Hirdetés
- E-book olvasók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Profildömpinget hozott az új GeForce driver
- Bluetooth hangszórók
- Mini-ITX
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
lordjancso
senior tag
válasz CloZee #17050 üzenetére
Igen, lehet, hogy teljesen felesleges partícionálnom az 1TB-s vinyót, mert a Windows-t is simán használtam évekig újratelepítés nélkül minden probléma nélkül.
A Linux-nál sem apellálok rá, hogy havonta újra kellene telepíteni. Sőt, úgy gondolom, hogy a Linux-ot még ritkábban kell, mint a Windows-t.
Ha meg lehal a HDD, akkor teljesen mindegy, hogy 1 vagy 2 partíció van rajta. Mondjuk nem tudom, hogy mennek tönkre a HDD-k, mert szerencsére ilyen tapasztalatom sem volt még soha.Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
válasz CloZee #17050 üzenetére
1 terából futja rá, direkt mondtam akkorát, amekkorát sosem telít meg.
@lordjancso: Persze, de pl. az Ubuntu feltelepíthető így is, a régit törli, /home marad. Mint winnél, csak nem marad win.old mappa sem. Ha nem maradsz Ubuntunál, akkor mondjuk lehet belőle később gond, ezért nem mondtam, hogy rossz lenne a külön partíció.
#17053: Pár évig nem töröl kernelt, felrak pár játékot, bitang méretű programokat, szerkesztőket (texlive-full), elbaltázott logfájlok, na és egy swapfájl, ha nincs partíció, fogyni fog az.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
CloZee
aktív tag
válasz lordjancso #17051 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy ne partícionáld, mert azt kell, de 15gb nál több nem kell a / -nek. Ezen kívül teszel még páe GB swap-ot (én 4-et ajánlok, de más írta hogy 1 is bőven elég) a többi meg /home. Ez lényegében mind 1-1 partíció lesz
(#17052) lionhearted: Hát ha 15 Gb /-t tele tud pakolni, csak olyan dolgokkal, amiknek ott a helyük, akkor én azon is meglepődnék
[ Szerkesztve ]
-
N0zer0
senior tag
válasz lionhearted #17027 üzenetére
Igen, ez szép elmélet, de nálam hol a külső HDD, hol a SATA2 belső HDD az sda. Szerintem inkább attól függ, hogy melyik eszközt csatlakoztatták előbb.
-
törölt tag
válasz lordjancso #17051 üzenetére
Én 7 év alatt négyszer telepítettem újra. Először még a legelején, elkúrásból. Másodjára ext3>eyt4 fájlrendszer csere miatt (bár mintha az újratelepítés ott sem lett volna kötelező). Harmadjára most a 12.04-et raktam vissza a 13.10 helyett USB-s hozzáférési jogosultsági problémák miatt. Negyedjére 14.04-et meg azért raktam frissként, mert amúgy is csak alig egy hónappal korábban ment fel a 12.04, így nem számít. Szóval a négy újratelepítésből igazából egy volt indokolt, vagy talán az sem. Nem jutott eszembe a jogosultságokat megnézni.
-
God Vazzeg
veterán
Költöztünk egy linux mint 16-al megint, ez már a 3. konfig alatta, amd x4-ről intel i5 h77 chipsettel, zökkenőmentesen bebootoltunk és megyünk tovább, csak sokkal gyorsabb minden. Elképesztő!
Valamelyik nap lecserélem azért egy Mint 17-re, és egyelőre az marad majd.
-
tvamos
nagyúr
válasz lionhearted #17043 üzenetére
Valoban uj a kernel is. (3.11.0-26-generic #45-Ubuntu)
Ez azert erdekes, mert a dd-vel keszitett 14.04 alapu Peppermint 5 boot flash drive meg csak nem is bootolt.
Vegulis tok mindegy, nekem igy is jo, csak menjen."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
nagyúr
válasz God Vazzeg #17057 üzenetére
Gratula! MINT esetén egyébként nem meglepő, hogy simán ment minden. A 17- re áttérés valóban kezd időszerű lenni! Nálam megy hiba nélkül május óta a Cinnamonnal, nem tudom miként frissítesz, de azt vettem észre, hogy MINT- nél érdemes a frissítéskezelőt használni, mert a többi módszer befrissít mindent, függetlenül attól, hogy 1-2, 3- as vagy akár 4-5 szintű- e a frissítés! 4-5 szinttől én eléggé óvakodom, bár 16- nál sem csinált galibát!
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
válasz N0zer0 #17054 üzenetére
Szóval most komolyan azt várod, hogy a meglévő futó rendszer "számozza" át az eszközöket, mert te később bekapcsoltál valamit? Ahha, oké. Köszi.
@ubyegon2: A grubot ez rohadtul nem zavarja, a BIOS tudja, hogy melyik eszközt kell indítani, a grub meg UUID alapján megy jóesetben. Megint keltjük a pánikot, srácok?[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
joecontra
addikt
válasz lionhearted #17060 üzenetére
Nálam például nem mindegy, hogy a pendrive menet közben csatlakozik vagy boot alatt is jelen van. Ha menet közben csatlakoztatom akkor /dev/sdc de ha boot alatt már csatlakozik akkor meg /dev/sdb.
Szerintem erre gondolhatott. Ezért nézem meg mindig az lsblk paranccsal dd előtt, mert egyszer majdnem megviccelt. Szerencse, hogy még cfdisk-ben felfedeztem ezt és nem az egyik merevlemezt dd-ztem le.
Üdv,
J -
leviske
veterán
Az mennyire normális, hogy az új LTS (ezt raktam fel Windows helyett, szóval a korábbiakról se tudok) nagyon döcög anyám Amilo Pa1510-es notiján, amit eredetileg még Windows Vista-val adtak ki? A kevés RAM teszi vagy mi? Feltettem a Mate-et (eleve azt terveztem Ubira anyunak) ami segített kicsit, de azzal se pörög úgy, mint egy XP-vel. Próbáltam SUSE-t is, de azzal is elég gyatra volt a helyzet.
-
nagyúr
válasz leviske #17062 üzenetére
Ha már annyira MATE kell, akkor Linux MINT 13 MATE 32 bit. Eredetibb, mint az Ubira utólag felrakva. [link]
Magyar kézikönyve is van, bár úgy nézem frissítve van, de a lényeg úgy sem változik.
Megvan a 13 Maya is alul.(#17061) joecontra
A Chakra menet közben képes volt cserélni két meghajtót sda/sdb oda- vissza ! Kis híján galibát okozott ezzel újratelepítéskor!
Nem lehetetlen ez, csak van, aki nem tudja, hogy ilyen is van.[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
joecontra
addikt
válasz ubyegon2 #17066 üzenetére
Gondolhatod akkor mi van ha a telepítő USB beteszi magát /dev/sda eszköznek így /dev/sdb jelölést kap az első merevlemez, arra teszed a GRUB-t és uram bocsá' nem UUID alapján rögzít az fstab-ba ill. a grub.cfg-be.
Majd a telepítés végeztével kiveszed a pendrive-t így az elsődleges merevlemez a /dev/sda lesz a rendszer meg a /dev/sdb-ről akar bootolni.Azt hiszem Fedora esetén jártam így. Persze megoldottam, de extra kört kellett futnom.
Üdv,
J -
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Azt tapasztalom, hogy kicsit lassú a frissen telepített 14.04-es Ubuntu a gépemen.
Teljesen külön HDD-re telepítettem (WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX).
Ezt a "kicsit lassú"-t úgy értem, hogy nem rögtön indulnak el alkalmazások, több másodpercet tölt, stb. Tehát lassú, pedig jó a vas alatta.
Elsősorban a Dropbox-ra gyanakszom, szerintem ő fogja a gépet. Jelenleg is 8000 fájlt szinkronizál le (mind kis szövegfájlok, Windows-on kb 2 perc alatt lejön minden probléma nélkül ugyanezen a gépen), de hihetetlenül lassan csinálja, órákig tart és látom, hogy kb 4-17KB-val tölt csak.
Azt még nem próbáltam, hogy milyen a rendszer sebessége, ha kikapcsolom a Dropbox-ot, de mindjárt kipróbálom. Viszont az eléggé elkeserítő, ha ennyire fogná a rendszert.
Erről tudtok valamit? Milyen tapasztalatotok van az Ubuntu-ra telepített Dropbox-szal?Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
válasz lordjancso #17069 üzenetére
HDD-ről semmi nem lesz azonnali.
Egyébként igen, a Dropbox bezavarhat. Ezenfelül, ha nem az új 14.04.1-et telepítetted, akkor jó pár frissítés is lehet, hogy lefelé tart. Mindenképp nézd meg szinkronizálás nélkül is, mikor megnyugodott minden.Tegnap még működött...
-
lordjancso
senior tag
válasz lionhearted #17070 üzenetére
Dropbox nélkül valóban gyorsabb (most kikapcsoltam a szinkronizálást).
Hol látom, hogy tölt-e le frissítéseket a rendszer?
Továbbá miért van az, hogy ha a sudo apt-get update parancsot többször futtatom egymás után, akkor (látszólag) mindig újra és újra letölti ugyanazokat a frissítéseket? Úgy gondolná az ember, hogy ha van frissítés letöltöm, másodszorra viszont már nem tölti le, sőt, meg sem találja...Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
törölt tag
válasz lordjancso #17071 üzenetére
az update csak a csomagtárolókra vonatkozó frissítéseket tölti le. azt mindig letölti, hogy biztosan a legfrissebb adatok legyenek meg. az upgrade az, ami magukat a csomagokat frissíti. ha többször futtatod le egymásután, másodikra már azt írja ki, hogy nincs frissebb, nem történt frissítés.
-
BoB
veterán
válasz lordjancso #17071 üzenetére
A rendszer egy adatbázist tart fent az elérhető csomagokról. Ezt az adatbázist frissíted az apt-get update parancsal.
A valódi csomagfrissítést az upgrade és dist-upgrade -el lehet megcsinálni, update után.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
lordjancso
senior tag
válasz #19617792 #17072 üzenetére
Oké, de hol látom azokat a frissítéseket, amiket automatikusan letöltene a rendszer a háttérben (kb mint a Windows Live Update)?
Mi a különbség az upgrade és dist-upgrade között?
Upgrade a telepített szoftvereket, dist-upgrade magát a disztribúciót frissíti?Szerk:
UX kérdés: Miért van az, hogy ha a launcheren rákattintok egy alkalmazásra, ami már vagy fut, vagy nem, az megjelenik ablakban a képernyőn, de ha újra rákattintok a launcheren az ikonjára, akkor nem minimalizálja magát? Ez a Windowson ugye így van és nagyon jó szerintem, hogy így van. Itt nem lehet valahogy megbűvölni, hogy ugyan így működjön?[ Szerkesztve ]
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
lordjancso
senior tag
Továbbá a Facebook nem küldi el a Firefoxból küldött chat üzeneteket (mindig visszadobja, hogy nem sikerült kézbesíteni, kattints ide, hogy újra próbáld).
A Thunderbird első indításra, amikor profilt hoznék létre, a create profile ablakban ha megadom a nevem, majd finish, az alábbi hibaüzenetet dobja:
Profile couldn't be created. Probably the chosen folder isn't writable.
[Exception... "Component returned failure code: 0x80520015 (NS_ERROR_FILE_ACCESS_DENIED) [nsIToolkitProfileService.createProfile]" nsresult: "0x80520015 (NS_ERROR_FILE_ACCESS_DENIED)" location: "JS frame :: chrome://mozapps/content/profile/createProfileWizard.js :: onFinish :: line 196" data: no]Ajj ne mááár... Pedig olyan szépen indult... :'(
Szerk:
sudo thunderbird megoldott a problémát, viszont már-már ott tartok, hogy nem is érdemes a grafikus felületről elindítani bármit is, mert úgysem lesz jogosultsága írni sehova...[ Szerkesztve ]
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
N0zer0
senior tag
válasz lionhearted #17060 üzenetére
Nem számozza át, hanem a be nem kapcsolt eszközről nem tud, az nem kap semmilyen sorszámot, ha meg bekapcsolom, akkor meg olyan számot tud neki adni, amilyen soron következik. Attól is függ, hogy miről bootolok. Csak írtam, hogy téves az elméleted.
Az viszont igaz, hogy a GRUB-ot, meg úgy általában a linuxokat rohadtul nem érdekli, hogy ki mit állított a BIOS-ban.
-
válasz lordjancso #17075 üzenetére
Hát, valamit nagyon összekócoltál, mert ennek nem így kell mennie...nagyon nem. "Piszkos" lett a palacsinta.
És alapból nem indítunk grafikus programot sudo-val, csak gksudo-val (gnome rendszereken).FF nem tudom mit parádézik.
Minimize: http://www.webupd8.org/2014/03/minimize-on-click-for-unity-launcher.html
@N0zer0:Az elmélet nem hibás, csak szűkebb értelemben, bootidőben, csak sata eszközökre nézve érvényes. Pont amiről beszéltem. Bele lehet itt keverni a teljes usb/scsi/ata vezérlőt is, meg aztán ki ne felejtsük a custom udev ruleseket, csak felesleges... a fizikát sem Einstennel kezdik, hanem Newtonnal. De ha gondolod, próbálozz még be párszor, tuti jó képet mutat az áskálódásod.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
lordjancso
senior tag
válasz lionhearted #17078 üzenetére
Annyira sikerült valami összekavarni, hogy a FreeNode irc csatornán az #ubuntu-hu szobának is sikerült feladnom a leckét.
Az eredmény az lett, hogy inkább újratelepítettem és most minden úgy működik, ahogy kell.A Dropbox továbbra is nevetségesen működik. Telepítés után kifagyott tőle az egész rendszer, resetelnem kellett...
-
N0zer0
senior tag
Nem áskálódok, csak rámutattam, hogy nem úgy van, ahogy először írtad, mert még a végén valami kezdőt megvezetsz vele. Így árnyalva már stimmt.
-
lordjancso
senior tag
Én mindenhol azt olvasom, hogy Ubuntu 13.04-től nincs gksudo, hanem simán sudo-t kell használni helyette.
-
N0zer0
senior tag
Ezen az Amilo Pa-n normálisan mennie kéne akármelyik Linuxnak. Nekem is hasonlóan gyenge gépem van, épp úgy 2GB RAM-mal, csak kétmagos celeronos, és azon még a 64 bites KDE is egész jól megy (minden effekt be van rajta kapcsolva maximumra ráadásul), nem hogy a Mate. Egyedül a programok első indítása komótos egy kicsit KDE alatt, de ha betöltöttek, akkor gördülékenyen futnak, sehol egy lag, sehol egy akadás, nincs HDD darálás. Sokkal simábban és jobban fut a KDE, mint az XP futott, pedig az XP sem volt rajta lassú.
Szerintem valami más baj van ott, mondjuk videokártya gond, de próbáld meg Lubuntuval vagy Xubuntuval.
-
MODERÁTOR
válasz lordjancso #17081 üzenetére
Aki a sudo-t javasolja önmagában grafikus programokhoz, az nyilván nem tudja, hogy miért nem jó megoldás. De ettől még a használata után ugyanúgy előfordulhat, hogy nem fogsz tudni bejelentkezni grafikusan a saját rendszeredbe, mint ahogyan arról már számtalanszor olvashattunk másoktól.
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Virtualbox-al adódtak problémáim.
Egy 64 bites Ubuntu -ra felraktam a VB-t és arra egy 32 bites Win 7-t.
Majdnem minden frankó. de a pendrive csatolás + mappák megosztása nem műküdik. Nekem elég volna, ha már a pendrive csatolás össze jönne..
Extension Pack + Guest Additions felrakva + a szűrőhöz is hozzá van adva a pendrive.
Ha a Konfigurálásnál bevan pipálva az USB 2.0 opció, csak és csak is akkor látom, hogy csatolná is a Windows a pendrive-t. Egyéb esetben nem is látom jelét, hogy csatlakozna. De ilyenkor kiírja, hogy hibás az eszközöm... ilyenkor az Ubuntu nem is csatolja a pendrive-t, ha megy a Virtualbox. Ilyenkor csak a Windows csatolná, de semmi.. hibásnak találja... kérdem én mi lehet a gond, miközben a fő rendszerem alatt simán, probléma mentesen működik a pendrive?[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz mAtThEw0319 #17084 üzenetére
Ha még nem tetted volna:
sudo adduser fnév vboxusersÉrtelemszerűen fnév helyére a felhasználóneved kell.
logout/login kell utánna.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
cimp
senior tag
Sziasztok!
Segítség kellene. Összeraktam egy router, nas, htpc,... kombót. ubuntu 14.04. Az utolsó simításoknál járok, és elakadtam az openvpn beállításánál! A cucc, így a konfigurálás alatt ugyanúgy a belső hálón van mint minden más, a (neki) külső hálókártyájával, vagyis olyan mintha az internet felől nézném. Ugyancsak ubuntu 14.04 -ról csatlakozok az openvpn-hez, kapcsolódik is, a belső hálózati címén el is érem a szolgáltatásait, pl. vnc, ssh.. Tehát a kapcsolat megy, routolás megy.. Egy hiba van, a kliens default route-ja átáll a vpn címére. És ettől sehogy sem bírom eltántorítani!!! Nekem az kellene, hogy csak az abba az irányba küldött csomagok menjenek a vpn -en keresztül, az internet meg minden más maradjon az alapbeállítások szerint.
Előre is kösz a segítséget!
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
MODERÁTOR
válasz lordjancso #17087 üzenetére
Ha telepíted a gksu-t akkor az jó megoldás, hiszen nemcsak, hogy grafikusan kéri a jelszót, de megoldja azt is, hogy a root felhasználó ne ténykedjen a normál felhasználó könyvtárában. Hátránya, hogy alapból blokkolja a képernyőt, így tableten nem feltétlenül ideális (de persze megoldható a dolog, csak elég ronda).
A gksu azért nem az alaptelepítés része már, mert leváltotta a policykit. Viszont a pkexec parancs csak azokkal az alkalmazásokkal működik amelyek fel lettek rá készítve (pl. Synaptic, GParted), vagyis amelyek normál használatuk során is root jogosultságot igényelnek. Tehát pl. a Nautilushoz már nem lesz jó, mert a környezeti változók törlése miatt nem tud kommunikálni az X szerverrel, vagy éppen azt sem tudja, hogy melyik képernyőn nyissa meg az ablakot. -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Ha live módban nem megy a WiFi a laptopon, akkor gondolom teljes telepítés után sem fog menni...
A laposban Dell Wireless WLAN 1379 minicard van.
Esetleg, utólag lehet hozzá drivert telepíteni?When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #17092 üzenetére
Ez alapján sikerült megoldani.
sudo apt-get install nvidia-cuda-toolkit
sudo apt-get install ocl-icd-opencl-dev
sudo apt-get install wine[ Szerkesztve ]
-
Falcon C.
aktív tag
Üdv!
Windows 8 mellé raktam fel az új Ubuntut. Minden rendben üzemel, de annyit szeretnék megtenni, hogy a GRUB ne számoljon vissza, hanem várja meg, míg én választok a felkínált lehetőségekből.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
törölt tag
-
sz.balazs.95
veterán
Van egy Toshiba Encore-om.
Azon gondolkodom, hogy érdemes lenne-e rá Ubuntut rakni.
Úgy értem, mennyire használható az Ubuntu érintőképernyőn? Mennyire fürge egy Z3740-en? menni fog-e minden bajlódás nélkül? pl. WLAN kártya? stb.[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
válasz sz.balazs.95 #17097 üzenetére
Szerintem amíg nincs használható állapotban a Unity 8, addig felejtős. Unity 7 szerintem nem kifejezetten jó tácsra.
A hardver amúgy nem rossz, wifi gondolom intel, azokkal nem szokott baj lenni.Tegnap még működött...
-
sz.balazs.95
veterán
válasz lionhearted #17098 üzenetére
oké, akkor inkább megvárom a unity 8-at, és akkor veszem elő megint a témát.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
leviske
veterán
Köszönöm Mindenkinek a segítséget! Nem tudom milyen partíciós táblán fut, nem állítottam át az Ubi eredeti értékeit. Konkrétan rendszert nem szeretnék már váltani, szóval lehetőség szerint maradnék az Ubuntunál.
Mindenesetre most figyelgettem a rendszer erőforrásigényeit és úgy látom, hogy a CPU szeret felszaladni 100%-ig, meg vélhetőleg a HDD az, ami a folytonos lassú reagálást okozza (ez utóbbi terheltségét nem tudtam követni, szóval csak tippelek). Maga a memória úgy tűnik, hogy nem lehet gond, mert aránylag stabilan tartja magát a rendszer 300MB használat körül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2390 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest