-
PROHARDVER!
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
ma megrendeltem a 55c7k tvt...remeljuk nem lesz gond a szallitassal. emag lett a vege. volt oda 2 kuponom ...szoval igy olcsobb volt...
mik az elso lépések? van valami alapbeallitas? vagy alap dolog azon kivul hogy videozom az egesz kibontast?
hogy lecsekkoljam az ilyen bevilagitast es egyebeket mi a teendo?
Remelem minden rendben lesz vele... elore is koszi a tippeket!
-
pozsgai
csendes tag
válasz
silboy
üzenetére
Én a filmmaker módot használtam alapnak. Nekem a színhő meleg 5 helyett 2-3 körül jobban tetszik, de szerintem ezt is mindenki állítgathatja ahogy neki szimpatikus. Csúcsfényerő még ami számomra szabványon (új firmwarenél már alacsony néven fut) jobban bejön, mint kimaxolva, ahogy sok helyen ajánlják. Fekete szint 49-50 legyen, ahogy neked jobbnak tűnik. Gamma 2.4 szerintem is jobb, mint a 2.2. Az egyetlen ami fontos a local dimming kimaxolása, minden mással lehet picit játszani, a fényerő pl szerintem tök egyedi, mert attól is függ mi a jó, hogy milyen sötét a szoba. Egy videóban a mozgás menüben a tisztaságot ajánlották még egyénire rakni és 2-2-re, igazából beállítottam, baj nincs vele, szóval hagytam úgy
-
ioles
csendes tag
Itt írták a Reddit-en is, USA verziókban nem nagyon van "A" betű, ott ugye QM kb a C széria Televízióknak felel meg, de lényeg a lényeg amit ki lehet hámozni (cikkek és tapasztalat, senki ne kezelje tényként ezeket, csak megfigyelések):
RC923 FMB2 = Normál kinézetű, ami jár a TV-hez, DE háttérvilágítással (USA)
RC813 FMB1 = Modern új elrendezés kicsiben, DE nincs háttérvilágítás (USA)
RC813 FMB2 = Normál kinézetű, ami jár a TV hez, DE nincs háttérvilágítás (USA)
RC923 FMB1 = Modern új elrendezés kicsiben, DE nincs háttérvilágítás (USA)RC933A FMB1 = Modern kinézetű, fém fedlapos, Háttérvilágítással (EU)
RC813A FMB1 / RC923A FMB1 = Modern új kinézet, több gombbal mint az elődje az RC933A pl: Info gomb), DE itt nincs háttérvilágítás (EU)Kb feldezhető, hogy az USA (QMxy modellek) esetén nincs a távirányítóban "A" betű, és ezeken a távirányítókon más USA releváns gombok is vannk pl: PLUTO TV /TL TV stb, amíg az "A" jelűek, hasonlítanak legjobban az EU variánsokra.
P/N - Verziók:
FMB1/FMB2 = Gombok elrendezése, pl: van hangerő szabályozó gomb a csatornaváltó mellett, illetve ezek elrendezése hasonlít a legjobban a gyári EU kiosztáshoz
FUB1/FUB2 = Gombok logikai elrendezése kicsit más, itt a hangerő szabályozó gomb oldalt van mint a telefonoknálÍgy amit eddig kihámoztam az RC933A FMB1 a best buy, addig amíg az újabb RC923A verzióból kikerül a Backlit(Háttérvilágításos verzió), ahol picit több gomb (egy sorral több) van már a Távirányítón. Elvileg ez a RC813A/RC923A az utódja a most legjobb RC933A-nak, csak ezekben még ha jól láttam nincs háttérvilágításos verzió ami fura, igazándiból az lenne a fullos szerintem, egy RC923A kiosztás háttérvilágítással.
------
I have been looking to buy this remote because I want the backlight feature. My search took me on quite a journey. Here's what I found. The backlit remote comes with Q series TVs. The model number is RC923 FMB2. Many other TCL remotes look the same and are either RC813 FMB 1 or 2. They are not backlit. For anyone looking to buy this remote, here is what I discovered. -
silboy
aktív tag
válasz
freeland0806
üzenetére
A helyi fényerő csökkentést ajánlott maxra állítani (két napja van 65C7K tévém, próbálkozok a beállításokkal, mindent off-ra állítással kezdtem).
Lenne esetleg konkrét ajánlásod a kép beállításra? -
rainman72
nagyúr
válasz
herrká
üzenetére
[TCL 55P7K] egy bemutató/teszt videó róla.
-
rainman72
nagyúr
válasz
herrká
üzenetére
Ezek a belépő direct ledes tvk ennyit tudnak kb mind1 milyen márka fényerőben.De ez nem azt jelenti hogy barlangban kell nézni jó az nappal csak ne úgy hogy telibe kapja napfényt.
A direct led meg nem igazán változott ugyanaz mint 10 évvel ezelőtt is volt max a ledek száma változó.
-
herrká
senior tag
válasz
Cartmenn
üzenetére
Köszönöm. De azért nézhető gondolom... Nincs extra igény és nem vagyunk hifis hasonlattal "vájt szemüek". Filmezés streamingről a felhasználási cél.
A va panelt keresik sokan, ahogy olvasom. Tehát, az jó lehet akkor. A direkt LED, nem tudom mivel másabb mint az eddigi "sima" LED tv-ink. Projektor fórumról olvasgatva, talán a 350-es fényerő lehet kevés? Tehát, nappal "halvány kép" várható? Jól gondolom? -
ioles
csendes tag
válasz
balojazz
üzenetére
Azt írtad felül hogy nem háttér világításos verzió.
Esetleg tudna ajánlani valaki olyan verziót, variánst ami Hasonlít a kiosztásban az RC933A vagy inkább az újabb RC923A verzióhoz (ezen több gomb van már), amelyből van háttér-világítással rendelkező. Van ahol külföldi fórumokon azt feltételezik, hogy a FMB1 nem háttérvilágításos, amíg a FMB2 pedig az. Jó példa háttérvilágításra : RC933-FMB2 (itt "A" nélkül). Ugye a FUB1/FUB2 pedig olyan verzió ahol oldalt van a hangerőgomb.
Tehát egy RC923A alap kinézetű,kialakítású táv lenne a jó, de háttérvilágítással. Adná magát, ha létezne ilyen: RC923A-FMB2 de sajna nincs. Tud esetleg valaki biztosan háttérvilágítással rendelkező távirányítót mondani, aki biztos benne, hogy háttérvilágítással van ellátva? Köszi előre is, bocsi ha sok volt a leírás. -
herrká
senior tag
Sziasztok!
Kérhetek véleményt a TCL 75P7K QLED Google Smart 4K LED TV-ről?
Fő felhasználási mód film nézés és streaming szolgáltatások használata.
Ajánlott, meg lehet venni?Köszi!
-
PuMbA
titán
Valamint kihagytam, hogy sportnál tök jól jön és jó minőségű az alacsony szintű képinterpoláció, de sajnos időnkét akadozik, erről a HDTVTest-es Vincent is beszámolt. A Samsungon ez se volt problema. Ha rendbe rakják a szoftvert, akkor tényleg verhetetlen TV! Illetve még egy IPS változat is kéne

-
PuMbA
titán
Szüleimnek lett egy 50C6K
Egy 2014-es középkategóriás 40 colos VA paneles Samsung UE40F6100-at váltott. VA panel tektintetében nincs előrelépés, sőt kicsit jobb a 12 éves VA-panel betekintési szöge. A TV betekintési szögében ráadásul van egy olyan állapot, hogy a TV egyik felén élének a színek és nagyobb a fényerő, míg a kép távolabbi részén már látszik a fényerőcsökkenés és a színmosás. Samsung eseten ilyen nincs, szóval igen, jó lenne IPS paneles TCL TV is.A hang kihagy folyamatosan, ha az STB-n 1080i 50Hz-et állítok be (a TV adásebben jön) míg 1080p 50Hz-en nincs ilyen gond. Na ezért kell mindig firmware-t frissíteni egy feljövő gyártó esetén! Bőven van mit javítani és a Samsungon ez nem volt gond. Addig marad az 1080p.
A képfeldolgozás viszont jobb, mint vártam. Filmmaker mode mellett tök jól be lehet lőni kis gradiens simítást és tömörítésit, ami még megtartja a részleteket, valamint a mini LED része is kiváló és látszik, hogy jobb a képe a Samsungnál.
Filmmaker módban szerintem elég pontos a kép, a bőrszínek is teljesen jók, ezzel is nagyon elégedett vagyok

-
Nono76
tag
Van valakinek egy működő V590 letöltési linkje. Az eredeti orosz nyelvű nekem nem működik. Már 2x letöltöttem de azt Írja ki hogy a csomag ellenőrzése sikertelen.
-
balojazz
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ez nem hülyeség amúgy. Megkérdezem a gép főnökét (asszonyka, ugyebár).
-
balojazz
aktív tag
Egy 8 éves mosógépet ki a fene akarna megvenni? Ha találnék is ilyet, ugyan mennyire árazhatnám be? 5-10, max 20 ezer? Ennél talán nagyobb haszon tovább használni. És ha a vevőnél fél év múlva bekrepál? Majd ha már nem szimpla nehézség lesz a sok mosás, hanem kritikus macera, akkor lecseréljük, ha nem döglik meg addig.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Igen, egyből, ahogy megvettem, az első komolyabb szériás TCL - ből, cserélték. Ennyi. A cseréltel és a többivel sincs baj. De volt Samsung (ami most szülőknél ment) egyből hiányzott a fele kijelzés a képernyőn.
-
herrká
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
-
Probert75
addikt
válasz
herrká
üzenetére
Ezt így nem lehet kijelenteni, eldönteni.
A TCL tv-t vásárlók 80%-a, szerintem nem is jár/olvasgat ilyen fórumokat. Csak akkor jelenik meg, ha baja van valamivel és kérdezni jön megoldásért. Ezért többségben jelenik meg a TCL tv xar komment. De aki, a többség, átlag felhasználó, az nem ír, hogy milyen faxa a tv-je. -
balojazz
aktív tag
válasz
herrká
üzenetére
Egy elektronikai eszköz megbízhatósága mindig csak utólag derül ki, addigra meg már rég nem kapható és el is avult. A fürdőkádgörbében lehet bízni: az első lejtőt lefedi a 14 napos elállás és a pár év jótállás, a középső vízszintesnél kell némi szerencse, az emelkedő végső szakaszban meg már úgyis új eszközt akarsz venni. 3 évig (vagy 5) úgyis fedezve vagy. A jól gyártott tévék 8-12 évig bírják, de addigra nagyon ócskának számítanak tudásban és méretben. Én 4-5 évet várok el tőlük, a többi ajándék, de eddig mind bírta is. Szegény 8 éves mosógépemet már nagyon szeretném, ha meghalna. Az utsó tévémet 5 év után száműztem másik szobába.
-
herrká
senior tag
válasz
rainman72
üzenetére
A 10 év eddig működött kb. Az egyik LG is pont 10 év után kezdte a prizmait ledobalni. Inkább arra celoztam, hogy majdnem nyögdijaskent nem engedhetem meg, hogy 2-4 évenként ennyit költsek...
Pl most reggel olvastam az említett fórumban. Legalább 2-3 hsz-ben. Arra nem emlékszem, hogy ugyanaz az ember írta vagy sem. Csak arra, hogy emiatt kizárt, hogy TCL tv-t vegyen. Ez az oka, hogy megkérdeztem a megbízhatóságát a típusnak.19-en írta ugyanaz a felhasználó, hogy a haverjanak bedoglottek a gari lejárta után.
Ha nem ez a jellemző, akkor szupi! Mert tetszik a képe és a kedvezményes ára...
-
rainman72
nagyúr
válasz
herrká
üzenetére
Ezt annyira nem lehet előre látni meg bármelyik márka kipurcanhat gari után ugyanúgy.
10évre mindegy1 mit veszel ugyanaz a lutri.
De az is fura így eldönteni naa meg a tv 10 évig nem veszünk másikat
Konkrétan kik azok akik írkálják többesszámban hogy behaltak a TCL tvk?Ez annyira nem rémlik,mi den topikban van hasonló főleg Samsungban. -
herrká
senior tag
Sziasztok! Tv vásárlás előtt állok. A Milyen tv-t fórumban a TCL-t ajánlották. C6K v. C7K. Trehomtol lenne előfizetés mellé. Nekünk szerintem elég lenne a C6K is. De mire eldöntöttem volna biztosra, most abban a fórumban irkaljak, hogy több TCL is elszállt a gari lejárta után. Mennyire megbízható tv? 55-65"-Ban lenne. És én 10 évre veszek tv-t, nem tudom évente cserélni... Köszönöm
-
TCr
veterán
Az mitől függ, hogy milyen tartalomnál jelenik meg az IMAX képmód?
Eddig csak néhány YT videó hozta elő. -
pozsgai
csendes tag
Na feldobtam én is az új szoftvert az 55C7K-ra, ment simán, sok változást én nem látok, viszont a pendriveos mizériát tényleg nem kell túlgondolni, sima 3.0-ás 64-es NTFS-re formázott alsó polcos Kingstonra rátettem a zipet és minden gond nélkül felismerte, telepítette.
-
DjTaRsY
aktív tag
Megerkezett a c9k. Ez az elso tcl tvm es elso android-os is, eddig Samsungokkal tvztem. Köszönöm az itt olvasott javaslatokat, amik segítettek a döntésben. Felraktam az 590es otat is, sima volt.
Vannak esetleg olyan javaalatok, tippek a beállításokra, oprendszerre vonatkozóan, amit érdemes konfiguralni rajta igy az elején? Szívesen fogadok tippeket, javaslatokat tapasztaltabbaktol. Aztan beletanulok en is.
-
rainman72
nagyúr
válasz
phoenix1989
üzenetére
Az az eredeti tipus szám nálunk meg pár régióban fut C805 néven.Utána jött a C765 amit sokan nem értettek miért a C805 utódja.
-
phoenix1989
addikt
Sziasztok! Csak arra lennék kíváncsi hogy van egy 50c805 tv viszont ha a tv-n a termék információba megyek típus névre azt írja hogy 50c755 akkor ez most hogy?
-
ioles
csendes tag
Sziasztok egy gyors kérdés csak, a TCL RC933 távirányító (pl:Alza) ez háttérvilágításos verzió?
Ez jó lehet a 65c7k és a 65c835x2 TV hez is elvileg?
Esetleg egy két szó vagy webshop link jó lenne. -
hunaqua
addikt
Képtisztaság
MPEG NR
DNR
Digitális képsimításEzeket hová állítjátok?
-
turho
addikt
Kószi, akkor a napokban kipróbálom
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Parfüm topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Iqos cigaretta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Diablo IV
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN900FTXZT) 165CM 8K NEO-QLED 165HZ 2025 CSÚCS TV ! AKCIÓ
- Samsung UE50AU7022KXXH 50 Crystal UHD 4K Smart TV, kifogástalan állapot
- Samsung 65" 4K UHD LED TV - UE65RU7102KXXH
- SAMSUNG (QE85QN990FTXZU) 215CM 8K 240HZ NEO Q-LED VISION AI CSÚCS TV ! AKCIÓ
- Apple iPhone SE 2020 64GB független, fekete
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Új DreamQuest mini PC, mini számítógép
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
simán betaulta a másik táv 4 funkcióját )

Sikerült ma reggel fotózni a hibát. A jelenség akkor jött elő, amikor a YouTube on indítottam egy videót, ami HLG kb 10 másodperc múlva megjelentek a sávok.

Vhiktor