Hirdetés
- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Pár napja én is ebbe futottam bele, mikor szintén USB-s cuccra akartam UEFI módban tolni Ubuntut [link], holott a helyi meghajtó Legacy módban lett telepítve.
Csak a BIOS frissítés tette helyre.(#23920) lionhearted: létezik már 2,5" | 2 TB+ | 15 mm: Seagate-Samsung Spinpoint M10P & Toshiba MQ03ABB300...
(#23923) róland: ez a 10 év honnan van? Nekem vannak normál, pont 2005 környékén, de korábbról is megírt DVD lemezeim, amik még ma is tökéletesen olvashatók. De lehet kapni speciális, archiválási célokra való DVD, BD lemezeket. Na meg, eleve író - lemez (MID) - írásminőség - lemezszerkezet (védőréteg) függvénye ez. Valamint ott az M-Disc is akár, igaz az már kicsit extra dolog.
-
Exom
tag
UEFI boot info megjelenése a bios bootlistában:
Alapvetően ha gpt + uefi a géped, akkor a windows létrehoz egy 100 MB -os EFI partíciót. (ez a 2. partíció)
Ebben az EFI partícióban tárolódnak a bootolást leíró részek. Sajna ennek a partíciónak tartalma akkor sem törlődik, ha minden partíciót törölsz, és újratelepíted a Windowst!
A teljes törlésére a lehetőség, hogy amikor a Windows installálod (mint 1. op rendszer) akkor a partíciók létrehozását követően az EFI partíciót újraformázod, ás utána folytatod a telepítést.A felinstallált windows alól is lehet törtöni fölösleges boot bejegyzéseket a EasyUEFI nevű programmal.
-
lev258
veterán
Gondolom akkor nem jelenik meg ismét, ha nem csatlakoztatod azt a pendrive-ot (bár nem tudom, előfordulhat, hogy véletlenül valamit a lemezre is tettél telepítés során).
Normál esetben a Grub 10 másodpercig visszaszámol és aztán indít egy rendszert. Ha "csendes" módba állítod, akkor legfeljebb néhány tizedmásodperces indítási késést okoz. Ez szerintem vagy nem érzékelhető, vagy a Windows jóval túlszárnyalja egy frissítés után.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- AliExpress tapasztalatok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kuponkunyeráló
- Linux haladóknak
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- iPhone topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- Eladó Xiaomi Redmi A5 3/64GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak a BIOS frissítés tette helyre.