Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Összehozná egyes eszközeit az Apple és a Sony
- Autós kamerák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ajani
aktív tag
Igen, komolyan. Bár nem kérdezted, de elárulom az okát is: Egy Lenovo x220-as gépen használok pendrive-ról futtatva privát op. rendszerként linuxot, a céges win7 mellett. A 12.04-es ubuntunál sehogy sem találtam megoldást arra, hogy ne dobálja el a wifi jelet 5-10 percenként fél-1 percre. Gondoltam adok egy esélyt a 13.04-nek, és láss csodát, működik. Atom stabil a wifi. Emiatt kezdtem el belakni az új rendszert, már csak a nyomtatóval van problémám.
Van esetleg ötleted, hogy mit próbáljak meg?
''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' - Rejtő Jenő
-
-
Nem is kell annak lenni. Mi nem érthető belőle?
Meg kell nézni a 13.04-ben milyen kernel van, és azt feltenni a 12.04-re. az is egy csomag, csak lehet nincs fent a 12.04 tárolóiban, hanem azt is hozzá kell adni.
Minimális utánajárással ki lehet deríteni, hogyan kell.
Több szívás van a nem LTS kiadással...Mutogatni való hater díszpinty
-
buherton
őstag
Kernel verziót `uname -r`-el tudsz nézni.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
gerolka
tag
Segítségre szorulok!
Eddig csak windowst használtam, gondoltam kipróbálom végre az ubuntut. Fel is telepítettem a 12.10-et xp mellé egy régebbi gépre amit csak internetre használok, viszont boot után csak a háttér van, semmi más! Ha ctrl+alt+del-t nyomok akkor ki tudok jelentkezni, a bejelentkező ablak rendben megjelenik, ha bejelentkezek ismét csak a háttér van, bármit is csinálok.
Mi lehet a hiba, illetve mi a megoldás?
Asus P4S800
Intel Celeron D 320, 2400 MHz
2GB RAM
RADEON 9250 -
törölt tag
Hello!
Kellene egy kis segítség. Általában csak az ajánlott biztonsági frissítéseket töltöm le az auto updateből. Most kaptam egy olyan üzenetet, hogy nem tud updatelni mert a boot partició megtelt. Viszont onnan nem tudok tötölni régebbi fájlokat sem.
Kellene megoldás, hogy tudjak a /boot-ban felszabadítani helyet, hogy ne reklamáljon a rendszer.
Köszi!
-
válasz #57018880 #8017 üzenetére
Az összes régebbit törölheted, én az utolsó kettőt szoktam meghagyni.
@Gerolka : Illetve a flash mókolásra készülj fel, mert a legfrissebb az akkori VGA-kkal nem fut.
De ga valamiben Radeon 9250 van, arra tegyél Lubuntut, az jobban fog menni.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
gerolka
tag
válasz kriszpontaz #8013 üzenetére
Értem, viszont erre a gépre már egy fillért sem költenék, szóval van olyan régebbi verzió ami menne rajta?
Köszi amúgy!Szerk:
#8018) hcl
Akkor legyen mindenképp Lubuntu, vagy van régebbi Ubuntu ami menne?
[ Szerkesztve ]
-
válasz gerolka #8019 üzenetére
Ez nem windóz, az új verziók sem kérnek erősebb vasat
Az Ubuntu és a Kubuntu a fullextra, de az alé kell hardver is. Az Lubuntu és az Xubuntu való öregebb gépekre, ezek kisebb hardverigényűek, de inkább az L (pl. 256Mb RAM-mal már egész értelmesen fut). És abból is a 12.04 LTS, az 5 évig még támogatott.
Illetve a te esetedben a VGA miatt is kell a lájtos verzió, mert az Lubuntun LXDE a felület, az nem veszik össze a VGA-ddal.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Nem, nem, nem és nem.
Lubuntu 12.04 nem LTS.
Xubuntu 12.04 LTS, de 3 évig.És egyet mindig kihagytok... gnome-panel, és csókolom. Nincs gond vga-val...
@gerolka: Ha maradnál a GNOME vonalon:
Jelentkezz be terminálba (vagy ctrl+alt+f1, a GUIra visszatérni az ctrl+alt+F7el lehet majd), jelentkezz be, majd add ki a következő parancsot:
sudo apt-get install gnome-panel
Ezek után megjelenik majd a bejelentkező képernyőn a neved mellett egy lista, ott válaszd ki a Gnome Classic-ot. A panelokat testreszabni az alt+super(alias windows) gomb+jobb klikkel lehet. (ha az effektek nem kellenek, arra is lesz egy opció a listában, aka No Effects, ilyenkor nem kell super gombot nyomni, csak alt+jobbklikk)[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
válasz lionhearted #8024 üzenetére
Mindig elfelejtem Na nem baj, nekem jól szalad a 12.04.
AMúgy mi a franc ez, hogy az L nem lett hosszú supportos... :SMutogatni való hater díszpinty
-
-
válasz lionhearted #8026 üzenetére
Lubuntuban is a kernel 5 évig támogatott, a firefox is. (Mivel az Ubuntu LST már 5 évig van támogatva).
De egy 20-30 megányi lxde csomagon nem sok javítani való van. Olyan mint a lada, egyszerű de mégis tökéletes már elsőre."What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
törölt tag
GUI nélküli rendszerre transmission helyett tudnátok másik torrent klienst ajánlani, amit lehet webfelületen kezelni?
-
válasz #68216320 #8028 üzenetére
deluge és annál a deluge-web vagy deluge-webui. Az a baj, hogy sosem tudom melyiket kell felrakni. (Majd mások korrigálnak). A démont el kell indítani és utána megy. A deluge honlapján le van írva, hogy mit kell csinálni és melyik porton van először.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
törölt tag
Üdv!
Az evince nem akarja megnyitni a pdf-eket. Terminálból indítva ezt adja:
(evince:3503): GLib-GIO-ERROR **: No GSettings schemas are installed on the system
Nyomkövetési/töréspont csapda (core készült)Gnome Classic (no effects), Ubuntu 12.10. Valakinek ötlet?
-
Ablakos
őstag
Az ubuntu indítójába hogyan kell az MidnigthCommandert elhelyezni. Elég triviálisnak látszik, de nem megy nekem. Terminál ablakból elindítom, de ikonja nem jelenik meg, nincs mit rögzíteni. Vagy mindig terminál ablakból kell indítani?
-
MODERÁTOR
válasz Ablakos #8033 üzenetére
Hogyan lenne neki indítóikonja, mikor az egy terminálos alkalmazás?
mc.desktop fájl létrehozása, benne a következő tartalommal:[Desktop Entry]
Name=Midnight Commander
Exec=gnome-terminal -e "mc"
Type=Application
Icon=mcMajd ráhúzhatod az oldalsávra, vagy elhelyezheted a /usr/share/applicatios könyvtárban.
-
MODERÁTOR
válasz kriszpontaz #8036 üzenetére
Rengeted szövegszerkesztő található a Szoftverközpontban, de bőven elég hozzá az alaptelepítés részét képező is.
-
gerolka
tag
Nos feltelepítettem a Lubuntu 12.04-et még tegnap, annyi időm volt, hogy gyorsan ránézek, megnéztem működött a hálózat, erre ma bekapcsolom és nincs hálózat ! Próbáltam állítgatni a hálózati beállításokban de nem mentem semmire.
Ha valakinek van türelme leírhatná mit kellene állítanom! -
válasz stopperos #8027 üzenetére
Köszönöm, hogy megerősítesz.
De ettől még nem lesz meg az LTS->LTS frissítés lehetőség, azaz ugyanúgy végig kell szenvedni a verziófrissítéseket (Ekkor már biztos egyszerűbb a clean install).
Szvsz, a Lada meg nem éppen tökéletes, megjelenésétől fogva.Tegnap még működött...
-
eternam
tag
Változik az Ubuntu támogatási és frissítési ciklusa
http://www.hwsw.hu/hirek/49982/ubuntu-linux-frissites-nyilt-forras.html
Az emberek nem fogadták el az igazságot hatalomnak, ezért megtették a hatalmat igazságnak. Pascal
-
fecus
őstag
Tiszteletem!
PeachMan-hez kapcsolódva:
Ubuntu szerver 12.04, C60-as alaplap. Most (történelmi okokból) torrentflux fut rajta. Váltanék.
Kérdéseim:
Transmission, deluge, rtorrent torrentflux-b4rt? Melyiket?Ami kellene bele:
- magnet link kezelése;
- web vagy távoli kliens win7 és ubuntu esetleg symbian;
- ha le kell állítani a szervert akkor újraindulás után kezdjen el seed-elni;
- minél kisebb erőforrás, hogy ne hajtsa a szervert, hogy az ne fogyasszon;
- kisebb szabályzások: sávszélesség torrent/Mbps, összes/Mbps, fel és le;
- jelszavas belépés;
- max. 30 torrent."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
RaZroX
addikt
Miért kér a 12.04 Live módban felhasználó nevet és jelszót ?
Fontos lenne használnom rendszerkarbantartás szempontból de nem tudok bejelentkezni...This is the way
-
törölt tag
Tudnátok olyan FTP szervert ajánlani, amivel a felhasználók létrehozásánál nem lesznek az ubuntuban uj user-ek csak login/jelszó párosok a kapcsolódáshoz?
-
törölt tag
-
RBJ
addikt
Nem tudom csinálja e másnak a firefox, hogy ha sok youtubo s videó van egy blog ba betéve szinte összeomlik az adott oldal és a firefox. majd 500 mb eszik ilyenkor a fox és a plugin-container.
Flash player betegség?[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest