Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
Túlságosan bíztunk a CDPR-ben a Witcher 3, illetve a pro-konzumer hozzáállásuk miatt. Mondjuk arra nem hiszem hogy bárki is készült volna, hogy ekkorát fog csúszni a saját szaros taknyában a CDPR.
A sztori az szerintem rendben volt az alapjátékban is, a látvány is. A gunplay nekem már nem annyira adta, a perk rendszert meg szerintem két nap alatt dobta össze valaki, aki sosem csinált még ilyet. A világ meg csak addig volt szép, amíg meg nem álltál valahol nézelődni. Rengeteg helyen be lehetett látni a "színfalak mögé" is, amit egy videójátéknak sosem szabadna megengednie. Mint open world is nagy nulla volt, tele Ubisoft-féle repetitív hülyeségekkel. Hetekig próbáltam megtalálni a játék azon kvalitásait, amelyek még megmenthetik számomra. De nem sikerült. Emlékszem Pacificán sokat kószáltam, "na ez volt az a helyszín, amit a 2019-es demóban mutogattak".
Pacificán a későbbi Dogtown helyén lévő stadionba is be lehetett mászni, illetve ott az összegányolt, félkész (nem úgy félkész mint a játékbeli Pacifica, hanem mint asset) assetek között lehetett kószálni. Az AI-t említeni sem volt érdemes, a járműkezelés is ócska volt, és maguk a járművek sem néztek ki valami jól. A világ élettelen volt, a ruhák szarul néztek ki, amelyik meg nem, annak nem volt jó a statja; bohócnak kellett öltözni, ha jó statokat akartál. Az inventory, a crafting rendszer is teljesen borked volt nagyon sokáig.
Az egészben a legrosszabb viszont az volt, hogy az ember látta a potenciált, hogy mi lehetett volna a játékból. Aztán amikor jöttek ezek a tűzoltás jellegű pecssek pitiáner hülyeségekkel, az csak olaj volt a tűzre. '22 közepére már voltak azért jó modok hozzá, illetve az év elején érkező 1.5 volt az első értékelhető javítás, de csak a 2.0-val értünk el oda, hogy "na, ennek kb. így kellett volna megjelennie".
Az 5 év meg tényleg csak úgy elrepült, élesen él még bennem a nap, amikor megjelent a játék... -
mötálhed
tag
Nagyot esni mindenki tud, na de abból felállni már kevesen. Ez a CD Projektes srácoknak sikerült. Én is pár hónapja húztam be az Ultimate-t és Series X-en nyomom, de korábban is figyelemmel kísértem a játékot. Jelenlegi állapotában lenyűgöző és kellemes kikapcsolódást nyújt. Akár csak a Witcher 3 ami mái napig megállja a helyét.
-
NyalokAA
senior tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
First delay: April 2020 to September 2020
Second delay: September 2020 to November 19, 2020
Third delay: November 19, 2020 to December 10, 2020Itt már sejthető volt , hogy baj lesz
Én mondjuk azon szerencsések közé tartozok akiknek nem okozott nagyobb fejtörést a játék. Első alkalommal még az utolsó release előtti dev builddal játszottam és gamebreaking bug miatt félbemaradt . 1.0 viszont nálam tökéletesen futott. Witcher3 magasságokba ugyan nem emelném , de a story a grafika a gunplay elvitte a hátán az egészet. Mindezt egy Ryzen 5 1600AF + Radeon 5600Xt társaságában. A konzolos verziók viszont tényleg nagyon gatyán voltak megjelenéskor arra emlékszek.
Kicsit ez is olyan mint a jó bor idővel nemesedik. Egy netrunner törölhetné az agyamból a játékot
A mostani konfiggal oled monitoron , hdr + ray tracing társaságában micsoda első élmény lenne így még 5 évvel a megjelenés után is , de inkább azt mondjátok meg hova tűnt az elmúlt 5 év
Mintha tegnap lett volna... -
Fitzgerald
veterán
válasz
RoyalPredato
üzenetére
Jó hát 1000 NPC saját napi rutinnal, meg a Witcher 3-nál nagyobb játéktér, korrupt zsaruk, monowire hackelés, Mantis blade falmászás stb. ezekből valóban nem lett semmi.

Mondjuk számomra a leginkább fájó dolog talán a választott életút játékmenetre gyakorolt jelentéktelensége volt (meg valahol a Jackie sztori is), de idővel elengedtem.Én is várom a CP2-t, szerencsére az a srác vezeti a csapatot, aki rendbe tette a 2077-et.
-
RoyalPredato
csendes tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Hát azért ma sincs annyira közel az ígértekhez, de a kezdeti szánalom után, meg az idióta fejesek hazugságai után mára már egész korrekt, sőt, story vonalon tényleg epic pillanatokat adott.
Meglátjuk a folytatást...
-
hunluki
senior tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nem értek egyet, szerintem ezt a mainstream AAA diktálja hogy minden rohadt nagy open world legyen, legyen tele komplex mechanikával, legyen olyan grafika hogy paks behorpad tőle. A valóság az hogy a játékoknak egy céljuk van: szórakoztassanak. Ha mellé szép az bónusz, de nagyon nem elsődleges. Elég körbenézni az indie piacon, néhány fős csapatok szórakoztatóbb játékokat tesznek le az asztalra mint a nagyok, játékosszámban és értékelésekben is sokkal jobbak (tisztelet a kivételnek).
Az egész AAA egy corpo (ha már CP topik
) szenny lett kimérten alacsony rizikóval és folyamatos pénzfejéssel, üres világokkal, "menjünk biztosra" mechanikákkal és lootboxokkal meg premium passokkal, de cserébe legalább optimalizálatlan bughalmazok. Nekem épp ezért nagyon kényelmes ez a kivárós taktika, mire eljutok a vásárlásig addigra tudom hogy érdemes-e egyáltalán pénzt adni valamiért, addig meg ott a több évnyi backlog
-
AD4MINATOR
nagyúr
Ettől függetlenül értem a problémát és igen ez így nagyon gáz hogy 1.0 effektíve minden játékból egy félkész bughalmaz
Igen, szomorú jelenség, már tendencia sajnos de értsük meg a másik oldalt is... egyre rövidebb a fejlesztési idő és egyre komplexebbek a játékok (szoftverek) így nem csoda, hogy sok a bug...
Ha sok időbe telik leszállítani a terméket, az a gond.
Ha időben jön (mi számít annak?) akkor meg bugos lesz, hiszen nem pár pályát akar a játékos hanem egy komplett várost, ami persze "él" is, mindent RTX grafikával és satöbbi.. szóval olyan ez, mintha minden évben hosszabb távot kéne futni egyre rövidebb szintidő alatt... kinek menne elsőre? Persze pár olimpikonnak.. na hát azok az a pár játék ami (viszonylag) bug-mentesen jön (de valószínűleg amúgy azok se "bug-mentesek" csak kevésbé feltűnő, game-braking bugokkal rendelkezik) -
Fitzgerald
veterán
Itt más volt azért a szitu, óriási botrány is lett belőle. A Witcher 3 - bár voltak problémái - nem járt meg olyan mélységeket, mint ez a játék. Egy évvel később már kint volt a két kiegészítő is hozzá, és a problémák nagy részét is sikerült orvosolni.
A Cyberpunk viszont irgalmatlanul sok sebből vérzett, és ezeknek csak egy kisebb része volt technikai jellegű probléma. Én ott voltam a legeleje előtt is már (fiatal koromban játszottam a tabletop játékkal, úgyhogy a bejelentés óta iszonyatosan vártam ezt a videójátékot), végig követtem az egész sztorit. Az első értékelhető javítás 14 hónappal megjelenés után jött hozzá, de ez még mindig csak tűzoltás volt. Újabb 19 hónapot kellett várni a 2.0-ra, és nagyjából azzal az update-tel teljesítette azt a játék, amit ígért. Sőt. Bizonyos szempontból még túl is teljesítette amit ígért, bár inkább úgy érdemes foglalmazni, hogy ki lett balanszolva a dolog: vannak feature-ök amelyeket nagyon vártunk, de végül sosem kerültek bele a játékba. A másik oldalon viszont van egy rakás olyan dolog ami nem lett beígérve, mégis bekerült, és örültünk neki.
Az az igazság, hogy irigylem azokat, akik csak 2023 szeptembere után kezdték el a játékot. Viszont nagyon örülök neki hogy rendbetették; én idővel már elkezdtem beletörődni, hogy ez a játék lesz életem legnagyobb videójátékos csalódása.
Ha a 2.0-ás állapotban jelenik meg, akkor simán év játéka lett volna. -
hunluki
senior tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Akárcsak a Witcher 3 ami pedig konkrétan a kedvenc játékom. Nekem ez teljesen rendben van így, sose veszek meg játékot amikor kijön. Egyrészt 2-3 év után kijön az összes dlc, bugok nagy részét addigra javítják, talán még GOTY vagy complete edition is lesz belőle. Na amikor az leesik 10k alá akkor szoktam megvenni
CP : ultimate is így lett behúzva 2-3 hónapja.Ettől függetlenül értem a problémát és igen ez így nagyon gáz hogy 1.0 effektíve minden játékból egy félkész bughalmaz. Még így is olyan backlogom van hogy a fal adja a másikat, nem sietek sehova.
-
Fitzgerald
veterán
Egy barebones, idétlen, bugoktól hemzsegő, átgondolatlan, kiherélt, alpha állapotú valami volt sokáig, nemhogy GTA klón. De 2023 őszére nagyon rendbe lett téve. 5/10-es játékból szépen felhúzták 9/10-re. Az egyik, ha nem a legnagyobb comeback a játéktörténelemben, még ha rengeteg időbe is telt.
-
Azóta +1, ma vettem meg.

-
hunluki
senior tag
Eleinte féltem hogy csak egy jövőben játszódó GTA klón, de kellemeset csalódtam. Series S-en játszom az ultimate editiont, szépen megy, nem bugzik, jó a játék, jó a sztori, szép a világ, engem megvett kilóra.
-
nubreed
nagyúr
Teljesen megérdemelten. Már így is benne van kb 660 órám, nem is tudom mennyi, talán 4 végigjátszással, de lehet, hogy majd még egyszer előveszem valamikor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gyúrósok ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Kuponkunyeráló
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 13400f, RTX 3080ti és 16gb RAM + GARANCIA
- Corsair MP600 PRO XT 2TB Heatsink NVMe PCIe Gen. 4
- Samsung 27" 2K 2560x1440 monitor S27A850D PLS panel, kis hibákkal, DP porton kell használni!
- NEC 27" 2K 2560x1440 IPS monitor pici hibával PIVOT mód, HDMI, DP port
- Epson WorkForce Pro WF-C579RDWF (C11CG77401) A4-es, színes üzleti tintasugaras MFP nyomtató eladó
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csak kipróbált Mini-Erőmű! Mini-PC Ryzen 7 7840HS 16GB 512GB 1 év garancia
- 100/100% 500GB SSHD - több db - 2,5"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Limitált darabszám! Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Én mondjuk azon szerencsések közé tartozok akiknek nem okozott nagyobb fejtörést a játék. Első alkalommal még az utolsó release előtti dev builddal játszottam és gamebreaking bug miatt félbemaradt . 1.0 viszont nálam tökéletesen futott. Witcher3 magasságokba ugyan nem emelném , de a story a grafika a gunplay elvitte a hátán az egészet. Mindezt egy Ryzen 5 1600AF + Radeon 5600Xt társaságában. A konzolos verziók viszont tényleg nagyon gatyán voltak megjelenéskor arra emlékszek.
A mostani konfiggal oled monitoron , hdr + ray tracing társaságában micsoda első élmény lenne így még 5 évvel a megjelenés után is , de inkább azt mondjátok meg hova tűnt az elmúlt 5 év
Mintha tegnap lett volna...