Hirdetés
- E-book olvasók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Profildömpinget hozott az új GeForce driver
- Bluetooth hangszórók
- Mini-ITX
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
Tegnap felraktam az Ubuntu 14.10, még fejlesztés alatt álló daily-live-ját. És ledöbbentem. A nouveau hatalmasat fejlődött a legutolsó kiadás óta. Persze még mindig nincs versenyben a zárt NVIDIA driverrel, de már nem tekeri feleslegesen a CPU-t és nem is melegszik a gép tőle. Egy-két kiadás és talán normális alternatíva lehet azoknak akik csak böngészgetnek, dolgozgatnak a gépen.
-
lenox
veterán
World of Warplanest szeretnek futtatni ubuntu/wine alatt. Grafkartyaval megy, de szeretnem, ha intel hd4000-en is menne. Arra panaszkodik, hogy shader model 3.0-t nem supportal a rendszer, csak 2.0-t (World of Tanks megy is vele siman). Van erre valami megoldas? Tehat hogy hd4000-en shader model 3-at tudjon a wine?
-
jonnyjoker01
veterán
Lubuntu alatt meg lehet hamisítani a gép által érzékelt hőfokot, hogy a venti hamarabb kapcsoljon be? Sajnos gyér a hűtés és magas hőfokon sem pörög a venti gyorsan, szabályozni meg nem lehet a ventit.
Üdv. Johnny
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Manjaro Linuxban van magyar nyelv?
-
_Dumber_
őstag
válasz mAtThEw0319 #17656 üzenetére
Van
-
csibor
addikt
Találtam egy usb-és AF9015-ös dvb-t eszközt. Érdeklődnék hogy tudom életre kelteni? Acer 5742zg, és 14.04 az op rendszer. Valamint lelkes használó vagyok, de tudás nélkül
-
törölt tag
erre valakinek ötlet?
amit jó lenne megoldani, hogy megjegyezze a beállításokat és ne állítson a mic booston semmi.[ Szerkesztve ]
-
-
szaszayanou
aktív tag
válasz #19617792 #17659 üzenetére
Skype használata mellett találkoztam nem rég ilyen gonddal. Nálam csak a 32bites rendszerre váltás lett a megoldás sajnos. Az arch wikijében a skype lapján leírnak két workaroundot, megfelelően alkalmazva lehet segít neked. Teamspeak-et nem ismerem, skype-ban be lehet pipálni, hogy automatikusan változtassa a hangerőket.
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
kenand
veterán
Van egy Atom CPU-s kis gépem, tettem bele egy Crystal HD kártyát is, hogy bírja a HD videot.
Video kártya integrált GMA 950 (Atom 270)Ubuntu 14.04-gyel próbálkoztam és Geexboxxal (utóbbiban alapból van crystal HD támogatás)
A gondom, hogy az alap video driver csak 4:3-as képernyű üzemmódot támogat. (Geexboxon és Ubuntun is)
Próbáltam 950 intel driver rátenni de elakadtam és ubuntun nem ment a Crystal HD fordítás sem, mindig volt hibaüzenet.12.02-es repróban van bináris Crystal HD az rá tudom tenni a 14.04-re valahogy? (bocsánat ha a kérdés amatőr)
-
kenand
veterán
válasz God Vazzeg #17663 üzenetére
Köszönöm,
Legyalultam a 14.04-et és feltoltam a 12.04-et. Így simán feltettem a CrystalHD drivert, hiba ützenet nélkül, de az XBMC nem használja. Pedig abból is tettem fel repróból aktuálisat (13.2-t)
Még közdök...
Sajnos a XCbuntu dincs 32-es változatban (Atom meg csak 32 bites) -
marked one94
őstag
Üdv!
Remélem jó helyen kérdezek
Egy kis segítséget szeretnék kérni, még pedig abba, hogy egy régebbi gépre kellene egy linux/ubuntum vagy valami hasonló rendszer, ami normális sebességen elmenne. Netezésre, filmezés kellene meg skype-ra.
A gép adatai:
Proci: 2,8GHZ Celeron
Ram: 512mb DDR
VGA: Geforce 4 Mx440 64Mb
Alaplap: ASRock P4VM800
40Gb merevlemez.Előre is köszönöm
You'll Never Walk Alone
-
voyager4.4
senior tag
válasz marked one94 #17670 üzenetére
Ha már az ubuntu topic, akkor a Lubuntu.
A RAM miatt a skype szenvedés lesz, hiába az lxde kellemesen kezeli a RAMot, de a többi progi ugyanúgy beleharap(na) a többire elég.
Egyébként valamilyen lightweight disztrót nézz. Bármelyik megteszi.
[ Szerkesztve ]
no fate but what we make
-
draco31
veterán
ASUS X501A az alany, a gond pedig az, hogy alvás után nem kapcsolja vissza a WiFi-t, hiába kapcsolgatom ki-be. Mi lehet a gond? Ubuntu 14.04.
[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
marked one94
őstag
-
jonnyjoker01
veterán
válasz marked one94 #17673 üzenetére
Persze hogy van Én is lubuntut használok régi lapotopon és eddig csak jókat tudok elmondani róla.
Üdv. Johnny
-
törölt tag
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Megoldható, hogy egy Acer E3-111 netbookon, akkumulátor töltöttségi limitet állítsunk be? Pl 80%?!?
És ezt ki-be tudjam egyszerűen kapcsolgatni? -
Thocy a ZAGY
tag
válasz mAtThEw0319 #17676 üzenetére
Ez a Samsung netbookomon és a Dell notebookomon BIOS-ban (vagy UEFI vagy mittudomén ) állítható mindenféle szoftveres mókolás nélkül. Ott nézted már?
A legtöbb ember nem jut el a ''Miért pont Én?''-től a ''Miért ne?''-ig.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz Thocy a ZAGY #17677 üzenetére
Igen, sajnos ott nincs ilyen lehetőség.
Ettől függetlenül megoldható ez? -
törölt tag
válasz mAtThEw0319 #17678 üzenetére
Mintha lenne valami scriptgyűjtemény, de csak korlátozottan működik nem Dell vasakon...
-
Lacee1986
senior tag
Hali!
Egy régebbi Dell XPS A2010 all in one gépre telepítettem Ubuntut. A bajom az, hogy az egér és a billentyűzet nagyon szaggat és lassan reagál.
Gondoltam, hogy a vga driver nem jó, ezért megpróbáltam az AMD drivert felrakni (HD2400). Telepítéskor ebbe a hibaüzenetbe ütközök folyamatosan, hiába frissítettem a header-t.
Valakinek valami tipp?
-
Lacee1986
senior tag
válasz God Vazzeg #17681 üzenetére
Köszi a választ! Lehet akkor megnézem a Lubuntut.
-
pinnacle
nagyúr
Ubuntu 14.04-ben hol van az a monitor tesztelő program, amivel a pixelhibát tudom ellenőrizni? Régebben volt, de már a 10.04-ben sem találom.
-
Phobion
őstag
Sziasztok!
14.04-es szerver Ubuntu-ban mely panccsal lehet a téli-nyári időszámítást átállítani?
[ Szerkesztve ]
-
Phobion
őstag
Előbbit már sikerült is beállítani. Viszont azt tudja valaki, hogy a bind9 restart parancs kiadása miért fogad az az üzenet, hogy waiting for XY pid to die ?
-
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Remmina segítségével szeretnék ssh-n kapcsolódni az otthoni routeremhez, amin OpenWRT van, és kulcsos hitelesítést használok. Windows alól Puttyal elérem, és telefonról a BBSSH-val is tudok csatlakozni, ez utóbbi kulcsot próbálom elfogadtatni a Remmina-val is (a Puttyos tudtommal csak Putty alá jó). Csatlakozáskor viszont ezt a hibaüzenetet kapom:
"A nyilvános kulcsos SSH-hitelesítés sikertelen: Access denied. Authentication that can continue: publickey"
Mit rontok el?
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Fritz Teufel
addikt
Nálatok működik a Weather extension? Nálam reggel óta nem működik az időjárás előrejelzés :s
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Tamy
senior tag
válasz N0zer0 #17691 üzenetére
Annyiból ragaszkodok csak, hogy Távoli asztalhoz úgyis használom, illetve Terminálban nem tudom elmenteni a kapcsolatot (vagy csak én nem tudom). Kipróbáltam, onnan be tudok lépni egyébként.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
törölt tag
válasz mAtThEw0319 #17688 üzenetére
Ritkán járok erre. [link]
Azt hiszem ezt a szálat kellene követni. De nálam 10 perc alatt nem akart működni, utána nem volt időm vele foglalkozni.
Aztán úgy maradt.
Bár (mint oly sok minden máshoz, ehhez is) úgy érzem hülye vagyok már.
Amióta nem kell piszkálni a rendszert, mert ootb működik sokat felejtettem... -
cstom
aktív tag
Sziasztok! Hogyan tudok hasonlóan képkivágást készíteni, mint Win7 alatt?
- megoldódott: KSnapshot[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Van nekem egy öreg Asus U5F laptopom (CoreDuo 1.6Ghz, 1.5GB ram, 64GB SSD) amin már régóta Linux mint-et használok. Most lecseréltem a régi 13-ast a 17-esre de problémám van a CPU ventivell. Bebootolás után folyamatosan 100%-on teker, viszont hibernálás után áll, így aztán elkezd megfőni a gép. Keresgéltem neten, hogy milyen megoldás lenne erre a problémára de nem találtam semmi hasznosat eddig.
Mi lenne a megoldás erre?Why don't you knock it off with them negative waves!
-
joecontra
addikt
Sziasztok!
Kábelmodemes internet, DHCP-ről kap IP-t. Ha a modem a boot process alatt Waiting for network configuration... rész előtt már felállította a fizikai kapcsolatot, akkor a process leragad ennél a feliratnál és semerre tovább.
Ha újraindítom a modemet, akkor az segít, bekonfigurálódik a hálózat és megy minden rendben.Én feleslegesnek érzem a modem újraindítását, ha már egyszer felszinkronizált a hálóra. Windows alatt pl. ha a modem felépítette a fizikai kapcsolatot, akkor már a net is ment.
Tudnátok adni néhány tippet, hogy mit próbáljak meg? Előre is köszi.
Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- iPhone-t használók OFF topikja
- Futás, futópályák
- E-book olvasók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen autót vegyek?
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Elemlámpa, zseblámpa
- Profildömpinget hozott az új GeForce driver
- Wise (ex-TransferWise)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2390 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest