Új hozzászólás Aktív témák
-
Goldmen75
őstag
Na de ha kivetted a házból s a házban lévő hdd-k -től szakadtak le az alkatrészek, akkor annak a házban kéne lennie!!!! Jobb lenne az eredetieket visszaforrasztani, mint keresgélni mi lehet ott...Ha pécsi lennél, segítenék, visszaforrasztani.
Ha más nem vidd el a boltba ahol vetted s szépen mosolyogva, bűnbánó arccal kérd meg őket, beszéljenek a szervízzel, nagykerrel ,hogy ilyen "ritka" baleset történt, hogy próbáljanak meg segíteni! -
Dele77
csendes tag
Kicsit utánajártam a dolognak és úgy látom, az 1-es pozícióban egy ellenállás van, a 2-es és 3-as helyen pedig kondenzátor. Ezt támasztja alá, hogy csak a két szélső alkatrész sodródott le abból a csoportból, a köztük lévő ellenállás nem, mivel az alacsonyabb. Nos, már csak az értékük lenne lényeges, meg persze az IC típusa...
-
Nippon
őstag
915/1300Mhz, ezt sikerült kifacsarnom a Giga 5850-ből. Sajnos 1,180 kell már ehhez, de szerintem hosszú távon igényelné az 1.2V, hogy tuti stabil legyen, gyári hűtővel ezt nem kockáztatom.
825 fölött kezdi kérni a feszültséget a mag 1.087-ről 1.1V elég 840-re de 850-től már kéri az 1,25-öt, legalábbis az a következő lépés.
840/1250-et állítottam be állandóra, de lehet, hogy visszaveszem 800/1200-ra, bár idegesít mert 800 fölött megugrik. A végén veszek rá egy vizesblokkot... -
Dele77
csendes tag
Üdv!
Óriási problémám akadt!
Megsérült a vga-m hátoldala valószínűleg kivételkor, mivel olyan hosszú, hogy a TT Soprano-ban csak a két HDD közé fért be! Néhány alkatrész leszakadt a panel hátuljáról
, amiket azóta sem találok...
Hozzáértő kollégákat keresek, akik meg tudnák nézni, milyen alkatrészek vannak az adott pozíciókban!
ASUS 5850-ről van szó, de a táp kialakítása valószínűleg mindegyik gyártónál azonos...
Erről a részről van szó a kártya végében:
Itt pedig bejelöltem a pozíciókat a könnyebb azonosíthatóság érdekében:
Az 1-3-as helyeken valószínűleg ellenállás/kondi van, a nagyobb gondot a 4-es pozícióban lévő IC típusa jelenti... Úgy látom, ha be lehet szerezni, akkor nem jelent gondot a visszahelyezése a panelra.
Minden segítségnek örülnék! Ha bárki fölajánlja a saját kártyáját "bevizsgálásra", az is óriási előrelépést jelent! Előre is köszönöm!
-
CptMisi
őstag
Asus 5850ekről mi a vélemény?(tudom, hogy ref)
Smart doctor sz@r, ahogy olvastam...
egyéb? -
ffodi
veterán
A 10.1-es Catalysthoz csak annyit, hogy szinte 1 az 1ben ugyan az mint a 10.1 BETA volt.
Csodálkoztam is hogy milyen hamar feltolta. Ugyan azok az összetevők vannak benn mint a 8.70-es verziószámmal ellátott bétában volt. Nem tudom, miért tartott ilyen sokáig kiadni, amikor ugyan az, és az már van 15 napos legalább.
-
ffodi
veterán
Már éppen ideje volt, szedem is.
Más: Időközben feltettem a Dark Voidot kiváncsi voltam mit tud. Hát nem ájultam el a grafikától. Láttam már ennél szebbet is. Próbának szántam, de valamilyen szinten teszt lett belőle. Elindítottam, fasza minden fps az egekben (100+). A physx beállításoknál csak low volt. Ezt meghekkeltem
, a játék könyvtárában módosítani kell a beállításokat , és akkor megy a High. Egyszer csak amikor sok ellenség jött lement 4!-re az fps. Húú mondom itt valami nem stimmel. GT220 0% terhelésen. Kapcsoltam egy fluidmarkot -> software Physx. Kiderült hogy a játék felrakott valami szar programot, ami ezt blokkolja, valami "nvidia gaming" akármi, le is töröltem és már jó is lett. Komolyabb helyeken 100%-on van a GT220-is. Így már a min fps nem 4, hanem kb 25-30. Természetesen minden max-on 4xAA 16xAF 1680x1050. Belső terekben felmegy 200 fölé is az fps. Ezek szerint egyelőre mőködik a legújabb physx-es játékon a Hybrid megoldás.
-
lsc
nagyúr
-
Baga1983
senior tag
Az 5850-ek mennyit bírnak nagy átlagban feszemelés nélkül?
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Csatlakoztam a klubhoz egy Asus EAH5850-el, kapott egy nagyon egyhe tuningot, és néztem gyorsan egy Vantage-t. Íme
-
Na ma lemértem a fogyasztást.
Az adatlapomon lévő konfiggal (monitor nélkül persze) teljes terhelésen 340-350W-ot fogyaszt a gép. Ezt is csak úgy sikerült elérném, hogy prime95+furmark.
Idle 160W a fogyi.
Szóval tényleg el fogja bírni az 520-as táp a nemsokára belekerülő +5850-et.
Ja és a 340 a konnektroból felvett fogyi. -
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #7474 üzenetére
Csak a tesztek kedvéért húzom. Szerintem azért mindenkiben megvan a kíváncsiság, hogy mennyit is tud valójában a vga. Azért ha jobban meghúzod a kártyát, néhány esetben jelentős az fps többlet. Egyébként játékra és egyéb esetben alapon megy, és így hangja sincs és nem is melegszik. Egyelőre még nincs szükség tuningra. 4870-el is úgy voltam, eleinte jó volt alapon, aztán ahogy jöttek a combosabb játékok, mindig állítottam kicsit feljebb az órajeleken.
-
Goldmen75
őstag
Most őszintén, mennyit nyertek ha húzzátok a VGA-t???
Fps-ben van pár szám növekedés? vagy 3D markokban??
Megéri?? -
ffodi
veterán
válasz
#98593280 #7471 üzenetére
Lényegében mindegy, bár a Sapphire 5850re már több panasz is volt. Feszt természetesen tudsz állítani, 5870 esetében 1,35V a végállás.
Ha asus biost raksz rá, akkor sem lehet feszt állítani CCC-ben mert ott nincs ilyen opció. Csak az órajeleket tudod állítani magasabb értékekre.
Nekem a 850/4800-as alapórajelet sikerült stabilan 1070/5420-ra belőni, gyári hűtővel, természetesen nem 24/7-re. De ez természetesen "kártyafüggő". Ha kifogsz egy jó darabot, akkor akár ennél magasabb értékek is lehetnek stabilak. Az 5850-ek is hasonlóan jól mennek.
Hogy melyik egyszerűbb azt neked kell eldönteni. Bios flash is kb 2 perc.
-
L@cip
csendes tag
thx
-
törölt tag
Lényegében akkor tök mind1 melyik karit veszem meg, az AfterBurner konfigjának módosítása után tudok feszt is álítani?
Másik lehetőség: Asus unlockolt bios felrakása, bármelyik másik kártyára és akkor CCC-ben is enged feszt is állatani.
Első egyszerűbb nem?
Meddig lehet frekiket és feszt emelni kb? Ami stabil? Kártya függő?
-
L@cip
csendes tag
Hello mindenkinek!
Megjott a graf karim ASUS 5850 és olyan kérdésem lenne hogy mind a 2 csatlakozot a hátulján be kell kotni? -
ffodi
veterán
válasz
#98593280 #7467 üzenetére
Nem. Ahhoz hogy pl. az 5870-nek a magórajelét 900 fölé húzd, ahhoz kell a másik bios, és akkor tudod akár CCC-ben is tuningolni(de ott ugye nem lehet feszt állítani, ezért kell az afterburner.) Egyszóval tudod alapban(gyári biossal) is tuningolni, csak nagyon korlátozottan, ezért szokás az ASUS biosát rátenni, mert az unlockolt, és engedi "rendesen" tuningolni, vagy módosítod az Afterburner cfg-jét, és akkor ugyanúgy engedi, mintha bios cseréltél volna(ilyenkor a CCC-ben nem engedi tuningolni).Azt nem tudom, hogy az MSI bios jó -e ilyen célokra de az ASUS az biztos, mert nekem is az van a Sapphire 5870-en.
Szerk.: Nekem a régi Morex 9689B-ben tökéletesen elfér.
-
gyilkos répa
tag
sziasztok!
bocs, ha visszakérdezek - melyik márkájú 5850-et lehet a legjobban húzni? de kérdezhetném úgy is, hogy melyik 5850-ből lehet a legnagyobb valószínűséggel egy 5870-es teljesítményét kihozni (úgy, hogy a ventillátor ne ordítsa be a lakást).
-
ffodi
veterán
válasz
#98593280 #7464 üzenetére
Elvileg igen.
Az afterburner mappájában az MSIAfterburner.cfg-ben ezt a sort kell szerkeszteni:
EnableUnofficialOverclocking = 0
Alapérték 0 = nincs tuning
Értéke 1 = megy a tuingEgyszóval át kell írni az értéket 0-ról 1re. De ezt már korábban leírták többen is szerintem.
A tuning nem bios frissétéssel megy, hanem bios átírással.(másik gyártó biosát kell rátenni) -
törölt tag
Üdv! Érdeklődnék, ezzel az MSI AfterBurner progival most BIOS frissítés nélkül az összes 5850/5870-es vga-t lehet tuningolni? Nem csak az MSI-ket?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
radi8tor #7453 üzenetére
De ki lehet írni, van a steam-on belül egy opció ami megcsinálja neked kiírható formátumra kiírod 2 darab dvd-re és ha újra rakod a wint akkor csak elő kell venned a 2db dvd-t felmásolod róla a cuccot(amit telepítés után törölhetsz is a gépről) a gépre és telepíted a steam-mel és ennyi.
-
ffodi
veterán
Szombaton reggel fog megjelenni a cikk amit írtam a Hybrid Physx-ről(ati+nv). Remélem mindenkinek megfelel majd.
-
barks
csendes tag
Valaki tudja mikor jön a 9.13-as catalyst?
-
Goldmen75
őstag
Én már a hosszú évek alatt megtanultam, hogy nem szabad várni!
Mikor bejött az országba az első szállítmány 5870, megvettem, azóta csak feljebb ment az ára
De nagyon sok mindennel voltam így...ritka hogy lefelé tendál, főleg jelen gazdasági helyzetünkben.
Egyedül a monitorok amiknek csökken az ára. -
slayer006
addikt
[link] lol
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ImpersonatoR #7445 üzenetére
Szerintem mindegy melyik DVI-re kötöd a VGA-t.
-
válasz
sz.zoli25 #7444 üzenetére
Igen ezért is kérdeztem honnan van.
Igazából ASUS-t néztem, de nem feltétlen kell az, de a Sapphire-tól kicsit tartok, pedig az a legolcsóbb.
Ami biztos hogy nagyon drágák most ezek a karik, és az áremelés csak rontott a dolgon,
Legtöbb helyen 70K környékén van, annyit meg nem adok ki az 50-esért. Igazából tavaly a fórumozók 75%-a mondta azt hogy majd tavaszra olcsóbb lesz, köztük én is úgy voltam hogy 55K környékén majd hozzá lehetlesz jutni január-február körül ha lecseng az ünnepi láz, és a kezdeti túlárazás. Álmomban se mertem volna gondolni hogy drágább lesz mint amikor debütált. Mert lassan már ott tartunk. -
Egyébként ati nál van olyan hogy 1. és 2. DVI kimenet vagy nem érdekes melyikre kötöm rá a monitort? (8800 GTS nél volt elsődleges másodlagos rá is volt nyomva a kártya hátuljára számokkal azért furcsa)
-
sz.zoli25
aktív tag
-
válasz
werttzui #7440 üzenetére
Egy serialt kapsz amit steam en tudsz majd aktiválni illetve letölteni is azon keresztül tudod (10Gb). HDMI kábel nem jár a legtöbb kártyához sztem alig egy két gyártó rak mellé ha rak.
Meg mivel látom itt is a méret számít lemértem az 5870 esem és a legelejétől a legvégéig 27cm hosszú (nagyon kicsit kevesebb) tehát ennyi hely + tápcsatinyi nem árt ha van a házban.
-
werttzui
addikt
Üdv emberek megvan az új 5850-esem! Lenne kérdésem van hozzá dirt 2 kupon ez azt jelenti hogy ha regisztrálok és beírom a kódot amit kaptam akkor letölthetem a játékot?(és milyen formátumban jön le) Ki kell írni ,vagy ez csak valami kedvezményes vásárlási lehetőség?
Bocsesz az amatőr kérdésért nem vok játékguru (még)
Ill kérdésem: hdmi kábel nem jár a kártyához? Vagy csak én nem kíaptam? -
ffodi
veterán
Köszönöm.
Goldmen75: Remélem azért jól sikerült,érthető lett, és hasznát tudja majd venni mindenki. Nyilván nem tetszik az nvidiának, valamit biztos tenni fog ellene, bár ha a régi drivert nem cseréled ki, akkor csak amagában a játékban tudják korlátozni a dolgot. Ami ellen, meg csak lesz valami megoldás-
-
Goldmen75
őstag
Hogy lenne baj? Várjuk mint a messiást! Hiszen egy korszakalkotó dolog leírása lesz!
Bár most olvasom, hogy a későbbiekben az Nvidia igencsak beleszólhat ebbe a hibrid dologba, hiába van most egy nem hiavatalos patch ami lehetővé teszi ezt...
Az Nvidiával eléggé elszaladt most a ló...rossz értelemben.. -
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #7431 üzenetére
Már rég kész van. Vasárnap délután el is küldtem(ide a logoutra), azóta "engedélyre vár" a státusza. Nem tudom mi lehet. Lehet hogy nem tetszik a főszerkesztőnek, vagy ilyen sok cikk várakozik?
Eddig minden rendben volt a játékok alatt. A batmannel játszom néha, illetve mostanában a Crazy Machines 2 nvidia physx-es részével.
MInden működik ahogy kell, filmeknél sincs semmi probléma.
-
sz.zoli25
aktív tag
válasz
superTibcsi #7427 üzenetére
Ezt a neten megtudod nézni nekem 5870 van az hosszabb...
-
sz.zoli25
aktív tag
válasz
superTibcsi #7426 üzenetére
Nem muszáj...
A lényeg hogy oszd el a terhelést egyformán a táp ágain... -
superTibcsi
aktív tag
Lejárt a szerkesztési idő.
5850 tulajoktól szeretném még megkérdezni a kártya fizikai méreteit.Eköre is köszönöm.
-
superTibcsi
aktív tag
Üdv!
Van a Gigbyte karihoz ez a tápcsatlakozó átalakító:
Az ipszilon 2 ágát akkor 2 külön molex csatlakozós ágra kell kötni?
És akkor a kariba bekötöm ezt a 6 pinest meg a tápból kijövő 6 pinest?
(jó esetben működik)
Bocsi a láma kérdésért. -
CheaterBandi
tag
válasz
ImpersonatoR #7418 üzenetére
Nekem is HD5850-em van és még van bőven hely 5870-re netán 5970-re is !!!
Chieftec Giga GX-01BW-OP Méret: 510mm x 205mm x 590mm -
sz.zoli25
aktív tag
válasz
ImpersonatoR #7415 üzenetére
Én egy sileo 500-asba raktam...Szeretem a csendet...
-
Goldmen75
őstag
Én má ajánlottam korábban a Thermaltake Element-T-t! Kira ház!
-
Kami11
őstag
válasz
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Nekem egy Thermaltake Element T házam van, ASUS 5850-es VGA után még 6 cm hely van, a HDD tartó oszlop pedig nem esik egybe a VGA tápcsatlakozóival.
Ez egy ideális ház ekkora kártyákhoz. -
-
Kami11
őstag
válasz
Ha nem sikerül visszarakni a házba akkor én szívesen segítek, elcserélem veled az én 5850-emre!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jól mutat az asztalon, nem értem miért akarod beletuszkolni egy olyan kis házba
-
Sajnos nem fért be a házba a karim illetve befért csak a tápcsatlakozót már nem lehetett rákötni. Ha az oldalán lenne akkor még ment volna de mivel a hűtés kialakítása miatt ennél a végén van így sajna ki kellett szednem
De a kártyára egy szavam sem lehet. Mesésen halk és hűvös 3dmark06 alatt is csak 53 fok és alig van hangja. Remélem nem lesznek driver gondjaim is futni fognak az alkalmazások amiket használok gond nélkül. Egyébként 20017 pontot tekert 3dmark06 alatt ami nem tudom, hogy sok e de majd utánanézek.
-
maflame
aktív tag
Lehet, hogy nem lehet általánosan kijelenteni, hogy a SmartDoctor szar, de én mindenkinek azt javasolnám, hogy hanyagolja és inkább az AfterBurner-t használja. Nekem nagyon sok bajom volt a SD-ral. Pl. elment a Dx11 és tuning is problémás volt vele. Most az AfteBurnerrel minden oké.
-
CptMisi
őstag
? most melyik árat kell nézni? az 59300at felszoroztam 1,25el (áfa) és kijött a ( )es ár, de 75ért?
és akkor mért a nettó van vastagon szedve
most olvasom, emelték az árát, de ez durva
-
Valty
aktív tag
Ma megrendeltem egy XFX 5850 Black Editon-t. Szerencsém volt, mert épp az utolsó volt raktáron, és még akciós is volt, így 5 euróval volt drágább, mint a sima
-
Goldmen75
őstag
Épp most tesztelek egy garosnak titulált 4850-et...bakker 97 fok furmarkkal
Azé nem semmik voltak ezek a hők...m ost meg az 5000-es széria.... -
Goldmen75
őstag
Ok köszi a választ, akkor felejtős, bőven jó ez így alapon!
CPU-t bármit meghúzokde VGA-val úccse megyek előrébb...
-
Goldmen75
őstag
Tehát húzhatnám vele a VGA-t , akár a catalysttal?
Vagy miben más?
-
SimonYana
addikt
válasz
Stukker1987 #7400 üzenetére
A 80 - az nagyon jó ár ha garis meg minden!
-
RI/OS
addikt
válasz
Stukker1987 #7400 üzenetére
80-ért eladó, úgyis le akarom cserélni a kettőt egy 5970-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest