Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
Emlékezz csak a 1905-re
volt 8 és 20ms-es. Nekünk persze a 20-as jutott. Érdekes lenne megtudni, hogy lehet belemenni a rejtett menübe ahol talán kiderül a válaszidő. A Dell fórumon pont a 1905-höz nem találtam ilyen infót, csak 1907-hez meg asszem 2005-höz talán. Azokon a 3. és 5. gombot kell nyomva tartani bekapcsolás közben ha jól emlékszem, és csak DVI kábelről működik (nekem rejtély, hogy ez miért van). A 1905-ön viszont nincs is 5 gomb
Szerk: közben megpróbáltam az 1. és a 3. gomb nyomva tartása mellett bekapcsolni D-Sub-ról és sikerült. Ha bármelyik másik gombot tartottam lenyomva, akkor nem kapcsolt be. Szerintem ez lesz a kombináció csak kéne egy DVI-os kártya (továbbra sem értem, minek, de SZZS emlegetett valami ilyesmit)
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
És némi info róluk, házon belülről: [link]
A Dimension széria tényleg nem gyakori itthon, de hozzá lehet jutni. De a Dimensionok a Workstation családba tartoznak (legalábbis eddig oda tartoztak, ez most megváltozni látszik ezekkel a gépekkel), a C521 és az E521 meg a cikk szerint beugró szintű AMD, és a leírás alapján sem tűnik egy ütős konfignak, szóval lehet hogy mégiscsak könnyen elérhető lesz itthon is. Az olcsóbb kelendőbb, idehaza azt kell eladnién arra tippelek, hogy behozzák.
[Szerkesztve] -
alabaj
csendes tag
Az új asztali AMD-s gépek a Dimension C521 és E521. Elviekben október környékén jelenek meg. De ha csak Dimension típusokban lesz akkor nem igazán lehet majd itthon kapni őket.
-
gergo666
tag
válasz
MekkMaster #46 üzenetére
Ha ez van a hivatalos oldalon, akkor nem hiszem hogy lenne. Illetve lehetet, hogy jobb paneleket raktak a gyártás végéfelé bele ami hivatlosan nem látszik.
-
MekkMaster
tag
Nem tudja valaki, hogy a 1702FP-bol letezik-e tobbfele valaszideju, vagy csak 25ms-os?
-
listván
tag
válasz
Telitalálat #41 üzenetére
HDD sínt tudok neked adni, van belőle pár darab
-
listván
tag
válasz
Telitalálat #42 üzenetére
Milyen házban van a géped?
-
Telitalálat
csendes tag
válasz
Telitalálat #41 üzenetére
Sziasztok!
A winchester-tartókon kívül még tápra is szükségem lenne a GX150-esemhez.
Aki tud SEEEEGííííTSEEEEN!!!!
Előre is köszönöm! -
Telitalálat
csendes tag
válasz
Telitalálat #38 üzenetére
Sziasztok!
Tehát ott tartottam, hogy van egy GX150-esem, és időközben több mindent beszereztem hozzá, de egy dolgot nem sikerült:
a winchester két oldalára 2-2 csavarral rögzíthető zöld színű műanyagokat, amelyek segítségével a winchester becsúsztatható, és így rögzíthető a wichester-házban.
Természetesen tákolva is meg lehetne oldani, de ha valakinek van ilyen bigyója (1 pár), és nem tud vele mit kezdeni, írjon nekem! -
CARDIN
csendes tag
SZIASZTOK! AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI,HOGY MENNYIBE KERÜL A DELL dimension 9200-AS ASZTALI SZÁMÍTÓGÉP? AKI TUDJA VÁLASZOLJON. KÖSZI!
-
gergo666
tag
válasz
Telitalálat #38 üzenetére
Ha részletezed neki, biztos megoldja.
-
Hydra SR
addikt
A GX110-es ház vajon csak a feliratában különbözik az E1-estől?
-
Hydra SR
addikt
No, a következőt tudtam meg: az SX260, SX270-es szériánál nem igazán voltak melegedési problémák, ott még sikerült megoldani a hűtést. Ezen felbátorodva az SX280-asokba viszont már desktop vinyókat tettek, és melegszenek is rendesen, elsősorban maga a vinyó. Kár, mert ez az első LGA775-ös SX széria. SX520 és SX620-at még nem láttam. (GX520 és GX620 van, mindkettő LGA775-ös)
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Ja, a P3-asokon lehet, hogy nem volt chipset hűtés. A GX270 SFF-en van.
Egyébként szerintem GX150-esed lehetett, 250-es nincs, csak 240 és 260 de az mindkettő 478-as, és van rajtuk chipset hűtés.
Viszont a 270-es volt az első széria, ahol különböző lapok kerültek a különböző házakba. Előtte nem volt megkülönböztetve, hogy SFF, SD vagy SMT. Lehetséges, hogy ebből adódott a hűtésprobléma, de ha így van, akkor ezt megoldották azóta.
Ja, épp egy GX150 SFF-ről írok, mindjárt beledobok egy szelet bacont. Ha serceg, ütök mellé tojást isHa nem írok egy darabig, akkor reggelizem
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
SX-ből keveset adtunk el, nem tudnék statisztikát mondani a megbízhatóságára. Nem tudok róla, hogy melegedne (persze nem sok szó esik az SX-ekről nálunk, pont mivel kevés van), Dellre amúgy sem jellemző, csak nézek mikor 250W-os tápokkal hajtja a 478-as P4-eket (SMT). Hallottad valahonnan, hogy melegszenek, vagy csak az SX kis méretei miatt aggódsz, hogy nem kap elég hűtést? Szerintem a notebook vinyó és optika nem sokat fűt, a táp a házon kívül van, azt a procit meg csak le lehet hűteni
Azért utánakérdezek.
-
PLacc
senior tag
És milyenek az SX270-esek? Nekem nagyon szompi, csak félek, hogy baromira melegszik...
-
Hydra SR
addikt
Ehh, kicsit elhamarkodott kijelentés volt, hogy lecsökkent a 270-es hibák száma
Újra dömping van. -
Hydra SR
addikt
Azért az utóbbi hetekben már lényegesen lecsökkent a hibák száma, már nem kiemelkedően listavezető a GX270-es alaplaphiba, de azért még élvonalban van. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy a maga idejében az egyik legkelendőbb típus volt, jó sokat adtak el belőle, és 280-asból is. És amiket eladtak, azoknak is a túlnyomó többsége még a garanciaidőn belül ment tönkre, és nem rántott magával mindent ami a gépben volt, csak a lap sült el, azt meg garanciálisan cserélték minden szervizben, vita nélkül.
-
Hydra SR
addikt
Jó de szerintem amelyiket sűrűn használják az jóval nagyobb eséllyel megy tönkre. Igaz, az új 270-es lapok amit helyettesítésként raknak be helyette az már jobban bírja. Amúgy meg nem sűrűn lehet már új GX 270-est látni, kiütötte az új széria. A 280-asok meg lényegesen kisebb arányban mennek tönkre.
-
Raymond
titán
''A 270 nem hibás széria! Ez hülyeség!''
[link]
''Part of Dell's expected third-quarter earnings shortfall will result from a product-quality problem: It will take a $300 million charge to cover costs associated with replacing and fixing two OptiPlex desktop computer models. Dell spokesman Jess Blackburn said that a faulty electronic part called a capacitator in the two models, the GX 270 and GX 280, frequently caused the PCs to malfunction and shut down. He wouldn't say how many machines have this problem.''
[link]
A klasszikus kondenzator problema amely majd minden alaplap es PC gyartot erintett tavaly. A Dell sem volt ezalol kivetel.
A tobbi cikkbol lehet csemegezni a google jovoltabol:
[link]
[Szerkesztve] -
-
Hydra SR
addikt
Ja, és ha valakinek speckó Dell alkatrész kell, abban is általában tudok segíteni, bolti ár alatt (ami ugye igen drága, ha nem garanciális a géped). Nem csak desktopokhoz.
Jótanács: ne vegyetek GX270-est, hibás széria, elpukkannak a kondik az alaplapon. -
tototos
addikt
Na írok személyes tapasztalatot. A dell gx1-es széria nagyon könnyen szerelhető, két gombnyomás és lent is van a fedél. Belül a flopyt, a vinyót és az 5,25,helyet csvar nélkül el tudod távolítani. Nagyon király kis gépek.
-
Grafiqs
őstag
Szerintem hadd szóljon maradjon.
-
Rover623
félisten
A normál méretű álló vagy desktop gépekbe.
De a GX sorozat közkedvelt volt (mivel tipikus irodai gép) S(mall)F(orm)F(actor) kivitelben, tehát a legtöbbe csak L(ow)P(rofile) VGA mehet. Ritkák...és még ritkábban nagy teljesítményűek az ilyen karik.
Továbbra sem hiszem hogy szükség lenne ilyen topicra...
A Dell az egyik legnagyobb PC gyártó...a PH! pedig a legnagyobb és legforgalmasabb magyar informatikai portál...
Ha a fórum indítása óta eddig nem keletkezett ilyen topic, az biztos nem véletlen... -
tototos
addikt
De még nem volt ilyen téma. Hátha többmindenkinek lesz ilyen gondja. De nem tudjátok melyik gépbe fér el normál méretű agp-s vga?
-
Rover623
félisten
Ezek közül melyikbe lehet tenni agp-s videókártyát.
Abba amelyikben van AGP slot...
És mi az hogy low profilú videókártya?
Azt hogy sokkal alacsonyabb/rövidebb a hátlapi panel része mint egy normál méretű VGA-nak.
Magyarul: szívás...
P.S.:
De ez elfért volna az Azonnali kérdések között...szvsz...
[Szerkesztve] -
tototos
addikt
Nagyon tetszenek a dell fekete gépei. A gx 240,gx260. Ezek közül melyikbe lehet tenni agp-s videókártyát. És mi az hogy low profilú videókártya?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest