Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kean_Sorbo
őstag
Üdv cimborák!
Egy kérdés. Megoldható-e valahogyan az, hogy a hang egyszerre menjen HDMI-n és hangkártyán is?
-
->Raizen<-
veterán
Metro ll guru3d: [link]
-
kovsol
titán
Most vettem észre, hogy már do3om lemérte.
Na mind1 beírom azért az én eredményemet:1200/1200
Average FPS: 36.7
Minimum FPS: 17.7
Maximum FPS: 396.41200/1450
Average FPS: 39.5
Minimum FPS: 20.2
Maximum FPS: 382.6Van egy korábbi CF -es mérésem is, de fogalmam sincs milyen órajelen volt, csak a txt-t találtam meg:
Average FPS: 75.7
Minimum FPS: 23.9
Maximum FPS: 345.1Mondjuk a CF-t mindig 1450 -es rammal hajtottam és 1100-as gpu alatt nem adtam neki, mert OC -s a kari és annyi alapból.
-
HSM
félisten
válasz
kovsol #29592 üzenetére
Ahogy írtam, játék/jelenet függő is a dolog, elég nehezen tesztelhető....
Amire konkrétan emlékszem, hogy nagyon csúnyán szerepelt a kártya a memóriasáv-hiány miatt, az Sniper Elite v2 bench. Mivel nekem most csak 7900-asok vannak itthon, megnéztem a 7950-en,
925/1000-en ezt adta: Average FPS: 39.7 Minimum FPS: 12.3 Maximum FPS: 321.4míg 925/1400-on ezt: Average FPS: 43.9 Minimum FPS: 15.0 Maximum FPS: 334.9
Tehát még a 925-ös órajelen a 7950 se futotta ki magát teljesen, pedig nem sokkal erősebb a GPU így, mint az 1175-ön tekerő 7870, és az 1000-es 384bites memória is max 1500-as 256bitesnek felel meg...
Kíváncsiságból leteszteltem még ezek után 1100-as memóriával is:
Average FPS: 41.8 Minimum FPS: 13.3 Maximum FPS: 358.3Tehát csupán +10% memória emelés hozott +5% sebességet, és +8% minimumot, ami elég jelentős. (Bár a minimum nem mindig pontos.)
Érdemes lehet neked is lefuttatni ezt a tesztet az említett két órajelen, 2 perc, én kíváncsi lennék.
A TR amúgy nálam is főleg a GPU-t dolgoztatja, bár azt nem próbáltam csak 7950-en.
Nekem anno a 7870XT gyári BOOST órajelen (+20%-os power limittel fixálva, 975/1500Mhz) 38,9-et adott, míg az 1050/1200-as sima 7870 csak 34,4-et átlagban. Driver nálam minden tesztnél 13.1 WHQL, beállítások:1920*1080, Texture: ULTRA, Shadows: ULTRA, Draw Dist.: ULTRA, Anti-aliasing: HIGH, Advanced Shadows: LOW, Supersampling: 2.25x, Anisotropic: 16, Compute Shaders: ON, Ambient Occlusion: ON, Motion Blur: ON, V-Sync: OFF, Reduce Mouse Lag: OFF, Stereo 3D: OFF -
kovsol
titán
Az tény, hogy a 7870 esetében a legszűkösebb a 78xx/79xx családban a memória sávszél a gpu mellé.
Nem érzem azt, hogy 1200 vs 1450 akkora nagyot dobna a ram sebesség, főleg alacsony gpu órajel mellé.Most azért kíváncsiságból megnéztem a TR mennyire ram érzékeny, mivel nagyon szereti bezabálni a vramot és ahogy figyeltem talán ez a játék azok közé tartozik ahol a vram is számít.
Full hd, minden max kivéve az AA csak FXAA.
1175/1200
1175/1450 ez a 24/7 beállításom amúgy. Menne többet is, de nem akarom határon járatni.
Min fps azonos.
Átlag +2,1Fps kb +5%
Max fps meg nem igazán érdekel engem.+20% ram sávszél hatására van kb +5% előrelépés. Ezt ember nem veszi észre szerintem szabad szemmel. Mellette a GPU is +17,5% túlhajtást kapott a ref órajelhez képest. Szóval memória éhesebb lett így.
-
Algotis
addikt
Amikor raadom az 1,21V-ot es 1100/1300-on tolom a bencheket, kicsit csikorgo hang jon a gepbol, feltehetoleg a vga-bol. Tudom, olvastam azt a cikket, ahol leirja, hogy csikorog ahol sok szaz vagy ezer fps van de itt nem olyan hangos, csak akkor hallom ha lenyitott oldallappal a gep melle hajolok es ugy kukkolom. Ettol a pici tuningtol lehet a hangja?
nem igazan zavaro, de ha rendellenes akkor egybol default
-
Algotis
addikt
Íme a mai termés [link]
-
kovsol
titán
-
Algotis
addikt
Ha 1100/1350-nél már csíkoz a kártya, akkor 1300 memory clock elég az 1100 core clockhoz?
-
zserbox
őstag
válasz
- = Zk = - #29581 üzenetére
tudom, mindig gurul ott valami
hát egy olyan monitort én is elfogadnék csak akkor jöhetne még egy 7850 CF-be -
2560 x 1440 ---> gyilkos.... ide már tűzzel vassal kell érkezni, CF, SLI minden kutya füle
(#29580) zserbox: brutális... Valley Benchmark-ot próbáltam, Ultramax preset, 1920 x 1080 hoz képest feleannyi FPS...
-
zeus26
csendes tag
válasz
kovsol #29574 üzenetére
A monitorom meg a tv nem csípik egymást.
Kiterjesztettben 1080i 60Hz mindkét kijelző jó.
De klónozni akarom!
Akkor pedig 1080p 60Hz a monitoron, de a tv nézhetetlen.
Ha pedig 1080i akkor a monitoron remeg a kép
Na erre varjatok gombot.
Nem tom működik e a gyorsbillentyűs kijelzőcsere ha más nem lesz marad az, de akkor is eldurran az agyam. -
kovsol
titán
válasz
zeus26 #29573 üzenetére
Miért zavarna be az 1.4 miatt ? Ha korábbi kártyád ugyan ezzel a kábellel és TV vel jó volt akkor nem a kábellel van gond.
[link] nálam tökéletesen megy a TV vel. És nem is vibrál. Már HD3870 óta használom ugyan ezt a kábelt és TV kombót. Volt ezen kívül már egy hd6850 karim is és azzal is jó volt teljesen.
Esetleg a pixel formátumot próbáld átállítani. -
zeus26
csendes tag
Tudnátok segíteni pls?
4850-em volt eddig most cseréltem Sapphire7850 OC-re.
Monitor Dell U2312HM
A gond az, hogy HDMI-n megy a kép a tvre (samsung s650) és az új karival rózsaszín minden meg ugrál. Raktam mindenféle drivert, meg új windowst mire rájöttem, hogy msot nem bírja az 1920x1080@60at.
ha 1080i re teszem (30hz) akkor jó1 órás szenvedés után......
Az sem mindegy hogy kiterjesztve van vagy klónba.
Na de eddig ment a 1080p 60hz.
Mi a baj? HDMI kábel bekavar az 1.4 miatt?? HD4850el minden tökéletes volt eddig.
PLS help!!! -
Keksz03
senior tag
válasz
kovsol #29568 üzenetére
Leszedtem az oldallapot mikor hallottam a zörgést és egyesével lefogtam a ventiket így derült ki melyik a ludas. Bármikor reprodukálható ha Afterburnerben manuálisan elkezdem emelni a fordulatszámot...nem vinném garba ha meg lehet csinálni úgy hogy közbe nem bukom a gart mert 1 hónapos.
-
Keksz03
senior tag
Asus dc2 hd7870 kártyám van, a kimenetek felöli venti zörög néha, játékok után mikor veszi vissza a ventifordulatot meg néha idle-be is 30%-on és baromi idegesítő mert majdnem hangtalan a gépem...garba érdemes elküldeni?
-
Algotis
addikt
válasz
RetepNyaraB #29564 üzenetére
Oh, az lehet, mert msi ab-be 1000/1200 volt berakva gpu tweakba meg 975/1200
thx!Azért kicsit odab@szarint...
-
Algotis
addikt
Az mitől van, hogy elindítottam a gépet és amikor bejött a GPU Tweak 3D beállításokra ilyen tök alacsony órajelet írt mindenre, pl, Core Clock 475mhz, memory clock 1200...
MSi Afterburner is ezeket írta, aztán reset, majd újraindítás és most ok -
Sondi1986
addikt
válasz
Steve198310 #29561 üzenetére
Én is tapasztaltam ilyet, néha 11FPS-en fut kilődöztem a lámpákat egyből felment 50fps-re.
-
Dealer95
őstag
válasz
Steve198310 #29559 üzenetére
A játékhoz mellékelt DX11-et felraktad?
Akkor nem tudom... engem a bugok zavarnak... Néha így teljesen megváltozik a kép, nem csak az árnyékok, hanem mintha valamilyen szűrőt raknék a képhez, "foltos lesz"
-
Steve198310
őstag
válasz
csucsbicep #29557 üzenetére
Amit
leszedtemvan benne Ranger Mod de b@ssza meg nyagyonszar. A játék fasza lenne ha normálisan menne. Ha kint vagyok terepen nincs gond. De ha bent itt ott akkor katasztrófa. Állogathatok ide oda akármit ugyanugy 15FPS marad. A helyzet az hogy megvárom mire ad valamit az AMD mellé.
Az élmény nagyon fasza amugy. Annó még a Metro2033 at egy Nv9500gt vel kezdtem játszani és a kis csetvadék jobban teljesített vele mint a vapor-x HD4850. Kicsit volt meglepi
Az egyik kedvencem a Metro2033. -
->Raizen<-
veterán
válasz
csucsbicep #29557 üzenetére
Ranger mód kell neked. Majd én úgy is kiviszem a játékot. Ha 100% gyorsulást megkapom amd jóvoltából meg hibajavításokat.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
->Raizen<- #29556 üzenetére
De én Hardon játszok. Tényleg kéne az a Ranger szint.. 2033-at profi rangeren sokszor végigtoltam és az sokkal nehezebb volt, mint ez, szerintem. Abban is headshot esetén feküdt az ellenfél.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
csucsbicep #29554 üzenetére
Nekem átjön a hangulat. És easy-n tényleg könnyű. Legalább ha fejbelövöm az ellent fekszik egyből...
-
Sondi1986
addikt
válasz
csucsbicep #29554 üzenetére
Én is így vagyok vele valahogy a 2033 jobban megfogott mint ez.
Ráadásul nem érzem szebbnek, inkább még rondább lett. -
csucsbicep
nagyúr
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én eddig annyira nem dobtam tőle hátast. Szerintem már viccesen könnyű a játék, meg a hangulata sem annyira jön át, mint a 2033-nak, legalábbis eddig.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
fenergie84 #29547 üzenetére
-
válasz
->Raizen<- #29548 üzenetére
Az hogy lehet, hogy nálam nincsenek bugok?
-
-
fenergie84
addikt
válasz
->Raizen<- #29548 üzenetére
Így már világos
Azért is kérdeztem rá, mert meglepődtem -
->Raizen<-
veterán
válasz
fenergie84 #29547 üzenetére
Igen. A grafikai bugok csak így szűnnek meg.
-
fenergie84
addikt
válasz
->Raizen<- #29546 üzenetére
jól látom, h dx9-ben futtatod a játékot?
-
Kipróbáltam én is ezt a utolsó fényes metrót, HD7850@1150/6000MHz 1g rammal, csodaszépen fut max grafikán élsimítás nélkül 1080p-ben. Nem tapasztaltam a fényeffekteknél a belassulást sem. Igaz, ~20-25 percnél nem játszottam vele többet. Ott hagytam abba ahol a "náci" kivégzi két társamat, majd sikerül a fogságból kiszabadulni.
Én azthiszem a 2G vagy több videóram csak élsimítás használata esetén szükséges. Én meg azt soha nem használtam, nem is fogom, mert amennyi lassulással jár, nem lesz annyival szebb a grafika
-
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #29534 üzenetére
-
Sondi1986
addikt
válasz
->Raizen<- #29534 üzenetére
AMD soha nem fog vissza vágni, lehet hogy nála ez ilyen elvi kérdés.
De lehet hogy a játékfejlesztők se mennek bele mert a VGA piac 60% nv fedi le és sok panasz érkezne a játékfejlesztők iránt, ráadásul nv-sek meg lehet hogy nem is vennék az adott játékot.Ez a Tress FX-es cuccot is nyugodtan használhatják az nv-sek. Pedig meg csinálhatta volna úgy is hogy nv kártyán ne lehessen ezt elérni.
-
->Raizen<-
veterán
Egy kis infó miért fut gyengén amd kártyákon a metro LL:
"Főleg azért mert az AMD még nem írt a játékra profilt. A héten kapták meg a kódot az újságrói review verzióval. Gyakorlatilag a Metro 2033 profilja van rámentve, de az új Metro más, mert egy csomó effektet kivettek belőle, ami az elődben megvolt, és alapvetően átalakult a motor is. Tehát a Metro 2033 profilja nem sokat ér.
Reméljük azért Roynak nem gurul el a gyógyszere, gyakorlatilag innentől kezdve a teljes évi játékfelhozatal Gaming Evolved, és nem lenne jó a piacnak, ha visszavágnának. Bár gondolom az AMD úgy gondolkodik, hogy a legrosszabb eshetőség, hogy a juzer konzolt vesz, amiben meg szintén saját hardver van. Szóval sok jóra megint nem számítok. Ez a PC így kezd durván szívatás lenni a játékosoknak."Szerintem lesz itt visszavágás amd részről.
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #29531 üzenetére
nem kéred be ezt profilképnek?
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #29529 üzenetére
ez a hsz tetszett, mi?
-
-
Attix82
addikt
válasz
RetepNyaraB #29521 üzenetére
Semmit nem mókoltam. Meglepően kevés VRAMal is beéri.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
HSM
félisten
válasz
Dealer95 #29510 üzenetére
Tényleg, ott ma volt a premier.
Hasznos infó, hogy jót tesz neki a DX-update.Érdekesek ezek az első teszteredmények, mindenesetre kíváncsi leszek, mit tud majd felmutatni az AMD egy friss driverrel, illetve ha maradnak a teljesítményarányok, akkor később a komolyabb elemzésekre, hogy sikerült ezt ennyire Keplerre írni a fejlesztőcsapatnak.....
(#29513) Algotis: Nem tudom, melyik játékról beszélsz, én eddig a két Tahiti karimmal (LE volt meg PRO) nagyon meg voltam elégedve mindenhol hozták, ami elvárható...
Mondjuk NV karim nem volt mostanában, az übertuning GTX260-am óta sose vágytam NV-re, bár ízlések és pofonok....
-
Attix82
addikt
Metro 2033 Last Light GTX660-al
[link]
-
Dealer95
őstag
Tudtommal az amcsiknál már ma kapható.
Egyébként én felraktam a DirectX-et amit a játékhoz mellékeltek és azzal már nem esett le az FPS 10-15-re, viszont vannak helyek ahol még nem az igazi.+ még azt vettem észre, hogy az SSAA 0,5x és 2x között nem volt FPS beli különbség és a very higy - high között sem.
-
mmdms
addikt
1065 mhz elég karcsú egy 7850-től alapfeszen nemde?
-
HSM
félisten
válasz
ALONSO11 #29502 üzenetére
1. NV szponzorált játék.
2. Várjuk már meg a hivatalosan kiadott játékot, ugyanis még meg se jelent itthon, se boltban, se Steamen, se külföldön.Márpedig a virágbolti verzió alapján minősíteni egy -2 napos játékot...
Se a játék "Review-version"-ját nem tartom teljesen sportszerűnek. Persze, az is lehet, időutazó vagy, de nem tartom valószínünek.
3. Meg kéne várni az első AMD drivert a játékhoz, nyilván lesz egy rakás optimalizálás és hibajavítás hozzá, de sajnos az se valószínű, hogy a hivatalos játék megjelenés előtt kijöjjön...Az ugyanis a játékot megvásárlóknak fog készülni, nem a semmire hőbörgőknek, vélhetőleg a megjelenés után egy héten belül.
-
HSM
félisten
válasz
->Raizen<- #29497 üzenetére
Igen, csak az a bökkenő, hogy elvileg így DX9-ben a very high nem ugyanaz a very high, mint dx11-ben a játékról olvasottak alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest