Richard444 kollégánál is.
Akkor van szívás, ha 45-50%-os ventifordulaton csinálja. -
HSM
félisten
válasz
lowzor #28575 üzenetére
Nekem nincs bajom a felsőbbkategóriás Sapphire megoldásokkal. A 7900-aik nagyon rendben vannak, és a 7870 XT is véleményem szerint, bár az azért egy hangyányit azért spórolósabb.
Érdekes a rezonálás, amit említessz, én nem találkoztam vele, pedig megjárattam jópár fordulatszám tartományban, és halk házhűtéssel.
Igaz, nálam csak az az egyetlen darab járt.
Valahogy nem lehetett megszüntetni a rezonálást?
-
lowzor
veterán
A 78**-en annyira tényleg nem is hatékony (bár nem hűt rosszul) a TF, max jó minőségű, de a GTX 660-on iszonyat jó volt. Nagyobb ventik, hőcsövek, rohadt hűvös is volt.
A Sapphire tényleg hűvösebb pár fokkal, viszont a minősége kb búcsúba illő. Nekem eddig 3 Sapphire 7800, 7900 kártyánál rezonált a műanyag burkolat bizonyos ventifordulaton. -
HSM
félisten
válasz
lowzor #28573 üzenetére
Ha visszakeresel a topicba, többször is méltattam a kártya összeszerelési minőségét, hogy szuper.
Életemben nem járt nálam ennyire masszív VGA, pedig járt nálam egynéhány az utóbbi 5-6 évben.
Ennek ellenére fújhatod, ha mégis gagyi rajta a venti (zajt hamarabb csinál, mint légmozgást) illetve a vezérlése is gondokkal küzd.
A rossz venti miatt pedig vagy hűt, vagy hangos, és ezt más is tapasztalta:[link]
Szomorú volt látni, hogy mennyire jól megcsináltak részeket, és mégis viszonylag apróságokon hogy elúszott a koncepció, de azt kell mondjam, a Sapphire XT hiába tűnt utána tök középszerűnek (nem nikkelezett, bár szerencsére forrasztott lamellás, hűtő, gagyi, műanyag borítás, hajlongósabb NYÁK a fém merevítő hiányában) mégis fényévekkel jobban működött. Már gyárilag is halkabb volt, alulfeszelve meg még az 1050/1500 +20% power tuning alatt se volt közelse a TF hangjához. És itt a lejjebb szabályzott venti nem vezetett fagyásokhoz.
Fényévekkel jobb volt a benyomásom arról a kártyáról. A TF beszerelve hatalmas negatív csalódás volt, míg a Sapphire meg hatalmas pozitív, azzal sikerült először néma csendben játszanom, amiről ezután sose szeretnék lemondani.
-
HSM
félisten
Hát, ez a dolog február eleje óta ismert hiba (én akkor futottam bele [link]), és ha jól látom, 5. hót írunk...
Én nem látom túl rózsásan a helyzetet arra nézve, hogy valaha lesz-e erre javítás....
3 napon belül akárhol vetted, cserélniük kell, ha szar, márpedig az. Ha szerintük ennek így kell működnie, akkor nézzék meg, rajta van a dobozon, hogy halkabb a refinél, pedig az nem csinál ilyen hangzavart.
Én se vártam, 2 nap szenvedés után visszavittem.
A gyári oldalon a fő tulajdonságoknál említik a TF3 7870 OC-nál:
"- 15℃ cooler & 9dB quieter than reference design!!!"[link]
-
Zso2
őstag
válasz
marcusa #28567 üzenetére
Meg is adta a választ, nincs megoldása,egyelőre így használja , megvárja,hátha kiadnak valami frissítést.
(#28569) HSM Nem Ipon-os , megpróbálom kicsréltetni,mert ez így nem jó,nem tudok várni,ki tudja soha nem adnak ki semmit rá.
(#28568) Algotis valószínű nekem is az lesz,csere...
-
HSM
félisten
Nekem is ez volt a helikopter-szindróma... Nekem a régi BIOS-verzióval nem működött rendesen a kártya.
Én 3 napon belüli cserét kértem más termékre, hogy ez nem normális működés, hogy 60 fokosan 100%-os ventire kapcsolgat, ráadásul kb. kirohansz a szobából, olyan hangos olyankor.
És egyáltalán nem örülök, hogy te is megszívtad ezzel.
Nekem ezután lett a Sapphire XT, kb. ugyanannyiért, mint a TwinFrozR volt...
-
Algotis
addikt
-
Zso2
őstag
Hiába állítok kézi vezérlést AMD Overdrive-ban,úgy látszik nemn érdekli,csak az ő beállítását csinálja.
(#28565) emiki6 megpróbálom Afternburnal is, hátha...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
V.Dave #28556 üzenetére
7970-re is felteszik itt ni. De az is refdizájn. A Tahiti LE nyák meg egyáltalán nem referencia, sőt más, mint az összes többi. Nem tűnik túl valószínűnek a siker...
edit: bár most nézem a hátlapi lefogató elég nagy játékteret ad a csavaroknak. Számolgatni kell a meglevő kártyák adataiból és saccolni a sajátod alapján; más ötletem nincs...
-
Zso2
őstag
Na megjött az új Msi 7870-m, elindítottam a Valley bench-et alapon 31-32 C a hőmérséklete 55 C-ig szép lassan emelkedik a fordulat itt megjön a hangja és hírtelen 56 C-nál 4400-at teker ,lekapcsolom a benchet és 45 C-nál ujra visszalassul, ezt hogy lehet orvosolni? Ezt nevezik helikopter effektusnak?
-
V.Dave
senior tag
honnan lehetne megtudni hogy a prolimatech mk-26 felszerelhető-e a tahiti LE-re (Powercolor myst) ?
Ugyanis a honlapján nincs ilyen infó
Youtube-ot néztem még de vagy 5870-re szerelik fel vagy 6870-re esetleg GTX 480ra...
-
Sabre
őstag
Sziasztok!
Akinek VTX3D Tahiti LE Black edition 7870 XT-je van, meg tudja mondani hány cm hosszú a kártya, mint egy 7950-es? Mert 26-27cm körül van csak helyem és ha beférne lecsapnék egyre, ha nem akkor marad a kisebb 7870-ek közül valami...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #28549 üzenetére
írd be Facebook-on, vagy MSN-en.. vagy Skype-on
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Sondi1986 #28548 üzenetére
Én is olvastam teszteket az FHD-ra váltás előtt, hogy vajon bírni fogja-e a 7850-em. Jelenleg úgy néz ki, hogy Skyrim, Dishonored, Borderlands 2 esetében gyakorlatilag folyamatos a 60 FPS, Skyrimnál a High Quality Texture Pack-kal együtt és magas beállításokon.
Úgy, hogy 1 gigás a kártyám.
Gondolkodtam, hogy ha nem elég, veszek egy 7950-et, de egyelőre jegelem, jó eséllyel kihúzom a következő szériáig. A beállításokból meg bármikor lehet lejjebb venni úgy, hogy nagy különbséget a szemem úgysem lát.
Egy szó, mint száz: valóban sokat erősödtek a driverekkel.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #28545 üzenetére
Taníts möster ez mi? (Y)
-
Sondi1986
addikt
válasz
Johni5 #28546 üzenetére
Ja de azt akartam írni!
De neked alap 7850-ed volt régen?
Az a gond hogy ha tavaly volt neked 7850-ed akkor mára elég sokat gyorsulnak.
több mint egy éve játszok a BF3-mal és azt veszem észre hogy tavaly 50FPS-el játszottam, mára már 70-80 is meg van, természetesen maxon. -
válasz
csucsbicep #28535 üzenetére
Nekem a 13.4 csak összekutyult mindent, Win re-installal tudtam csak visszarakni a 13.1et :-/
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #28541 üzenetére
Így van!
-
Sondi1986
addikt
válasz
- = Zk = - #28541 üzenetére
Hát azonos órajelen nem tudom melyik a jobb 7850 és 660 közt de 7870 és 660ti-nél már a ti fele billentik a mérleg, tavaly mikor kiadták a 10.11 csoda driver akkor egálba volt a 660ti-vel, de már csak volt.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #28535 üzenetére
Sima 7870 vs Tahiti LE vita, a többi a szokásos volt (melyik kártyát vegyem? kérdések, benchmark eredmények, stb)
-
csucsbicep
nagyúr
Vki összefoglalná, hogy mi történt az elmúlt 1500hsz-ben? Látom jöttek ki új driverek. Ezekkel mik a tapasztalatok?
-
athomi
veterán
Na lecseréltem a Q8200-at egy i5 2400-ra... mintha megtáltosodott volna a gép játékok alatt
A ronda min. FPS-ek eltűntek a Tomb Raider-ből, végig játszható sebességgel fut a játék.
-
Foxmulder89
senior tag
Így van, furmark alatt megy 1225mhz-et is a 7950-em, örültem is neki mert először azzal kezdtem el tesztelni, aztán a másik irányba görbült a szám amikor csontra fagyott a gép minden más programnál fél percen belül
Ahol hamarabb elvérzik a kártya az a jobb tesztprogram stabilitásra.
Ha ott jó, jó lesz mindenhol. -
brd
nagyúr
válasz
Steve198310 #28525 üzenetére
Tuning nélkül is összeomlott?
-
brd
nagyúr
válasz
Steve198310 #28520 üzenetére
...a hibázó kártya miatt.
HSM: Lehet, sőt biztos, de én azt tapasztaltam, hogy nem feltétlen függ össze a kettő (hatékony stabilitástesztelés vs. "fűtés").
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #28516 üzenetére
Pedig ezt tapasztalatból írtam... Anno az 5850-em több, mint egy óra furmark után 5 perc alatt fagyott sz@rrá metro2033 alatt.
De Tahiti-vel is próbáltam, a furmark (pontosabban az MSI Kombustor Burn-in módban, de ugyanaz) 925/1250-en a HD7950-emen 0,98V-on beton stabil a végtelenségig, míg játékokban kell 1-1,038V a teljes stabilitáshoz.
Pitcairn GPU-val valóban incs tapasztalatom, de sanszos, hogy hasonlóan működik... -
brd
nagyúr
válasz
Steve198310 #28513 üzenetére
De játékok alatt megy nagyobb órajelet.
Az első fagyásig lehet (próbáld azt feldolgozni, hogy a hibázó kártya nem feltétlen úgy hibázik, ahogy azt te elképzeled). De pont ez lenne az ilyen tesztprogramok feladata, hogy célzott terhelést adjanak a kártyának, szándékosan olyat, ami játékokban talán ritkán fordul elő, viszont a hibázó kártyá(val működő rendszer)t, hamar lefagyásra készteti.
-
Steve198310
őstag
Ez nem teljesen így van. Húzd csak meg nyugodtan túl az értéken amit csináltál vagy szoktad használni és nem kell ,hogy meleg legyen ráküldi a cucc a terhelést és már kockásodik vagy meg fagy vagy kékhalál ha nem érzi jól magát azon a Mhz-n. Persze első sorban a hőtermelést teszteled.
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #28514 üzenetére
A furmark túlmelegedés tesztelésére jó, de stabilitásra nem. Ami furmarkban egy órán át stabil, az játékban se fog túlmelegedni, de könnyen lehet, hogy 3 perc játék, és KO...
-
kovsol
titán
válasz
Steve198310 #28510 üzenetére
Most jól értem, hogy a Heaven 4.0 val kisebb órajelet megy a kártyád ? Mert ha igen, akkor épp azt jelzi, hogy az érzékenyebb a tuningra és azzal érdemes tesztelni.
(#28513) Steve198310 kékhalál simán utalhat túlhúzásra, meg kellene nézni a logot, hogy mi miatt fagyott ki de 99% ra veszem, hogy amd driver hiba miatt. Szóval instabillá vált a kártya.
-
brd
nagyúr
válasz
Steve198310 #28510 üzenetére
Némi logikai bukfencet érzek.
A jelek szerint pont ez a jó rá, hiszen hamar lefagy a hibás tuninggal.
-
Steve198310
őstag
Ez a Haeven 4,0 nem egy tuning barát teszt progi. Mocskosul fos.
Mégpedig:
A Haeven 3,0 letolom 1173/1406Mhz-ra húzva és eddig minden játék stabilan ment. 1 kivételével az a Dirt3.
Viszont ide oda pakoltam a drivereket 13,1
13,3
13,4
13,5
mind az eltávolítóval eltávolítva utána frissen telepítve
Szóval stabilan a Heaven 4,0 1125/1406Mhz-n fut le. Szóval így röviden a Heaven 4,0 nem egy tuning mérésre készült program. Nálam nem vált be.
Crysis3,Bioshock I,Hitman,F1 2012,Metro2033,BitumanAC,MafiaII ezek alatt stabilan ment. Tehát nem fos játékokkal próbáltam ki
Huzamosabban játszok a Crysis3,Bioshock,Metro2033 2-6 óra játék idővelEsetleg valaki OC ra adja fejét Inkább játékkal tesztelje mert ez nem jó rá (heaven 4,0)
Csak ennyit szerettem volna
-
N.Ferry
senior tag
Ehhh...
Egy boltot találtam ahol lehet Sapphire hd 7870xt-t venni.
Csupán 1 hónapot kell rá várni(71k)
Tud valaki olyan boltot,ahol azonnal tudok venni? -
Anaren91
senior tag
válasz
emiki6 #28502 üzenetére
Akkor varázsmonitora van...Ha lehetne sima monitoron 3d t nézni 200 ft os szemüveggel nem, árulnának 3d tv ket meg monitorokat. Én akkor is úgy tudom hogy ahoz h azzal a szemcsivel te tudj 3d t nézni olyan monitor kell ami támogatja a passzív 3d t . De majd az okosabbak megmondják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest