- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
Aktív témák
-
wienattwo
tag
válasz
Kovács84 #5806 üzenetére
Egyszer nekem is volt ilyen esetem T42-vel, 1,7-es dothan van benne, a szorzónak 6-17 között kell váltakoznia, mégis vmi miatt állandó 17-es szorzóval működött (everest-tel néztem). A minimális 8W helyett az is sokkal többet fogyasztott. Xp-t újra felraktam és megjavult, azóta soha nem csinálta újra.
-
adnoctum18
senior tag
-
Shadowfax
addikt
válasz
Kovács84 #3802 üzenetére
az X61s-hez való 8 cellás Panasonicnak az FRU-ját beírtam a google-ba
Gondolom, ezt Sonynak akartad írni.
Bizony, 2006-ban vagy félmillió Sony akkut hívtak vissza (Apple, Dell, IBM, Fusi, stb., szinte minden márka érintett volt), köztük a T43-asomban lévőt is. Azóta csökkent a lelkesedés bennem a Sony akkuk iránt. Most egy Sanyo van benne, elég jól bírja. -
Bandikut
tag
válasz
Kovács84 #3798 üzenetére
3 féle akksi van hozzá:
1. Slim (4 cellás, 2000 mAh) - csak az x60s/61s-be jó
2. Enhanced (4 cellás, 2600 mAh) - jó az x60/x61/x60s/x61s-be
3. High Capacity (8 cellás, 5200 mAh) - szintén jó mindegyikbeAz üzemidő (és persze a súly és méret is) a kapacitással arányosan nő.
Létezik még egy ún. Extended Life akku is, ami az Ultrabay csatlakozón keresztül megy rá a gépre, ez a normál akkuval együtt használható (de értelemszerűen Ultrabay ilyenkor nem használható). A gyári akkuk Sony vagy Sanyo gyártmányúak.
-
sssent
senior tag
válasz
Kovács84 #3793 üzenetére
Az ügymenet és az elérhetőségek korábbról.
Akkuknál előfordulhat, hogy a neten található FRU számok (a part no. a raktárnak nem elég) már nem élnek. Én X60-nal is jártam már így, lehet, hogy azóta javították, nem tudom. Ez esetben a szerviz tud segíteni (szerviz@hu.ibm.com), a raktár ilyesmivel nem foglalkozik. A helyszínen nem tudsz fizetni, se KP-val, se máshogy, és tudtommal postázni sem fognak. Az természetesen senkit nem érdekel, hogy ki veszi át a cuccot.
A Bandikut által említett kis toldalék az X60/61-ek gyári akkuihoz alapból jár. Az s-be való slim akkuk egy nem s-be viszont sehogy nem mennek bele.
-
Bandikut
tag
válasz
Kovács84 #3791 üzenetére
8 cellás létezik utángyártottban is, de nem hiszem, hogy annyival olcsóbb lenne, hogy megérje. Én pont fordítva jártam, a gépem gyárilag 8 cellás akksival jött és így nem fér bele a Tucano 12"-es tokba. Az IBM alkatrészraktárából rendeltem 4 cellás akksit, egy korábbi hsz-ban megtalálod az elérhetőségüket, biztosan postázzák is az árut. Rendeléshez az FRU számot kell megadni (a lenovo.com weblapon ki tudod keresni), de ha kell megnézhetem a gépemen. Fizetés előre utalással vagy postai csekken.
Arra vigyázz a rendelésnél, hogy legyen az akkuhoz az a kis felcsavarozható műanyag elem, hogy kitöltse a teljes helyet (ez az x60/61-hez nem kell, de az x60s/61s-hez igen!). Utángyártotthoz nem mindig adják!
-
sssent
senior tag
válasz
Kovács84 #3664 üzenetére
"Az más kérdés, hogy a helyi szerviz hajlandó-e beszerelni ezeket az alkatrészeket."
Aligha. Amúgy nem tudom most hogy is van ez. Az IBM szerviz tudtommal a budafoki úti raktár alkatrészáraival (+munkadíj persze) dolgozik. Itt pedig pl. az akkuk eddig nem tűntek lényegesen drágábbnak, mint a Lenovo US hivatalos webshopjában. A többi alkatrész esetére mondjuk nincs összehasonlítási alapom, mert nem kerestem külföldön. -
karesz501
senior tag
válasz
Kovács84 #3664 üzenetére
Hát ez azért elég nagy diffi, pláne 200$ (cca. 40e Ft) esetén
Ez van, nem vagyunk "célország". A DELL esetében már elkezdődött az árak mérséklődése, hátha lesz végre egy hivatalos Lenovo (és ilyetén Thinkpad) dealer is nálunk.
Addig marad az internet vagy a külföldön tartózkodó rokonok/ismerősök
Egyébként miért kéne Neked egy új keret? Azt nem lehet házilag fölszerelni?Tim82: miért adod el? Ha jól emlékszem mostanság vetted... Mid lesz helyette?
-
sssent
senior tag
válasz
Kovács84 #3647 üzenetére
Bármit meg tudsz venni a billentyűzettől a burkolaton át az alaplapig. A gond csak az, hogy nem CRU-s műtétnél mindenképpen ugrik a garancia. Ha földhözcsapod a gépet, majd a szervizzel cserélteted a burkolatot (meg még esetleg ami tönkrement), akkor utána vígan él tovább a garancia.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Kovács84 #3642 üzenetére
Lenovo Jótállási Nyilatkozat
Ha a Te hibádból sérül a noti, akkor biza mind a munkadíjat, mind az alkatrészköltséget Neked kell állni... -
Shadowfax
addikt
válasz
Kovács84 #3637 üzenetére
Akkor én is kérdezek.
A warranty lookup-nál 3 év garit (2011-ig) ír ki a notidra?
-
sssent
senior tag
válasz
Kovács84 #3632 üzenetére
A vámmentesség rendben van, csak korábban a magyar ÁFA-t nem említetted, csak ezért írtam.
Erről a Mack-féle világgaranciáról van valami egészen pontos infód (netalántán tapasztalatod) is? Mert az ilyen nagy szavak, mint a világgarancia nem mindig azt takarják, amit az ember szeretne. Ld. pl. az olyan aprócska cégek ehhez kapcsolódó álláspontját, mint a HP Mo.
karesz501: rákattintva 1-2 napocskásra, rendes 3 éves lenovo garanciát ott sem láttam. Az SXGA+-os X-ek között meg nincs is napocskás. Azokat nézegetem egy ideje nagy érdeklődéssel.
-
sssent
senior tag
válasz
Kovács84 #3624 üzenetére
Az EU-n kívülről érkezett bármire kéne ÁFA-t (a magyart) fizetni, nem?
A garanciára meg:
"IBM Factory Sealed - 3 Year Warranty
(blabla)
Total 42 Month Warranty- Six Months IBM Global Financing Warranty plus 3 Year Mack Computer International Extended Warranty. "Most akkor azt a 3 évet ki is vállalja, és hol/hogyan lehet érvényesíteni?
-
Shadowfax
addikt
válasz
Kovács84 #3627 üzenetére
Karesz hsz-éhez kiegészítésül: Itt nézd meg a bill FRU-ját (Ne a Chicony-t, hanem az NMB-t válaszd, az a jobb).
Utána ezt az említett raktárat hívd fel, diktáld be ezt az FRU-t, s kérdezd meg, van-e raktáron, s mennyibe fájna:
IBM Spare Stock Request Handler
1117.Budapest, Budafoki út 60.
tel : ( 00-36-1 ) 481-0532
fax : ( 00-36-1 ) 382-0285 -
karesz501
senior tag
válasz
Kovács84 #3627 üzenetére
A Budafoki út 70. alatt van a raktár, ott tudod megvenni a cumót. Otthon beszerelni max. 10 perc, nem egy nagy meló.
Keresd ki a magyar billentyűzet FRU P/N -ét, ez alapján tudod megvásárolni tőlük.Köszi az infót, ez így nagyon korrekt. Megnézegettem a gépeket, hát mit ne mondjak nagyon jó cuccokat lehet venni. Főleg az a meglepő, hogy alig drágább egy Quadro-s, + -os kijelzős gép mint egy integrál VGA-s XGA-s. És a Txxp -s gépeket lehet kifejezetten olcsón megkapni, ami mondjuk nem mindegy, mivel itthon 500e -nél kezdődnek
-
Foxi
senior tag
válasz
Kovács84 #3612 üzenetére
Ha nem változtattak a gép alapterületének kiosztásán az X60s-hez képest, akkor a jobb oldalon a csuklótámasznál a Wifi kártya lakik, felette a vinyó. Bal felül pedig a proci. Nekem a proci 45 és 60 fok között tengeti napjait, terheléstől függően, a vinyó 35 fok környékén.
-
sssent
senior tag
válasz
Kovács84 #3525 üzenetére
Mivel csak valami saját garanciát írnak, ezért feltételezem, hogy nincs hivatalos, tehát igen, ők. Hogy miért nincs hivatalos garancia, annak számos oka lehet, egyet említett Shadowfax. Az én szememben - az októl függetlenül - minden hivatalos support nélküli gép értéke óriásit zuhan, igazából csak erre akartam kilyukadni.
-
tototos
addikt
válasz
Kovács84 #3491 üzenetére
Hát haverom pl pont ilyet vadászott, és vett egy R61-t, neki pl csak 15 col jöhetett szóba. Nekem 1,4-1 wide van nvdia kártyával, hát pöpec a kicsike, de az összerakás minősége szerintem siralmas. A kijelző nem csukódik rendese, a csuklótartó nyikorog(nem tudom miért nem lehetett előlre is csavarral lefogatni, ez a bepattintós módszer nem annyira nyerő), akkor a bővítőkártyák felett levő muanyaghoz nem merek hozzáérni mert papírvékony.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Kovács84 #3359 üzenetére
Kérd el az eladótól a gép serial és type számát, s itt csekkold le, van-e és meddig szól a garancia. A szerviz is csak ezt fogja nézni, nem kérnek semmilyen más papírt.
Ha esetleg a laptopinfo adott róla számlát, azt érdemes azért elkérni (nem a szerviz miatt).
(Válaszoltam a prividre is.) -
Blaise
veterán
válasz
Kovács84 #2940 üzenetére
Érdekes cikk
"kevés RAM"
1G alatt nemigen láttam új t60-at, ráadásul ma már elég olcsón lehet bővíteni +1G-vel 6-7k körül akinek igénye van rá.
"az ár/teljesítmény koronát esélye sincs elvenni az Acertől"
Ha körülnéz az ember a piacon [link], akkor elég jó áron találhat jó gépet, ha a srác tényleg 240k-ért vette használtan akkor elég jól áthúzták
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest