-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
( V )
veterán
na kíváncsi vagyok hogy lesz-e ebből ma valami...
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
-
gery2123
őstag
-
gery2123
őstag
Na már jön lefelé a 13.10 Mondjuk nem hiszem hogy akkora változás lesz de majd meglátjuk.
-- PSN_ID: GerY2123
-
HuMarc
veterán
Na, még ma frissítek 13:10-re, mert szeretek szívni . Hülye voltam, hogy frissítettem 12.04-ről, de most már meg kell várnom a következő LTS-t, hogy azt használjam. Addig meg marad a folyamatos frissítés.
-
Amíg leér, addig nyomok a clonezillával egy komplett backupot.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
McSzaby
őstag
Meglestem a 13.10-t, eddig az a baj, hogy számomra a 12.04 óta semmi újdonság nincs benne nem hogy 13.04-hez képest. (Kernelt leszámítva)
Egyébként ezzel a 3.11 kernellel mennyivel lesz/lett jobb a vga driverek kérdése??
(#12024) gery2123:
Én eleinte csak virtuálisban szoktam felrakni mindent, szóval erről nem tudok véleményt mondani. Nálam a Lenovo U510-n nem volt gond az eOS-sel. Mondjuk arra a laptopra még Mac-t is fel lehet húzni kisebb-nagyobb sikerrel...[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
gery2123
őstag
válasz McSzaby #12023 üzenetére
Na nekem eddig az az új hogy a Wifi jel a laptopon ki be kapcsol,miközben a wifi stabil.
A másik felraktam a cpu frek alkalmazást,és le is vettem 1,6 ghz-ra, de még így is sokkal jobban pörög a venti, és hangosabb mint win alatt. Lehet nem a legjobb notit vettem az Ubi futtatásához-- PSN_ID: GerY2123
-
-
-
válasz #40553216 #12026 üzenetére
A leér, azt jelenti, hogy a nas letölti.
És igen, elindítottam a frissítést. Első körben 12.10-re frissített. És itt össze is sz*rta magát. Bebootol, majd pár másodpercig villog a kurozor a bal felső sarokban (soha ilyet még nem csinált), majd lekapcsol a monitor. Ennyi. Mehet vissza a clonezilla...Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
róland
veterán
Ezt az összhangot: a Microsoft Windows 8.1 is épp ma jelent meg. Akkor most frissítsek Windowst vagy telepítsem az új Ubuntut? (A kérdés költői, mert a Windows8-as HDD épp nincs a gépemben.)
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Pano
addikt
-
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
róland
veterán
Csak nálam nem működik a 64 bites változat? GRUB2 elindul, aztán bármit választok a továbbiakban "se kép, se hang".
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
DS39
nagyúr
felraktam a 13.10-est VMware-ben és valami Easy Install Tools-t használt (nem tudtam kikapcsolni), ami annyit tesz hogy már Windows felületen bekéri a használni kívánt felhasználót és jelszót. és onnantól auto mode-ban telepítette, de nem kért be semmikor root jelszót, és most nincs (vagy nem tudom mi lenne az, ha vmi alapértelmezett van ilyenkor). elég hülye kérdés, de vkinek van tippje?
(Debian-hoz vagyok szokva, az kevésbé windows-os)másik kérdés: billentyűzetkiosztást magyarra nem sikerült átállítanom, már mindent átállítottam magyarra, még az angol nyelvet is töröltem, de továbbra is csak angol billentyűzetkiosztás szerint megy.
a dpkg-reconfigure locales-szal valószínűleg pikpakk menne, de ahhoz meg root-nak kell lennem
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na, végleges elhatározásra jutottam. A munka laptopomon végleg letöröltem minden win-es partíciót és az Elementary OS 64bit-es verzióját tettem fel.
Két partíció van egy 180GB-os Intell SSD-n.
sda1: / (~35GB)
sda2: /home (~145GB)Lenne most is és valószínüleg később is pár kérdésem hozzátok, mint újdonsült Linux-Ubuntu klón felhasználónak.
1., Feltettem az Optimus miatt a Bumblebee-t. Kényelmesebb használat miatt teszek fel majd hozzá egy Bumblebee-UI-t is. Ugy tudom, ilyenkor felkerül a 64bites rendszerre az Nvidia 32bites driver része is. Viszont nem tudom, az Intel HD3000 esetén ezt hogyan oldahatnám meg. Miként tudom feltenni az Intel HD3000 32bites lib-eket a 64bites rendszerre?
2., SSD esetén Ext4 partíciókat használva van valami beállítás amitérdemes megtenni a NAND-ok kímélése miatt?
3., A cégtől tudok hozni CS4, CS3, CS6 Photoshop-ot félhivatalosan és szeretném Wine alatt futtatni valamelyiket. Ezzel kapcsolatban van tapasztalata valakinek?
Most így hirtelen ennyi!
-
-
válasz #68216320 #12034 üzenetére
2. Ajánlom az írásomat A közepe tájékán, "első lépések" alcím alatt találod a teendőket.
3. Én tartok egy komplett win7-et a gépen virtualbox-ban, azzal tuti nincs photoshop/indesign/illustrator szívás.[ Szerkesztve ]
-
válasz #68216320 #12038 üzenetére
Én virtuálisba tettem fel. Egyrészt megtehetem, mert dobozos ultimate hetesem van Másrészt meg, van pár cucc ami nem megy, vagy csak régi verziók mennek. Például iTunes (iPad-em van), a Galaxy SIII root-olója, Indesign, Illustrator, Photoshop stb.
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Windows XP Pro 32bit mellé fellehet tenni a Ubuntu 13.04 64bit-es változatot?
HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!
-
DS39
nagyúr
Billentyűzetkiosztásos kérdésre senkinek nincs ötlete?
magyar nyelv telepítve, angol törölve, még is angol a kiosztás. -
-
válasz róland #12046 üzenetére
[link]
Hasonló volt nálam is, csak itt a 12.04->12.10 frissítést követően jött elő. Egyszer megakadt karakteres loginnal. Bejelentkeztem, startx és azt mondta nincs xserver, meg xorg.config (ha jól emlékszem). És ilyenem valóban nincs.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Bajom van!
Telepíteni szeretném az Ubuntut (ismét). Eddig winyón volt, most SSD-re menne. A bajom az, hogy nem tudom még a telepítőt se elindítani. A lapom megváltozott, eddig egy 990FXA-UD3 1.0-ás lapom volt most egy UD5-ös 3.0-ás UEFI-vel. Olvasgattam a telepítési útmutatót, mert az "unable to find a medium containing a live file system" üzenet kapom. Azt írja, hogy csak 64bites verziót használjak (ez megvan) viszont 13.04 és 13.10 ez lehet gond (miért lenne?). Bios-ban beállítottam, hogy boot mode UEFI only (fekete képernyő jelenik meg semmi más), UEFI és Legacy vagy csak Legacy módban is a hibaüzenetet kapom.
Mire nem figyelek oda?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Ukrajnai háború
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megpecsételheti az Edge-panelek sorsát a One UI 7
- Sorozatok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest