- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz
kpityu2 #41896 üzenetére
daninet@daninet-pc:~/Documents$ ls
AnyDesk Superpaper-2.2.1-x86_64.AppImage
daninet@daninet-pc:~/Documents$ Superpaper-2.2.1-x86_64.AppImage
Superpaper-2.2.1-x86_64.AppImage: command not found
daninet@daninet-pc:~/Documents$ Superpaper-2.2.1-x86_64
Superpaper-2.2.1-x86_64: command not found
ez az appimage elindult tegnap még simán duplán rákattintva
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
Adott ez az appimage ami azonnal összeomlik indításnál. Hol találok ehhez logokat?
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
kpityu2
őstag
Hát ja.
AppImage-nál legalább látom a méretet. A natív pyhont kerülni szoktam mert idegesit a verziófüggőségekkel való küzdés, hogy egyáltalán elindujon a progi. Fél év karbantartás nélkül és szétesik az egész.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
-
-
Bocs az off, ha valaki nem tudta, a Vodafone ügyfélszolgálata már használja az időgépet.
16 óra 04 perckor kaptam ezt az sms-t hogy 16:44-kor lesz egy nem fogadott hívásom
-
kpityu2
őstag
Sajnos szembesültem a Flatpak egyik hátrányával. Azt vettem észre, hogy kezd elfogyni a hely az 55 gigás rendszerpartíciómon. Hosszas nyomozás után kiderült, hogy a Flatpak képes akár egy 5-10MB-os programhoz telepíteni egy 800+ Mb-os runtime függőséget. Ráadásul akár több példányban is. És itt jött a bonyodalom, mert egyik elterjedt szoftver/csomagkezelő se enged szűrni flatpak, snap forrásra, hanem parancssorból kell keresgélni. Némi guglizás után azonban szerencsésen rátaláltam a Bauh nevű univerzális csomagkezelőre, és nagyon tusom ajánlani. Igaz, hogy python, de van AppImage verzió is belőle és szerintem remekül használható. Furcsa, hogy nincs benne alapból a népszerű disztrókban. Bauh ismertető
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
válasz
daninet #41888 üzenetére
Valszeg a wallet fel tudta venni, és előbb nyílik ki, mint mountolná a cuccot.
Én mondjuk GUI-s gépen nem csatolok semmit fixre (amin nálam GUI van, az mozogni szokott, tehát nem biztos, hogy megvan a megosztás - ezeken Nextcloud van), de a NAS és a virtuálhost felcsatolja a homesever egyik megosztását, mert oda nyomja a hardver monitoring adatait. Ezt paraszt módon oldottam meg, a rc.local-ban lefut egy script, megpingeli a szervert, és ha van, akkor csatol, beégetett jelszóval. Nem elegáns, de ha valaki a NAS-on (ami alapból kikapcsolt) tudja nézegetni a rc.local-t, akkor már mindegy
Amúgy ilyenkor még a SMB logját érdemes nézegetni.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz
daninet #41886 üzenetére
Kinek a jelszavát? A megosztásét, vagy az userét? Az 1000-es felhasználó és csoport jogosultságaival csatolod. Ez melyik user nálad? Az /mnt ill. az /mnt/Private-hoz milyen jogok/tulajdonos van megadva? Ha pl. nincs belépési joga az /mnt-hez, lejjebb sem fog jutni az elérési úton.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kpityu2
őstag
Múltkor én is küzdöttem egy smb megosztással, azt hiszem valami jogosultságprobléma. Más a jogosultság ha az fstab mountolja és más ha a munkamenet indulásakor csatolódik fel. Amikor munkamenetből csinálod kézzel akkor persze megkapja a jó jogosultságot. Igazság szerint nem volt kedvem az fstab paraméterezésével küzdeni, a Lemezek programmal beállítottam, hogy a munkamenet betöltődésekor csatolja fel, nekem így is jó az desktop gépen.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
daninet #41883 üzenetére
Pedig a systemctl daemon-reload után már nem panaszkodik a mount -a. Ezután ki kéne adni egy ls /mnt/Private parancsot, annak vajon mi a kimenete.
Ill. a sima mount| grep /mnt/Private parancsol kiirtani, hogy az most szerinte fel van-e csatolva valahova[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
-
daninet
veterán
Új nap új gond
Hálózati helyet akarok permanens csatolni.
1. Manuálisan beírtam először az útvonalat, hogy elérem-e és a kwallet felugrott h elmenti a jelszót.
Ezt meg is tette:
2. Szerkesztettem az fstab fájlt, az alábbi a tartalma:\\192.168.1.200\Private /mnt/Private cifs credentials=/home/daninet/.smbcredentials,uid=1000,gid=1000,vers=3.0,nounix 0 0
\\192.168.1.200\Work /mnt/Work cifs credentials=/home/daninet/.smbcredentials,uid=1000,gid=1000,vers=3.0,nounix 0 0
\\192.168.1.200\Download /mnt/Download cifs credentials=/home/daninet/.smbcredentials,uid=1000,gid=1000,vers=3.0,nounix 0 0
a pw fájl chmod 6003. csatolom a meghajtókat, csak a jelszó nélküli Download mappa csatolja magát, a többi üresen csatolódik
Konzol kimenet:
daninet@daninet-pc:~$ sudo mount -a
mount error(16): Device or resource busy
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs) and kernel log messages (dmesg)
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs) and kernel log messages (dmesg)
Kernel üzenet:
[ 58.513060] Key type cifs.spnego registered
[ 58.513074] Key type cifs.idmap registered
[ 58.513366] CIFS: Attempting to mount \\192.168.1.200\Private
[ 58.535538] CIFS: Attempting to mount \\192.168.1.200\Work
[ 58.546428] CIFS: Attempting to mount \\192.168.1.200\Download
Viszont, ha először manuálisan elnavigálok a Work mappába és kwallet bekéri a jelszót:
Akkor már elérem utána a csatolt mappát.Nem vagyok benne biztos hogy ez a kdewallet műve vagy az smbcredentials fájlt nem érti a rendszer
btw miért kell ennyire bonyolult legyen egy hálózati meghajtó permanens csatolása
[ Szerkesztve ]
-
-
-
daninet
veterán
Ha bedobnék egy második videokártyát a gépbe KVM miatt szerintetek milyen kategóriájú kártyát lenne érdemes? Teljesítményre nem kell nagy dolog, nem játékhoz kell, csak hogy photoshopnak megy egykét szoftvernek amit nem tudok linux alatt megoldani legyen hw gyorsítása. Szóval egy IGP teljesítményével megegyező valami bőven megfelelne, de azért annyira modern kell legyen h az ujabb shader modellek meg opengl támogatások meglegyenek.
Természetesen kicsi pénzMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
válasz
tordaitibi #41867 üzenetére
" mert fel akartam erőltetni egy olyan Python verziót ami nem lehet, " arra az outdated rendszerre. Tehát azért ezeket erősen magadnak okozod
Tehát érdemes egy normál supportos cuccon maradni, mert azon azért nem szokott lenni ilyen macera.
"Fusson a szoftver és ennyi."
Ja, csak ennek megvan a maga hátránya is. Még ha 1T winyód is van.Mutogatni való hater díszpinty
-
kpityu2
őstag
válasz
tordaitibi #41864 üzenetére
Xubuntu 18.04.6-ot használok, mert ez az utolsó kernel ami elindul XP-s Virtualboxban, a legfrissebb Brave böngészővel. Meg a legújabb Vivaldi böngésző. Ez utóbbit a régi Operás csapat csinálja, a legtöbb minden ami a 12-es Operában megvolt, ebben is megvan.
-
válasz
ubyegon2 #41869 üzenetére
Ubuntu16 még támogatott, a 18.04 2028-ig támogatott.
Remélem az előbb említett számdiszlexiám(amit TE értelmeztél rosszul bibibiiii...) most nem kavart be és jól értelmeztem a 2, 0, 2, 8 számok egymás utáni sorrendjét.A Livepatch nekem nem érdekes, nem szerver, semmit nem jelent egy reboot ha kéri.
Akkor minek kezdjem el nulláról egy ropogós friss kiadással?
Még 2 hónap múlva is beköszönne valami hiányosság, nem dehogy kezdem a semmiből.
Tudom utálod de csak érdekesség miatt, a W10-em az egyik gépemen 2016-os telepítésű, mindenen átesett, 3x klónozáson is és naprakész most is. Ha megy, minek bolygassam?[ Szerkesztve ]
-
Maradok hopper, én azt élvezem.
Megértem én, hosszú évekig hopperkedtem én is.
(most is van kb 7 disztró az SSD-n, de csak addig érdekeltek, míg felraktam, ill kielégítette kíváncsiságomat)
Értsd meg, hogy a Cinnamon nálam szaggat, lagzik (animáció).
Erről már esett szó másik topikban, user error simán, no de nem baj, anno hopperkedésem közepén elkezdtek érdekelni az ilyen kihívások is, volt a legelején is nyilván, de azt kevésbé élveztem. A mai Linux mellett minden megoldható, nyilván gyenge CPU és kevés RAM az nyűgössé teszi kicsit...
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Továbbra sem szeretem a Cinnamont, bármennyire is fáj neked
Nem ismered, az van itt a háttérben!
A Mint-et bírnám Gnome-mal vagy KDE-vel.
Hát akkor rakd fel a Plasma-t Mint-re, egyszer csináltam ilyet, Cinnamon mellé felraktam, KDE csomagok nélkül főleg, eszméletlen jó lett. Mivel nem pofonegyszerű, a felesleges hopperkedés helyett jóval nagyobb sikerélmény is lehetne számodra!
Gnome-osítani jóval könnyebb lenne, de azt meg minek...
-
válasz
tordaitibi #41864 üzenetére
Jó Uby lassan mazsolázod át a hozzászólásokat
Hát ja, minden egyre lassabban megy már a mi korunkban! Például rebootoltam a Látóasszony topikot is a táltos-sal összevonva és eközben alig látok, mert erőltettem tegnap a spéci munkaszemügémet...
mert 101% alapjuk volt az abban leírtaknak.
Volt már szó arról, hogy matekoznod már nem kéne...a 100% az nem a tizedet jelenti!
Amúgy értem én ezt a snap-os ragaszkodást, de csak nálad...no de a lényeg, hogy végre találtál másik fórumtársat, aki ezerrel használja, nagyon nem érti, de morog...szóval azért gondoltam ezt az újabb Blogtopik javaslatot! Winekézés nem fogna meg, ilyen topikokba nem nézek be sose.
Azért milyen szerencse, hogy nem a 8.04 Ubuntura cuppantál rá véglegesen, mert azzal aztán lenne fejvakarás!
-
"Ami a csomagkezelő."
Mivel a csomagkezelő nem talált Opera böngészőt frisset, ami nem csoda mert 18-04-re már nem fejlesztenek, a régi Operám meg bedobta a törölközőt H264 és egyéb vieóknál, így mentem Snapes Operára.
Működik. A többi meg, hogy mi van a háttérbe, mekkora helyet foglal 1 terából, nem is nagyon érdekel.
A cél szentesíti az eszközt.
Nem, nem vagyok Snap hívő és nem rohangálok a belvárosba Snapot mindenkinek! feliratú reklámtáblával, de engem most kihúzott a csávából. Használom.Ha jól tudom minen csomagba benne van az adott szoftver összes függősége, azaz a komplett futtatkörnyezet.
Ez így amúgy szuper, nem kell semmi neki. Gondolom így nem lesz törött csomag meg agyf@asz a átlausernek.
Példa, pár éve valamelyik frissített Viber deb, magával hozott egy már nem tudom mit, lib vagy afenetudja mi a neve amit a telepítő lecserélt, erre összedőlt a fél rendszer mert a többi szoftver meg csak a régebbivel volt hajlandó futni.
Snapnál ez nincs.4 nap kőkemény fórumozás, terminálozás brrrr.
, a rendszerem 3x lett visszaállítva Timeshifttel mert fel akartam erőltetni egy olyan Python verziót ami nem lehet, a rendszeren lévő viszont nem felelt meg a yt-dlp-nek.
Valahol kaptam egy ötetet, snap nem jó? Dehogynem, és 3 perc múlva hasított a yt-dlp. És azóta is hasít mivel a Python frissül szépen.
Nekem megfelel, a háttér meg mint írtam számomra (meg szerintem 10-100millió user számára) tökmindegy.
Fusson a szoftver és ennyi.
A 18.04-re vissztérve, 5 gépig ingyenes lett az Ubuntu Pro, beregeltem, azaz erre a verzióra szépen jönnek nekem a rendszer komponens frissítések is. Nem olyan öreg ez még[ Szerkesztve ]
-
válasz
daninet #41865 üzenetére
@tordaitibi : "Azaz szeretem a bevált és kezemreálló dolgokat."
Ami a csomagkezelő.Linuxra is létezhet portable szoftver, amit össze lehet rakni statikus könyvtárakkal. Csak nem sokan csinálnak, mert alapvetően nem ez a filozófia. (Pl. letöltesz egy Firefoxot Linuxra, kitömöríted egy könyvtárba, és fut.)
Illetve a 18.04 nem lesz biztonságosabb, ha új böngészőt teszel rá[ Szerkesztve ]
-
válasz
ubyegon2 #41856 üzenetére
Jó Uby lassan mazsolázod át a hozzászólásokat
A Linuxekéző írásaim azért születtek mert 101% alapjuk volt az abban leírtaknak.
Írhatok Winekéző blogot is ha gondolod mert 4-5 oldalnyi hibája annak is van és ezt sose tagadtam.Snap meg azért nélkülözhtetlen számomra mert sajnos ugyanúgy öregszek mint te és ugyanúgy egyre maradibb leszek. Azaz szeretem a bevált és kezemreálló dolgokat.
Lassan eljutok oda ahová édesanyám idős korára, ha az Asztalon a Word véletlenül ikont arrébb tettem 3 pixellel akkor nem találta.
Ezokból a 18.04 elkezdte a haldoklását de Snap csomagos lélegeztetőgéppel még ki tudom tolni az életét 1-2 évvel.
Pl. debes Opera böngésző már 5 hónapja nem frissült, yt-dlp nem ment stb.
Ezért kell nekem a Snap, a 18.04 sajnos így visszasüllyedt alap futtatókörnyezetté de legalább működnek, és naprakészek a szoftvereim. És ez pl. egy böngészőnél nagyon nem mindegy.Csak van 1-2 szoftver Snap alatt ami nem tud menteni a home-n kívülre, sőt be se tudom tallózni a másodvinyómat.
Ezért volt a kérdés.
Szerk,
Hcl, nekem sokkalta szimpibb a konténer.
Winen anno odavoltm a portable szoftverekért mert nem rondít semmibe, nem ássa be magát reeditbe, 1 darab könyvtár ami mobilis, stb.
egyetlen hibája volt, nem frissült.
És most a Flatpak meg a Snap ezt is megoldotta.
Miért baj ez?[ Szerkesztve ]
-
válasz
daninet #41860 üzenetére
A Vmware-n BIOS vagy UEFI-s telepítés volt? Olyannak kell lennie a KVM-nek is.
Aztán mehet egy Windows telepítő, és a helyreállítási környezettel kijavítani a Windows bootját, ha nem akarja az igazságot.
A BIOS-os hibaüzeneted annyi, hogy nem talál bootolható partíciót. Az nem függ tőle, hogy konvertálva lett az image, mert a tartalmat nem bántja.
Esetleg a KVM bootmenüjében (mármint a gép részleteinél) nincs valami elnyomkodva?-A fejlesztőnek csak egy verziót kell karban tartani - hát, csomagos cucc esetén is (ráadásul egy fejlesztő csak pár csomagot tart karban, egy szoftver több komponensből áll - a Snap csak annyi, hogy leszedi ugyanazt a cuccot sokszor)
-Sandboxban fut a szoftver - nem feltétlen, és az is kérdés, hogy ez kell-e? de ugyanezt meg lehet oldani csomagból is
-Megoldja a dependency gondokat - csomagokkal se szokott lenni, és cserébe helyet zabál
-Részleges frissítéseket tesz lehetővé - a csomagos felépítés is, az a lényege
-User könyvtárba települ nem system könyvtárba - független attól, hogy telepíted
-Gyorsabb system update mert kevesebb a csomag a rendszerben - pont a Snap lassabb, a csomagok pl. naponta frissülnek (ami éppen), 10-20db, mondjuk 20Mb letöltésével, 0 macerával...Látszik hogy a Snap is mennyire lett sikeres, a Canonical újraírja...
@ubyegon2 :
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
nemár, rengeteg előnye van a sandboxolt telepítőknek:
-A fejlesztőnek csak egy verziót kell karban tartani
-Sandboxban fut a szoftver
-Megoldja a dependency gondokat
-Részleges frissítéseket tesz lehetővé
-User könyvtárba települ nem system könyvtárba
-Gyorsabb system update mert kevesebb a csomag a rendszerbenMost ez csak így pár amit fejből tudok, biztos van még vagy 30 előnye. Nem minden kell, hogy snap v flatpack legyen de egyáltalán nem felesleges bloat
[ Szerkesztve ]
-
inkább az zavar, hogy feleslegesen van erőltetve, semmi előnye a csomagokhoz képest, és +1 erőforrásfogyasztó bloat cucc.
Sokakat ez zavar, mert az még OK, ami a Mint-nél van, hogy ott van választhatóként a Flatpak, de nincs semmi kényszer, hogy azt használd. Sőt, utóbbi Ubuntu verzióknál már egy
laikus
nem is képes felrakni egy.deb
verziót! (ahogy olvasom, a Mint dobja is a Flatpak-ot)A hely dolog meg...amikor először teszteltem, a .deb verzió 46MB, a Flat/Snap meg 886MB helyre települt. Anno 120GB-os SSD-m volt 7 disztróra, szóval nem volt mindegy. Most 1,92TB hely nagy része üres, de nehogy már!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
daninet #41858 üzenetére
BIOS-ra volt telepítve, vagy UEFI-re a Vmware-s cucc?
Ha bebootolsz egy live CD-t ezen a virtuálgépen, akkor látja a winyót, rajta az adatot?@ubyegon2 : Különösebben nem szívtam a Snap-pel én sem (helyet lehet csinálni, ha kikapcsolod, hogy tarCSa meg a régi verziókat), inkább az zavar, hogy feleslegesen van erőltetve, semmi előnye a csomagokhoz képest, és +1 erőforrásfogyasztó bloat cucc.
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
A következőket csináltam:
Volt egy vmware lemezképem. Még vmware alatt felraktam a virtio drivereket nehogy vmi grafikai bajom legyen.
Beírtam ezt terminálba:
qemu-img convert -p -f vmdk -O qcow2 win10.vmdk win10.qcow2
Kaptam egy qcow2 képet. Hozzáadom virtmanagerben
Eredeti wmware rendszerben scsi volt a vinyó ugyhogy ugyanarra állítottam kvm konfigban. Alábbi az eredmény ha indítom:[ Szerkesztve ]
-
Te a Mint-et utálod meg a Cinnamont persze, sokan meg a Snap-ra épülő rettenetet az Ubuntunál.
Ezen kívül még nem érezted hátrányát a remek Snap-nak? Majd fogod.
Téged amúgy zavar, hogy az apt csomagok meg egy laikusnak teljesen átláthatatlanok?
Nem én írtam, szóval....amúgy tényleg milyen dolog már, hogy a laikus sem látja át a Linux telepített csomagjait! Azt hittem az úgy van, hogy egy
laikus
úgy amblock nem érti az OS gépház alatt történő dolgokat.Te laikus vagy?
Én igen, de már jó régóta.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
tordaitibi #41844 üzenetére
Mehettek is
szobára, akarom mondani a Linuxekéző blogtopikodba! Ritka az olyan user, aki minden létező csomagkezelési formában mindent fel akar rakni és bevallottan még nem ismeri a Linuxot, de bosszantja, hogy nem látja, miket rakott fel az apt...(mert ugye ha látná, akkor meg mi lenne...hát az, hogy miért nem tudja ő, mik azok)
Ha már itt, egy snap csomagnak hogyan lehet kitágítani a horizontot, a home mappán kívülre nem hajlandó menteni, se olvasni.
No itt van ez is, neked se jó őgy ahogy van, pedig tudod, miért van, hogy a snap csomagok így települnek...de méééééééééééérrrrrrvanígy???? Mi lenne velünk nélkületek?
Legyen már egy új blogot léci...
ez lehetne a címe:
Szeretem a Linuxot, de miért úgy van minden, ahogy van? Miért nem másképp van, hogy akkor arra kérdeznék rá, miért úgy van!?
Olyan jó lenne daninet ft értetlenkedését is ott olvasni....
[ Szerkesztve ]
-
válasz
daninet #41854 üzenetére
Van. Csináltam már ilyet, Vmware-ról KVM-re (amikor cseréltem a hostom Vmware-ről KVM-re), de semmi ilyen baja nem volt.
Tegnap éjjel meg fizikai Windows gép->backup->felhúzzuk vmware-n műsor volt melóhelyenAnnak volt baja...
Kéne hogy mit csináltál, és mi a jelenség...Mutogatni való hater díszpinty
-
daninet
veterán
Van tapasztalatotok vmdk qcow2 konvertálásával? Egy win10 képet szeretnék linux alól indítani.
A qemu-img convert paranccsal átkonvertáltam tehénbe majd virtmanagerben hozzáadtam meglévő képfájlként és a virtgép bootnál nincs boot media[ Szerkesztve ]
-
-
gyulank
addikt
Most Win alól vagyok, nem fejből írok. Realtek Audio Consol települt, miután felülírtam a windows drivert az alaplaphoz adottal.
Miután ez települt, amikor ki van kapcsolva a Bass Managment, ami most a képen be van, akkor normálisan szól a teszten, mikor a mélynek kell szólnia, a mély szól, ha elindítom azt a lejátszógombot ott a hangszórók közt. És azóta a beállításoknál is szól, mikor szólnia kell.
Előtte már nem tudom, hogy nem szólt, vagy nem is volt ilyen lehetőség. Szóval a lényeg, hogy ezeken a teszteken jó. De ha elindítok egy 5.1-es videót mondjuk potplayerben, akkor nem szól. Most azért van bekapcsolva a Bass Managment, mert csak így szól a mélyláda, de így meg csak a piros hangszórós beállításokban lehet valamit állítani, normális esetben meg ezt itt kikapcsolhatnám, és a lejátszóban, és a tálcán lévő hangerő ikonon kéne tudnom állítani. De ha nincs bekapcsolva a BM, akkor akármit állítok a lejátszóban, a sub csatorna nem szól. Csak a tesztekben... De ha olyan rossz lenne az alaplap, a teszten se lenne jó szerintem.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
roseben
junior tag
Üdvözletem!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy Kubuntu rendszerem random időközönként ledobja a wifi csatolót a következő üzenettel: A hitelesítő ügynök túllépte az időkorlátot. Van, hogy bekapcsolás után két perccel, szóval az időkorlát is random.
A wifi.powersave kettes értékre van állítva az /etc/NetworkManager/conf.d/default-wifi-powersave-on.conf fájlban ami a disabled opció.
Most átírtam az /etc/laptop-mode/conf.d/ mappában mindhárom wireless config filet plusz a sima laptop-mode.conf filet úgy, hogy ahol 1 érték volt azokat nullára írtam. Meglátjuk mi lesz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Moonscars GOG
- BioShock 2 Remastered GOG
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!