- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Insolent
aktív tag
Üdv mindenkinek!
58xx-es szériás videókari tulajokhoz szólnék! (Akik még CRT moncsin tolják)
Senkinek sincs gondja a képfrissítéssel, mind 2D és 3Dalatt?Nem tudom feljebb venni a képfrissítést 85Hz-nél
-
Cseneles
őstag
Melyik a leg stabilabb driver HD5850 alá?
-
fanti
addikt
válasz
CheaterBandi #6194 üzenetére
Samsung 2494HM-et vegyél!
24" 1920x1080 DVI,D-SUB,HDMI és 65 ezerért bárhol megkapod!
-
SimonYana
addikt
válasz
CheaterBandi #6194 üzenetére
Én minden képpen Full HD-sat vennék! Tehát a 2.
De szerintem nagyon szép képe van az Asus moncsiknak is,de ízlések és pofonok..... -
CheaterBandi
tag
Hello!
Samsung P2070 20" 1600x900 43e
Samsung P2270 21.5" 1980x1080 53eMelyiket érdemes megvennem?Most jelenleg LG Flatron 1280x1024-es monitorom van és minden játék megy fullon 60-70fps-el még a crysis is 40fps-et mutat átlagba igy jobban kiakarom használni a gépemben levő erőt.De nem tudom hogy ha a P2270-em venném akkor 1980x1024-be hogy mennének a játékok mert ha közepes beállitásokon akkor inkább a P2070-et venném és 1600x900-ba tolnám magas beállításokon.
A gépem :
Asus ATI HD5850 1Gb
Kingstone HyperX 2x2Gb DDR2 1066Mhz
Intel Core 2 Duo E8500 3.16Ghz -
Cseneles
őstag
mindjárt kikapom gépből meg visszarakom hátha
-
Cseneles
őstag
hát igen....jólenne több visszajélzés
-
Cseneles
őstag
nálam minden alap skacok!!!
-
-
Cseneles
őstag
Pontosabban Driver illesztő hibát ír ki néha
-
SimonYana
addikt
Sorry!
Tagot akartam írni! -
Cseneles
őstag
újra telepítettem a windows 7-et de még mindig ugyanaz a jelenség!!!!
széteík a kép hd film nézés közben 1,2 másodpercre! van mikor a windows is hibát ír ki a driverrre!
erre valaki valamit? -
SimonYana
addikt
Nem éppen az 5870 , hanem az 5850,de teljesen mindegy,mert H...ker az.
Most hogy mondtad így igaz.Az 5870-is jóval olcsóbban van kint mint a valós ár!
De legalább ott van hogy nincs belőle még érkezés sem!
Én is szivesen vennék ennyiért,de mégsem kapok!
Nem értem milyen emberek vannak akik ezt az árat veszik tény ként és azt hiszik ilyenkor,hogy mekkora rohadék a többi üzlet , hogy ekkora haszonnal árulják! -
SimonYana
addikt
Vagy így kerül a lista elejére az árgép és társaiban!
De nincs is ezzel probléma,csak mikor mondják nekem milyen drága a kari nálam és belinkelnek 6-8 ezerrel olcsóbbat és természetesen ott van hogy nincs készleten!
De már 1 hónapja nincs készleten és nem tudom megmagyarázni,hogy olyan árat ne mutasson amiből nincs 1 db sem! Én is mondhatnám hogy ha 1db 5870-et veszel kapsz egy másikat ajándékba.
Mikor rendelnél , meg azt mondom készlet hiány és nem tudok adni!
Ettől még nem estek az árak a felére,mert én f@sz vagyok esetleg!
De van olyan ki szerint ez már ok arra , hogy mindenki buktával árulja a készletét! -
-
SimonYana
addikt
-
Wooh09
csendes tag
Skacok segítsetek léccives! Van 2 videokari, és szeretnék egyet venni de játék céljából! Melyiket válasszam szerintetek?
CLUB-3D HD 5770 1GB bruttó: 39990FT
Sapphire HD 5850 1GB bruttó: 39990FT -
RI/OS
addikt
válasz
cowboy_bebop #6162 üzenetére
Na ez már jó lenne, csak Crossfire-nél nem tudnám rárakni az alsó kártyára
-
Gaboman
nagyúr
Én az 5770re vettem nagyon jó hűtőbordákat amivel érezhetően hűsebb lett a kártya!
Thermaltake BGA RAM hűtő, Réz
Thermaltake, BGA RAM hűtő, Réz
- Univerzális rögzítés, minden VGA kártyára
- Könnyű rögzítés
- Magas hatékonyságú hővezetés
- 8db/CsomagNév: Thermaltake BGA RAM hűtő, Réz
Gyártó: Thermaltake
Cikkszám: CL-C0025Nettó ár: 1 664 Ft
Bruttó ár: 2 080 FtItt található.
-
RI/OS
addikt
Nem tud valaki valami jó megoldást az 5870 pcb/vrm hütésére, amit be is lehet szerezni?
(Ugye 70-esnél nem tudod használni a gyári platet)Szívesen lecserélném a gyári hütőt valami combosabbra, de ezek a nevetséges bordák, amit pl a musashihoz adnak a vrm-re, szart se érnek és 120fokos lesz a vrm furmark alatt....
Szóval?
-
SimonYana
addikt
válasz
Gaboman #6154 üzenetére
Viszont , ha erősebb lesz és hasonló áron akarná érulni,akkor most nem hiszem,hogy most 80-100 e Ft-ba kerülne még mindég a GTX285,mikor az 5850 hasonló teljesítményű és olcsóbb.Nvidia sosem volt ólcsóbb és ez egy roppant jó alkalom,hogy ismér drágán eltudja adni a kártyáit!Az Atinak még jobban jön ez!
De nem vitának szánom , csak elmélkedünk! -
SimonYana
addikt
válasz
cowboy_bebop #6152 üzenetére
Én nem vennék rá mérget!
Mert 5000 ft áringadozást nem számítok áresésnek!
De legyen igazad! -
SimonYana
addikt
válasz
Gaboman #6148 üzenetére
Tesztek alapján tényleg ott van a szeren!
Van egy olyan érzésem,ha kijönnem az új Nvidiák,és még oda is pörköl az Atinak,lesznek olyan árak,hogy az ár verseny nem lefele , hanem felfelé versenyeznek majd!
Van oka miért ilyen magasak az Atik! Nem szoktak ezek ilyen árakon menni! -
Cseneles
őstag
HI
Valakinek van még rajtam kívül is gondja HD5850-es karival??
Néha másodpercekre szétesik a kép Media Player Classic Home Cinema-ban...
HD4850-em volt elötte beálítást nemváltozott semmit azóta és ezzel a kártyával csinálja...
Hotfix-es driver sem segít!
tanácsot várok -
Black Dragon
addikt
-
dmpr!
csendes tag
Sziasztok!
Meglepetten nézem, h. egy bizonyos üzletben (abinformatika.hu) 40.000 ft-ért már lehet kapni HD5850-et. Nagyon elgondolkoztam rajta, h. beruházzak egyre, csak nem tudom hogy a vasam hogy passzol hozzá, szerintetek lenne komolyabb ütközője a dolognak? Nagyon megköszönném a türelmeteket és a segítségeteket ha válaszoltok a kérdésemre
A configom a következő:
AMD 6000+ x2-es proci
4gb 800mhz ram
corsair vx450 táp (még ezen aggódok, hogy bírná-e)
és az alaplapom: MSI K9N Neo V3 (NVIDIA nForce 560 chipset) még ez is érdekelne, hogy mi ez az nforce chipset, lenne ennek bármiféle negatív hatása az új kártyára?
És ti nem láttok ebben semmilyen gyanúsat, hogy ilyen olcsó? Eddig egy gtx260-on gondolkoztam, de hát ez 2x-3x jobbnak tűnik és olcsóbb, nem értem.Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat, kellemes ünnepeket!
-
maflame
aktív tag
Sejtem mi lehet a baj nálad. Ugyan az ami nálam, de akkor van rá gyógymód.
Valamiért a D2 alapból rángat. Nem tudom mi az oka mert mással nincs gondom w7 64 alatt, de ez rángat. Szóval ha már bent vagy a játékban, nyomni kell egy Alt+Tab-ot vagy Ctrl+Alt+Del-t és leküldeni egy pillanatra a játékot tálcára. Ez után vissza a játékba és megy faszán.
Mástól is hallottam már ezt a problémát, és nem csak 5xxx szériával. Fogalmam sincs mi az oka ennek,
Akinek esetleg van tippje, ne tartsa magában!ndlx: Most láttam, lehet, hogy ez neked is megoldás lehet.
-
SimonYana
addikt
válasz
cowboy_bebop #6131 üzenetére
Na végre eldöntöm véglegesen mit is akarok! -
Paca2
senior tag
dirt2 nálam full hd-n max grafon folyamatosan megy, erre a beépített BM szerint 20 fps az átlag... ennyit erről, és a BM is folyamatos
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
SimonYana #6128 üzenetére
Azt is vedd számításba, hogy az 5850 alapfesze alacsonyabb az 5870 alapfeszénél, ezért hűvösebb a kártya.
Nálam feszemelés nélkül 850mhz-en atomstabil, 900mhz-en már fagy néha. A kettő között lehet valahol a vége, majd ha lesz türelmem végigpróbálom. S akkor még emelhetném a feszt az 5870 alapfeszére, sőt még tovább is.Az én teóriám az, hogy az R600-as engine már kevés az 1600SP-hez. Viszont: mivel az 5850-ben kevesebb egység van aktiválva, ezért %-osan nagyobb az esélye a magasabb órajelnek, ami (ellentétben a +160SP-vel) sokat dob a teljesítményen.
Az általad linkelt tesztben is sokkal jobban muzsikált az 5850 (1010mhz), mint az 5870 (905mhz). Persze ez lehet csak a véletlen műve is.Gaboman: aki nem akarja az 5870 frekvenciáján, de az 5870-énél alacsonyabb feszen járatni a GPU-ját, az dobja ki azt a +30K-t.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #6127 üzenetére
Nincs akadálya csak annak aki nem akar tuningolni,náluk számít ez csak.
-
SimonYana
addikt
válasz
cowboy_bebop #6127 üzenetére
Tudomásom szerint semmi!
Mert úgy olvasgattam,hogy alap feszen elmegy az 5870-es órajelén.
Kis emeléssel felette is!
Akkor jól értelmezem,hogy ez is azt igazolja,elég ott az 5850 is.
Szerintem még az is mindegy hogy Asus vagy Sapphire,mert mind egy és ugyan az , csak a matrica más.... -
ImI87
őstag
válasz
maflame #6115 üzenetére
Akkor nálam v.mi nem frankó.
Tahát mégeygszer: 1920*1200, ultra preset, 4xAA, V-Sync OFF
min fps: 44
average fps: 52Mennyin megy a procid?
Nálam az i7 3,8-on megy, és HT on. Esetleg kell neki nagyon a proci órajel?
Catalyst-ből a 9.12 van fent.
Más szerint is gyengék az eredmények?Más:
Ti szoktatok v.mit állítani a Catalystban a 3D résznél?Én hozzá sem szoktam nyúlni, alap helyeztben megy. Lehet hogy ez a gond?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #6122 üzenetére
2-3% csak azonos órajelen van köztük,alapon 18-20% az 5870 előnye!
-
rumkola
nagyúr
válasz
Razermazer #6113 üzenetére
ahová kevés az 50-es oda már a 70-es sem elég....
(persze lehet 25 vs 30fps, de ez nálam egykutya) -
ndlx
aktív tag
sziasztok!
bár már írtam a dirt2 topikba, de inkább ide, tekintve hogy az itt lévőeknek majdnem biztosan megvan a D2. meg különben is ez a kedvenc topikom.
felraktam a dirt 2-t, de közben újrahúztam a windóz 7t (RC-ről a véglegesre), és a program játszhatatlanul akadozik, a frame leesett 30-ra ha mindent rárakok, de a rángatásnak láthatóan nincs köze a framerate-hez, gyakorlatilag akadozik, pillanatokra megáll. amikor épp nem, akkor tulképp 30 fps-el megy. a benchmark is 30-at mér. max 30, min 30. jópofa.
ami érdekes, hogy immár az első DIRT is elkezdett akadozni, azzal sem tudok játszani.
a legdühítőbb hogy a DIR2 demo továbbra is tökéletes, fullon 58 min fps-t számol, és nem akad.
találkozott már bárki hasonlóval? az egyéb játékok fps-e nem esett le, változatlan maradt, és problémák sem adódtak máshol.
a konfig látszik az adatlapomon, de a lényeg ez:
asus 5870 (9.12 c, de próbáltam már 9.10/11, ugyanaz), nincs húzva a kártya.
WIN 7 64bit ult.bár mondjuk a heaven demo még nem akart elindulni az új telepítésen. folyton lefagy indításkor.
előre is köszi, már lassan feladom. első jogtiszta játékom... az első vásárolt oprendszeremen. tökjó.
üdv
-
fanti
addikt
válasz
cowboy_bebop #6114 üzenetére
Egyetértek!
Azért nehogymár akkora teljesítmény különbségek legyenek az 5850 meg az 5870 között......
Persze ha a pénz nem számít semmit, akkor nyilván botorság lenne a kistesót venni.
Megjegyzem, ahol egy 5850 nem elég, ott egy 5870 sem hinném hogy elég lesz.
Bár akadhat 1-2 kivétel, de az a 20% többlet nekem nem érne meg 30 ropit.Mindenesetre az tény, hogy a leggyorsabb egymagos az 5870, nomeg persze a legdrágább is.
-
cowboy_bebop
őstag
- Az általad felsoroltak közül egyedül az eggyel több VRM ami pénzt is ér.
- Az a néhány százalék plusz (2-3% azonos órajelen) már nem oszt, nem szoroz.
- Amennyivel jobb helyen vannak a tápcsatik, annyival több helyet foglal a kártya.
- A tuninggal "bajlódás" pedig kb. 3 egérkattintás.Simonyana: Ha a pénz nem akadály, akkor természetesen 5870, de ár/teljesítményben az 5850 sokkal jobb választás. A megmaradt circa 30K-ból pedig vehetsz pár ezerért atomtuning hűtést rá, és marad még pénzed jócskán.
Szerk.: razermazer: ahova az 5850 kevés lesz már, oda az 5870 sem fog jobban helytállni.
-
Razermazer
őstag
Imi az újaimból vette ki a szöveget
pont ennyi a lényeg ami később meghálálja magát, mert ugye a programok csak egyre realisztikusabbak lesznek még többet esznek majd kell nekik a kraft, az 5850-es ezt már nem fogja kompenzálni sokáig, csak visszavett részletességgel az 5870-en meg még mindig bírni fogja még ha ne adj isten egy kicsit húzni is kell majd egyszer, ami nem most lesz a közeljövőben. Hajrá főnök
-
ImI87
őstag
válasz
SimonYana #6111 üzenetére
Hello főnök!
Látom nagyon vacilálsz......
Ha csak a teljesítményt nézzük, akkor nem éri meg az 5870, de vannak még előnyei a nagyobb tesónak:
- alapból jóval magasbb órajel, így nem kell bajlódni a kis kártya húzásával
- egyel több VRM, ami tuningnál jól jöhet
- jobb helyen vannak a PCI-E tápcsatik, ez kényelem miatt is jó, és a hűtés is job lehet pár fokkal, mert nem lóg bele a hátsó szellőzőbe
- rövidesen eljön az idő, amikor ez a néhány % plusz éppen jól fog jönni......Gondold át, én biztos a nagyobbat venném.
-
SimonYana
addikt
válasz
Razermazer #6104 üzenetére
Ha csak 1 db karit akarok akkor is inkább az 5870-el?
-
ImI87
őstag
Nézne nekem v.ki egy beépített benchmark-ot a DiRT2-ben?
1920*1200 ultra preset, 4xAA, V-Sync offElőre is köszi!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Arra a 147 FPS-re kíváncsi lennék mert a MW2 91 FPS-re van limitálva.
Nálam pl fix 91 mindig, míg MW1 fix 250 FPS.
-
Zoli1222
addikt
Lehet, h kicsit félre értett mindenki. Minden nap alszom 6-7-8 órát. De 1x a héten van egy nagyobb alvásom is.
-
SimonYana
addikt
válasz
Kettőt azért tuti nem veszek!
-
Razermazer
őstag
válasz
SimonYana #6102 üzenetére
Hát akkor annyit hogy modern warfare2-t nyomom és az fps frapsal 147 és 91 között ingadozik ennél lejebb nem megy, teljes hd és full részletesség persze ez kettő kártya, és még nincsen a proci csúcsra húzva, mert sajnos nem jött meg a szünetmentesem ami ezt a konfigot elbírná így csak kicsit húztam rajta, 4 gigahertznél ez az érték drasztikusan nőni fog még juhé
. A kártyák csak 66 fokosak
-
SimonYana
addikt
válasz
Razermazer #6099 üzenetére
Szóval Te meg az 5870-et ajánlod!
Mire eldöntöm lassan,te elbizonytalanítasz!Most légy okos Domokos!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell XPS 15 9550 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest