- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Apple MacBook
- Asztrofotózás
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sza_Sa
senior tag
Sziasztok!
Megkérhetek valakit hogy pontosan mérje le az 5850-es méretét? Ami fontos lenne az a kártya hossza a lemeztől a végéig,+ a tápcsatlakozó kilógása, illetve a kártya magassága. Nem merem megvenni, mert nem biztos hogy be fog férni a htpc házamba.
Köszönöm. -
Láma66
csendes tag
Sziasztok!
5870 alá intel P45 vagy X48-at javasoltok? -
ffodi
veterán
Hát nem tudom, nekem még nem volt ilyen problémám, az 5870-emmel. Igaz, hogy a végleges 10.1-est soha nem is használtam, hanem a 8.70RC2 van most is fennt. Ezzel nekem nem volt még ilyen gondom.
Mindjárt lejön az AVP demo, és egyből le is tesztelem, hogy mit tud az 5870.
-
Gerisz
addikt
válasz
proximus #7782 üzenetére
Nekem is haldoklik össze vissza. Tegnap volt időm játszani, és többször omlott össze, de nekem nem olyan "szürke csíkos" mint már láttam. Ez sötétebb. Jah meg csak elmegy a kép meg ilyenek. De nekem a hőmérséklettel is gondom van, mert eddig nem mért 70°C fölé most simán 78°C-ra szaladt. A venti hangja meg így is zavaró.
-
ffodi
veterán
válasz
ImpersonatoR #7781 üzenetére
Vagy akár az is lehet, hogy ezen másik feszszabályzó van, és ezért nem látja egyik program sem.
-
jegenye77
addikt
Melyik gyártótól érdemes venni 5850-et?
Sapphire a legolcsóbb amit találtam de nem hangos a hűtése?
Ajándék kupon meg egyéb nem érdekel csak a megbízhatóság és a hangja. -
Goldmen75
őstag
Nekm is fenn van mióta kijött...semmi változás, se pozitív se negatív irányban! S szürke kép se fagyás se....
-
SimonYana
addikt
-
proximus
senior tag
10.-e és 12.-e közé ígérték a hotfix drivert, ha tényleg egy csapásra megszűnik a hiba, akkor neked már nem kell kínlódanod vele, megveheted nyugodtan majd akkor.
Egyébként nem is értem......, nem jó ez az időhúzás senkinek. Csak megy vissza a sok kártya gariba, holott lehet nem is rosszak. -
proximus
senior tag
Terjed már mint a pestis:
[link] -
Ilyet találtam bios ban
[link]Van Auto meg Disabled (auto -n volt)
1.5.0 Beta 6 bepipálva mind2 cfg ben is átírva 1 -re mégsem aktív sőt nem is látom mennyit kap (még everest ben sem látok ilyet)
Arra tudok gondolni még, hogy ezen más bios van (gyárilag "tuningolt" nem sima alapfeszen órajelen jár esetleg és ott van letiltva 875/1250)
-
Tody56
aktív tag
-
Holnap lehet izzítani a vga-kat, ugyanis jön az AVP demó
(steamesek előnyben)
-
zuchy
őstag
válasz
->Raizen<- #7774 üzenetére
Atik is elszálltak már tőle, nem új jelenség. TDP fölé viszi a VGA-t. Ha valaki gyilkolni akarja a kártyáját, annak találták ki. De nem tudom, az új HD5000-es sorozatba már hardveres védelem van ellene.
-
->Raizen<-
veterán
Nesze neked geforce! [link]
Fasza kis furmark szétpukkantotta!Az új 1.8as furmark jól sikerült megújult egy kicsit + mégjobban főzi a vgat auton hagyva a venti felkúszik 56%ra is és 91 fokra a gpu.
-
Nagymelák
senior tag
Egy gyors kérdés,milyen hosszú egy 5850?
-
Tody56
aktív tag
válasz
ImpersonatoR #7767 üzenetére
Nem tiltottad le az alaplap biosában véletlenül a pci-express spektrumot? Lehet rosszúl írtam de biztos érted. Tuti az lesz a gond.
Én a múltkor ugyan így jártam. Vagyis így emlékszem, de nézz azért rá.
Nem vagyok az asztali gép elött így nem tudok most ránzéni.. -
TTomax
félisten
válasz
-
ffodi
veterán
válasz
Ha a settingsnél nem megy az unlock voltage control, akkor tegyél fel egy 1.5.0 Beta 6-ot. Nekem azon tökéletes.
-
Előfordult már valakinél, hogy nem látszódott a feszültség msi afterburner ben? Akárhogy állítom nem látni sőt emelni sem tudom sehogy sem a feszültséget. Valami ötlet?
-
Tody56
aktív tag
Próbáltam én már asus-t, msi-t. Nem vált be. Ez tényleg catalyst gond lesz szerintem.
Bios szerkesztés oldja meg úgy látom.
CSináltam egy ,módosított biost úgy, hogy csak a 3d órajelet növeltem , illetve növeltem a limitet az eredeti sapphire bioson. Így most jónak tünik.Ez is azt igazolja, hogy driver hiba szerintem.
-
Tody56
aktív tag
Még egy új fejlemény.
Ha bármelyik kijelzőn 3d alkalmazást futtatok, pl szőrösfánk, megszűnik a villogás.
Ez egyre érdekesebb, de legalább tuti, hogy nem kábel.
-
Tody56
aktív tag
Egyre biztosabb vagyok, hogy driver hiba.
MSI Afterburnerrel ha úgy húzom, hogy átirom a cfg fájlt akkor semmi jele a hibának.
Ha hagyom alapállapotban 0-án és csak tiltásig tudom húzni, akkor vibrál.
Ugye itt meg az a gond, hogy állandóan az emelt órajelen jár. Nem veszi vissza 2d órajelre. -
sonyesz
csendes tag
Köszönöm a választ. Jelenleg 74-ért láttam az Asust, és 66-ért a Saphiret, mindkettőhöz van kupon. Ezen vacilálok.
Amúgy azt kérdezném még hogy mért mibndig a Crysishez hasonlítják a dolgokat. enkem a Saphire 1950 Pro-n is végigment a játék, persze beállításokat nem bántottam. -
válasz
sonyesz #7757 üzenetére
A sapphire az csak 2év garit ad, az asus 3-at.
Én is sapphire-t vettem mert igaz csak 2 év a gari viszont van hozzá d2 kupon is.
Bár a kupon annyira nem számít de az igen hogy, amint te is mondtad 8K-val olcsóbb.
Ha az Asusnál is a kuponost nézzük akkor 10k.
Illetve az Asusnak és az MSI-nek nincs lezárva a biosa gyárilag, de ez nem sokat számít, ugyanis szoftveresen is kijátszható.Ja és én is Asust akartam elöbb de letettem róla.
-
sonyesz
csendes tag
Hali!
Érdeklődnék, hogy mi a különbség egy Saphire és egy Asus Hd5850 videókártya között, mert árban kb 8 ezer forint. Érdemes-e többet adni egy Asusért (nekem eddig mindig saphire volt, ezért nincs nagyon összehasonlítási alapom) A válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv:sonyesz -
Tody56
aktív tag
Köszi mindegyőtöknek a tanácsokat.
A biost nullázást kipróbálom, de tuti, hogy azóta már sokszor csináltam.
A monitor dvi csatin megy, a tv hdmi-n, de próbáltam már a tv-t is dvi csatin küldeni egy dvi hdmi átalakító segítségével.szerk: Ja a mhz dolog. 2 kijelző használata esetén nem is engedi 400mhz alá. Nem ugrik vissza 157-re.
Egéybként tök mindegy mert ha 700 felett van akkor is vibrál.
Nagy szívás ez -
ffodi
veterán
Én arra gyanakszom, hogy az idle frekvenciák (157/300) túl alacsonyak ahhoz, hogy meghajtsák a két monitort nagy felbontásban. Próbáld meg beállytani, hogy ne vagye le az értékeket mondjuk 500/1000 alá, hátha úgy jó lesz. ÉS én még a helyedben megpróbálnék egy 8.70RC2-es drivert.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Alaplapi BIOS resetet csináltál? Nekem egyszer csinált olyat a gépem hogy leesett az FPS minden játékban 7-8 FPS-re. BIOS setup defaults után jó lett.
De én is a kábelre gyanakszom. Próbálj esetleg másik kábelt. Nem írtad hogy DVI vagy RGB-n vannak rákötve. Bár gondolom DVI. Akkor kéne HDMI-t is próbálni.
-
Tody56
aktív tag
Én a catalystra leginkább.
A kábelt én azért zártam ki, mert ha csak az egyik kijelző van engedélyezve mindegy melyik akkor nincs gond. Illetve ha játszok a hz beállítáokkal akkor néha az egyik, néha a másik vibrál. Nem mindig ugyan az.szerk:
Ja és azt is próbáltam, hogy mindegyik kijelző dvi csatin kap jelet8 a tv dvi -hdmi átalakítóval). Normál esetben a monitor simán dvi-dvi, a tv pedig hdmi-n van.
Tehát 1 szó mint 100 játszottam már a csatikkal is teljesen hiába.Ez a hiba tuti nem csak nálam jelentkezik és szerintem elég komoly hiba ahoz, hogy megoldás legyen rá. Ezért várom mindig az új drivert mint a messiást, de hiába.
-
Tody56
aktív tag
Sziasztok!
A gépemre egy 22-es monitor és egy tft tv van rákötve. Mindegyik 1920x1080 (60hz), tehát tökéletesen szinkronban van. (próbáltam a hz-el játszani, semmi változás.)
Teljesen mindegy, hogy kiterjesztett a második kijelző, vagy klónozva van, a hiba mindig megvan.Akár a gpu, akár a memória órajeléhez hozzányúlok ( mindegy, hogy + vagy - irányban) az egyik kijelőz kb 2-3mp-enként vibrál egyet.
Ne a kártyába keressük a hibát, mert a giga 5770-em is ezt csinálta és most az 5850 is a gyári sapphire biossal és az asussal is.
Az is teljesen mindegy, hogy msi afterburner-rel húzom, vagy a catalystal.Fontos, hogy ha visszaveszem az órajelet akár csak 5mhz-el is, akkor iss produkálja ezt a hibát, tehát nem tuning vagy fesz problémának tünik.
Sajnos nagyon idegesít. Légyszives ha tudtok segítsetek
Már jópár estém ráment és nem találtam megoldást. Rendszert is telepítettem újra nem egyszer ez miatt az 5770 és az 5850-el is.
Kipróbáltam a 9.10, 9.11 9.12 és a 10.1-es drivert is. -
Goldmen75
őstag
Na csinálok én is egy crysis benchmarkot este...Kiváncsi leszek
-
Digital
addikt
Hááát nem is tudom... az eredmény
A 60-tól odébb van -
KTTech
veterán
válasz
Digital #7734 üzenetére
Igen, a Crysis Benchmark tool a simánál vagy a Crysis Warhead Benchmark Tool pont megfelelő lenne erre... tényleg kíváncsi vagyok rá, mert nekem nagyon nem ez a tapasztalatom (és a CPU-d annyival nem gyorsabb, mint amekkora a különbség).
-
KTTech
veterán
-
Megrendeltem a Sapphire-t remélem nem fürdök be vele
-
Goldmen75
őstag
Én is feltettem a Mster Config-ot, brutál lett a kép, mint a valóságban
De nekem (ugyan FPS-t nem néztem sosem) de csak olyankor akad meg mikor betölti a pályákat.
-
Valty
aktív tag
Én anno felnyomtam a Mster.cfg -t, minden beállítás very high, 8x AA, és 4890 Toxic-kal 1920x1080-ban 5 perc után lefagyott a gép
Hogy ON is legyek: ha minden jól megy, holnap érkezik a Gigabyte 5870-em. Melyik drivert érdemes feltenni, a januárit vagy a decemberit?
-
KTTech
veterán
-
Gerisz
addikt
válasz
proximus #7728 üzenetére
Hasonló tudású kártyák még nem voltak mint ez a széria? Szerintem voltak. Az meg annyira szar, hogy még azt a technikát sem használta ki nem még ezt. De nem értek én ehhez csak én így gondolom. Ha van egy program ami egy egymagos procit használ ki akkor rakhatom oda a 4-6-100 magos cuccot ha fölös. Nem így van? Rakhatok én 8millió shadert meg kutyafülét ha a 100-at se jól használja.
-
proximus
senior tag
Szerinted ha egy mai kártya sokszorosára növelte a számolók számát egy akkorihoz képest, akkor hogy nem nőt közel annyiszorosára az fps, ha nem limites valamelyik egységre nézve a videokártyában?
Nem, volt több olyan architektúrát érintő változtatás, ami nem hozott semmit a crysis-nak, sőt. Kérdezd meg abu -t.
Egyébként nehogy az jöjjön le hogy védem a crysis "optimalizáltságát", mert ez nem igaz -
-
Goldmen75
őstag
válasz
SimonYana #7724 üzenetére
Jah! Remélem nem kell majd hozzá megint fejleszteni a gépet
Igen, végül is a farcry egy demó terméke, a grafika ott volt, játékmenet már annyira nem. Nagylányom pl még most is feltelepíti, hogy úszkáljon kicsit benne
Crysis még nem megy a gépén, pedig ott élényszámba megy az úszkálásNekem pl a Far cry 2 sem jött be...valahogy nagyobb durranást vártam az első után...
Kiváncsi leszek majd a Madonion "demójátékára" a Shattered Horizonra is! Eddig jól néz ki
-
-
Goldmen75
őstag
válasz
sz.zoli25 #7721 üzenetére
Mé a crysis támogatja a psyhixet?? Nem láttam benne a logót?!
Nekem is volt hogy megakadt full-beállításokkal, pedig nincs sz..r gépem
De ahogy kolléga mondja, a crysis motorja valóban optimalizálatlan! A warhead már sokkal jobb! Azzal kéne példálózni s elfeledni a crysist! Vagy még jobbat mondok! "nemsokára" jön a crysis 2!!!!! Na majd az ütni fog!! -
SimonYana
addikt
válasz
ImpersonatoR #7719 üzenetére
MSI afterburner hogyne mutatná!
-
Hol tudom megnézni, hogy mennyi feszt kap a kártyám mert gpuZ és az msi afterburner sem mutatja és félek, hogy az msi afterburner tú lsok feszt ad neki. (enableunofficialoverclocking 1)
-
SimonYana
addikt
Szerintem Full HD-ban nem is nagyon kell 1gb-nál nagyobb. Nem vagyok egy fanatikus,de gondolom több monitornál jól jön,de semmi értelme 2gb-nál több és ez is ugye a 2 GPU-s kariknál kell inkább!
Lehet itt látni teljesen értelmetlen fejlesztéseket!
Mikor valaki CTR monitorral 1280-ban tolja befele a Quad SLI-t.
De mindenkinek szive - joga,hogy mire költi a felesleges pénzét! -
Cicafiú
csendes tag
Sziasztok! Ahogí elnézem elmehetek a sunyiba az Ati 9200-es videokártyámmal
-
LW
őstag
Sziasztok!
Tavasszal tervezek új konfigot az asztalom mellé, és érdekelne, hogy hallott valaki bármit afelől, hogy 5870 2GB-s kiszerelésben érkezik-e és ha igen, akkor mikor?
Üdv. LW -
HW Junkie
tag
válasz
->Raizen<- #7706 üzenetére
Ez sem hülyeség végül is ugyan az a gpu kis gyári hibával valszeg tehát azonos órajelre logikus hogy ugyan az a fesz kell neki, hogy tuti stabil legyen. Kirpóbáljuk köszi.
-
proximus
senior tag
válasz
HW Junkie #7704 üzenetére
Ide is be kell másolnom.
Ha tudsz angolul, nézz be ide:
[link]
Meglehetősen sok embernek jött elő ez a hiba ezer féle képpen. Van akinek csak böngészgetve, van akinek játék közben, illetve ezek kombinációja.
Amivel sikerült megszüntetni egyes tulajoknak, az is vagy 30 féle variáció.
Én is tapasztaltam ezt a csíkos "mókát", leginkább bekapcsolások után, amikor a kártya még "hideg"Most egy olyan sapphire 5770 vaporx-hez való béta BIOS-t flasheltem bele a kártyába, amitől a hiba megszűnését várják. Eddig nem jött elő újra, de nem is használom elég hosszú ideje(tegnap óta).
Egyébként beszélik azt is szoftveres csak a probléma, de az is lehet hogy hardware.
Valami azért megmozdult, mert "összefogtak" a pórul járt vevők és nagyobb weboldalakat is bevontak a hiba "szétkürtölésébe", pl. Tomshardware:
[link]
Szerencsére megmozdult valami az AMD -nél is, mert egy-két héten belül ígérik a hiba javítását - gondolom - catalyst hotfix formájában. -
Meiser
tag
Sziasztok!
Egyes márkáknál kiemelik külön az 5850-es szériánál, hogy HDTV támogatás. Ez mit jelent pontosan, van ennek vmi jelentősége, vagy amelyiknél nem írják az is tudja esetleg?
Köszi!
-
HW Junkie
tag
Üdv mindenki!
A GA5850-em egy szép ideig nyugodtan ment 850/1200-on afterburner-ből izzítva amíg aztán be nem fagyott szép szines zebra csíkokkal telítve a képet az Avatar game alatt.
Hallottam erről a csíkozós jelenségről mint a tuning kisérőjéről az 5800 szérián de engemet csak most ért utól.
Kérdésem, hogy ez okoz-e szerintetek maradandó károsodást (visszavettem alapórajelre ijedtemben azóta nem fagy vagy hibázik) illetve hogy mi nem bírja a hajtást a memória vagy a GPU (azaz melyik okozza ezt a hibát).
Arra gondoltam kicsit húzom a feszt a gpu-un és akkor nem fog fagyni de nem vagyok biztos benne hogy jó ötlet.
Please advise
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Ingatlanos topic!
- Fotók, videók mobillal
- Spórolós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- Geforce GTX950 2GB OC
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest