Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
SirKero #18032 üzenetére
"A 850/1100 -től elvileg nem kéne hogy fagyjon a kártya nem annyira magas értékek."
Erről csak annyit tudok mondani, hogy 725/1000Mhz-re van gyárilag hitelesítve, ennyit vettél meg, ennyit KELL tudnia. Afölött mennyit megy, az már csak szerencse kérdése.
Elképzelhető, hogy valamiért összeakadt az Afterburner a driverrel, és belefagyott a profil-állításba. Én nem is kapcsolom e soha, hogy automatikusan húzott profilt rakjon be indítás után, ha kell a kraft, szépen belövöm az OC profilt, és mindenki vidám, mert így legalább megmarad a takarékos 2D működés is, és bármi gikszer után is indul a gép rendesen reboot után. -
HSM
félisten
válasz
SirKero #17991 üzenetére
Nem lehet, hogy a 400/900mhz-es teszt közben véletlen futott a firefox, benne egy youtube-os oldal? Akkor csinál ilyen bugot a driver, hogy a firefox-videó miatt feldobja videós órajelre (400/900) a karit, de addig ezen nem lehet változtatni, amíg le nem lövöd az ezt kiváltó alkalmazást. tehát ha így fut a firefox a háttérben, akkor a game is 400/900-on fog nyűglődni.
-
Colos1
őstag
válasz
SirKero #12631 üzenetére
Nekem annyi a különbség, hogy csak 2X -es AA -val nyomtam, így a 775/1125 - 850/1250 -re való húzás után 49,35 -ről 56,82 -re nőtt az FPS. 8X -os AA -val azok az értékek teljesen rendbe vannak. Most én is lefuttattam 8X -os AA -val, és 46,44 (76,61/33,65) lett az átlag FPS. Valszeg nálam csak azért alacsonyabb, mert ATT -ből vezérelt, 16X -os magas minőségű anizotróp szűréssel nyomom.
-
Colos1
őstag
válasz
SirKero #12625 üzenetére
Két esetet tudok elképzelni:
Vagy az amit az előbb Rumkola kolléga írt.
A GPU kihasználtságos grafikonodat nézve, nem használta 100 -on a GPU -t. Ez olyan, mintha CPU limited lenne, de ilyen fasza prockóval 3,8 GHz -n ez lehetetlen. Mindenesetre próbálj meg egy olyant, hogy megnyomod mindenféle anizotróp szűréssel, meg volansimítással, esetleg ha HD -s monitorod van, natív felbontással. (ez utóbbihoz "eredeti" 3DM kell...)
Próbáld ki más benchmarkkal is. Pl. Unigine Heaven - ez tud dx9 -es módot, de nem tudom, hogy lehet-e XP -re telepíteni
, illetve bizonyos játékokban szokott lenni bench. Pl. far Cry 2. Lehetséges, hogy a 3DM06 már nem képes egy ilyen erős a VGA-t dx9 alatt 100%-ban kihasználni.
A harmadik lehetőséget kilőném, 550 wattos táp elég ehhez a konfighoz.
-
Colos1
őstag
-
SirKero
őstag
válasz
SirKero #12619 üzenetére
Sikerült megoldani ezzel a módszerrel:
meg kell szerkeszteni az msi afterburner.cfg-t
legalul van hogy enableunoffiicialoverclocking --0
ezt átírod 1-re utána elmented és elvileg lehet ccc limit fölé is tuningolni.De sokra nem megyek vele mert a 850/1200 beállítás mellett kevesebb pontot ad mint a 775/1125.-nél.
-
CptMisi
őstag
válasz
SirKero #8123 üzenetére
jaja, kicsit le kell nyesni a fémlemezekből
korábban már belinkeltem, hogy kell megcsinálni....Scythe Setsugenről keresek majd egy tesztet, ahol összehasonlítják a musashival, miután egy árban vannak, így az nem kavar be...engem annyira nem zavart a hűtés, majd egyszer talán veszek rá egy másikat
-
CptMisi
őstag
válasz
SirKero #8118 üzenetére
esetleg ez... van olyan, aki cserélt hűtőt, de léghűtésnél maradt?
-
CptMisi
őstag
-
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
SirKero #7809 üzenetére
Az alapelképzelés az volt hogy alaplapi vga lesz. Meg is vettem egy Giga 785gm-us2h lapot hogy majd azzal hajtom a tévét ami egy Samu 52a656. De mindig ott motoszkált a kisördög hogy egy ekkora tévén már a játék is élvezetesebb lehet, nembeszélve arról hogy egy elég komoly hangcuccom van van, amin a játékok hangjai is jobban szólnának. Így most ott tartok hogy össze kéne raknom egy htpc-re is ideális konfigot, amely 2D-ben teljesen csendben van, de ha játszani szeretnék akkor van benne kraft. A proci is ennek a szellemében lett kiválasztva ami egy Phenom II 925 lett. A hdd meg egy Samu F2 ecogreen 5200rpm-es a szinte nulla rezonanciája és melegedése miatt.
Csak még azt nem tudom hogy ha játszani fogok szeretném kerülni az egér-billentyüzet párost, mert a szoba úgy van kialakitva hogy ezeket nem tudom hova lerakni, ezért egy ilyen vezérlőt szeretnék, csak azt nem tudom hogy ezzel pl. a GTA4-et lehet-e irányitani.(OFF) -
Sza_Sa
senior tag
válasz
SirKero #7806 üzenetére
Bocs, megnézhettem volna az adatlapodon, eszembe sem jutott, annyira méregettem hogy hogy férne be
Még egy dolgot kérdeznék, 2D-ben mennyire melegszik és mennyire hangos a kártya? Nekem alapfeltétel hogy filnézéskor kussban legyen és lehetőleg ne okádja tele meleggel a házat. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
SirKero #7664 üzenetére
A szőrös fánk alatt 80fok az teljesen normális, aki 60fokokról beszél az esetleg olyan játéknál lehet ami nem terheli le nagyon a karit.
Házbanis és nyáron is ugyan ennyi lesz a hőfok annyi különbséggel, hogy esetleg jobban megemeli a venti fordulatát az auto venti vezérlés. -
maflame
aktív tag
válasz
SirKero #7664 üzenetére
Ne foglalkozz vele!! Te szarul éreznéd magad 90 fokosan de a vidkariknak jó az. A 4870-esem nyáron játék alatt (nem a szőrösfánk, olyat játék nem produkál) néha simán 90C fölött ment terhelve de sosem panaszkodott. ..akkor meg minek aggódni? És az melegebb volt mint az 5xxx-esek.
-
maflame
aktív tag
válasz
SirKero #7604 üzenetére
Tudnátok segíteni, miért nincs nálam OpenCL támogatás a CapsViewer szerint? ..kéne lenni, nem?
Őszintén, soha nem foglalkoztam ezzel, azt se nagyon tudtam mi az. Most is csak, mivel olvastam valamelyik fórumon ezzel kapcsolatban, felületesen utána néztem mit is csinál ez.
Szóval elvileg minden jól működik de ennek az OpenCL-nek támogatva kéne lennie, nem?
Bocs ha lámaság amivel előjöttem!Bocs SirKero, ezt nem kimondottan tőled kérdezem hanem mindenkitől!
amúgy, gratula az új karidhoz!! -
Sennalacy
aktív tag
válasz
SirKero #7243 üzenetére
Az már határozottan jobban passzol.
De szerintem még ahhoz se nagyon kell húzni. Egy i7-es pontszámához néztem tegnap, mindkét 5850-es 850/1200-on ment mindkét proci 3,6Ghz-en és nálam 19334 pont született ott meg 22360 3dmark06-ban. És alap videokártya órajelen is 19000 pont körül van, igaz az alacsony felbontás miatt itt a procilimit erősebben kijön, de az látszik, hogy a kártya bőven tud gyorsulni úgyhogy inkább a processzorokat kell alatta megizzasztani szerintem.
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
SirKero #7241 üzenetére
Nálam vizen van a proci, úgyhogy hallanám, ha traktor lenne, de nem.. előtte 4890-en volt annak a ref hűtése hangosabb volt. Ott már kellett a játék zaja, hogy elnyomja a hűtést.. itt egyáltalán nem zavaró, és a fokokat is kordában tartja. Extrém tuning esetén fizetnék csak többet egy hűtőért, mert ebben is bőven van még tartalék, és csendesebb mint az elődei.
De nálad úgyis inkább a proci lehet neki kevés, mert még nálam is kéne neki szerintem. -
Sennalacy
aktív tag
válasz
SirKero #7237 üzenetére
Attól függ mire... a ref 5850-es hűtőben csak 2 hőcső van, de ha nem húzod agyon, akkor megbirkózik vele simán. Ha az a terv, hogy pontvadászatra indulsz, akkor lehet hogy nem árt egy jobb hűtő. Nálam 100%-os ventivel kb 47 fok a max terhelés alatt, automatikus ventiszabályzás mellett pedig kb 30%-on áll meg ilyenkor 65 fok körül van játék közben és elég halk még így is, de furmarkkal képes 70 fölé is menni, igaz nem nagyon emelgeti a ventit akkor sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LEGO klub
- Videó stream letöltése
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Linux kezdőknek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest