-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz #35202114 #14002 üzenetére
745 nem Core2-vel készült?
Ami nálunk van a gégnél még pár darab, az E6400...
De mindegy, virtuális gép az én C2D-men elég nyögvenyelős... Végülis meg lehet próbálni azon a procin is, legalább RAM van...
Vagy kérj kölcsön egy ODD-t, amíg települsz.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
törölt tag
Nagyon úgy tűnik, hogy az Ubuntu folyamatosan meg tud lepni valami marhasággal, amit a hátam közepére sem kívánok.
A legújabb az, hogy a HD3000 VGA-s laptopra feltéve a 13.10-et folyamatosan villog az egér pointer. Az ablakkezelés jónak tűnik, de a villogás használhatatlanná teszi a munkát vele. Mi lehet ennek az oka?
-
megema
őstag
Na most kicsit nagyon berágtam. Átváltottam NVIDIA Settings-ben az Intel GPU-ra, azóta se az Ubuntu, se a Windows 8 nem észleli az NVIDIA kártyát eszközként (lspci / Eszközkezelő), vissza se tudok váltani. Először újrahúztam az Ubuntut, mert az hittem, hogy már megint abban szállt el valami, de nem...
Ez mi? BIOS-ban nincs opció a GPU váltásra.
A vicc az, hogy a Vsync hiányát videóknál megoldotta az átváltás Intel-re.
[ Szerkesztve ]
-
-
BoB
veterán
válasz gtasystem #13981 üzenetére
"na megtaláltam ezt bírtam előhozni csak azt nem tudom hogyan.."
Le kell húzni alulra az egeret (mindegy hova), majd "nekihúzni" még jobban a képernyő aljának, akkor jön elő (hiszen különben idegesítő lenne hogy ha leviszed az egeret mindig feljönne)
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
gyulank
addikt
Komolyan senki nem tudja, hogy Ubuntu miért nem látja se a Windowst, se az Ubuntut, se magát, és miért nem fogadja el a jelszót? Eddig tényleg azt hittem, Windowsban állítottam rosszul valamit, de a Windows látta az Ubuntut, csak fordítva nem. Az Ubuntu meg még magát se látja.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
megema
őstag
válasz #68216320 #14013 üzenetére
Zárt driver választóból raktam fel a sima 331-est. Igen, támogatja, csak ez így elég fura. Más nem tapasztalt ilyet? Így nem merem átrakni Intelre megint, pedig az jobban működik. Azt most meg nem mondom, hogy Intelre átrakás, majd NV Settings által kért ki-bejelentkezés után vissza lehet-e rakni, de újraindítás után nem volt Prime opció és teljesen eltűnt mint eszköz. A Win 8.1 is csak valami hang eszközt listázott (NVIDIA Virtual ...).
Most a 331 updates ment fel, de azért vicces, hogy a NV Settings kilépésnél elszáll, hibajelentést akar küldeni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
megema
őstag
válasz lionhearted #14016 üzenetére
Simán rakjam fel a zárt driver mellé így a bumblebee-t?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
törölt tag
válasz #68216320 #14007 üzenetére
Erre senki?
Kezd egy cseppet nevetségessé válni a szememben az Ubuntu.
12.04: Telepítés után rögtön rendszerhiba (belső hibát észlel) és rendszeresen a Compiz ledöglik.
12.04 frissítés után: Be sem jön a gui csak egy ablak jelzi, hogy az Xorg-nak gondja van.
13.10 mini: Villogó pointer, ha valami mozgás van a screen-en.Most tök komolyan, nem hiszem, hogy egy hd3000-el szerelt laptop akkora kuriózum lenne.
-
-
-
-
Shrike7973
senior tag
válasz #68216320 #14022 üzenetére
Ha sikerül rendesen beüzemelni egy Gnome 3, vagy KDE4 felületet, lehet kiderül, hogy Unity specifikus a probléma.
Szerk.:
Gnome 3-t illetően elég erős a megérzésem, hogy mennyi fog, mivel az elementary felület gyakorlatilag egy gnome shell egy kis javascript-el egyedivé varázsolva. Vagyis, ha nincs Ubuntu specifikus elvárásod, akkor Fedora 20-t ajánlom kipróbálni. Ubuntu esetében ott a gnome remix is.#14027: Okay, de próbálkoztál már más felületű remixel, vagy distroval?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Shrike7973 #14026 üzenetére
Frissítés után xorg sem indul. Szóval nem hinném, hogy unity gond. Még próbálkozok...
-
-
Jim-Y
veterán
válasz #68216320 #14027 üzenetére
Nekem 12.04 alatt majdnem minden rendszerfrissítésnél elszáll a gui-m, ha gyorsan feltelepítem újra a catalys-ot akkor megjavul. Az okosok azt mondták nekem, hogy nem a catalystot kellett volna feltennem, hanem amit a rendszer magától felkínált. Ergo én leszedtem az amd oldaláról az amd drivert és azt tettem fel, és ez hal meg minden frissítéskor.
Nem oldottam meg a problémát, hanem egész egyszerűen nem frissítek Azóta nincs gondom az ubival, jól teljesít
-
törölt tag
válasz Shrike7973 #14028 üzenetére
Most úgy tűnik jó lett.
- telepítés 12.04.4
- bumblebee install
- frissítés
- bumblebee update 319-es driverreLehet az volt a gond, hogy az elején felment a zárt nvidia driver. Azt hiszem 331-es. Nem tudom tényleg emiatt volt-e, de most elsőre jónak tűnik, bár nem teszteltem még, de optirun-el fut a glxgears.
Az viszont egy másik rejtély, hogy a 13.10 mini-ből feltéve miért villogtatja a pointert, ha valami frissül a képernyőn.
-
válasz #68216320 #14024 üzenetére
Nem tudom, de az Nvidia driverekkel valamit nagyon elkefélt a 3.04 körül a Canonical, anyám gépén sem volt kép update után -> régebbi kernellel boot, majd újra aktiválni Jockey-ból a 96-os drivert, és azzal jó.
A szép az, hogy a Nvidia driver verzió zárolva volt... Akkor hogyan frissült le?!@Jim-Y : Pedig ha nem akarod szívatni magad, akkor a drivertelepülős kisalkalmazásból (További illesztőprogramok / Jockey) érdemes telepíteni
Mutogatni való hater díszpinty
-
gyulank
addikt
válasz _Dumber_ #14033 üzenetére
Nem. Windowsok látják egymást, magukat, és a Linuxokat is. A Linuxok nem látják magukat, mert a saját gépről se lehet a hálózati megosztott mappába lépni, a másik Linuxot se, és a Windowst se. Mindnél ugyanazt adja elő. Név, WORKGROUP, jelszó, aztán újra, aztán újra. Akármit írok be.
-
-
gyulank
addikt
Mármint hogy? Én meg tudom nyitni a mappákat Nautilusban, amiken nyilak is vannak jelezve, hogy meg vannak osztva. Csak bármelyik gépről megyek a hálózat felderítésre, kijön a windows hálózat, benne a workgroup, és abba nem tudok belépni. Szóval nem jutok el addig, hogy lássam, hogy van az én gépem, vagy a másik.
-
válasz gyulank #14037 üzenetére
Értem én, de ha nem nyomod ide pl. a Samba konfigot, nem fog kiderülni semmi
A helyi mappákat még jó, hogy me tudod nyitni... Amúgy jogok rendben?NFS meg így
Nem olyan egyszerű, mint egy Samba, de ha jobb nincs...[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
gyulank
addikt
Én benyomtam azt is, mert alapból megosztottá se engedte tenni az NTFS-en lévő mappákat. Már az én gépemen 14.04-es Ubuntu, a másikon ugyanilyen Lubuntu van, ha ez számít. De eddig mindkettőn 12.04-es Ubuntu volt, de hiába. Jogokkal nem babráltam semmit. Feltelepítettem egy felhasználóval, egy jelszóval. Mindent meg lehet nyitni jelszó nélkül.
A grafikus sambában is próbáltam úgy is, hogy létrehozok egy felhasználót, de hiába írtam be a felhasználónevem, a sambás windowsos felhasználónevem, az unixes avahit vagy mit, hiába írtam be a másik gép felhasználónevét. Aztán már több hónapja ez megy, csak eddig azt hittem, windowsba állítottam rosszul valamit, azért nem fogadja el a linux. De linuxot se látja, és már kikészít.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Hi,
Megnéznétek, hogy nálatok is összeomlik a Flash player a lidl-s szorólapnál?
[link]
Linux Mint 13, FF 27.0.1 - Shockwave Flash 11.2.202.336Thx
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Aethelstone
addikt
-
-
THX mindenkinek!
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
floatr
veterán
válasz God Vazzeg #14048 üzenetére
Chrome alatt egyrészt máshogyan integrálják, és máshogyan csomagolják. Bármi okozhatja a problémát, de a legtöbbször nálam a FF-Flash konténer dob hátast.
-
törölt tag
Sziasztok. Lubuntuhoz van olyan program mint winhez a hdd sentinel?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest