- Már nem csak vízhűtőket kínál a CPU-kra a Sharkoon
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Fali konzol lapos tévékhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
lowzor #28199 üzenetére
Engem pár napja pont a Sapphire-től óvtak a BS miatt. Mondjuk olvastam, hogy ez csak a korábbi modellekre volt igaz.
Feltételezem a jobb hűtés miatt döntenél így. Nem tudom mennyire követed a topicot, de én is paráztam ettől. Pár nap nyúzás után azt mondanám, hogy túl van misztifikálva a dolog. Ráadásul még csak most állok majd neki az alulfeszelésnek, így biztos lesz ez még jobb is. -
HSM
félisten
válasz
lowzor #28196 üzenetére
Pedig sehol sincs. Állati jól néz ki a twinfrozr, de vagy hangos vagy hűt. Ehhez képest ugyanannyiért, mint a Sapphire még jóval lassabb is.
Én elég finnyás típus vagyok, és azt kell mondjam, sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott a Tahiti-s 7870, mint a Pitcairn-os. Tesztekben lehet, csak 5-7% a difi, de játék közben nekem sokkal többnek tűnt. Sokkal közelebb volt az élmény a 7950-hez. Nem tudom jobban leírni.
57K-ért meg hát, kapni 7870-et, de egy minőségibb darab azért abból is inkább 62-65K, vagy még több... A Sapphire XT meg legutóbbi árán 67K. Ennyit szvsz bőven megér. A powercolor/VTX pedig még olcsóbb, 62K, igaz, azon azért annyira nem szuper pl. a hűtés, de azért elvileg vállalható.Te se véletlenül írsz mindig olyan pozitív tapasztalatokat a 7950-ről...
-
HSM
félisten
Én is először Pitcairnt vettem, pont a fogyasztás miatt. 65-ezresért MSI TwinFrozr OC-t. Azt kell mondjam, sehol sincs a Sapphire 7870 XT-hez képest, ami ugyanannyiba került. Utólag már nagyon nem bántam, hogy egy helikopterszindrómás VGA-t kaptam, és 3 napon belül cserélnem kellett.
A hardveraprón is alig akad eladó, ha van is, akkor új.Nagyon sokat fogyaszt, meg melegszik...
[link]
1700-as ventivel 65 fok, én vagyok hülye, hogy nem látom, ez hol meleg Crysis3-alatt?
Vegyen mindenki sima 7870-et, azzal legalább sose éri utol a nagytesó 7950-et....
Érdemes lenne elolvasnod a Logout tesztem, mielőtt terjesztenéd tovább a butaságot... -
Zso2
őstag
Most rekord alacsony áron az XFX FX-787A-CDFC HD7870 ,aki készűl venni annak jól jöhet.
-
aleister
veterán
válasz
Foxmulder89 #28180 üzenetére
Köszi a választ!
Időközben kicsit visszaolvastam, és úgy látom, hogy ez az eredmény rendben van. 53-54 FPS-ekre emlékeztem, de látom, hogy ezeknek a fórumitáknak CF-jük volt. Azt is olvastam, hogy a Heaven-be nemigen szól bele a CPU, de tény, hogy meg kell már rángatnom a procit. 4-ig simán ment anno a Mugen 2-vel.
Ellenben a fesz állítás hiánya zavar. Láttam, hogy másnak is volt ilyen, és nála megoldotta a voltage control engedélyezése. Nálam nem. Kipróbálom az Asus GPU tweak-et hátha...
-
Zso2
őstag
válasz
- = Zk = - #28182 üzenetére
ezek között most pont nincs benne amit akartam evvel mutatni ,de tegnap elött láttam egy pár napja vett Le-t és máris eladja ,gondolom nem véletlen.
(#28183) gyuszaa ? -
Zso2
őstag
-
Foxmulder89
senior tag
-
aleister
veterán
Srácok feszültséget ti miben állítotok?
MSI AB-ben hiába pipálom be a v-core állítás lehetőségét, nincs csúszka a feszültség bar-on.
A másik, hogy Unigine Heaven Benchmarkban nem kevés 34.1 FPS fullHD-ban, Ultra/Extreme beállítások mellett? (7870 XT + i7 860 2.8GHz)
-
bombibmw
veterán
Be lehet szépen lőni úgy,hogy fogyasztásban és hőfokokban is a sima 7870 szintjén legyen,de közben meg mégis erősebb.
Szerintem nem hülyeség LE-t választani.
Főleg nem akkor,ha az ára is visszamegy 60 körülire,mint a Sapphire XT Boost picit régebben.
Én is vettem volna,de már megvolt az ASUS.
Persze nem azt mondom,hogy utálom ezt a kártyát. -
Zso2
őstag
válasz
belinho #28078 üzenetére
Miért jó nektek ez a tahitis vga, csonkított,viszont rendesen fogyaszt(melegszik).Inkább sima 7870-t válasszatok. Nem véletlen annyi az ára ,mint a Pitcairn-nak.
Én is filózta rajta ,aztán megnéztem 3-4 tesztet és mind azt mutatta,hogy nem éri meg az a picike + teljesítmény, a negatívumok mellett. Nem véletlen Ebből van a legtöbb pár napos eladó a hardveraprón, hamar rájönnek a hátrányára az emberek. Nekem hétfőn jön az Msi Pitcairnaz 5870-m után. Végül is ezt választottam a 660 ellenében,pedig a fő játékom azon jobban megy. Kicsit parázok a mostani driverektől,annyian szidják itt, nálam is szarakodni fog ,akkor megyek a 660-ért.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Steve198310 #28165 üzenetére
13.4 es driver van most fent de nem a géppel van gond hanem a játék egy kalap sz... EA forumán is megy a flame hogy csúcs gépeken droppolja az fpst a játék, mert ez is már csak egy vacak konzol port és mivel konzolon 30 fpsre van lekorlátozva így nagyobb fps en droppol. Írták hogy configfájlba át lehet állítani fix 30 fps re és úgy megy normálisan a játék, de számomra élvezhetetlen 30 fps el a játék úgyhogy megvárom, hogy kiadjanak hozzá egy frissítést.
-
törölt tag
válasz
ittakary #28170 üzenetére
MS AB-ben beállítottam 2 profilt játékokhoz,amikhez billentyű kombinációt is rendeltem. Következő képen működik a dolog nálam...
settings-profiles-automatic profiles management és ezen belül választottam ki az alkalmazni kívánt profilt.
Csak a billentyű kombóval nekem nem alkalmazta azt a profilt amit szerettem volna. -
törölt tag
Srácok!
MSI AB-ben 2 profil van beállítva. Automatikusan az elsőt alkalmazza ha elindítok egy játékot. Hogyan tudok váltani profilt,vagy hogyan tudom beállítani azt hogy melyik profilt alkalmazza egy-egy adott 3D-s alkalmazásnál?
-
belinho
senior tag
Probléma megoldva!
Afterburner unofficial mod, powerplay kilőve, és láss csodát minden tökéletes, nem ugrál a beállított órajel, gpu usage 99% végig, full stabil, temp ok, belinho vs AMD 1:0! -
Steve198310
őstag
válasz
zserbox #28158 üzenetére
Le vettem azt a +20% power limitet és magy folyamatosan 1 óra 10 perce már túl vagyunk eddig 25-30 perc és feladta. Minden maradt a régi. Igaz már hajtottam 1180/1406 mhz és Bioshock alatt semmi gáz nem volt. Igaz nem toltam neki azt a +20% ot. Most ki kapcsoltam és megszűnt a kékhalál.
A Biot küldtem vagy 4 órát gondok nélkül. :-D -
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #28157 üzenetére
Ha ráadtad a +20-at, akkor érthető, hogy stabilabb. De most ráadtad, vagy levetted?
-
zserbox
őstag
válasz
Steve198310 #28157 üzenetére
ne a power limitet vedd vissza hanem az órajelet!
-
zserbox
őstag
válasz
Steve198310 #28152 üzenetére
én úgy értelmeztem, de már értem hogy gondolod, de egyszerű nem bírja ezeket az órajeleket ezen a feszen, vagy feszt emelsz ha lehet még vagy órajelet csökkentesz és kész
-
Anaren91
senior tag
válasz
Steve198310 #28147 üzenetére
12.11 óta egyre rosszabbul bírja a kártyám a tuningot... Nekem is vissza kellett venni 1200/1400 ról mert kékhalált dobott NFS alatt. Bár cserébe gyári tuningon is szebben futnak a játékok az új driver alatt de akkor is bsza az agyamat, hogy lehetne még rajta rántani csak hát a driver összeomlik meg kákhalálozik meg minden kínja van...
-
zserbox
őstag
válasz
az adatlapodon lévő vga gyári órajele 920MHz ha mondjuk azon menne és nem 1172 ami nem a gyári akkor mondjuk nem fagyna + a memória se 1406 ketyeg gyárilag.
szal szépen pakold vissza 920/1250-re -
zserbox
őstag
válasz
milyen kártyán van neked gyári 1172 órajeled?
proci, RAM nincs húzva? -
Steve198310
őstag
Van akinél kékhalálozik a 13.4 driver?
Most folyamatosan jön a kékhalál 25-30 perc Dirt3 után.Fiam nyomná de már idegesít ez a sz@r. Nem állitottam sehova a tuningot se le se fel 1172/1406 Mhz. és már a Trixx-en is megleltem a Power Li-t
-
törölt tag
Sapphire HD7850 OC-re létezik 950/1250 BIOS változat? A BIOS-t érdemes-e szerkesztenem az RBE programmal, és a kész BIOS biztonságosan flash-elhető? Sapphir Trixx a 4.6 verzióval sem tökéletes, nem állnak vissza a 2D-3D feszültségek. ASUS GPU Tweak az órajeleket nem állította vissza. A többivel meg... Ez a kártya nem volt egy remek választás, még jó hogy 920/1250 megvan.
-
Krakesz27
tag
http://gpuz.techpowerup.com/13/04/27/hua.png
-
zserbox
őstag
válasz
Trailblazer #28140 üzenetére
az hogy egy kártya a gyári órajeleken fagy az független a drivertől
-
Trailblazer
veterán
-
lowzor
veterán
válasz
Trailblazer #28134 üzenetére
Ehez tökösnek kell lenni? Nem is tudtam...Azt hittem, hogy egy garanciális hibával rendelkező kártyát alapból, szó nélkül cserélni kell.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Trailblazer #28128 üzenetére
nekem is ilyen volt anno a 7870 BS-es kártyám....
PH-s tagtól vettem, de szart a fejemre. finoman. szal mással kellett megoldatnom... azóta kerülöm az illetőt... -
Trailblazer
veterán
Lehet félreérthető voltam, nem az ő sara. Én nem voltam elég tökös, és forszíroztam a kicserélést - egyébként más esetben az eladó korrektül járt el a végtelenségig, nem akarom bemocskolni.
-
Karesz2300
csendes tag
Sziasztok ha az asus gpu tweak nem engedi a voltot állítani mert meg sem jelenik hiába pipálom be akkor az azt jelenti hogy nem lehet állítani?
-
aleister
veterán
válasz
Sondi1986 #28113 üzenetére
A CCC-ben a teljesítmény/teljesítmény vezérlő beállításara gondolsz, ugye? Ez mit csinál egész pontosan?
Egyébként megoldotta.
Eddig pl, ha beállítottam 1100/1600 MHz-t, akkor pár másodperc terhelés után visszavette 925/1500-re. Ezt a +20% power beállítása után eltűnt.(#28128) aero2zero:
Igazán "korrekt" eladó. Remélem ment neki a fekete a "Kivel érdemes üzletelni totyikban". Egyébként kiről van szó? Jöhet privátban is akár. -
lowzor
veterán
válasz
Trailblazer #28128 üzenetére
Az szívás. Én biztos nem lennék meg addig, míg ki nem cseréli.
-
-
Anaren91
senior tag
válasz
Trailblazer #28122 üzenetére
+20% power limit rá van tolva? Nekem is fagyott gyári tuninggal a kártya amíg nem toltam fel a powerlimitet. Mondjuk ez a gond is csak a 13.x szériás driverekkel jött elő....12.11 el vígan ment a tuning.
-
lowzor
veterán
válasz
Trailblazer #28124 üzenetére
Ha gyári órajelen fagy, az amúgy garanciális hiba.
-
válasz
Trailblazer #28122 üzenetére
Necsináld, az elég fosch. :S
-
lowzor
veterán
1000mhz-en fagy 1,21V-on? Hát az igen harmatos.
-
lowzor
veterán
válasz
Trailblazer #28118 üzenetére
Használd ki. Csűrd neki oda a tuningot
-
zserbox
őstag
válasz
Trailblazer #28118 üzenetére
hát van amelyik gyárilag 1.138-on megy pl az msi-m
-
Sondi1986
addikt
válasz
Trailblazer #28115 üzenetére
Mi leginkább a 7870 LE (XT) beszélünk.
-
zserbox
őstag
válasz
Trailblazer #28115 üzenetére
a 7850-et nem lehet alul feszelni csak +feszt lehet adni.
legalábbis itt a fórumon senkinek se sikerült köztük nekem se se msi,se sapphire 7850-nél -
lowzor
veterán
válasz
Trailblazer #28112 üzenetére
7850-et asszem nem is lehet. Próbáld meg Tweak-el
-
Trailblazer
veterán
Alulfeszelni mivel lehet? (AB-re nem reagál.) VTX3D X-Edition 7850-em van, underclockolva.
-
-
aleister
veterán
No én is beléptem pár napja a 7870 Tahiti LE-sel táborába egy VTX3D Black személyében.
Lenne pár kérdésem.
1. A teljes értékű 7950-ből letiltott 4. számoló egység nem aktiválható rajta?
2. Ez a boost egész pontosan mi? Mindig emel az alap órajelen? Tudtommal 925MHz a gpu default órajele, és ebből lesz 975. De akkor nem egyszerűbb annyit írni, hogy 975 az alap órajel?
3. A karimon 32-es bios van. Azt olvastam, hogy a 31-gyel bajok vannak. Ezzel van valakinek tapasztalata? -
Trailblazer
veterán
A techpowerup bios-adatbázisáról annyit, hogy minap küldtem (volna, mert visszadobta azzal, hogy már szerepel náluk - ja persze, akkor is én voltam) GPU-Z-ből újra a vga-m biosát, máig nincs az adatbázisukban.
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #28100 üzenetére
Akkor meg elviszed haverhoz, aztán megcsináljátok az ő gépével
Amúgy szvsz kevés a valószínűsége, hogy egy azonos architektúrára kiadott másik kártya biosával ne adjon képet. Én 7950-el próbáltam vagy 20-25 bios-t, volt közte 7970 bios is más-más gyártótól és mindegyikkel adott képet. Max szarul működött vele.
-
Anaren91
senior tag
Az új NFS Most Wanted nektek is piszkosul dobálja az fps t vagy csak én vagyok ilyen szerencsés? Rohadtul idegesítő amikor megy 60 fps el és leesik 30 ra utánna felugrik 50 re meg le 40 re és visszaáll 60 ra...
Új hozzászólás Aktív témák
- Fali konzol lapos tévékhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- Robot fűnyírók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Samsung S21FE 128GB / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest