- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen processzort vegyek?
- VR topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
ImpersonatoR #7177 üzenetére
2 ilyen gyönyörűen mutatna a gépben
-
ffodi
veterán
-
Goldmen75
őstag
-
-
m4rk.89
aktív tag
HD5870 tuningolva amíg engedte CCC, szerintem nem olyan rossz: 3DMark06
-
omikron23
senior tag
Hi mindenki...
Ez tök jó lenne, ha így menne a rendszer... Én az MSI Hydra chipes alaplapjairól olvastam, hogy majd támogatják ezt a megoldást, de nem gondoltam volna, hogy sima "ragasztózással" is összejön...
A megoldás szerintem mindenkit érdekel, mert így kis befektetéssel simán többet hozol ki a rendszeredből... Várom én is a tapasztalatokat...
-
ffodi
veterán
Na igen, csak a 8800gt nagy, kell neki segédtáp és sokat fogyaszt. A GT220 pedig 1 kártyahelyet foglal, az egész kari olyan hosszú mint a pci-e slot, nem kell neki segédtáp, és alig fogyaszt(40nm), és olcsó. Természetesen ha ez nem gond, akkor a 8800gt kitűnő választás fizikát számolni.
Godmen75:
Van kétféle leírás. Az egyik szerint kell a gf-re is kötni egy monitort, vagy ugyan azt csak másik bementre. Illetve külföldi 5870-es fórumon olvastam, hogy 5870-nél elég ha csak az 5870-re kötöd, és megkeresteted a rendszerrel a geforcet(win7-nél jobb klikk képernyőfelbontás --> észlelés) és ugye azon nem lát monitort, de kényszeríteni kell hogy azon márpedig van, és akkor a megjelent szürke monitorra kattintva már az NV control panel is előjön!
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #7183 üzenetére
Igen, csak ott van előnyöd ami Physx-et is támogat, és ott a teszt szerint 4-5x. Illetve a vantageban kaphatsz hatalmas CPU pontokat
Elvileg semmi gáz nem lehet vele, mert a geforce csak fizikát számol. Találtam több féle leírást is, de ha megjön a vga, akkor majd leírom, hogy hogyan és miképp működik. Lényeg hogy fel kell raknod egy nvidia drivert physx driverrel együtt, amihez van egy nem hivatalos patch, ami lehetővé teszi hogy ATI vga mellett működjön nvidia is(nvidia ezt a szolgáltatást gyárilag letiltotta).
Az alaplapod akkor támogatja ha van még egy szabad pciexpress slotod (lehet 8x 4x sőt 1x! is) Bár 1x-en elég lassú, de 4x/8x/16x kb ugyan az a teljesítmény. Itt van is egy kép ha 16x-be úgy szeretnéd betenni hogy másnak lássa: KATT
És a Te esetedben szerintem a P55-nél ez nem akadáj, nálam lehet max a P35-be, mert ha a 16x-be berakok még 1 vga-t akkor lehet az 5870-nek leveszi a sávszélét 8x-ra, de erre ott van a szigszalag-mod, persze csak ha működik -
Goldmen75
őstag
Na ez engem is érdekelne!! Ha tényleg ennyi pluszt lehet kicsalni a rendszerből egy olcsó VGA-val mellékelve?!?!?!
Az én alaplapom vajon támogatja?
Hogy vannak ezek "összekötve"? Vagy a Win csinálja a feladat kiosztást? Semmi atrocitás, fagyás gixer nem lehet a két kártya miatt a rendszerrel???
Elvileg a 450W chieftech-em elég lenne még ehhez is gondolomJah s gondolom előnyöm csak azoknál a gémeknél lenne ami helyből támogatja a Psyhix-et?!
Köszi a válaszokat előre is!
-
ffodi
veterán
Egyébként lehet én is megválok az asus smartdoctortól. Igaz hogy semmi baj nincs vele, mert tökéletesen működött. Azt kivéve, hogy pl. most indítottam a gépet, és ránéztem a smartdoctorra, és a feszt 1,5V-ig lehet állítani, és annyira állította be magának!
Meg is néztem GPUZ-ben, és tényleg annyi volt. Egyébként 1,0875re állítottam, mert úgy is stabilan megy alapértékeken. A másik ok, hogy holnap jön egy GT220-es geforce, fizikát számolni
és ha van másik kari a gépben, akkor a smartdoctor megbolondul, és nem mutat semmit. Ugyhogy lehet én is maradtok a jó öreg Afterburnernél.
szerk: idle hőfok 89fok volt, most hogy visszavettem kb 38-39.
-
ffodi
veterán
válasz
->Raizen<- #7174 üzenetére
Ebben igazad van. Csak nekem pl gyári biossal nem engedte az afterburner 1,3V fölé emelni a feszt(5870), és ha jól emlékszem a magot is csak 1000ig engedte, de ebben nem vagyok bisztos.
-
SimonYana
addikt
Készítettem a Raid0 összerakása után egy új tesztet!
-
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
->Raizen<- #7173 üzenetére
Annyira azért nem egyhangú, monjuk majd később egy kis karrier mód bővítés ráférne a gaméra az igaz.
-
SimonYana
addikt
válasz
->Raizen<- #7174 üzenetére
Mondom én , hogy vannak itt nálam sokkal profibbak és szívesen segítenek másoknak!
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Robi BALBOA #7170 üzenetére
Egy helyszínen túl sok az ismétlődés. Ez az ami pl nekem nagyon nem jött be és a vége felé nagy pályákon jópárszor kell végigmenni minimális különbségeket látni a pálya vonalán.
Olyasmi karrier mód jobb lett volna amivel a dirt 1 rendelkezett ugyanis abba a játékba egy percig nem unatkoztam mikor x360on toltam végig! -
lamantin
tag
válasz
[CM]Crusher #7162 üzenetére
igen, ezen én is gondolkoztam, hogy lepusztítom róla a ventit meg a bordát...és esetleg a fémre még a süniket, ha van vmi értelme (mintha valahol láttam volna)...
dehát attól még a gpu miért lenne hűvösebb?szerk.: ja, igen Gerisz linkjén láttam
-
Robi BALBOA
őstag
-
RI/OS
addikt
válasz
[CM]Crusher #7162 üzenetére
5870-nél nem lehet visszarakni a hütő alját.
A hátuljáról a backplatet azt igen, de az lófaszt se hüt.
-
L@cip
csendes tag
Thx a választ, és hány szászalékkal erossebb kb a tuningolt mint a sima? az MSI kártyáknál allátólag van egy progi az MSI VIVID amivel lehet játékok kozben is állitani evvel a programmal a fenyerot es a kontrastot ugy mint az asusnal a gamer osd-vel. Legalább is ezt irjak az oldalukon :
MSI Vivid is an easy tool to enhance " image quality ". It can helps users to get better image quality in viewing " Digital photos, document & games "
• Vivid brings the easiest way to optimize graphic quality.
• Colorize your vision when browsing digital photos!!!
• Sharpen characters edge!!!
• Enhance contrast when playing game!!!A telepíto DVD-n nincs ilyesmi fent?
-
Dops
tag
válasz
->Raizen<- #7166 üzenetére
Köszi
-
Dops
tag
lehet hülye kérdés de
nekem mért ilyen a gpu-z?üdv. Imi
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz
lamantin #7117 üzenetére
Gyártó oldalán is fel van tüntetve az 5850/70-es típusnál, hogy ajánlott a gyári hűtő aljáról a fémlapot visszarakni a kártyára hogy az hűtse a ram/vrm-et és nem a kis tappancsos bordát felrakni. Minap szereltem, egy 5870-re musashi-t az említett módon, és nálam a vrm és a gpu is kevesebb volt mint nálad. Főleg a gpu-nál sokallom ezeket az értékeket amit kaptál.
-
wh1n
csendes tag
A gigabyte féle 5850-en lehet feszt emelni?
-
djg
aktív tag
Szia,
Nekem az utóbbi van (MSI-OC). Ez olcsóbb volt, gari ugyanúgy 3 év van rá és persze tuningolt. Na persze ezt a kisebb tuningot bármelyik alapórajelessel eléred.
MSI-hez is adnak tuningprogit, ez az Afterburner.Nem tudok róla, hogy lehetne állítani valamivel is a fényerőt, de én a monitorral tudom, nem tudom neked van-e olyanod?
Egyébként az ASUS neve számomra jobban cseng, de nem akartam kicsengetni a "semmiért" annyival többet. Ha jól tudom ahhoz viszont adnak Dirt2-t, ami valakinek fontos lehet... Többek közt ezért is raktam ""-be a semmit.
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #7147 üzenetére
Szerintem ezek a tesztek nem valódiak, már kb egy hete láttam őket külföldi oldalakon. Egyébként valószínűleg az egychipes megoldás valamivel gyorsabb lesz az 5870-nél, de az ára legalább 20k-val több lesz, ha nem többel. Illetve az is tény hogy a tesztben GF100-nak van elnevezve az NV féle kártya ami jelenthet bármit. Majd ha megjelenik, akkor lesznek róla valóságos tesztek, és akkor kiderül minden. Szerintem az nvidiának annyi előnye van már rég óta, hogy sokkal több játék támogatja mint az ATI-t, illetve ott a physx(éppen ezért veszek az 5870 mellé egy GT220-et dedikált physxnek
) Ellenpéldának ott a Dirt 2, ami tényleg egész szépen megy ATI-n.
-
Gerisz
addikt
válasz
Robi BALBOA #7152 üzenetére
De akkor az árat is így fogja szabni, az a baj.
jeni: kisebb a Scout mint a 690?
Mert a 690-be belefér az 5870. -
L@cip
csendes tag
Hello mindenkinek!
Ti melyik kártytát választanátok : ASUS EAH5850 DDR5 (4000MHz/725MHz) vagy egy gyárilag tuningolt MSI R5850-PM2D1G-OC, 1GB DDR5 (4500MHz/765MHz) ja és ha az asust választanám akkor az asus smart doctorral fel lehetne huzni az orajeleket az MSI értékeire? Már rendelném de nem tudok donteni, nem volt még MSI karim es az asus kartyaknál ugye van az asus gamer osd amivel lehet jatekok kozben alítani a fenyerot és a kontrasztot is az MSI-nél os van hasonlo?
A választ elöre is köszönöm!
-
jeni
félisten
Szia
Mi a legkisebb Pci-e 5870-s videókari méretben ami 11 inch alatt van márka szerint?
Mert a CM Storm Scout házba a méret alapján csak a Ati 5850 megy bele -
Goldmen75
őstag
válasz
Bajnokfoto #7127 üzenetére
http://www.hoc.hu/hir/19638-nvidia-gf100-fermi-geforce-hivatalos-teszteredmenyek.html
Itt pl
De lentebb a hsz-eknél is van három külföldi link.
-
GJ70
tag
Meglehet igazad van.De most már mindegy, késő bánat......A proci-alaplap-memória megy, a vga nem , lehet hogy gforcenál kellett volna maradni...Csak egy jól működö kártyára vágytam!!!
Azt is mondta gianni, hogy nem ajánlja az asus 5850-t, mert sok a gond vele,állitólag sokat vissza küldenek, igy lett belőle egy sapphire.Ami 2d-ben megy, 3d-ben meg nulla, igaz egy hét alatt, csak telepítgettem, másra sem volt időm.
Remélem nem fogok hetekig mogyorózni kártya nélkül..... -
Jenő76
tag
Erre valaki ?
-
-
AMD_ok
őstag
Valaki nem tudja véletlen,mikor érkezik az ezévi első catalyst?
-
szaszapi
őstag
Hi!
Haeven benchmark dx11nél kifagy nem indul el
program nem válaszol.Dx10be elindul
Kártyám hd5770 vapor x.Valaki találkozott ilyen problémával? -
Toninho13
aktív tag
Milyen Phenomod van?A nagy töbségét annak is fel tudod rántani 3,5Ghz-re...Énis gondolkoztam a váltáson.Viszont úgy vagyok vele, hogy most nem éri meg.AMD-től jönnek majd az új chipsetek, intelnél meg szerintem, ha megjelenik az 930-as i7-es, mindenkit elkap majd a láz, hogy a 920-ast lecserélje(legalábbis ebben bízok
)....Én apróban szoktam itt mindent nézni, és sajnos i5-ös procik használtan nagyon nincsneke, újan meg majdnem annyiba kerülnek, mint a használt i7.Persze a mostani ezeknél jóval lassabb, de Fullhd-ban szerintem a VGA-n van a hangsúly.
-
fanti
addikt
válasz
SimonYana #7124 üzenetére
Igen, néztem én is, hogy az i5-töl azért jócskán lemarad, árban viszont nem lényegesen több az i5.
Hát, igen. Igazad van az "időtállóság" kifejezést újra kellene definiálni a hardver vonatkozásában. Ami hardver 2-3 évet végigvisz az már időtállónak mondható.
Nekem már 2.5 éves a Q6600-am, no az már időtálló!
És ha vennék egy i5-ös lapot meg procit, akkor azt is nyúznám legalább 2 évig.
Sajnos engem is elért a gazdasági válság és már csak nagyon nehezen tudom kisajtolni a hardverfejlesztésre a pénzt, de mit csináljak, imádom az új hardvereket...... -
pitbull93
tag
h
-
Gerisz
addikt
Mi az, hogy mennyire passzol i5 mellé?
Melyik ez?Semennyire! Nem is szereti az i5-öt.
Az enyém azt mondja, hogy "nem akarok i5 mellé kerülni".A SimonYana-é kifejezetten szereti az i5-öt!
Menj be a boltba és kérdezd meg a kiszemelt kártyát.Adnak hozzá átalakítót!
SirKero: Milyen felbontásra használnád? Attól is függ mire, mert a Mario elfut bármilyen kártyán.
A "gyártók" között nincs különbség még!
De jönnek az "egyedi" kártyák is már! -
mody
tag
hy i5 mellé mennyire passzol ez a kártya?
illetve a gyártók oldalán az van h 2 db 6pines tápkábek kell neki de nekem az 550w os tápomon csak 1 db 6+2 es PCI-E csatim van ilyenkor mi a teendő. nem sztnék új tápot mert ezt is most vettem karácsonyra. van vmi ilyen átalakító? v nem tom mi?
-
SirKero
őstag
Üdv.
Phenom 955BE mellé érdemes-e 5850-et venni vagy elég lenne egy gyengébb kártya is.
Van különbség a különböző márkák között teljesítményben vagy csak a nevet kell megfizetni? -
GJ70
tag
A helyzet az, hogy nem tudtam több lóvét összeszedni, ezért döntöttem amd mellett.Korábban volt már,persze 4-5 évvel ezelőtt, akkor semmi gondom nem volt vele.Utánna inteles cucc, majd azt gondoltam ezzel a mostanival kihúzom egy darabig. A kártyát egyébként ma délben visszaküldtem gianninak, kiváncsi leszek mi sül ki belőle.
Lehet, hogy i5 kellett volna, a fene se tudja??? -
Goldmen75
őstag
Na, kijöttek az első tesztek a Fermiről, természtesen tuti NV-re optimalizált tesztekkel
Hajrá Ati 5850/5870/5970!!!!! -
SimonYana
addikt
Nekem is volt phenom 955-ös configom!
Nem mondom hogy nagyon gáz,de messze van az i5-től szerintem!
i5 nem időt álló???
Ezt hogy érted?
Mi az ami időt álló?
1 év alatt szintem mindenki cserél rendszert olyan gyors a fejlődés,de nem hinném,hogy 3 év múlva ne lenne jó az i5 viszont szerintem már alig lesz valakinek i5-ja addigra! -
fanti
addikt
Esetleg a tápoddal nem lehetett gond? Bár a 8800GTX többet eszik mint az 5850.....
Lehet hogy kifogtál egy hibás 5850-es példányt. Mindenesetre erre enged következtetni az, hogy a 8800GTX-el működik a konfigod kifogástalanul.
Amúgy miért döntöttél az AMD-s konfig mellett? Már csak azért kérdem, mert nagyon jók az AMD-s lapok meg procik, pláne a Phenomok, de egy i5-ös rendszerrel lehet hogy jobban jártál volna. Bár a 1156-os foglalatról meg azt írják, hogy nem időtálló.....
De nagyon tetszik a konfigod, egy jó kis ütős AMD-s rendszer!
-
GJ70
tag
Helló.
Szóval ma reggel teljesen úgy jártam el ahogy írtad :"Biosban "Load optimized default" vagy valami hasonló, utána szűz particióra oprendszer fel, majd csipkészlet driver, sound, lan, és végül a catalyst 9.12."
Most már olyat is csinált, hogy a total commanderben amikor másoltam, szétdobta az ablakot, vagyis csak részlegesen jelenitette meg.
A crysist nem raktam fel, de a far cry2,wolfenstein2, stalker 1-2 igen és ugyanaz a jelenség, azaz lassan tölt, majd ha be is jön, beállítások után-nem a maximumon- kifagy.
A win7 céges végleges változat, azzal nem lehet gond.
Egyébként előtte egy inteles cucc volt, 8800 gtx kártyával.Megjegyzem visszaraktam a gtx-et és azzal hibátlanul indult minden játék.
Akkor most mi van???
Szóval délben-miután beszéltem a giannival-postával visszaküldtem az ati 5850-et, igaz előtte kaptam egy kis kioktatást, szóval nem tudom mi fog ebből kisülni??? -
fanti
addikt
Állománykezelés alatt azt értem, hogy panaszkodtál a hosszú töltési időre, és az ugyebár függ az állománykezelés sebességétöl, a memória nagyságától, stb....
Lehet, hogy ha AHCI módban hajtod a vinyót, és nem driverezted föl rendesen, akkor az is lassíthat, vagy ha az alaplapi csipkészlet nem helyesen lett telepítve, akkor az is kihathat a merevlemez sebességére.A rammal ne foglalkozzál szerintem csak akkor ha tuningolsz.
Biosban "Load optimized default" vagy valami hasonló, utána szűz particióra oprendszer fel, majd csipkészlet driver, sound, lan, és végül a catalyst 9.12.
Ezzel elméletileg semmi sallangot nem tettél föl ami zavarhatna.
Ezután install crysis, és teszteld azzal a rendszert.Próbáld ki WinXP SP3 proffal, és biztos ami biztos alapon egy Win7-el is, de végleges változattal.
-
-
lamantin
tag
válasz
Robi BALBOA #7115 üzenetére
A mérés nyitott oldallappal készült, tehát nem rossz
...
Visszatettem a gyári ventit, azzal nem ér el ilyen magas értékeket. 2D-ben a scythe kicsit jobb volt, de 3D-ben egyértelmüen elkalapálja (nálam) a gyári, persze hangban is. Fura...pedig mindent jól raktam fel rá. Gondoltam, hogy hátha a süniken levő kétoldalas ragasztó nem az igazi (ez szinte biztos is), de attól még a gpu hűtésnek szerintem jobban kéne teljesíteni.
-
CheaterBandi
tag
Hello az AsusHD5850 900/1250-en megy alapfeszen és 50% ventivel így minden jól megy és alapjáraton 35fok terhelve 60 körül letöltöttem az MSI afterburn-t és meddig érdemes felhúzni és ha adok neki feszt azzal röviditem az életét azért nem próbálkoztam még ezzel amúgy?
-
maflame
aktív tag
Az mitől lehet, hogy nálam alapból 1,125V-ra állítja a feszt? Elvileg 1,15V lenne az alapfesz egy 5870-esnél.
Terhelve ennyi.
Nincs semmi baj vele, amúgy. Nem fagy, nem csíkoz, csak fura. Pár hónapja még SmartDoctorral néztem, akkor biztosan 1,15V volt. Mostanában néztem megint S.Doc-al, ott is 1,125V-ot mutatott, aztán leszedtem mert nekem is mindenféle bajaim voltak vele, és most Afterburner is 1,125V-t mond.[link] -
GJ70
tag
Köszi,most húztam újra a rendszert utánna a gyári telepítő cd-ről minden driver autoinstall,most rakom a 9.12 cakkompakk, aztán meglátjuk.
Az állomány kezelésen mit értesz?
Ja az még mindig zavar, hogy úgy az alaplap mint a proci kezeli az 1600 ramokat, de ennél a mushkinnál csak 1333 lát, ilyenkor mi van???
Mondjuk az alaplap ami biosa is egy káosz szerintem az award vagy a phoenix sokkal egyszerübb.Mondjuk előtte egy gigabyte inteles volt, hát még a kezelői könyve is érthetőbb mint ennek.
Egyébként érdekes, hogy a játékokon kivül minden hiba nélkül ment, nem melegedett stb.
Egy érthetőbb bios leírás jobb lenne. Pld. ramoknál ne legyen auton, emeljem a feszt hogy rendesen beolvassa az 1600-at? -
SimonYana
addikt
No uraim!
Nem mondok már újat!
Letudtam szedni nagy nehezen az Asus SmartDoktort.
Feltettem az MSI AF.-et és odarántottam!
Gyönyörűen megy a Crysis Warhead minden akadás nélkül!
A GPU-Z : -
SimonYana
addikt
válasz
cowboy_bebop #7102 üzenetére
Azt hiszem neked volt igazad!
Teljesen meg zakkant a rendszerem!
e leszedni nem lehet a smart doktort már alapon is befagy minden. Ha már a gpu-z-t el indítok is megy fagy.Már csak újra telepítéssel tudom leszedni! Bele fagy ha elkezdem eltávolítani! -
radi8tor
MODERÁTOR
Lássatok csodát, Windows 7 reinstall után működik a DX11 tesszelláció.
Mennyivel egyszerűbb lenne az életem, ha reinstall nélkül is ment volna...
-
lamantin
tag
válasz
Robi BALBOA #7101 üzenetére
oké, akkor úgy látszik...furmarkkal 4 perc alatt 92 gpu (max), 84 vrm (max). Csak ez egy scythe musashi hűtő...kicsit többet vártam tőle
lemaradt: köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest