- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Házimozi haladó szinten
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ZIDOO médialejátszók
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz Phobion #17797 üzenetére
Egy telepített rendszer esetén nem igazán értem, ennek mi értelme van. Kikapcsoláskor minden eltűnik a memóriából.
Pendrive-ra telepíthetsz rendszert, ami a pendrive-ot fogja hdd-nek használni. Ha pedig a telepítőt teszed pendrive-ra, akkor az a memóriát fogja használni, bár lehet olyat is, ami megjegyzi a változásokat, tehát lényegében rendszerként lehet használni.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
Phobion
őstag
Sziasztok!
Azt hogy lehetne megoldani, hogy maga az Ubuntu ne használjon lemezre (hdd) írást? Tehát a memóriát használja lényegében.
[ Szerkesztve ]
-
Atti575
tag
13.10 Ubuntu 2 napig ment rendesen utána elkezdte az is csinálni
Win-el meg semmi baj csak hát ugye ubuntu jobb lenne -
Aethelstone
addikt
válasz Atti575 #17784 üzenetére
Ezzel én is szívok. Egy Acer Aspire TimelineX és egy Lenovo T410 az "áldozat". Live módban van minden, de telepítés után már az első boot alkalmával eltűnik az egér és a touchpad is.
Érdekes ez, mert csak az Ubuntuval és Zorinnal csinálja. Xubuntu, Lubuntu, Elementary Freya, stb. minden gromek a 14.04-esből.
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Atti575
tag
Sőt a 14 esnél már a telepíténél se jó az egér bill
-
Atti575
tag
Vagyis felrakni fel tudom csak utána csinálja ezt
-
Atti575
tag
12.04 fel se megy betöltés előtt lefagy és elkezd sípolni de a 13.10 és a 14-es hibátlanul ment müködés közben
-
Atti575
tag
Halli mindenki még régebben írtam hogy ubuntu 14.04-el szivok felrakom laptop tökéletesen megy de ha kikapcsolom be nem megy se az egér se a touch pad vmiért felraktam 13.10 azzal ment 2 napig hibátlanul utána azis elkezdte ezt csinálni kikapcsolom be egyböl nem jó egyik se csak 20x bekapcsolás után tér észhez erre van már vmi megoldás ?????
Laptop: toshiba satellite c855d-11u -
oncsi
őstag
Ma este is túltengek, bocsi. Még szerencse, hogy keveset alszom
Szóval megoldottam a booutanimációs gondomat. Nem jöttem rá mi okozta igazán, de EZT
végigcsinálva kb jó lett. A Sollár thema megoldotta, majd vissza az eredeti, és most jó.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz Dhampir #17775 üzenetére
Köszi.
Pl. ezt is lehet használni, Nekem tetszik is, így fenn marad. De asszonynak csak arra kellene, hogy kikeresi a magyar adókat, és hallgatja. A régiben voltak regionális adók, meg kb. minden magyar adó.
Nem lehet egy 12.04-böl ezt valahogy átemelni? Mármint a Rhythmbox-ot.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
törölt tag
válasz #40553216 #17770 üzenetére
Flash van, mert pl az sfgame megy. Meg a http://bonfire.de is.Böngészők gyári állapotban. Szóval nem tudom mi lehet...
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
Ismét zavarnálak benneteket pár kérdéssel.
12.04-en mentek rendesen, most 14.04-en nem.
Screenlets: Volt CPU hőmérő, most nincs. Van helyette GPU, de az meg nem kell. Ezt most nem tudom, hogy a Screenles frissült e, vagy az ubi változott. Ha az előbbi, akkor visszalehet valahogy rakni a régebbit?
Venti a 12.04-en szinte nem is hallatszott. fokozat mentesen erősödött, most ki-be kapcsol kb a gyenge, és a leg hangosabb között. Roppant zavaró.
Win-en, meg Live más dísztrón jó.
Most ezeket kellenem megoldani, hogy legyen valami sikerélményem a bootanimáció megoldatlansága miatt
Az is segítség, ha valaki irányt mutatna, hogy merre keresgéljek, meg bármi más is.
Köszönöm.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
törölt tag
Az anim visszaállításához a következő sort kellene hozzáadni az /etc/default/grub fájlhoz:
GRUB_GFXPAYLOAD_LINUX=a kívánt felbontás
Ezt megteheted pl.terminálban a "sudo nano /etc/default/grub" parancs beírásával.Ezzel egyszerűen szerkesztheted a fájlt.Beírod a fenti sort teszem azt a "GRUB_GFXMODE=" alá (Ennek a grub_gfxmode sornak is átírható az értéke, ez felel a szöveges grub menü felbontásáért,és ha # jel van a sor elején akkor azt töröld onnan).
Ctrl+x a kilépés ekkor megkérdezi mentse -e a fájlt majd enter. Végül futtatsz egy "sudo update-grub parancsot" és reboot.Ha ez nem működne akkor indításnál a grub képernyő alsó szövegrésze szerint lépj terminálba (asszem c gomb) és a vbeinfo parancs kiadásával ellenőrizheted a támogatott felbontásokat.
-
félisten
válasz Dhampir #17755 üzenetére
Ha jól emlékszem, novembert olvastam valahol a Debian 8 kiadására is, ezért tervezik az LMDE új kiadását is akkorra, a Jessie már freeze állapotban van, gondolom ez jelentheti, hogy már nem piszkálják, csak finomítanak, felkészítik a stable statusra. Lehet, hogy marhaságot beszélek, de most látom itt a freeze policyt.
(#17763) oncsi
Még mindíg nem sikerült? Már nem emlékszem, hogyan csináltam, de itt több módszert is írnak.
[link][ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
oncsi
őstag
válasz #82679040 #17754 üzenetére
Köszi.
Megvolt a update-grub és van a grub.cfg-ben is látszólag minden (látom a különbözö kerneleknél is a quit splash-t)
Inditó menű szépen jelenik meg, majd indulás után azonnal eltűnik minden. Csak a kurzor villog. de közben tölt. Ha eléri töltés közben az NV drivert (gondolom) akkor megjelenik az Ubuntu 14.04 felirat (de csak úgy gizdán, nem szépen), majd 1mp múlva betölt az NVidia logó-t. de az csak felvillan, és bejön az asztal, és onnan már normális.
Kiapcsoláskor csak egymásba futott sorokat látni, ott sincs animáció.
A kulcstartót megoldottam.
Az NTFS auto mount-ra keresek még megoldást, meg a Screnlets-ben a 12.04-nél volt CPU hőmérséklet kijelzés, most csak GPU van, (ez viszont eddig nem volt) de ezt is minden inditáskor be kell állitani, mert elfelejti.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Fritz Teufel
addikt
válasz nobiand #17758 üzenetére
Szia!
Hasonlóba szaladtam már bele én is. Nézd meg, hogy milyen kimenetre van állítva a hang, mérget veszek rá, hogy ott elállítottál valamit. Leginkább akkor szoktam elállítani, amikor az SMPlayer-t vagy a Bloetooth beállításokat babrálom.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
nobiand
aktív tag
Sziasztok!
Két gondom is lenne, már kérdeztem máshol de nem kaptam választ.
1. Adott egy Asus X550c laptop, és mikor bedugom a fejhallgatót, akkor az nem szól, de érzékeli, hogy bedugtam mert a gép elhalkul. Valaki találkozott már ilyennel? A fejhallgató az jó. Elementary Os alatt.
2. Frissült a rendszerem (Win 8.1) és eltünt a grub. A gépen Win 8.1 és Elementary Os van.
Ha újraindítom a gépet, egyből a windows jön be.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Ha az /etc/default/grub fájl-ban az említett sor úgy szerepel ahogy írtad akkor nem tudom miért hiányozna a grub.cfg-ből .De ha tényleg ez a gond akkor egy "sudo update-grub" parancs meg kell,hogy oldja a problémát.
Ugye jól értem,hogy egyáltalán nincs boot anim képernyő?Vagy van csak nem grafikus,?Mert az nvidia driver telepítés után karakteres töltőképernyő lesz csak és akkor mást kell állítani ha ez a gond. -
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #17751 üzenetére
Érdemes lehet megvárni a következő kiadást, amely Debian Stable ("Jessie") alapú lesz.
Az új LMDE következő kiadása a Betsy kódnevet kapta és a 2-es verziót. Bár a kiadás Novemberre lett tervezve, már most is sok munkát fektettek a fejlesztésekbe, a szoftvertárolók is be lettek állítva, portolták a Cinnamon 2.2-t és számos fejlesztés került bele a telepítőbe.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Parfüm topik
- Assetto Corsa EVO
- Delta Force (2024)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...