Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlueAthlon

senior tag

válasz Goose-T #5654 üzenetére

Olvastam, ez nem is rossz.

Nekem anno Asus F2A85M és ASrock FM2A75 Pro4-M lapokkal túlhajtás esetén nyávogott. Azokon azért akad tápellátás, valamint hűtésből is egy Arctic Freezer 13Pro volt rajta. 50 fokot elérve rövid időn belül throttling volt az eredmény, ha húztam..

Semmi extra nem volt pedig, 4200 CPU, 1013 GPU, 2000 NB, 2400 RAM értékekkel próbálkoztam. Procinak 1,3625V elég volt, NB-nek kellett 1,45V hogy úgy-ahogy stabil legyen IGP mellett. Viszont ez már kiüthette a biztosítékot a drágánál, mert fajin hűtés ellenére is ledadogott rövid határidőn belül, pedig BIOS-ban minden energiagazdálkodási vacka ki volt kapcsolva.... TCI K2-vel a regiszter-beállításait feülbírálva volt hajlandó elfelejteni eme kedves szokását.

Itt orroltam meg kicsit az AMD-re, ha már unlockolt a proci, akkor az ne szóljon bele abba, amit én akarok.
    1013 IGP/ 2000 NB/ 2133 RAM beállításokhoz 1,275V NB bőven elég volt...

Tartok tőle, hogy a Ricsike is ugyanezt fogja előadni... Ha ott gyárilag 1,3V körüli NB feszt határoz meg az AMD a 2133as memória-beállításokhoz, akkor kb adtak egy pofont a ... nak ezzel is, 2400-on kéz a kézben fog botladozni az elődjével egyetemben.

Új hozzászólás Aktív témák