Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ManY

senior tag

Sziasztok
    Ubuntu telepítéskor valamit elkreténkedhettem és most biosban 2x irja az ubuntut mint boot opció...

Maga az ubuntu egy pendrivera telepult de a windows os belső winyóra rakott egy inditó valamit vagy inkább 2 t, hogy lehetne az egyiket eltűntetni?

Ujratelepiteshez is adhattok tanacsot akár
    Cél az lenne hogy az hogy egy ubuntut rakok a win mellé ne csessze el a windows os boot időt egy oprendszer valasztó kepernyove,l hanem automatikusan a win induljon, viszont ha megnyomok egy gombot inditasnal akkor win helyett linux induljon.

Ez most ugy van megoldva hogy bedugom a pendriveot es f2 gep inditasakor majd ranyomok biosban a boot override nal hogy ubuntu es ilyenkor ubuntut indit de magatol ha csak bekapcsolom a gepet gyorsan dobja a windowst uefis modban asus felirat alatt karikazva tolti a wint.

Elore is koszi mindenki segitseget
    Most tanulgatom a rubyt es muszaly volt ubuntut is tennem a win melle mert winfoson nagyon szenvedos es bugos :( viszont jatszani is szeretnek neha arra meg elengedhetetlen a win. Igy most felig tanacstalan vagyok de a mostani helyzettel mar kibekulok reszben csak szurja a szemem a plusz 2 uj bootolhato hely a winyon :D
    Egyebkent nem ertem hogy egyaltalan miert nyult a winyohoz miert nem mindent a pendrivera rakott vagy ha kulon particio kell miert nem a pendrivebol faragott maganak plusz 1 et

Új hozzászólás Aktív témák