- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
Elementary OS-en van valakinek tapasztalata Nvidia VGA beállításával?
Az a problémám, hogyha felmegy a driver, akkor a köbetkező indításnál fekete képernyő fogad.
A neten olyasmit olvastam, hogy talán a Xorg hiányzik. -
mAtThEw0319
senior tag
válasz N0zer0 #16350 üzenetére
Még nem próbáltam ezt amit mondtál, de azt tudom, hogy amikor megfagyott, akkor az USB-s egérre se reagált, se a dash gombra..
Na pont mikor ezt írtam meg is fagyott és semmire se reagált, itt a hsz írás közben a smile-k nem mozogtak. Szóval full fagyás van, ha használom a touchpadot..
Közben a jelszavas problémám megoldódott: Lastpass -al szinkronizáltam a Chrome-ból, majd a Lastpassból pedig a FF-be.
-
mr.nagy
tag
Szerintem nem a Xorg-al van a probléma. Egyszerűen nem a megfelelő drivert teszed fel. Nekem az előző laptopomban volt Nvidia kártya és már azon is az elementary OS-t használtam. Nekem ott nem a felajánlottat kellett fel tenni mert akkor én is "fekete képernyőt" kaptam, hanem valamelyik másikat a listából.
Ha nem akarsz komolyabb játékokat is futtatni, ne tedd fel az Nvidia drivert, gyönyörűen működik a rendszer e nélkül is.
Ha muszáj a driver akkor vagy nézz utána neked melyik verzió a jó vagy próbálgasd végig, hogy melyik válik be.HMNote10Pro
-
N0zer0
senior tag
válasz mAtThEw0319 #16352 üzenetére
Akkor az tényleg full fagyás, nem tudok mit mondani rá, neked nem fog segíteni ez a kapcsolgatás. Milyen gép ez amúgy? Márka, típus?
-
mAtThEw0319
senior tag
http://www.miniclip.com/games/8-ball-pool-multiplayer/hu/
Ez a játék másnak se indul el FF alatt? Chrome alatt semmi probléma, de épp most állok át Chrome-ról FF-ra és ez az egyetlen egy dolog ami nem megy FF alatt.
Érdekes, hogy a többi flash játék elindul a miniclip oldalán, csak ez nem tölt be egyáltalán, üresség (fehér) van a helyén. -
N0zer0
senior tag
válasz mAtThEw0319 #16356 üzenetére
Nekem sem megy, FF 31-gyel próbáltam.
-
gabo89
senior tag
válasz mAtThEw0319 #16356 üzenetére
Lehet a flash verzió miatt. FF-ban 11.x, Chrome-ban 13.x van.
indul a sörös aludni
-
b3Ro
senior tag
Ok, ez egyre erdekesebb. Szoval nincs eger ubuntu alatt, csak bejelentkezesnel. Most ujrainditottam a gepet, es windowsba leptem, ahol szintugy eltunt az eger. Ugy tudtam elovarazsolni, h kivettem a "tablet" reszt a dokkbol, es visszaraktam. Ezutan az eger egybol mukodott.... Ezt sajnos ubuntu alatt nem tudom megcsinalni
-
stopperos
senior tag
válasz N0zer0 #16364 üzenetére
14.04 -en ha chromium-browser-t raksz fel, akkor felkínálja mint ajánlott csomag: pepperflashplugin-nonfree. De ez csak a chromiummal megy. A chrome magának telepíti, benne van a csomagban. A firefoxhoz még mindig a régi kell.
[ Szerkesztve ]
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
N0zer0
senior tag
válasz mAtThEw0319 #16366 üzenetére
Ja, valóban. Az, amit én mondok, a Pepper Flash. Majd tesztelem egy kicsit.
-
mAtThEw0319
senior tag
Tudtok abban segíteni, hogy az ilyen [link] témákból az ikonokat, hogyan tudom alkalmazni? Mert az az Unity Tweak már nem látja és a leírásból sehogy se jövök rá.
Köszi előre is a segítséget!
-
Atti575
tag
Erre az egér és billentyüzetre ezt találtam nem tudom hogy jó lesz-e
http://askubuntu.com/questions/284694/ubuntu-12-10-keyboard-touchpad-not-working-on-acer-aspire-v3-551-7844 -
Atti575
tag
Am ha Wine-al akkarok futtatni játékot akkor nagyobb lesz a gépigénye a Wine miatt?
-
N0zer0
senior tag
válasz Atti575 #16372 üzenetére
Egy kicsivel igen, de nem szörnyű, alig pár fps-sel fog lassabban futni, szinte észrevehetetlen, pláne ha egy kicsit is normálisabb géped van. Megkockáztatom, hogy egyes játékok problémamentesebben futnak Wine alatt, mint natívan Windows alatt.
Sőt, mivel a Win8 valami wrapperel oldja meg a régi DirectX-es játékok futtatását, ezért van, aki Win8 alatt is Wine-t tol, és ott is jobban megy, mint a gyári megoldás.
-
Atti575
tag
Vicc sokadjára neki futtotam felrakni ubuntu már a telepítésnél sincs se egér se billentyűzet hiága nyomkodom fn+f5 touchpad be ki nem történik semmi
-
Atti575
tag
Na 12.04-nél nem fagy az egér de telepítés utána vmiért nem indul bejön amikor bekapcsoloma laptopot a kép utána töltene de nem történik semmi fekete képernyö bal sarokba meg egy kis kurzor villog utána kifagy és sípol folyamatosan :S
-
Fritz Teufel
addikt
A pendrive-ra dd-vel irjátok ki az image fájlt. Nekem sem a Debian, sem a Fedora nem indult el Ubuntu alól GUI-s programmal kiirva. A dd-vel rögtön működik minden...
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Atti575
tag
Na de ez miért van liveról megy rendesen felrakva a 12.04 meg el se indul rendszer töltés elött fekete képernyö és egy kurzor villog utána meg kifagy és sípol folyamatosan vicc XDD
-
MODERÁTOR
válasz Fritz Teufel #16378 üzenetére
Na jó, de nekem dd-vel kiírva be sem bootol. Csak a FAT(32) fájlrendszert ismeri az UEFI. Igaz, ahhoz meg egy fájlkezelő is jó a másoláshoz.
-
CloZee
aktív tag
Tudnátok mondani nekem egy olyan programot ami hasonló mint a Hard Disk Sentinel windows alatt? (Tudom van linuxos változata, de 1000 éve frissített).
Köszönöm!
-
kispx
addikt
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz mAtThEw0319 #16370 üzenetére
Kérlek segítsetek!
-
BoB
veterán
válasz mAtThEw0319 #16383 üzenetére
Szerintem 14.04 alatt is jó.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
mAtThEw0319
senior tag
Még mindig nem teljesen értem ezeket az ikonos dolgokat.
Amit külön letöltök ikonokat azokat simán tudom alkalmazni. De ami egy témában van azokat hogyan kell?
Pl ezt: [link] ?
Elméletileg ebben benne vannak az ikonok is, de sehogy se jövök rá, hogy azt hogyan kellene alkalmazni.. -
BoB
veterán
válasz mAtThEw0319 #16387 üzenetére
Ez egy GTK téma. Nincs benne külön ikon téma.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
törölt tag
válasz Fritz Teufel #16378 üzenetére
Unetbootin emelt jogosultsággal?
Nálam működik.
Terminálból inditottam userként, miután két-három rossz pent csinált, ott irt valami jogosultság problémát ami miatt nem boldogul, ekkor rövid google, és bizony néhány dolgot nem tud userként megirni ami szükséges lenne...
Mikor javul már meg az a ****a Í Chrome alatt? -
mAtThEw0319
senior tag
Lejárt a szerkesztési idő..
Valaki megtudja mondani, hogy az ikontémákból melyik mappa tartalmazza az alkalmazásikonokat és a panel (tálca) ikonokat? Ugyanis két vagy több témából összeszeretnék magamnak állítani egyet.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
törölt tag
No, mostanra Debian Jessie-n is eltűnt az "í". Eddig jó volt. Bár korábban nekem az "ő" vagy az "ű" nem működött, már nem emlékszem, melyik.
-
MKLS
aktív tag
Érdekes dolgot tapasztaltam ma. Tegnapról mára eltűnt plank-ról a Chrome ikonom. Ha megnyitom a Chrome-ot akkor megjelenik a plank-en mint futó alkalmazás, de az ikonja homályosabb mint a többi, mintha alacsonyabb lenne a felbontása és nem tudom zárolni a dokkhoz sem, jobb click-el nem ajánlja fel mint lehetőséget, icon drag & drop itt nem működik. Setting file-t is néztem onnan is hiányzik mint .dockitem bejegyzés. Minden más app-al működik rendesen. Amit próbáltan: plank uninstall --> config fileok törlése --> plank reinstall, de nem segített.(Xubuntu trusty)
Ötlet valaki? -
-
kispx
addikt
válasz mAtThEw0319 #16392 üzenetére
Nem tudom, mert egyiket sem használom
-
kispx
addikt
Valaki próbálta már?
Screenshot Tour: Ubuntu Touch 14.04 on a Nexus 7
Vélemény? Alakulgat már vagy még mindig olyan gagyi mint volt? -
assemble
addikt
Telefonon probaltam nemreg, de viszonylag regi, lassu telo (Galaxy Nexus), es nem futott rajta igazan jol, lassucska volt. Es hat ezen kivul is eleg kiforratlannak tunt meg. (egy 6 ev ota folyamatosan csiszolt, optimalizalt Android-hoz kepest amivel ossze tudom hasonlitani, persze nyilvan az meg) Plusz arra a telora meg is szuntettek mar a fejlesztest asszem, szoval azon a telon egyelore lemondtam rola.
Nexus 7 (2013)-on sztem kiprobalom azert nemsokara, mert a fo gondom a sebesseggel volt ami ott mar jobb lehet, dual boot-tal raknam majd fel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest