- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz
edward2 #1879 üzenetére
Jó kérdés, én első körben legyalulnám és újra raknám a teljes AMD driverpackot.
-
audi100td
nagyúr
válasz
edward2 #1732 üzenetére
Szóval csak sima kötekedés volt, nem különösebben érdekel, de legalább ne magyaráznád félre.
doom3do: Ugye tisztában vagy azzal, hogy egy notinál a hűtés nem csak a cpu/apu hőmérsékletéért felel, kb az lesz a vége, hogy tönkre teszed az egész gépet. Laptopot tuningolni amúgy is szentségtörés, legalábbis a szememben.
-
Kingcold
aktív tag
válasz
edward2 #1732 üzenetére
sose volt ati/amd konfigom, ez lenne az első.
Tottál laikusként kérdezem újramert mert ez nem ez én világom, de érdekelne.
van egy a8 as procim, stimt,
egy fm1 es alaplap
ezen 2 db pci-e csatlakozó van
ha vennék 2 db 6670 est az összedolgozik a proci integrált 6550 es vga jával?
vagyis, miképp tudnék egy fm1 es konfigurációból a lehető legtöbbet kihozni? -
audi100td
nagyúr
válasz
edward2 #1704 üzenetére
A dual graphics-nál azért nem árt figyelembe venni, hogy nem minden játéknál skálázódik megfelelően a rendszer illetve DX9 alatt egyáltalán nem is működik: [link]
Átlagos teljesítményben valószínűleg hasonlóan teljesít a kettő konfig (már ahol működik a dual graph), 4850-nél viszont nincs DX11, de a napokban úgy is váltja egy GTS 450. A 4850-et ideiglenes kártyának vettem, mert nem találtam megfellő áron 5750/5770/GTS 450-et.
Fogyasztásban egyértelműen a Llano felé billen a mérleg, bár nem tudom mikor állítottam az ellenkezőjét, hogy folyton ezzel basztattok. Zajszint szempontjából nagyban függ a dolog a 6670 hűtésén, a fogyasztás önmagában ilyen szempontból mit sem ér ha ráraknak a gyártók egy olcsó hűtést, aminek visít a ventije. A processzoron meghagytam ugyanazt a hűtőt mint a korábbi Llano-s konfigon, ami elég jó adottságokkal rendelkezik (Freezer 7 pro rev. 2). Idle most is ugyanúgy hangtalan, terhelve sincs igazából különbség, mert a Llano-nál a grafikus rész hőtermelését is el kellett vezetni, szóval kb. ugyanott vagyunk. Egyedül a vga piszkít kicsit bele, de még így is elég halknak mondható a Vapor-X hűtés.
Na de úgy teszem fel a kérdést, hogy mindez (valamivel alacsonyabb fogyasztás, vga típusától függően kis mértékben alacsonyabb zajszint) megér +30e Ft-ot? Illetve ha passzív 6670-nel számolok, +40e Ft-ot? Ha nektek igen, azt is elfogadom, de ha nekem nem, miért kell érte megkövezni? Ráadásul egy szóval nem mondtam, hogy rossz a Llano, csak megjegyeztem, hogy kimondottan játékra (FHD) nem biztos, hogy a legjobb választás.
Egyébként hajlandó vagyok bármilyen tesztet lefuttatni, ha ettől jobban érzed magad.
atti_2010: milyen 6850?
-
szacsee
nagyúr
válasz
edward2 #1616 üzenetére
Vezérlőpult- Feladatkezelő- Windows memória diagnosztika (win beágyazott memtest-je)
HCI memtest is jó ha a nem lefoglalt memóriát elosztod a procimagok számával és annyiszor indítod saját megadott mértéket beállítva.
Prime Blend, Linx és tsai sok mindenre jók, de van hogy csak valós alkalmazások alatt fingik a rendszer. Igazából attól függ milyen probléma. Anno helytelen memória konfigurálás végett egyes játékokban pixel hibák jelentek meg elszineződött textúraként. Prime 8 órán át ment, LinX még sehol nem volt akkor, max IBT.
Hyper Pi és Prime Blend vagy LinX együtt nagy eséllyel fingatja a hibás rendszert.
No meg a fentebb linkelt y-cruncher is -
szacsee
nagyúr
válasz
edward2 #1591 üzenetére
Van egy progi amit mostanában vettem megint elő.
LinX és Prime is tovább ment fagyásmentesen, míg ez a program detektálta hogy hibás.
Igaz lehet csak az SB hibás IMC-jét nem szerette, de mindenesetre 10 perc alatt képembe dobta, hogy valami nem smakkol. Sajnos a win által lefoglalt memóriába nem tud belenyulni, mint más progi sem, viszont a bootolható memtest-ek nem mind 64-bitesek. Ezért vagy valami Linux boot cd memóriatesztjét használom, vagy pedig a win beépített memóriatesztelőjét.audi100td: Trinity-ről van már valami infó, vagy még nagy a sunnyogás?
-
echterion
nagyúr
válasz
edward2 #1593 üzenetére
A manual-ba általában le van írva, hogy melyik slot-tal kell kezdeni a feltöltést. Ezt azért illik betartani, ki tudja.
Mod: Most nézem, képes vagy 14 órán át futtatni azt a sz*rt?
Sosem értettem, miért jó ez, vannak ennél sokkal egyszerűbb, gyorsabb, hatékonyabb tesztelési módszerek is.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
edward2 #1591 üzenetére
Ha a Prime veletlenszeruen dob hibat, nem mindig ugyanazon a magon, akkor memoria, de hogy mi a nyug es melyik modullal, arrol ez semmit sem fog mondani. A Memtest86+ jo dolog, de hacsak nem fizikailag hibas a memoria valoszinuleg nem fog hibat jelezni.
Adj egy kis plusz feszt a RAM-nak, baj nem lehet belole, de talan megoldja. Ha 1.5V-osak a modulok akkor 1.65V, ha 1.65V-osak akkor 1.7V. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
edward2 #1373 üzenetére
Mikor fordult elo olyan, hogy nem egy top ANUS lap lett a tesztgyoztes? Max. akkor, amikor meg tombolt a DFI-kultusz.
Amit hivatalosan tudnia kene, az is bugos. Meg a tesztek szerint tuningban is asz, aztan megsem.
Egyebkent nem irtam semmi olyat, amit szemelyes tamadaskent kellett volna ertekelned, szoval kapcsolj lejjebb egy fokozattal.#1374 echterion: En nem ontottem ra semmifele merget, pusztan jeleztem, hogy vasarlas elott esetleg utana kellett volna itt neznie a lapnak. Nekem ez volt anno az elso gondolatom, csak sajnos amikor nekem mar megvolt az alaplap meg a PH-teszt is csak keszuloben volt. Senkinek sem volt vele tapasztalata.
-
-
edward2
addikt
válasz
edward2 #1368 üzenetére
Akkor, hogy még nyugodtabb legyek sikerült pár infót beszereznem.
1. az Asus honlapján az összes A75ös laphoz oda van írva hogy DVI + HDMI egyszerre nem működik kivéve az F1A75-V EVOhoz és PROhoz. Én ezt a kettőt nézegettem csak... gratulálok.
2. display port passzívan nem konvertálható HDMI jellé ezeken az alaplapokon. tehát ha használom a DVI-t a monitorhoz akkor HDMI kilőve display port kilőve. Marad a d-sub amit nyilvánvalóan nem vagyok hajlandó használni 2012ben.
3. akkor berendeltem egy sapphire hd6670et dual graphicshoz.....
4. ha nem fog működni a rendszer akkor jövő héten álljon készenlétben mindenki mert könnyen egy ingyenes rendszerhez lehet majd jutni, ha előbb össze nem töröm az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest