Új hozzászólás Aktív témák
-
Lupi00
tag
válasz
finest #30843 üzenetére
Igen én is nézegettem. Viszont ha már úgyis egy rakás pénzt ki kell rá adni, akkor megfontolandó egy 7970! Nem drágább annyival amennyivel többet tud. Találni egy árban is őket. Vagy néztem olyat is ami 10E-el drágább, de van rajta egy Peter.
Elnézést a tudatlanságomért! Mikor vettem az 5870-et, ez tűnt a legjobb alternatívának, hisz a gyengébb 6870 drágább volt nála! Így a teszteknél tovább nem is jutottam a 6xxx-ekkel.
-
simondr
senior tag
válasz
finest #30755 üzenetére
" A 7770 teljesítménye az 5870 és az 5850 között van."
Nem akarlak megsérteni,de ez elég nagy marhaság.
a 7770 a 6850nél gyengébb, igaz hogy nem sokkal,de gyengébb.
Onnan tudom hogy volt OC 6850em és és OC 7770em is.
Namármost a 6850 érezhetően gyengébb egy 5850nél! tudom,mert most 5850em van és látható,mérhető a különbség.
Ezekből egyértelműen következik hogy a 7770 a HD5850-nél lényegesen gyengébb.üdv
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
finest #30680 üzenetére
Én a hang miatt. Egy éve vettem a régi x58-i7 920-as rendszerem helyett egy z77-i5 3570k párost, és így jelentősen tudtam faragni a házhűtésem zajszintjén, és sajnos így már nekem kicsit zajos volt a refi 5850. A 7770 ezért jött szóba, mert az 5850-em sebességével nem volt bajom, de annál sokkal halkabb kártya, és sokak szerint hozta a sebességét. Végül ezért vetettem el, mert valójában mégse.
Amúgy egy 7850 már szerintem jelentősen gyorsabb egy 5850-nél, arra már megérheti a váltás. A 7870 már igencsak sokkal gyorsabb, a mostani 7950-em meg végképp. -
válasz
finest #25095 üzenetére
Ezzel a teszt linkel saját magad járatod le
amit linkeltél ott is pontosan az van amit mondtam legrosszabb esetben se volt 1.FPS nél több eltérés a 8+8 és 16+16 között pedig ott ugye 2560 as felbontáson mértek!
1, Egyébként meg amit linkeltél az marhára nem jó teszt mivel nem CFX hanem SLI
és marhára nem egyforma az SLI és CFX hatásfoka!
2, Szerinted egyetlen oldalon(magyar és techpowerup) se mérnek jól mikor pontosan 5870 el van tesztelve és ugye most is arról van szó!
3, Én már közel 5 éve használok CFX -et már csak van némi tapasztalatom hogy hogyan megy 8 és 16X módban, és hogyan skálázódik a CFX teljesítménye de megsúgom ma már szinte az összes játéknál 75-95.% os a CFX teljesítménye! nem 30 amit te emlegetsz!
4, Gondolom életedbe nem használtál CFX -et csak teszteken láttál, és abból akarsz másokat ki okosítani akik már évek óta használnak ez is MEGA LOL...
-
-
-
válasz
finest #25088 üzenetére
Azért jó lenne ha nem vezetnéd fére a kollégát!
Előbb nézz ködül ha már magadtól nem tudod!És egy kis olvasnivaló! Angolul és egy másik Magyarul
Ha elolvastad a 2 tesztet te is láthatod hogy SEMMI ÉRTELME lapot cserélnie
mert a 8+8X kemény 1-2 % teljesítmény csökkenést eredményez (ezt én is alátámasztom mert én is 8+8X ben használom a 5850 kártyáimat) most nem mindegy hogy egy játék 60 FPS el megy vagy ha 8+8X be hajtja akkor lesz neki a 60 helyett 59 FPS Ezért hülyeség lenne lapot cserélni!
-
laca000
őstag
válasz
finest #25088 üzenetére
Értem,bár két ellentétes véleményre adni nehéz.
Azt gondoltam,hogy jobb ha veszek egy 2X16-os lapot,viszont mint mindenkor most is lényegi szerep jut a pénznek.Semmi kedvem szinte komplett konfigot építeni újra hiszen a lapcsere hozza magával aztán a ramcserét is.
Aztán a kártya megvásárlása,alaplap,proci vétel.
Értelmetlennek vélem.
Csupán a szokásos "PC-s megalománia" hajt,semmi más.A hatmagos proci igen ugrik mert semmivel sem teljesít jobban játékok alatt mint a négymagos.
Viszont a másik 5870 tuti bekerül a gépbe mert olcsón hozzájutok és ha később úgy döntök mert fogok akkor cserélek alá egy szinte komplett configot.Egyenlőre szerintem nem kell,felesleges,úgy sincs olyan játék ami 1080p-ben ne futna el.
A két 5870-es pedig még jövőre is ütni fog,na akkor ha lemennek a jelenlegi hardver árak teszek alá vasat...
Mindegy no,azért köszi a válaszokat!
-
Giot
addikt
""Nem nagyon tudok nem ref-ről. Szerintem egyformák.""
Egy pár nem ref 58XX kártya a Sapphire műhelyéből:
Sapphire 5870 Vapor-X.
Sapphire 5850 Toxic itt a Sapphire saját tervezésű nyák-jára épül az 5850.
Ebben a tesztben látható hogy egy kicsivel hosszabb az Toxic nyák-ja mint az OEM 5850. .
De biztos van az Asus-tól is vagy az MSI-től is nem OEM. -
Blaze71
őstag
Köszönöm!
Fiamnak februárban lesz a szülinapja és megígértem neki, hogy addígra megkapja az új kártyát az X1950 helyett. Eredetileg 5770-ről beszéltünk, de bár van árkülönbség bőven, arra gondoltam, hogy az 5850-es jobb választás. Ráadásul februárig még az ára is lemehet bőven, akár 50 ezer alá is, ha túlleszünk a karácsonyi mizérián és kijön az nVidia konkurens kártyája is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest