- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Van itt valaki, aki 4870X2 -ről váltott 5870 -re?
-
Paul119
addikt
Én is csatlakozok az 5850 es táborhoz, nem nagyon húzogatom a kártyát procit meg főleg nem mert sajnos gyári hűtés igy is alig bírkózik meg vele de a 17k pont 3dmark vantagében szvsz nem rossz
-
Tody56
aktív tag
Sziasztok!
Én is csatlakozom egy Sapphire 5850-el.
Most váltottam 5770-ről. Mindegyik iszonyat jó kártyaEgy gyors teszt, hogy kb mit tud mark alatt.
Folytatás ha rajta lesz a víz.win7
9.12 hotfixasus p6t - víz
i7920 - 4.34gh - víz
3x2 Mushkin 1650 cl6
Sapphire 5850 950 / 5000mhz - eredeti hűtés
fsp zen 400 !!! -
tome.jr
addikt
-
emmm
őstag
-
TomiLi
addikt
válasz
GreatGodzi #6657 üzenetére
Nah erre nem is gondoltam! Lehet, hogy igazad van, mert nálam is win7 64bit, van. és ezen kívűl egy win vista 64bittel próbálgattuk még... remélem driveresen orvosólható lesz, mert egy kicsit zavaró....
-
Gerisz
addikt
Nekem a BFG (8800GT) azt mondta, hogy ha a hiba nem az miatt keletkezik akkor semmi gond.
Gyakorlatilag ha leveszed a hűtőt akkor ugrott a gar mert megbontottad.
Mondjuk nem 1 VGA-t gariztattam már le (szerencsére csak haverokét kopp-kopp-kopp) amin cserélve volt hűtés, mindig kicserélték szó nélkül.Ennek ellenére ha tudok szerezni T-Rad2 GTX-et meg VRM-R4-et akkor cserélem is le. (vagyis tudok kintről de remélem van itthon is)
-
Himym
senior tag
Sziasztok.
Láttam ebben a videóban, hogy ha leszerelem a gyári hűtést vízhűtésre akkor nem veszte el vele a garanciát? YouTube Valahol a végén beszél erről ez minden gyártónál így van vajon mert ha igen akkor baromi boldog vagyok.
-
cowboy_bebop
őstag
-
TomiLi
addikt
válasz
maflame #6653 üzenetére
Fraps-szel néztük, így derült rá fény. Van amikor észre vehetetlen, de van amikor kicsit beszaggat a játék... utóbbi ritkább esetben fordult elő,de vicces hogy gridben full hd, full beállításnál akár 100, vagy a fölötti fps-t produkál, és van amikor egy pillanatra laggol a játék....
-
TomiLi
addikt
Lassan de jön az "ellenfél" [link]
Hétvégén volt alkalmam egy kicsit próbálgatni egy barátommal egy gtx280-as vga-t meg egy 5870-es vga-t.... Érdekes jelenségre lettünk figyelmesek, ami az 5870-est illeti...
Iszonyat FPS-eket produkált egyes játékoknál, de egy nagy hiányossága azért van...
Néha érthetetlen módon nagyon leesik az fps... csak egy pillanatra, de van amikor 30 alá is... Általában észre sem vehető ez a másik érdekessége a dolognak! Szóval nincs akadás... A gtx gyengébb fps terén, de amit tud, azt stabilan tudja... crysis, nfs shift, borderlands, arma, meg a grid alatt néztük...Született egy olyan feltételezés(lehet hibásan), hogy ez a vga kialakítása miatt lehetséges. Hiszen az 5870-re rá lehet fogni, hogy két 4890-es vga összegyúrva, ha nem is a hagyományos CF szerint...
Az lenne a kérdésem, ha valamennyire helyt álló a feltételezés, ez az fps leesés javulhat a későbbi, kiforrottabb driverektől? -
P00By
nagyúr
-
LÁZ
addikt
nahh, kaptam én is egy fullszkrínes szürkecsíkos ajándékot
, 3-4 hét használat után, zafír 5850el
-
-
CheaterBandi
tag
válasz
cowboy_bebop #6608 üzenetére
hello nekem is hd5850-em van és spontán felhúzom az ati overdriveban 880/1250-re és ugye alapfeszen marad megkora ventillátor sebességre tegyem (20-100%).Vagy lehetne autón maradni ?
Kössz előre a válaszod sokat segítenél!
-
CHIPman
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #6642 üzenetére
Tudom, de nem akarom, hogy visszautasítsák azért gariból, mert megsült.
-
Cathulhu
addikt
válasz
tgulyas #6635 üzenetére
Nem, nem az uj driver hibaja. Szeria hiba, van akinek szinte allandoan elojon, van akinek szinte soha. Te ugylatszika a siznte soha kategoriaba tartozol. Nalam kb 2 hetes intervallumban tortenik, van akinek naponta tobbszor. Megoldas egyelore nicns olyan ami mindenkinel mukodne.
Valoszinuleg nem windows hiba, mint ahogy tobben is mondtak, nekem fedoar 11 alatt is ugyanugy megtortent mint windows 7 alatt.
Eleg jellemzo tunet, eleg sok helyen olvasni, nem elszigetelt dolog, hogy benne van a pakliban modon kezeljuk. -
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Melyek azok a HD5850-ek illetve HD5870-ek, amiknek a gyári feszük úgy van beállítva, hogy bátran menjenek akár 1GHz-et is(GPU) és a hűtőjüket sem kell lecserélni hozzá? -
-
rocket
nagyúr
válasz
tgulyas #6635 üzenetére
Mivel a Hotfix egy teljes erteku driver, igy installalas elott el kell tavolitani az elozo drivert.
Persze nem biztos ez idezte elo a problemat amit leirtal, de nem is lehetetlen, te legalabb korrekt vagy, es elismerted nem biztos jo otlet volt, sokan szeretnek ilyen "aprosagokat" eltitkolni, pedig ugye aki nem koveti az AMD altal ajanlott dolgokat, annak alapja sincs reklamalni. (Hotfix driverek eseteben egyebkent sincs, mert nem jar melle hivatalos tamogatas.) -
Goldmen75
őstag
Vagy 9.12 vagy a hotfix! Ne keverjétek!
-
tgulyas
senior tag
válasz
Goldmen75 #6634 üzenetére
Ja én azért íram ide mert 3 hónapos bolti Shappire 5870 -m ba bedobot egy világos alapon csikos képrenyöt Dirt2 nél. Sose volt huzva a lap edig hibátlan volt minden , de gyanitom hogy driver hiba lesz mert nem rég tetem fel a 9.12 és ara rátetem a hotfixet is . Szerintem ez a 2 tö nem szereti egy mást. A kártyárol anyit hogy tökéletes kari és a kedvencem
-
Goldmen75
őstag
Lekopogom előre, de nekem a Gigabyte cuccokkal sosem volt még gondom, mint alább is írtam 5870- em is ez s no problem, ráadásul 3 év garral. Egyébkén így van, akik ide írnak problémákkal, nagyon elenyésző szám lehet a tényleges 5850/70 tulajokhoz képest. tehát nem kirívó esetek ezek, hanem "benne vannak a pakliban"...
De nyilván ezért kell újat s garisat venni, no meg nem szétkapni minjá az első napon, meg tuningolni szénné s akkor bármi van garba cserélik. -
NFree
addikt
Hát srácok frankón elvettétek a kedvem ezektől a kariktól.
Én már vén bolond vagyok az ilyen képelmenős ,csíkozós, filmszétesős, dolgokra én már nem vagyok kiváncsi.De azért remélem , hogy jan végéig lesznek olyan hsz-ek , hogy minden oké faszán megy már egy idelye
-
tgulyas
senior tag
Hali egy kérdésem lene , van egy shappire 5870 karim alapon megy minden 3 hónapos minden jó szép , de ma játszotam Dirt2 vel és játék közben element a kép és egy világos oldal jötbe apro csikokal ez mitöl van. Hozáteszem már 25 szinten vagyok a Dirt2 ben edig minden hibátlanulment .
-
a347
aktív tag
Bocsi a felizgatásért. Természetesen 5850
-
a347
aktív tag
Ma megkaptam az MSI 8550 OC-met. Felhúztam egy kicsit 780/1200-ig, meg az e8600 procimat 3.81GHz-ig.
Mivel elég kezdő vagyok tuningba nem mertem tovább tekerni, és persze időm se nagyon volt rá. Így tutik a hőfokok és minden játék amit mostanában tolok szépen muzsikál.
Remélem engem elkerül ez a fagyásos-csikozásos istenverés. Az MSI honlapjáról tettem fel rá 8.66-os ATI drivert, ezzel eddig minden rendben. -
Noumena
tag
GIGABYTE GV-R587D5-1GD-B HD5870 1GB PCIE
Erről a kártyáról érdeklődnék, hogy valakinek van e tapasztalata róla vagy alapból a Gigabyte kártyákról megbízható e és még azt hogy HDTV vel szeretném használni és azzal teljesen kompatibilis vagy elöbb monitorral telepítsem?
-
Dops
tag
Hali!
Egy MSI P6N SLI V2-es alaplapban( Nvidia chipsetes) hogyan müködne egy Ati ASUS HD5850???
a lapüdv. Imi
-
TomiLi
addikt
sziasztok!
Azt meg tudja mondani nekem valaki, hogy egy emelt órajeles 5870 számottevően mennyivel fogyaszt többet, mint egy alapórajeles vga? csak kb..Köszi!
-
Dele77
csendes tag
Az imént találtam ezt: [link] kipróbáltam én is és MŰKÖDIK! Most A kritikus Bog-on minimum 230fp-em van ( 40 helyett ), az átlag kb.300!!! Az Ambush-on is megjavult a tankos jelenség!
Egyébként nem a tankkal volt a gond, amint írtam, hanem a tank alatt húzódó csatornában lévő víz ( Amit a felszínről nem is látsz! ) megjelenítésének kiszámítása fogta vissza a kártyát.Tehát a megoldás: Csak a water detail-t kell levenni low-ra!
A dologban az a bosszantó, hogy az ati ismét ugyanabba a hibába esett bele már három ( új generációs kártyához való ) driverével, amibe annó 2008 májusában a 8.4-es catalyst-al! Szörnyen feledékenyek a fiúk odaát!
2008-ban a 8.5-ös driver már javította a problémát... Remélem ezt a mostani hibát is fogják javítani, minél előbb...Ui:Tehát mégis igazam lett, amikor azt mertem állítani, hogy az új generációs kártyáknál mindig gondok vannak az elején a driverekkel...
És a végére: Még jó, hogy nem kezdtem újratelepíteni az egész windowst! Már így is nagyon sokat beleöltem a dologba a drága szabadidőmből! De, azért mégis azt mondom: ÉLJEN AZ ATI !!!
Csak így tovább!
-
SimonYana
addikt
Ahogy subaruwrc mondta...
5870-et minek már húzni?
Elég mindenre! Ha mégsem ott az 5970. -
Gicz
addikt
válasz
cowboy_bebop #6602 üzenetére
1200 as GPU órajelet mekkora fesszel érted el? nekem 1,3 on megy max 1020 körül
-
Gicz
addikt
amugy szerintetek meddig biztonságos feszt adni a gpu nak?
-
SimonYana
addikt
Igen jól érted,csak az az 5850-es aminek 775 a max.
Ha Asus biost teszel rá akkor magasabb.
Csak lehet az zavart meg hogy én az 5850-es Sapphiret lecseréltem 5870-re!
Így nem kell tuningolni!
Na jó azért cseréltem le mart jó lett rá az 5850-es blockom is és nagyon jó árban kaptam meg a Barátomtól! -
SimonYana
addikt
válasz
cowboy_bebop #6602 üzenetére
Értem már!
Akkor még egy kérdésem van!
Megy is 1000 felett stabilan? Mert ha nem akkor tök mindegy meddig lehet húzni.Ha így is úgy is 900 körülig stabil!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest