- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zso2
őstag
Tehát akkor mindegy ,hogy mennyi transistor van a vga-n egy Bioson múlik minden? Erősítse meg valaki,mert ennyire nem értek hozzá.Nem kötekedésből írtasm,de amit látok az nekem nem tetszik a kiherélt Tahitinál.
(#28295) Sondi1986Ez azért elég erős túlzás nem,most a 7970-ek fognak lázadni ezután
Itt már akkor mindegyik nyaldossa egymás seggét(#28298) zserbox igen lassan ez a Tahitis csoda veri a 7990.t
-
Zso2
őstag
válasz
->Raizen<- #28286 üzenetére
Ez az alulfeszelik,ennyi erővel bármelyiknél lehet ezt játszani. Itt egyenlő feltételeket kell nézni,ha azt akarja,hogy teljesítsen normálisan a kártya akkor bekapja azt az 50-60w pluszt akárhogyan is nézzük.
-
lowzor
veterán
Én elhiszem, de tapasztalataim szerint az a +20% számoló +8-10%-nál nem hoz többet a konyhára. Az eltérő architektúra (Tahiti) viszont lehet hogy még hoz valamit a konyhára. Nekem is kikéne próbálni, hogy ezt lássam. Na mindegy most összpontosítok inkább a saját tesztemre, hogy ma kész legyek vele.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Sondi1986 #28288 üzenetére
"Zajlik az élet Hevesen."
(#28289) Zso2: Mert belekötöttél a már nem létező kártyájába?
Ha jól látom 7950 figyel a házikójában már.
(#28292) asdxv Akkor ma nem alszom!
(#28294) Zso2 Így van az enyém is alulfeszelhető ilyen erővel 1,219mv-->1,150 mv akkor még halkabb lesz automata venti szabályozással is és még hűvösebb olyan 3 fokkal.
-
HSM
félisten
Nagyon fel vagy pörögve... Csak nehogy kifogj te is egy helikopterkóros MSI-t, mint páran a topikból...
Az a 3-4FPS nem mindegy, hogy 15FPS-nél van, vagy 150-nél...De igen, volt ennyi.
Nézd meg pl. Sniper Elite V2 benchmark: [link]
34,4FPS szemben a 38,9-el. Mindkét kari alapórajelen (+20 power azt XT-nek, anélkül kemény 1FPS-el kevesebb), a 7870 ráadásul az OC alapórajelén... Ugyanabban a gépben, ugyanazzal a driverrel, ugyanúgy beállítva.De úgy látom, képtelen vagy a VGA teljesítményéről az FPS-en kívül bármilyen más mutatóban gondolkozni, úgyhogy nem próbálom meg neked elmagyarázni, hogy miért jobb pl. ha az adott képkockasebesség egyenletesebb, kiegyensúlyozottabb...
(#28282) asdxv: Azért bőven akad hely, ahol szépen elhúz az XT... Azért +20% számolókapacitás ott figyel benne azonos órajelen, meg +20% textúrázó...
De ahogy írtam, nekem az tetszett főleg az XT-ben, hogy kiegyensúlyozottabb volt a teljesítménye, mint a sima 70-nek. De mondom, már rég nincs meg a kártya, hogy ezt számszerűsíteni tudjam.(#28284) tailor74: Ugyanez volt nálam is... Ezért írtam, hogy vagy halk, vagy hűt...
Az XT sokkal jobb volt utána.
(#28285) Zso2: Nem a tranzisztorszám miatt magasabb a gyári fogyasztása, hanem a túllőtt gyári BOOST fesz miatt.
Linkelheted itt orrba-szájba a gyári értékeken történt méréseket, tzeszteket, de nézd már meg a képet, amit én is linkeltem. Potom 2W-al evett többet Sniper Elite alatt, miközben 34,4FPS helyett 38,9-et csinált. Tényleg marha sokat fogyaszt a sima 70-eshez képest. -
->Raizen<-
veterán
válasz
tailor74 #28284 üzenetére
Mert egyeseknek megéri takarózni azzal hogy a tahiti le lehet kurva sokat fogyaszt de cserébe jól alul feszelik és 10%-al gyorsabb. Ez egy hibás chip lenne igazából amiben sok részegység le van tiltva. Raktárkiszórás...
Irjátok itt a 68 6x fokokat hát az annyira nem hű de olyan jó mikor az én kártyám full load 50 fok és keveset is eszik. Nem akarok én sem vitát kirobbantani csak leírtam a véleményemet.
Sajnálatos hogy az MSI is ennyire engedett a színvonalból.... Ami a sima 7870-es kártyákat illeti...
-
Zso2
őstag
Evvel nem lehurrogni akarom, csak nekem egyértelműen nem éri meg. Nem véletlen a 4310millió tranyó 2800millió ellenében.Efelől nézve a helyzetet a sima 7870 egyértelmű választás.
(#28284) tailor74 Nem vitázok,leírtam nekem mi az összehasonlítási alapom, ő azt bizonygatja,hogy az érezhetően gyorsabb,nem tudott meggyőzni.Ennyi. -
Szerintem feleslegesen ölitek egymást... Én azt hittem ,hogy itt arról van szó ,hogy megosztjátok egymással a jó és rossz tapasztalatokat... nem gondoltam ,hogy ez átcsap "farok méregetésbe"
Hogy elől járjak a jó példával:
Msi 7870 hawk-om van, és senki ne dőljön be a markatingnek...
Ez a kártya a twin frozr4 hűtéssel nem bírja azt a tuningot ,amit agyártó rá mert írni... 2 verzió van
1. vagy hangos ,mint egy helikopter(szó szerint),és 80-85 fok!!!!!
2. vagy halk ,és kifagy ......
Lehet ,hogy csak az enyém ilyen,de repítem vissza gariba...Mindenesetre nem "ilyennek" hirdette a gyártó....
Kerüljétek!!! Az xt ,igenis jó választás,jelenleg az egyetlen jó választás a tahiti le -k közül ,főleg 67k környékén
A 7870 is jó választás 62-65k környékén....
Nem értem miért csináljátok??? -
Zso2
őstag
válasz
PandaMonium #28257 üzenetére
Világosan elmondta HSM, hogy volt sima 7870-e az XT előtt és az XT érezhetően gyorsabb
Érezhetően gyorsabb, gratulálok,ez az érezhető játékokban meghaladja a 3-4 fps-t?
Köszönöm szépen ebből nem kérek -
Looserke
őstag
Powercolor Myst órajel ugrálás 925-re és GPU load probléma megoldva a gyári 31-es BIOS helyett a 28-as felrakásával...
Most már betonstabilan tartja a 1000Mhz-et 1.031V-on... és max 64-65 fokos a GPU játék közben, 1500-1600 venti fordulatnál...
-
daveoff
veterán
válasz
- = Zk = - #28267 üzenetére
Jobban bevált az egy kártyás rendszer.......1db 7970@1100-on bőven elég mindenre, amire én használom.
-
HSM
félisten
válasz
->Raizen<- #28266 üzenetére
Attól még lehet korlát.
Azért próbáld ki OFF V-sync-el is. Nálam pár FPS-t dobott rajta, igaz, én vagyok 60 felett... -
HSM
félisten
válasz
->Raizen<- #28232 üzenetére
Egyébként elrontottad, nem szokás V-sync-el bencselni...
Érdekesebb lett volna anélkül...
Nálam Vsync nélkül a 7950-en 44fps min, 66fps max, és 56fps avg 1050/1400-on. Viszonylag friss (1.01.730) patch-el, és 13.3 beta2 driverrel. Valaki lőhetne hasonlót Tahiti-LE-vel, nekem már nem volt meg, mikor kijött a játék.
-
kovsol
titán
válasz
Az a fő gond, hogy 10% eltérést csak méréssel tudsz kimutatni, szemmel nem igazán látszik.
Nekem volt már 7850 7870 7870XT 7870CF mielőtt jössz, hogy nincs összehasonlítási alapom.7870XT vs 7850 ott már azért érezni, hogy erősebb mérés nélkül is.
-
lowzor
veterán
válasz
Ezt eddig is tudtuk, hogy 10%-al gyorsabb C2C
-
PandaMonium
őstag
Haters gonna hate. Világosan elmondta HSM, hogy volt sima 7870-e az XT előtt és az XT érezhetően gyorsabb, ugyan cask ezt mondja mindenki akinek mindkettője volt. Most apunál az MSI HD7870 Hawk-ját benchmarkoltuk és több mint 10%-al lassabb a sima HD7870 az XT -m eredményemhez hasonlítva. Egy ASUS HD7870 meg drágább mint a Sapphire HD7870XT ami a legdrágább Tahiti-LE.
De gondolom biztos neked is van összehasonlítási alapod amire fel okoskodsz.
Nem értem miért az LE-t utáljátok és nem a zöldeket, ha már annyira fanboyok akartok lenni valamiben. -
daveoff
veterán
válasz
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #28249 üzenetére
mindjárt gondoltam
...
-
HSM
félisten
-
törölt tag
Üdv Fórumlakók!
Vannak olyan játékok amik valamilyen okból kifolyólag nem hajlandóak alkalmazni a vsync opciót, de sikerült megoldást találni rá!
Tudom nem egészen ide tartozik a dolog,de gondoltam megosztom ebben a topikban is a következőket,ha esetleg valaki hasonló problémát szeretne megoldani!
Én MSI AB-t használok a kártya alulfeszelésére és órajelek egyénileg való beállítására,vagyis ehhez mérten keresgéltem ami ezzel kompatibilis.Ehhez 2 alternatívát találtam!1. lehetőség: MSI AB mellé le kell tölteni ezt a Riva Tuner nevű progit,feltelepíteni,és a D3DOverrider nevű alkalmazást el kell indítani. így kell beállítani , és gyakorlatilag mindenféle kompatibilitási probléma nélkül tökéletesen működik,alkalmazza a vsync opciót.
2. Lehetőség: AMD oldaláról letölteni a RadenPro alkalmazást, és így kell beállítani! Ehhez gyakorlatilag nem is kell más,csak had fusson a háttérben,működik a vsync opció!
Mindebben nagy segítségemre volt Weareus fórumtárs!
-
proci985
MODERÁTOR
multimonitoros játék adott esetben felér egy furmarkkal terhelés szempontjából, csak ugye az ember nem furmarkol órákig
. fogyasztás is emiatt baj, zaj meg ahhoz társul.
Ez már nem 7800 kaliberű kariknak való feladat.
pedig egész jól bírják, egyébként kompromisszumokkal egy 6950 2GB is bőven használható E3ra. -
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #28248 üzenetére
Nem , túrtam hozzá magyarítást a neten.
[link]
-
- = Zk = -
félisten
válasz
alapból magyar neked?...
-
N.Ferry
senior tag
Tud valaki olyan boltot,ahol be lehet szerezni a Sapphire Radeon HD 7870 Toxic-ot?
Mert én nem találtam,de lehet én vagyok a nyomi -
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #28245 üzenetére
Azért az átlag fps 41,7 vs 79 se rossz. kb 90% os hatásfok a második kártyának és a cpu igénye se nagy a játéknak. Szerintem jól megírt motorja van a TR nek. És a 7970 -t egyértelműen túlszárnyalja az eredmény.
-
kovsol
titán
válasz
árnyékokat nem raktad fel ultrára
Toltam én is 1100/1200 on, csak hogy lássam CF mennyivel tud többet.
Tieddel megegyező beállítás
Árnyékok ultrán
ultra árnyék + 2xSSAAUtolsó eredményemet a 7990 tesztből kivett eredményekkel lehet hasonlítani. Igaz nekem 1920x1080 ott meg 1920x1200 volt, de ez már nem olyan durva eltérés azért a felbontásban.
-
N.Ferry
senior tag
Az Xfx-nek van tahitis 7870-e vagy csak a a Sapp.,Power,Vtx., csapatnak?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
#00137984 #28235 üzenetére
Igen lehetne a ramoknak adni hisz nagyon jól lehűti a windforce 3 az egész pcb-t. De alapon használom inkább az a biztos az 5800 mhz is hibátlanul megy amúgy.
A tuning potenciál lecsökkent ezekkel az új driverekkel mikor meglett a kártya 1260-as gpu órajelekkel játszadoztam most meg már... -
törölt tag
válasz
A Catalyst 13.4 WHQL-re nekem a mimum FPS érték visszaesett, ezért a 13.5beta2-t használom. A GDDR5 órajeleket emelhetnéd 1250-1350 MHz-re, hogy a sávszélességed meglegyen a GPU 1100MHz-es teljesítményéhez. A TressFX teljesítményem nekem is javult, de tuning nélkül inkább nem használom.
-
törölt tag
válasz
lowzor #28205 üzenetére
A HD 7850-et az OC-s 925/1250-en tudnád tesztelni? Hasznosabb írás lenne...
A gyári stock 860/1200-as teszteket már elégszer lemérték a tesztoldalak. Megegyező órajelekkel való teszteknek is több hasznát vennénk, föleg újabb 13.3beta3 vagy 13.5beta2 Catalyst-al. Remélem elkészül az írás, majd meglesem.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Steve198310 #28230 üzenetére
-
Steve198310
őstag
A gtx570 sírt az (22) fpsért a Tomb Raider alatt TressFxel. Mellette ugyanazzal a beallitassal a HD6870 lenyomta (32fps)
660 mit hoz majd.
Még nem próbáltam a HD7850 el -
belinho
senior tag
válasz
lowzor #28221 üzenetére
Nem!
Ott a teszt amit linkeltem, láthatod, hogy 1200-on milyen közel van az alap 7970-hez, és bírná még 1200 felett is, csak tényleg hangos, meg elmelegszik hamar, ide már egy komolyabb hűtő kellene!
Persze a 7970-et is lehetne még húzni, meg abból is van boost-os kiadás, inkább játéktól függ, de sok helyen eléggé megközelíti!
Találtam egy tesztet, itt van sima 7970 és OC-s Tahiti is!
Battlefield3, Dirt Showdown, Batman, Max Payne3, Sleeping Dogs-ban nagyon közel van az oc-s Tahiti a 7970-hez!
Viszont Metro 2033 valamint Crysis 2 esetén már van lemaradása, de azok elég rosszul is vannak optimalizálva!
Szerintem 60K körül nem volt rossz vétel!Mzsoltee(28223)
Nem vagy béna, így idle is a beállított feszen megy, én csak játékokhoz kapcsolom be, film-hez, net-hez teljesen felesleges, nem índítod el az Afterburner-t és akkor alapon megy 300/150mhz! -
marcusa
addikt
válasz
Sondi1986 #28224 üzenetére
Ez meg milyen megnyílvánulás megint?
Egyedül én írtam hogy várom szeretettel a tesztet, amit egyébként asdxv-től hallottam először a 660 topicban...
Én nem vagyok Nvidia fan, egyszerűen megszólalok, ha a hozzád hasonló elvakult AMD fanok valótlanságot állítanak, ennyi... -
HSM
félisten
válasz
MZsoltee #28223 üzenetére
Nem tudom, én csak kipróbáltam ezt a módot.
Nem használom, mivel nincs rá szükségem, nekem elég volt midig a +20% power, hogy jól viselkedjen a karim.
(#28225) Erdei88: Netes tesztekben 0% poweren mérték, illetve gyári feszen. Így tényleg csak max 5-7%-al gyorsabb, illetve meleg és sokat fogyaszt a sima 70-hez képest, tehát ezek alapján tényleg nem túl vonzó alternatíva.
Tipikusan az a kártya ez a Tahiti-LE, amivel kell kicsit molyolni, hogy kihozd belőle a maximumot. (Ez egy alulfeszelés +20% poweres Afterburner profil létrehozását jelenti kb.)
Ezzel szemben a netes tesztekben a sima 7870-et nem hátráltatta a 0% board limit, mert nem BOOST-os. Illetve nincs is annyira magas gyári fesze, kisebb a GPU is, így ott sokkal jobb fogyasztást mértek. Ennek ellenére nem kell sokat bütykölni a Tahiti-LE-vel, ha 7870 sebességet alacsonyabb fogyasztással szeretnéd.(Lásd a logout tesztemben a mérési eredményeket [link].
)
-
HSM
félisten
válasz
MZsoltee #28219 üzenetére
[link]
Első találat, friss béta. (A régi is tudja, de ahhoz legalább mégegy keresés kéne, hogy kell benne bekapcsolni.)
(#28221) asdxv: FPS-ben nem sokat ér, de folyamatosságra meg annál inkább... A 7950-ben se véletlen van másfélszer akkora ram sávszél ugyanannyi ROP mellé...
Na mindegy, a közelében vagy csak, nem ott.És te már izzadsz a 7870-el, míg az LE alulfeszelve kényelmesen elvan...
-
belinho
senior tag
Én is sokáig gondolkoztam rajta, eleinte tartottam tőle, rengeteg teszt, beszámoló, külföldi fórumok, személyes tapasztalatok után a Powercolor 7870 Myst-re esett a választás.
A legfontosabb számomra az ár- érték- teljesítmény volt!A kártya 61600Ft volt zsír új, két év bolti gar, személyes átvét, így még szállítási költség sem volt!
Amint olvashatod a kártya közel egy sima 7870 árába fájt, egy jobbféle Asus 7870 már drágább lett volna 6K-val, s ezért kaptam egy közel újonnan 80K-ba kerülő 7950-es kártya teljesítményét!A boost-al volt eddig a legnagyobb probléma, de azt sikerült kiiktatni, így már nem ugrik fel- le az órajel, fixen tartja azt, amit beállítok.
Jelenleg alulfeszelve van beállítva 1.029v-ra 1000/1500-ra, lehet megy még lejjebb is, itt tartok most, és így jóval kevesebb fogyaszt és még gyorsabb is, mint amit a tesztek-ben látsz Tahiti Le 975/1500 1.256v mellett!
Így már alig melegszik, a nagy melegben is 70fok volt a max tegnap játék alatt, a hűtés is "csendes"Tuningra próbaképp 1200/1500 volt beállítva, azt bírta, de itt már tényleg hangos volt a hűtő, melegedett is, és a fogyasztás is megugrott, így ezt nem erőltetem, mert alapon is elég mindenre, de ekkor már közel az alap 7970-et közelíti teljesítményben, igaz fogyasztásban is, hiába csonkított 7970-es!
Egy szó mint száz, kicsit finomhangolva jelenleg ár-érték bajnok! -
HSM
félisten
válasz
lowzor #28205 üzenetére
Ja, értem... De 1350-es rammal még mindig csak a 90%-át hozod a Tahiti-LE gyári, tuningmentes ramórajelének...
Sajnos gyártó/bios válogatja, hogy van megoldva a BOOST... Itt a topicban írták nemrég, hogy az új bios-ok kevesebbet engednek, hamarabb visszaveszik az LE-nél. Nekem viszont a régivel se a 7870xt, se a mostani boost 7950 nem veszi vissza magát sehol játékban +20%-al, csak furmark és kombustor alatt, az meg nem igazán életszerű.(#28210) MZsoltee: Ez kb. ennyi, amit leírtam, ha az MSI Afterburner-ben bekapcsolod az unofficial overclocking mode-ot, akkor az megkerüli a PowerTune-t, aminek a része a boost. Így tök mindegy, hogy -20% vagy +20% a board limit, mindig a beállított órajelen fog tekerni a kártya, semmiféle védelem nem fogja visszavenni, ezért ilyenkor körültekintően kell belőni a karit.
#28211) proci985: A multimonitor fogyasztást 2D-re értettem.
A netes tesztek szerint ott maga a Tahiti csip nem brillírozik, a pitcairn vagy 20W-al jobb... [link]
A hűtése kitűnő az említett Sapphire karinak, ez alapórajel, aluulfeszelve kombustor burn-in:[link] Ennél durvább terhelés játékban se fogja érni...
Én amúgy sose voltam multi-gpu párti, sajnos a számomra kielégítő megjelenítés nem kompatibilis az AFR móddal.(Érzékeny vagyok az input lagra és az egyenletességre.) Nem zavar, ha a játék 25fps-el megy, ha tökéletesen egyenetes, de 40-50-nél is a falra mászok, ha nem teljesen az.
Amúgy ahogy írod, rendesen megépített kari kell komolyabb terhelésre ez tény, de bőven akadnak ilyen megoldások.
Alulfeszelve a Sapphire XT is ilyen, de általában a 7950/70-ekben bőven van tartalék hűtésben, illetve általában alul is feszelhetők.
(Amelyik meg nem, annak nincs is rá szüksége.)
Sajnos a tuning szerintem itt nem nagyon játszik, mivel sokkal nagyobb ütemben nő a fogyasztás, mint a nyereség FPS-ben. Hiába van túltervezve a kártya, ha te úgy hajtod, ahogy 50-60%-al nő az energiaigénye.Azt meg fogja érezni a füled, meg a kártya is hosszútávon. EGy jól szellőző házat is szépen befűt +200W hő, hát még egy gyengébbet, vagy épp a CF-ben 400-500W...
Amúgy nem csoda, hogy az 5760*1080-ban sokkal erősebb VGA-kell, gondold végig, 3X annyi pixel színét kell kiszámolni, és 3X annyi objektum fog kiférni a képre, amit le kell renderelni.
Ez már nem 7800 kaliberű kariknak való feladat.
(#28215) PandaMonium: Ja, tényleg, nagyon rosszul jártál vele, kész lehúzás annyiért, azonnal add el és vegyél belőle egy sima 7870-et.
(#28216) Erdei88: Aki csak netes tesztekben látta szidja, akinek valós tapasztalata van vele, szinte kivétel nélkül dícséri. Vond le belőle a megfelelő konzekvenciát.
-
PandaMonium
őstag
De menő lett a Tahiti LE-t szidni hirtelen.
Ez a szomszédomnak a kutyasétáltatójának a fogorvosa azt mondta stílust nagyon nem csipázom.
Alaposan alulfeszelve megy a kártyám olyan órajeleken ami alatt a sima 7870 megroskadna, és még bőven lenne benne potenciál egyszerűen csak sajnálom ettől magasabb feszültségen használni a kártyát, mert a plusz hőfokok ellenére ott már nem akkora a teljesítménynövekedés.
Jelenleg 1100/1600 @ 1131mV a kártya, max. 68°C és nagyon csendes (kb. DCU-II szintjét hozza), a fogyasztása meg alig több mint a sima 7870-é, mégis Heaven-ben pl. ráver könnyedén bármelyik 7870-re 100 pontot, ha nem többet. Mindezekhez képest, ha azt nézzük, hogy újonnan kb. 4000Ft -al volt drágább mint egy sima 7870, biztos nem érte meg. -
->Raizen<-
veterán
Na gyerekek így néz ki egy "csúcsgép" az elkövetkezendő 4-5 évre next gen játékokhoz!
(fx cpu 8 gb ram 7870 240 gb ssd) [link]
Nekem kb csak ramot kellene majd venni meg egy komolyabb alaplapot pár év múlva a cf kiépítéshez meg majd még egy 7870-et.
-
proci985
MODERÁTOR
multimonitor jó hűtőn múlik, meg jó házszellőzésen. mondjuk tény, hogy a Pitcairn kevésbé meleg, 5760x1080ban meg bőven kaphat a kártya játék közben is furmark szintű terhelést órákig.
viszont multimonitorra meg alapvetően egy monolitikus chip a jobb, főleg, mivel a multimonitor+multigpu stutteringet javító driver csak valamikor az év második felében jön. annyira nem szörnyű a helyzet (ez saját tapasztalat), jellemzően egy-két cím problémás, de még nem tökéletes a helyzet. egyébként a vicc az, hogy igazából FHDre meg egy 7850/7870 is általában elég, 5760x1080ra meg egy 7970 GHZ edition se mindig.
de multimonitor speciális megoldás, ami alapvetően komoly tervezést igényel (meg alapvetően egy tuningra megerősített kártyát, alapon használatra mert úgy is épp elég meleg lesz).
-
kovsol
titán
válasz
Steve198310 #28207 üzenetére
MSAA nélkül
-
lowzor
veterán
Úgy tervezem, hogy holnap vetem össze a 660-at és a 7850-et.
A 660-at alapórajelen (1100/1500)
A 7850-et alapórajelen (900/1200) és 1100/1350-en járatom majd.Amikkel tesztelni tudok:
3Dmark 11, 13
Heaven 4.0, Valley
Sniper V2
Crysis 3, BF3, FC3, GTA 4 (EFLC), Dirt Showdown
A Tomb Raider és a Hitman sajnos nincs meg.Megpróbálok összedobni a "tesztről" 1 Logout-os irományt, hátha valakinek hasznos lesz majd.
(#28204) HSM:
1150/1200-at a Core Clock-ra gondoltam. A ramot nyilván 1350-en járatom.
A Boost-ot én csak Bios cserével tudtam 100%-osan megkerülni. Még +20-as Power Limittel is néha ugráltak az órajelek. -
HSM
félisten
válasz
lowzor #28202 üzenetére
Az 1150/1200-as 7850-el nem éred utol, mert marhára kevés az órajele a ramnak. A Tahiti-le gyárilag 1500mhz, ami elég masszív előrelépés egy szűkös memsávszélű sima 7870-hez képest.
Ott vannak a Sapphire xt eredményeim, 1050/1500-on alulfeszelve halk hűvös, és elég rondán meg kell cibálni egy sima 70-est, ha utol akarod érni....
Mondom, kb. 850/1350-en volt kb az 1050/1200-on tekerő 7870 szintjén a tesztjeim alapján.Ez nem 5-7%.
A BOOST tényleg hányinger, de meg lehet találni a módját a megkerülésének.
A nálam járt Sapphire-nek elég volt a +20% limit, de az afterburner unofficial módja pl. teljesen kiüti a BOOST-ot powertune-el együtt. -
lowzor
veterán
Az mondjuk nem kérdés, hogy egy 62-63k-s 7870-el szemben jobb vétel egy 67k-s Sapphire 7870XT (ha van belőle ennyiért). 70-73k-ér már nem venném meg.
Még szép, hogy tuningolva használnámAlulfeszelve egyrészt nem bírnám, másrészt úgy hol lenne az előrelépés? 7870-et felküldöm 1100-ra, aztán ugyanott vagyok vele, de még egy 1150/1200-as 7850-el is megközelítem azt a szintet.
A Boost-tól meg hányingerem van, szóval sajna alapból nem jöhet nálam szóba 1 ilyen kártya -
HSM
félisten
válasz
lowzor #28199 üzenetére
Igen, inaktívak közül vettem az árát, mert pár napja elfogyott.
Most beszélhetünk megint arról, hogy használt 7950, de most új kártyákról beszéltünk... Ott meg inkább egy Sapphire 7870 XT, mint más jobbféle pitcairnosok... (Kivéve többmonitorhoz, arra nem ideális a Tahiti csip fogyasztása).
Olcsóbb 7870-et meg alapból nem vennék, szerintem azok legalább annyira megsülnének nálad, mint a powercolor tahiti-le, ha azonos sebességre húznád őket...(#28200) aleister: A Tahiti-LE 7870 XT BS mentes, mert nem Pitcairn csip.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- Asus GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! ELKELT!!!
- MSI RTX 4090 SUPRIM LIQUID X 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- HP Omen RTX 2080 Ti 11GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest