Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
-
MC Pite
veterán
Tuning nélkül a 6800K gyorsabb mint a 7700K. IGP és tuning használata esetén melyik lehet a nyertes? Kb egykutya? (4500Mhz-el kb a 6800K, és 4200Mhz a 7700-ra ha jól látom ami átlagban megvan.)
-
MC Pite
veterán
válasz
BlueAthlon #16854 üzenetére
Hát, a 4 modul tuti nem okés, de kettővel se sokat javult.
Asusból soha nem volt még (igazán) jó lapom... talán KT600volt az utolsó értékelhető. Mindegy, van pár... sajátossága a lapnak. -
MC Pite
veterán
válasz
BlueAthlon #16852 üzenetére
Üdvözöllek Tiborom
A baj az, hogy -főleg asus lapban- kevés stabil 2400-es (IGP-t is használó!) eredményt látok, többen írják hogy csak alatta stabil Richlanddel. Hogy min kéne lazítani, mennyi NB fesz kell, jó kérdés.
Friss biosszal 2 napot szórakoztam hogy a 2133 CL9 moduljaimat (4db) legalább 1866on stabilan hajtsam, sikertelenül; egyelőre 1600on mennek. Ilyen szopókát nem akarok, így ha egyenértékű sebességben a 2133CL9 meg a 2400CL11 (árban dettó), akkor előbbit veszem. Azt már tapasztaltam hogy ennek a memprofilja meg a lap nem szeretik egymást, kézzel kell beállítani.Ha gyorsabb, akkor Kaveri/Carrizo még többet fog profitálni belőle, inkább azt veszem. G.SKill Ares 2133CL9 úgy tűnik egyébként elketyeg 2400CL11-en is, úgyhogy ha fekete péntek alkalmával nem lesz jobb ajánlat, sztem benevezek erre. (Trident X-es CL10es 2400ast néztem még, de általában nem viszi a névlegest Richland mellett.)
Nem cserélnék egyébként memóriát ha nem 1600on menne most és nem IGP-t használnék.Ja, ha már értekezünk, jól látom hogy A88X-Plusban a hőmérséklet miatti óra órajel visszavétel nem kikapcsolható? Mert akkor az alapórajelen is annyit tud mint 4500ön (@1,425V, amiből hamar 3800 lesz, de a gyári turbóval szinte végig megy a 4×4200, masszív IGP használattal alig-alig megy le 3800-ra).
-
MC Pite
veterán
Sziasztok!
Memória upgrade előtt állok, 2×4Gb modult néznék 6800K-hoz, IGP-hez, később Kaverihez vagy az utódjához.
2133 CL9 egy árban van a 2400CL11-el, és hasonlóan is teljesítenek.
Vegyem a 2133at, hátha az asus lapban szívni fogok 2400on hogy stabilizáljam (bár gondolom 2133on kéne vigye a CL9-et), vagy kicsit rakjak hozzá egy 2400Mhz-es CL10 kithez, mert most is gyorsabb, a következő APU meg legalább ennyire meghálálja?
Konkrétan (tuningolt) IGP-vel ezt vizsgáló tesztet nem találtam, tudtok segíteni? -
MC Pite
veterán
válasz
Balathruin #16232 üzenetére
Felezze le a memória sebességet? Főként ha az IGP-t is akarja használni
-
MC Pite
veterán
válasz
Vartanus #16225 üzenetére
Amennyit játszok és amivel, az alapján megy a diszkrét vga... mint érdekesség villanyozott fel a DG, papíron jól mutatott, és gondoltam hogy az évek alatt már végre használhatóra csiszolták. Igaz, főként egy zero core-os passzív kombináció lenne az igazi, de annyit meg pláne nem költök, főként ha ilyen bugos.
-
MC Pite
veterán
válasz
Razermazer #14008 üzenetére
DG-nak olvasgatok utána, egy 6800K mellől eladósorba került a 7770 (kihasználatlanság), de azt néztem hogy 'köztes' megoldásnak kipróbálnék egy 6670et... Grafikonokon jól mutat (főleg a DDR5össel), viszont úgy látom sok user számol be arról hogy lagol ezerrel.
Erre van már valami megoldás (szinkronba hozni igp/gpu órajelet, ram auto sebességen[1333ra veszi vissza 1866 helyett] egyéb), vagy ez ilyen; felejtős?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- PlayStation 5
- Apple Watch
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Synology NAS
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest