- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- OLED TV topic
- Objektívek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
ricsi99 #15341 üzenetére
Kihajtja, nem hajtja ki, ez igazából elég nagy butaság, mert fullhd felbontásban egy 3,5ghz körül járó quad is ellát bőven egy 5870-et(nyilván az órajel emelésével jön még egy kis plusz teljesítmény, de korántsem lineárisan, +5-8% jó esetben) vagy akár két 4870-et. Kisebb felbontás esetén ez nyilván máshogy alakul, mert ott erősen van procilimit(és nem 150 fps-ed lesz hanem 110). 4ghz-en(vagy felette) járó i5/i7 5870cf-el is egész jól boldogul. Persze az új fejlesztések azonos órajelen mindig hoznak egy kis plusz teljesítményt, de ez mindig is így volt.
Sok játékban nem működnek rendesen a "ráeröltetett" szűrők(szétesik a kép, esetleg homályos). Sima "box" beállítás 4x vagy 8x-es simításnál nem kell jobb szerintem.
Szerk.: Egyébként i5 750@4260MHz
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
ricsi99 #15341 üzenetére
Én azt mondom, hogy gaméra elég egy megrántott Quad is nem kell itt semmiféle i5 meg i7, persze ha benchel az ember akkor már elkél a megrántott i7.
Nem azért mosódott a kép szűrővel, mert crt-d van, hanem mert nem sima box-ra van állítva hanem mondjuk edge detect anti-aliasing-ra vagy még az MSAA is SSAA-ra (Super-sampling Anti-aliasing) van állítva, legjobb ha a ccc-ben az AA box-ra van állítva és az érték (2x,4x,8x) pedig alkalmazás vezéreltre, az adaptíve anti-aliasingot meg MSAA-ra kell tenni.
Nekem így volt beállítva és mindenhol gyönyörű volt a kép, ha beállítottam 8x AA-t a gaméban (L4D,L4D2) akkor gyönyörű élmentes volt a kép miközben éles és részletgazdag maradt, de ha rányomtam mondjuk az edge detectet vagy narrow tended AA-t akkor már olyan homályos volt a kép mint az állat, ugyan ezt csinálta a SSAA-is ha meg együtt használtam akkor rettenetes volt a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest