-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
Az óra időnként azt csinálja hogy csak értesítésre hajlandó feléledni a kijelző, érintésre, emelésre nem.
Ez bug, vagy feature?
A 8-as is ezt csinálja.
nem "aktív időszakon" kívül próbálod élesztgetni?
nekem asszem 6:00-22:00 az aktív időszak, azon kívül csak koppintásra éled -
razorka777
veterán
Nekem is csak koppintásra ébred, én is csak értesítésre használom.
Viszont lehet rájöttem hogy mi lehet a gond.
Ha sokáig vagyok a tűző napon akkor szokta csinálni, ez csak tipp persze.
Küldök rá ilyenkor egy értesítést és rendbe jön.
-
Qwery
tag
Az óra időnként azt csinálja hogy csak értesítésre hajlandó feléledni a kijelző, érintésre, emelésre nem.
Ez bug, vagy feature?
A 8-as is ezt csinálja.
Az én band-om csak pulzus, mozgás és hívásjelzésre van használva. Nem ébred a kijelző csuklómozgásra, csak simításra és hívás/emailen kívül semmit nem jelez. Eddig nem volt még ilyen jellegű gondom.
-
e-newsee
addikt
Ez bug, vagy feature?
A 8-as is ezt csinálja.
Ha idegesít, akkor bug. Ha örülsz neki, akkor feature.

Az enyémen amúgy nincs gondja. FW és Mi Fitness is legfrissebb. Nézd át a beállításaidat, esetleg töröld az app adatait, és párosítsd újra, stb. ezek lehet, hogy segítenek. -
razorka777
veterán
Ez bug, vagy feature?
A 8-as is ezt csinálja.
-
grizlisandor
veterán
Megtaláltam.
Én is kerestem egy darabig, mert a MiBand6-on még az alkalmazásban tudtad kapcsolni, itt meg az órán.
-
razorka777
veterán
Üdv.
Nem találtam se az órán, se az alkalmazásban olyan lehetőséget hogy a kijelző emelésre ne, csak koppintásra ébredjen.
Kivették ezt a funkciót az órából?Megtaláltam.
-
razorka777
veterán
Üdv.
Nem találtam se az órán, se az alkalmazásban olyan lehetőséget hogy a kijelző emelésre ne, csak koppintásra ébredjen.
Kivették ezt a funkciót az órából? -
grizlisandor
veterán
Idézet a mobilarénás tesztből:
"Nincs jobb vagy bal csuklós orientáció a rendszerben, a számlapon megjelenő adatok iránya szerint bármely csuklónkra felrakhatjuk a Band 10-et"
Úgyhogy moss fogat bal kézzel, vagy addig vedd le!
Bár nekem fura, hogy azt sétának érzékeli. Ha jól van megadva a testmagasságod, akkor elég jól besaccolja, hogy mikor lépsz, és mikor toporogsz. Nálam legalábbis.
Szarintem a fogmosás ahhoz kis amplitúdójú és gyors mozgás, hogy lépéseknek érzékelje. De most majd este kipróbálom.
Nem lehet, hogy a fogmosást összetévesztette valami más, hasonló mozgású "edzéssel"?
Nem értem miért kellett ezt elhagyni, a Smart Band 6 és az alkalmazása esetén be lehetett állítani melyik csuklódon hordod.
-
e-newsee
addikt
Üdv Tagok! Szétvet az ideg. Szereztem egy ilyen karperecet, viszont óraként nem használom, csak kikapcsolt kijelzővel pulzus, stb. figyelésre. Jobbkezesként jobb kézen használom, aminek eredményeképp egy fogmosás után szerinte megtettem 600-700 lépést. Próbálom meglelni az appban, az órán, hogy be tudom-e állítani, hogy jobbkezesként jobb kézen használom. De SEHOL nem lelek ilyet. Van valami tipp, vagy ötlet? Köszi.
(egyébként remek az app, a Yazio átveszi a Mi fitness adatait és a telefonét is... és ÖSSZEADJA
Egy átlag napon szerinte megteszek egy közepes túrát)
Idézet a mobilarénás tesztből:
"Nincs jobb vagy bal csuklós orientáció a rendszerben, a számlapon megjelenő adatok iránya szerint bármely csuklónkra felrakhatjuk a Band 10-et"
Úgyhogy moss fogat bal kézzel, vagy addig vedd le!
Bár nekem fura, hogy azt sétának érzékeli. Ha jól van megadva a testmagasságod, akkor elég jól besaccolja, hogy mikor lépsz, és mikor toporogsz. Nálam legalábbis.
Szarintem a fogmosás ahhoz kis amplitúdójú és gyors mozgás, hogy lépéseknek érzékelje. De most majd este kipróbálom.
Nem lehet, hogy a fogmosást összetévesztette valami más, hasonló mozgású "edzéssel"?
-
Qwery
tag
Üdv Tagok! Szétvet az ideg. Szereztem egy ilyen karperecet, viszont óraként nem használom, csak kikapcsolt kijelzővel pulzus, stb. figyelésre. Jobbkezesként jobb kézen használom, aminek eredményeképp egy fogmosás után szerinte megtettem 600-700 lépést. Próbálom meglelni az appban, az órán, hogy be tudom-e állítani, hogy jobbkezesként jobb kézen használom. De SEHOL nem lelek ilyet. Van valami tipp, vagy ötlet? Köszi.
(egyébként remek az app, a Yazio átveszi a Mi fitness adatait és a telefonét is... és ÖSSZEADJA
-
Ricardo
titán
-
totoka2
tag
Lenne egy technikai kérdésem.
Androidos eszköz amivel párosítva van a Band 10, az angol nyelvű, így a rajta futó Mi Fitness app is (saját telefonom, már meg van szokva, hogy minden IT eszközt angolul használok, nem is tervezek ezen változtatni). Hogyan tudom az órát magyar nyelvűre beállítani (fiam használja, aki még csak tanulgatja az angolt, így neki jobb lenne kezdetben ha magyar menüje lenne az órán)? Azon túl vagyok, hogy reset után válasszam ki a magyar nyelvet, mert első szinkronizáláskor átrakja angolra. Sem az applikációban, sem az órában nem találtam nyelvi beállítást.
Valakinek valami megoldása erre?Nos ... lett egy megoldás. Átpárosítottam feleségem tabletjére ami magyar nyelvű, és miután összebarátkoztak BT-on, azonnal magyarra váltott az óra nyelve (még csak resetelni sem kellett az órát, hogy az elején be lehessen állítani a nyelvet) ... hát ez így eléggé fapad, de legalább lett megoldás.
-
totoka2
tag
Lenne egy technikai kérdésem.
Androidos eszköz amivel párosítva van a Band 10, az angol nyelvű, így a rajta futó Mi Fitness app is (saját telefonom, már meg van szokva, hogy minden IT eszközt angolul használok, nem is tervezek ezen változtatni). Hogyan tudom az órát magyar nyelvűre beállítani (fiam használja, aki még csak tanulgatja az angolt, így neki jobb lenne kezdetben ha magyar menüje lenne az órán)? Azon túl vagyok, hogy reset után válasszam ki a magyar nyelvet, mert első szinkronizáláskor átrakja angolra. Sem az applikációban, sem az órában nem találtam nyelvi beállítást.
Valakinek valami megoldása erre? -
grizlisandor
veterán
Elvileg mindig csiszolnak rajta valamit, hogy pontosabb legyen.
4 szériás váltásnál már illene fejlődést is tapasztalni.Családban hadirendbe lett állítva egy 10-es, 5-öst váltott.
-
Land
veterán
Üdv! MI Band 6-ot használok edzéshez, sétáláshoz.
Fejlődött ezek mérésének pontoságában is a 10-es? Ha igen, akkor váltani fogok rá. -
seger
addikt
Sziasztok. Létezik szíj kisebb méretben mint a gyári? Vékony kezű személy használná. Köszi
-
grizlisandor
veterán
Nem értem ezt a 20k-s árat a cikkben. Alzából vettem Július3-án 17k-ért az ezüst színű "alutasakost". No mindegy. Feleségem előtte pár héttel vett 9-es 13k-ért. Én is arra készültem, de amikor kerestem, láttam, hogy már van 10-es, így az lett. Egy Mi Band 4-et váltott. Az is egy jó cucc volt, de az utóbbi időben kezdett megbokrosodni. Folyamatosan eldobálta a kapcsolatot. Szóval váltanom kellett.
Nekem eddig bejön a 10-es. Percenkénti pulzusméréssel, alvásfigyeléssel, véroxigén mérés nélkül, ritka (sajnos) edzéssel bír 10-13 napot. Az annyira nem rossz szerintem.
9-ről valóban nem érdemes váltani, talán még 8-asról sem, de a 4-essel összevetve azért ég és föld. Az ékezetek, az értesítések normális testreszabhatósága, jól látható kijelző, ezek mind olyanok, amik a 4-eshez képest nagyot fejlődtek. Az NFC jó lenne, ha lenne, de hát ez legyen a legnagyobb baja.Két dolog viszont idegesít a Mi Fitnessben:
Egyrészt az alvásfigyelés, bár pontosnak tűnik, elég érdekes. Van, amikor a hajnali ébredés utáni (van egy 4 hónapos lányom
) másfél órás visszaalvást alvásnak árzékeli, de van, hogy már csak szundinak, pedig ugyanúgy visszaaludtam mélyen. Állítólag a 3 óránál hosszabb alvást veszi csak alvásnak, a rövidebbeket csak szundinak, és ahhoz nem rögzít részleteket. Egyrészt, miért nem
, másrészt a 3 óra az azért elég emberes szundi, és van, hogy az ember többször felkel éjjel ilyen-olyan okok miatt, és nem alszik utána 3 órát egyhuzamban. Nem találtam összefüggést az ébrenléti szakasz hossza és a szundi vs. alvás minősítés között sem. Jó lenne, ha be lehetne állítani, hogy pl. este 9-től reggel 9-ig, amit alszok, az legyen alvás, amit ezen kívül, az meg szundi. De összességében jó, csak ez kicsit idegesítő néha.Aztán a másik, az edzés. Van ugye az appban 4 féle edzés alapból. Na most ezek nem szerkeszthetők. OK, hogy az emberek többsége fut, vagy biciklizik, de miért nem lehet hozzáadni más edzéstípusokat? Pl. én otthon spinningelek. Azt csak az óráról lehet indítani, és ez még nem volna feltétlenül baj, de ha elindítom az órán, akkor legalább szinkronizálná vissza a Mi Fitnessel, és lássam ott is az aktuális adatokat. De neeem, az appban simán tudok indítani közben egy párhuzamos edzést, és marhára nem zavarja a kettő egymást.
Tudom, ezek mind a Mi Fitness hibái, de attól még idegesítő. Utóbbi pláne.
Igazából más gondom nincs. A Zepp-ből is simán áthúzta a 4-essel mentett adatokat, szóval nem veszett el a history sem.Az az Alzánál valami akció volt, mert azóta is 20k+-ért árulják.
-
e-newsee
addikt
Nem értem ezt a 20k-s árat a cikkben. Alzából vettem Július3-án 17k-ért az ezüst színű "alutasakost". No mindegy. Feleségem előtte pár héttel vett 9-es 13k-ért. Én is arra készültem, de amikor kerestem, láttam, hogy már van 10-es, így az lett. Egy Mi Band 4-et váltott. Az is egy jó cucc volt, de az utóbbi időben kezdett megbokrosodni. Folyamatosan eldobálta a kapcsolatot. Szóval váltanom kellett.
Nekem eddig bejön a 10-es. Percenkénti pulzusméréssel, alvásfigyeléssel, véroxigén mérés nélkül, ritka (sajnos) edzéssel bír 10-13 napot. Az annyira nem rossz szerintem.
9-ről valóban nem érdemes váltani, talán még 8-asról sem, de a 4-essel összevetve azért ég és föld. Az ékezetek, az értesítések normális testreszabhatósága, jól látható kijelző, ezek mind olyanok, amik a 4-eshez képest nagyot fejlődtek. Az NFC jó lenne, ha lenne, de hát ez legyen a legnagyobb baja.Két dolog viszont idegesít a Mi Fitnessben:
Egyrészt az alvásfigyelés, bár pontosnak tűnik, elég érdekes. Van, amikor a hajnali ébredés utáni (van egy 4 hónapos lányom
) másfél órás visszaalvást alvásnak árzékeli, de van, hogy már csak szundinak, pedig ugyanúgy visszaaludtam mélyen. Állítólag a 3 óránál hosszabb alvást veszi csak alvásnak, a rövidebbeket csak szundinak, és ahhoz nem rögzít részleteket. Egyrészt, miért nem
, másrészt a 3 óra az azért elég emberes szundi, és van, hogy az ember többször felkel éjjel ilyen-olyan okok miatt, és nem alszik utána 3 órát egyhuzamban. Nem találtam összefüggést az ébrenléti szakasz hossza és a szundi vs. alvás minősítés között sem. Jó lenne, ha be lehetne állítani, hogy pl. este 9-től reggel 9-ig, amit alszok, az legyen alvás, amit ezen kívül, az meg szundi. De összességében jó, csak ez kicsit idegesítő néha.Aztán a másik, az edzés. Van ugye az appban 4 féle edzés alapból. Na most ezek nem szerkeszthetők. OK, hogy az emberek többsége fut, vagy biciklizik, de miért nem lehet hozzáadni más edzéstípusokat? Pl. én otthon spinningelek. Azt csak az óráról lehet indítani, és ez még nem volna feltétlenül baj, de ha elindítom az órán, akkor legalább szinkronizálná vissza a Mi Fitnessel, és lássam ott is az aktuális adatokat. De neeem, az appban simán tudok indítani közben egy párhuzamos edzést, és marhára nem zavarja a kettő egymást.
Tudom, ezek mind a Mi Fitness hibái, de attól még idegesítő. Utóbbi pláne.
Igazából más gondom nincs. A Zepp-ből is simán áthúzta a 4-essel mentett adatokat, szóval nem veszett el a history sem. -
hevepapa
őstag
Pl. nincs benne mérleg támogatás, kicsit bugos a szinkronizálás a Google Fittel.
A felület kicsit más. Szokni kell. Nekem jobban bejött a Zepp, de mert az nem támogatja a 9-et váltani kellett. -
Wovbagger
tag
Sziasztok,
aki használta mindkettőt attól kérdezném, hogy a Mi Fitness mennyivel rosszabb, mint a Zepp Life?
Nekem 7-esem volt, és az én igényeimnek megfelelt (elég volt) amit a Zepp Life tudott. A Mi Fitnessel mik a problémák? -
mephi666
nagyúr
Orral én is szoktam feloldani, hogy nézzek egy időt. Néha elég furcsán néznek rám az emberek, hogy mit csinálok.
...az még rosszabb, hogy amikor a 6osom bedöglött, nem hordtam és rutinból ráböktem néha az üres csuklómra az orrommal... pl boltban is
a 8as kisebb csuklóemelésre mutatta az időt, annál nem feltűnő annyira, ha a hiányában csak emelgetem a kezem (nagyon megszoktam, hogy kb csak tusoláshoz veszem le az év nagy részében...) -
grizlisandor
veterán
nálunk családban asszonynak és fiunknak band4 van, nekem 2021 végén lett egy band6... ami 2024es nyaraláskor megzakkant a tengertől
hazaérés után rendeltem egy band8-at, ami idei nyaralás után 1 héttel kezdett szórakozni: pulzusmérő először kifeküdt benne, majd most hétvégére teljesen meghülyült... gari után pár héttel... először elkezdett önálló életet élni az érintőképernyő: tekerte magát jobbra-balra, indította a különféle edzéseket, csörgette a telefont, stb
...tegnapra meg már semmit nem érzékelmost rendeltem egy ilyen 10-est (amire már 2 év garancia van) és bízok benne, hogy tartósabb lesz, mint az előző kettő... közben meg a 2 band4 köszöni jól van: kaptak azok is vizet rendesen és nem lett tőle bajuk (lehet 2 olyan példányt is kifogtam, ami nem tökéletesen volt már a gyárban sem kiszigetelve?)
ui: az app engem se zavar, egyszer beállítom a készüléket és onnantól csak nagyritkán nézek rá... leginkább amiatt szeretem, hogy csuklóemelésre időt mutat, megjelennek rajta a telefon értesítései, hívások (amiket 1 mozdulattal el tudok utasítani... pl vezetés közben csak rápillantok és orrommal kinyomom úgy a hívást, hogy 1 pillanatra nem kell levenni a szemem a forgalomról
)Orral én is szoktam feloldani, hogy nézzek egy időt. Néha elég furcsán néznek rám az emberek, hogy mit csinálok.
-
hevepapa
őstag
nálunk családban asszonynak és fiunknak band4 van, nekem 2021 végén lett egy band6... ami 2024es nyaraláskor megzakkant a tengertől
hazaérés után rendeltem egy band8-at, ami idei nyaralás után 1 héttel kezdett szórakozni: pulzusmérő először kifeküdt benne, majd most hétvégére teljesen meghülyült... gari után pár héttel... először elkezdett önálló életet élni az érintőképernyő: tekerte magát jobbra-balra, indította a különféle edzéseket, csörgette a telefont, stb
...tegnapra meg már semmit nem érzékelmost rendeltem egy ilyen 10-est (amire már 2 év garancia van) és bízok benne, hogy tartósabb lesz, mint az előző kettő... közben meg a 2 band4 köszöni jól van: kaptak azok is vizet rendesen és nem lett tőle bajuk (lehet 2 olyan példányt is kifogtam, ami nem tökéletesen volt már a gyárban sem kiszigetelve?)
ui: az app engem se zavar, egyszer beállítom a készüléket és onnantól csak nagyritkán nézek rá... leginkább amiatt szeretem, hogy csuklóemelésre időt mutat, megjelennek rajta a telefon értesítései, hívások (amiket 1 mozdulattal el tudok utasítani... pl vezetés közben csak rápillantok és orrommal kinyomom úgy a hívást, hogy 1 pillanatra nem kell levenni a szemem a forgalomról
)Nekem van még működő 1S, 3, 4, 7 is.
Őszintén szólva talán a 4-es volt a legjobb - a hiányosságaival együtt. Most 9 van kb egy éve. Eddig nincs vele semmi probléma. Ha gari időn belül kipurcan akkor marad ez a széria, ha később akkor már azt hiszem 10-es lesz. -
mephi666
nagyúr
Betett a leállás a topiknak.
Filózok a MiBand6-ról való váltásról, de a családban van még egy MiBand5 használatban, az valószínűbb, hogy le lesz cserélve erre.
) -
grizlisandor
veterán
Igen, szó volt róla az elnyelt hozzászólásokban, de 1x beállítom magamnak és onnantól nem érdekel, mert semmi bt funkciót nem használok.
Ébresztőnek, időzítőnek, órának használom a MiBand-et.
Régen szinkronizálgattam az alvást, de az generációs váltásokkal vagy a alkalmazásváltással elment a lecsóba a csomó adat, vagy benyelték a kínaiak, utána felhagytam vele.
-
hevepapa
őstag
Filózok a MiBand6-ról való váltásról, de a családban van még egy MiBand5 használatban, az valószínűbb, hogy le lesz cserélve erre.
Ha váltassz 5/6-ról 10-re, meg kell szoknod egy új appot.A Zepp Life nem támogatja, csak a Mi Fitness.
-
grizlisandor
veterán
-
hevepapa
őstag
Mi Band 9-et használok már kb.1 éve. Teljesen rendben van az is. Arról valóban nincs értelme a 10-re váltani. A szoftvere a Mi Fitness sokat javult, de még mindig van benne pár problémásabb terület. A szinronizálás a Google Fittel elég jó, de a pulzus mérés adatok még mindig nem szinkronizálódnak. Mérleg támogatás csak a kínai verzióban van, a globálisban nincs.
-
janeszgol
félisten
Zseniális a cím.

A karperec már kevésbé az, de átlagembernek simán elég.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Corsair SP120 RGB Elite
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Új! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 2TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+ OLED 3év Prémium GAR
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
, másrészt a 3 óra az azért elég emberes szundi, és van, hogy az ember többször felkel éjjel ilyen-olyan okok miatt, és nem alszik utána 3 órát egyhuzamban. Nem találtam összefüggést az ébrenléti szakasz hossza és a szundi vs. alvás minősítés között sem. Jó lenne, ha be lehetne állítani, hogy pl. este 9-től reggel 9-ig, amit alszok, az legyen alvás, amit ezen kívül, az meg szundi. De összességében jó, csak ez kicsit idegesítő néha.