- Gaming notebook topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Micro Four Thirds
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
Aktív témák
-
Kovács84
aktív tag
Szép estét mindenkinek, akat egy kis problémám WinSP2 újrarakás után (x61s). Elvileg minden drivert felteleptettem. Viszont a gép még levett fényerővel is 12.69W-t fogyaszt (a power management szerint). Totál olyan, mintha az ACPI renetlenkedne, az az érzésem, hogy maxon járatja a procit és ez szívja az energiát. Esetleg valakinek van valami ötlete, hogy rázhatom gatyába a dolgokat. Meg egy tipsort is szeretnék kérni, hogy a kis X61s a közéső akkuval minnél tovább kihúzza.
-
Kovács84
aktív tag
válasz
adnoctum18 #4325 üzenetére
Én csak a második videót láttam.
-
Kovács84
aktív tag
Szép-szép, el is olvastam, majd ha 250 körül lesz az ára akkor talál elkezdek gondolkodni azon, hogy lecserélem az s-t, de ez egyáltalán nem biztos. Viszont az, hogy a merevítést bele tudták vinni és egy csipetnyit vékonyabb is lett, mint az s nem rossz
Huhh, de nagy a gépem... -
Kovács84
aktív tag
Feltűnt csupán annyi volt a dolog, hogy az új BA/BSc képzésben mindenkinek van egy alapszakja, ezek többnyire több szakot fognak össze pl. hogy szemléletes példával éljek van szlavisztika alapszak, ezt 2 tanszék "elégíti ki" az orosz fiológia illetve a szláv filológia. Az elsőbe csak az orosz nyelv tartozik, a másodikba pedig a többi szláv nyelv (ukrán, szerb, bolgár, cseh stb). A kifüggesztett ösztöndíjtáblát úgy tördelték, hogy a szlavisztika két hasábot kapott, ebből adódóan mindenki úgy gondolta, hogy az első hasáb a szlávosoké (mert ott voltak a nagyobb átlagok), a második pedig az oroszosoké.
Az első hasábról éppen 0,2 tizeddel maradtam le, a helyzetet csak bonyolította, hogy amikor a programozó lefutatta az ösztöndíj algoritmusát engem kihagyott a rendszer, mert ez már a 4 szakom. Az algoritmus azonban nem vette figyelembe, hogy csak az első megkezdett államilag finnanszírozott szak után kaphat az ember ösztöndíjjat.
Gyanús akkor lett a dolog, amikor a 2. évben szintén nem kaptam pénzt, pedig majdnem évfolyamelső voltam. Ezért bementem és kiderült, hogy a szakok száma + egyéb dolgok bezavarják a rendszert (nem voltak felkészülve az olyan hülyékre mint én). Ezért mivel ebben a félévben sem kaptam gyanús lett a dolog, megnéztük és kiderült, hogy a 4,x-es átlagomat a rendszer 0,63-nak látja. És...
-
Kovács84
aktív tag
Kicsit morfondírozok, mert nem tudom, hogy megéri-e utángyártott akkut venni, a spare-nél 38 000 egy s-be való akksi, az akkukirálynál pedig 27 000
Valami tipp, vagy rossz jó tapasztalat, vagy megint csak az JÚSZÉ marad, ami árban egy köztes állapot, vagy Anglia, de ez is hasonló árban mozog mint 38 000???
-
Kovács84
aktív tag
Linux alatt külön meg kell formázni a pendrive-ot, létre kell hozni egy 700MB-s bootolható partíciót. Azon az oldalon amit korábban belinkeltem minden megtalálható. Windows alatt is meg lehet csinálni, csak ez az opció egy-két kevésbé felhasználóbarátabb disztribúciót tesz elérhetővé. Ha Ubuntu-s bootolható pendriveot akar valaki csinálni, ahhoz mindenképpen kell egy intel procis Ubuntus gép.
-
Kovács84
aktív tag
válasz
Shadowfax #3897 üzenetére
Ha a linux is játszik, akkor pendrivelinux, feltéve, hogy bootol USBről, bár szerintem biosfrissítéssel lehet segíteni rajta. Én ezzel a módszerrel pakoltam fel az Ubit a X61-re.
-
Kovács84
aktív tag
Most hívtam a spare-t, 8 cellás akksit az x61s-embe 38 bruttóért tudnak hozni, cseppet sok. Most nézegetem, de úgy néz ki, hogy az USAból ez is megvan 25körül postaköltséggel együtt. Ha van valakinek valami helyben beszerezhető tippje, azt szívesen fogadom.
-
Kovács84
aktív tag
válasz
Shadowfax #3806 üzenetére
Igen Sonyt akartam írni, no akkor Sanyo lesz belőle, pedig azokról sem olvastam túl kecsegtető híreket, ja jól emlékszem a nagyobb típusokba (T6X) a Panákat dícsérték.
Az USA-s IBM ellátónál (Thinkpad Medic + van egy másik is) én is megnéztem és a 8 cellás Sanyo 135 dolcsi. -
Kovács84
aktív tag
Biztos igazad van, akkor még a gépnézegetési stádiumomban voltam. Melyiket érdemes megvenni a Sonyt vagy a Sanyit, ugyanis keresgéltem a IBM honlapján és az X61s-hez való 8 cellás Panasonicnak az FRU-ját beírtam a google-ba és kidobta, hogy akinek ilyen akkuja volt az visszacserélték mert cseppet tűveszélyes volt. Szval Sanyi vagy Panni?
-
Kovács84
aktív tag
válasz
Shadowfax #3796 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
akkor majd lerendelem a raktárból, eredetileg 4 cellás van benne. A Dicotába a 8 cellással is belefér, ugyanis (eredetileg 12/13-as táskának árulják) simán van még 5 cm hely a táskában (mélységében), + még 3 cm széles. Korábban volt egy F3TC-s Asusom 15,4-es kijelzővel, viszont a 9 cellás akksija derekasan kilógott, gyakorlatilag az elején csak akku nélkül lehetett belerakni, azután rájöttem, hogy az anyag enged, végül felvette a noti alakját.
Egyébként melyiket érdemes választani sima akksit vagy direkt s-be valót, van valami + az üzemidő terén (a márka panasonic lesz az tuti). Az FRU-t meg kikerestem. Most ő (92P1163) van benne... -
Kovács84
aktív tag
Pedig én már egy szép kis dokkolóról álmodozom, egy takaros kis külső monitorról és egy vezetéknélküli bill-egér kombóról
De ilyen árak mellett...
Bár most a 8 cellás akksi élvezi az előnyt (ha valaki tudja, hogy hol lehet jó áron beszerezni az jelezze
), ugyanis vettem egy 12"-es Perfectskin táskát, de lötyög a gépezet a 8 cellással pont beleszorulna.
-
Kovács84
aktív tag
Lehet, hogy érdekelhet valakit tegnap keresgettem X6-os dokkolót és találtam is 18 000FT nettóra van leértékelve valamelyik cégnél. Azt hiszem az árúkeresőben bukkantam rá.
Bár azért nem bánnám, ha lenne saját tápja.
-
Kovács84
aktív tag
válasz
karesz501 #3665 üzenetére
Korábban arra az X60s-re vetettem szemet, amit netvampire árul, csak hát karcos a fedlapja + a kijelzőt is kicserélte, ekkor megkérdeztem az IBM szervizt, hogy mennyi lenne helyreállítani az eredeti állapotot. Végül ugye megvettem ezt az X61s-t és kíváncsi voltam, hogy ha ennek is lesz valami hibája (olyan amit én okoztam) azt mennyiért tudják orvosolni (a szerviz óradíjjától viszont kicsit megrettentem), ugyanis úgy álltam hozzá a géphez amikor megvettem, hogy nem fog elromlani, így csak a külső alkatrészek esetleges cseréjének néztem utánam puszta kíváncsiságból. Mindenesetre elgondolkodtató a dolog. Remélem valójában mérséklődni fognak az árak.
-
Kovács84
aktív tag
válasz
karesz501 #3659 üzenetére
Tegnap beszéltünk az esetleges sérült alkatrészek cseréjéről Shadow-val, most kértem egy árajánlatot a Thinkpad Medic-től, hogy mennyiért szállítanának egy komplett Thinkpad x61s keretet (új), tehát alsó, felső, + monitorkeret, a végösszeg 200 USD volt + a postaköltség. Tesztelésképpen a IBM szerviznek is írtam korábban. Az eredmény megdöbbentő, csaknem 20 000 Forinttal olcsóbban lehet hozzájutni ezekhez az alkatrészekhez külföldön, úgy hogy ebben a postaköltség is benne van! Ráadásul ami a legszebb az egészben, hogy ez a fajta rendelés nem éri el a 300 eurós vámlimitet, tehát vámmentes. Az más kérdés, hogy a helyi szerviz hajlandó-e beszerelni ezeket az alkatrészeket. Mindenesetre elgondolkodtató.
És ami nem mellékes, hogy a külföldről rendelt alkatrészek, kivétel nélkül "new" kategóriásak, míg a lenovo garaniális javításáról szóló "levélkében" ha jól emlékszem az is szerepelt, hogy ha van használt, de jó alkatrész akkor azt is beszerelhetik. -
Kovács84
aktív tag
válasz
Shadowfax #3643 üzenetére
Ez nem valami jó hír, azt viszont nem tudom, hogy bizonyos dolgokat lehet-e kérni tőlük, tehát bemegyek a budafoki útra és bevásárolok (mindent lehet kérni, vagy csak a CRU-s cuccokat), otthon meg kicserélem, mert hát ha valami beüt én biztos nem fogok 20 000 forintokat fizetni / óra javítás címén, mikor tudom, hogy én is simán kicserélem.
Jó, bocs előbb kérdezek és csak utána olvasok -
Kovács84
aktív tag
válasz
Shadowfax #3641 üzenetére
Félig-meddig témánál maradva, mit is jelent a garancia? Ha pl. leejtem a notit (én hibáztam) akkor csak az anyagköltséget kell kifizetnem a szerelést stb nem? Ez már csak azért jutott eszembe, mert korábban éppen neked írtam, hogy a MO. szervíz 25000 Ft-ot kér egy fedlapcsere miatt és ebben az anyagköltség nincsen benne.
-
Kovács84
aktív tag
Áfát kell, de vámmentes bármiféle számítástechnikai eszköz. A garancia gépenként eltérő, mindegyiket el kell olvasni és mailben érdeklődni, mert a honlapon és az e-bayen is más adatok vannak, pontosabban a honlapon kevesebb gépet hidetnekm mint az e-bayen.
"MACK 3 YEAR EXTENDED WARRANTY (WORLDWIDE COVERAGE)"
"In most cases, Mack will refer you to a Lenovo/IBM Authorized service center near you, however Mack reserves the right to have you (the customer), send the defective merchandise to their service center. International customers (Outside of the US) will always be referred to a Lenovo/IBM Authorized Service Center. Mack will undertake all costs involved with repairing your defective product." -
Kovács84
aktív tag
Ja tényleg a billentyűzetet ugye lehet házilag cserélni, a kérdés csak az ha felhívom az pesti IBM/Lenovo szervizt, akkor küldenek-e postán, vagy be kell ballagnom valamelyik közeli szervizbe?!
-
Kovács84
aktív tag
-
Kovács84
aktív tag
válasz
karesz501 #3623 üzenetére
Vámot ugye nem kell fizetni, mert informatikai termékekre nem kell csak a adó van egy a gép árának megfelelő helyi adó, ez olyan 10% körül mozog, a szállítás ára eltérő 100-150 dollár között, plussz a csomagbiztosítás 5-10 dollár. A vámügyintézést a futárcég végzi. Ha nem használsz paypalt, akkor is lehet e-mailben egyeztetni.
-
Kovács84
aktív tag
Nosza klubtag lettem, egy X61s-el
Áruljátok el, már akinek van hasonló típus, hogy az L-es procik és maga a rendszer mennyire hevül, mert a jobb oldala huzamosabb használat után kicsik kellemetlen (bár meg lehet szokni). Annyival orvosoltam a problémát, hogy a linuxos acpi-n átírtam a min proc mhz-t 800-ra a max pedig 1200, plussz bónuszba felcsavartam a ventit egy kicsit, így a következő eredmények vannak:
CPU 46 fok
Mini-PCI 41 fok
GPU 43 fok
Akku 32
Mindez viszonylag magas szobahőmérsékleten. Ennek egyébként az lett az eredményem hogy viszonylag halk maradt, de nagyon kellemes rajta gépelni, mert szív egy kis levegőt a bill. felől is így gyakorlatilag a kezemet is hűti. -
Kovács84
aktív tag
Urak, korrektnek tűnő T61 195-ért, lehet, hogy elcsábolnék...ne nem lenne az az aláírásom ami
-
Kovács84
aktív tag
Ismét két T61 az infónál
Hát, nem 21:00-kor rakták fel az biztos
-
Kovács84
aktív tag
Sziasztok
A Lenovo honlapján még mindig nem működik a Warranty Lookup, vagy csak én bénázok? Már több mint 1 napja??? -
Kovács84
aktív tag
Sziasztok vennék egy használt korábban a laptopinfónál vásárolt TP60-ast, mit kell nekem ehhez a géphez kapnom, ill. a gari ügyintézés ebben az esetben hogy megy (a gép még elvileg garis), számla, ilyesmit adnak?
Előre is köszönöm. -
Kovács84
aktív tag
Az infóhoz jött egy TP60-as X1300-al
-
Kovács84
aktív tag
Pont ma számolgattam, hogy egy új T61-est C2D-val, 2 giga rammal, 80Gb winyóval 240 postaköltséggel a Thinkpad Worldön, a T60-ak szintén C2D 2Ghz, Ati 1400 stb 200-alatt van szintén UPSszel. Meg nem az Acerrel kell összehasonlítani, megnéznék én egy Acert 5 év után, hogy néz ki
-
Kovács84
aktív tag
Most olvastam
Talán érdekelhet titeket is
[link]Jó hogy egy 61-nek linkelte be a képét
-
Kovács84
aktív tag
válasz
Shadowfax #2921 üzenetére
Valóban. A héten beszéltem az egyik laptopinfos sráccal és ugyanezt mondta. Rákérdeztem, hogy T61-esek lesznek-e, azt válazolta, hogy jövőre vmikor
Azt az égető a Thinkpad Worldön keresztül -utolsó emlékeim szerint- postaköltséggel együtt 25-ből megvan. Egész pontosan [link]
Aktív témák
Hirdetés
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Napelem
- Yettel topik
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest