Hirdetés
- Nem folyik, nem kenődik, de hűteni azt tud
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mini PC
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- VR topik
- EUV-áttörés vagy marketingfogás? Lépeget előre Kína a felzárkózás rögös útján
- Kisétvágyú Radeon RX 9060 XT-t hozott az AMD
- Micro Four Thirds
-
PROHARDVER!
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flayer
senior tag
Sziasztok!
55c805 az alany.
Kérdésem az lenne,hogy a manuálisan felrakott 486fw-re most jött meg az OTA-s 509fw.
Érdemes felrakni usb az 590fw vagy nincs lényeges változás?
-
freeland0806
aktív tag
Ez a terv majd
vagy eladni ha nem csinálnak vele semmit... Olyannak aki nem érzékeny az ilyesmire. Van rá még 4 év gari. Kár amúgy, mert teljesen korrekt tévé, nagyon tetszene a képe. Úgyhogy reménykedem.
Szerk: van bennem egy olyan para is, hogy ha esetleg cserélni fogják rosszabb lesz a csere, mint a jelenlegi készülék. Sajnos sok ilyet is hallottam már -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Ez azért elég csúnya...
A folt és a vízszintes csík is. Én valószínűleg futnék egy kört a szervizzel. -
freeland0806
aktív tag
Nagyjából a valóságban is hasonlóan látható ez a vízszintes csík. Persze leginkább homogén háttérnél. Horrornál például eléggé szembetűnő, vagy ha játszol akár konzolon. Nem rémlik, hogy újonnan ilyen lett volna amúgy. Nem tudom mennyire látod majd így képen, mert telóról vagyok. Azt sem tudom, hogy a TCLnek elég lesz e ez a két kép majd, mert telefonnal elég nehéz úgy lefényképezni, hogy ténylegesen látható legyen ez a hiba. Chatgpt szerint egyébként technológia velejárója és nem fognak csinálni vele semmit nagy valószínűséggel
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Ami nálad van az nem normális. Legalábbis így elmondás alapján inkább hiba, mint az LCD panel velejárója.
Tökéletes persze soha(?) nem lesz, ami elfogadható, és normális, az a sarkokban megjelenő nem homogén terület. Esetleg a széleken ugyanez, de nem jelentősen.
#41861:
Igen, különben FW újratelepítés lett volna. Vagy visszatérés régebbi FW -re. Már ha ekkora droid ugrásnál is működik a downgrade.A Plex és a YouTube nálunk a két legfontosabb app. Így fontos, hogy megfelelően működjenek.

-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Általában az újítássokkal nem sokra megyek. Mert olyan funkciók, amik nem érdekelnek és/vagy rontanak az élményen, egyéb képi hibákat okoznak.
A V486 volt számomra jelentős ugrás.
Egyébként volt FR, mert többször befagyott a Plex frissítés után. Áramtalanítás vagy app újratelepítés nem segített semmit.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Nekem TCL TV -vel nem volt ilyen problémám.
QD OLED -nél nem jellemző. Ahol van is, az bejáratás, pixelfrissítés után általában eltűnik. Persze hibás darab, ahogy írtad is feljebb, mindenhol lehet.
-
turho
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Ilyen szempontból (is) kifogtam egy szuper 75c805-öt, semmi problem 🙂
-
rainman72
nagyúr
válasz
B.Gábor 76
üzenetére
Biztos ide
-
B.Gábor 76
csendes tag
Sziasztok panasonic tn-55w70aez 55col tv ismeritek?most 125 ezer.kérdés van e felhősödés bevilágítás.fekete az nagyjából fekete e? ennyiért meg éri? Köszönöm szépen a válaszokat.
-
freeland0806
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Nem tudom én próbáltam 4 tévét ameddig eljutottam a C805höz, de én meguntam teljesen ezt a lottót meg a visszaküldözgetést, hogy milyen panelt kapok. Konkrétan nem láttam még olyan LCD tévét aminek elfogadhatóan homogén lett volna a panele. Ismerősöknél sem. Pedig biztos, hogy van. Csak nincs szerencsém. Ezért is gondolkodtam OLEDen dehát te meg pont onnan jössz.
-
blakey
titán
válasz
freeland0806
üzenetére
LCD-nél hallani, márkától függetlenül. Itt a topikban mit "hallani"? Legtöbben fw-t frissítenek és ez megy oldalakon keresztül, mintha nem lenne holnap, gyakorlatilag "romolgatás" folyik itt a topikban, ez is borzasztóan elrettentő lehet egyesek számára. Nem kell megpecsételni a márkákat, a technológiákat lehet szidni. Sajnos ez van, reménykedni kell, hogy hibátlant fog ki az ember és akkor boldog lesz egy darabig.
-
hunaqua
addikt
Nekem is 1 hetes a 85C6K. A panel homogén,nincsenek bevilágítások sem felhő (Sony felhősebb volt). A fekete is rendben van ,még a Sony VA paneles tévé után is. A felkonvertálás rosszabb minőségű adásoknál lehetne jobb (a Sony ebben jobban teljesített) ,illetve HDR tartalmak alatt lehetne nagyobb a fényerő. Egyébként Emag akcióban kerek 400k volt,annyiért most azt mondom ,hogy nagyon érte az árát. Reméljük így is marad.
-
rainman72
nagyúr
válasz
freeland0806
üzenetére
Mini led 85U7Q PRO
-
freeland0806
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Pedig Hisensenél azt hallani, hogy elég nagy a szórás panel minőség terén. De abban egyetértek, hogy mindegyikből kilehet fogni. Tömeggyártás van, minőségellenőrzés meg hullámzó. De amúgy OLED-nél is kifoghatja az ember. Úgy tűnik teljesen mindegy a technológia, selejt az mindenhol lesz.
Csak most ugye jönnek az ünnepek, eláll a vásárlástól, lehet, hogy csak jövőre lesz normális tévéje. Bosszantó ez azért. -
blakey
titán
válasz
freeland0806
üzenetére
Az lényegtelen, hogy milyen márka, mert pl. az enyém makulátlan. Nem a márka határozza meg az ehhez hasonló dolgokat, hanem a technológia és azon belül az összeszerelés, előfordul, sajnos. Ilyenkor a bosszankodáson kívül csak 1 dolgot lehet tenni, visszavinni, elállni a vásárlástól. Több évnyi oled után izgultam, hogy milyen LCD-vel lesz dolgom.
-
TCr
veterán
-
blakey
titán
válasz
rainman72
üzenetére
Ez nagyon el van cseszve. Ha jó az összeszerelés, akkor 0 bevilágításnak kell lennie. Ez is selejt, cserélendő.
Ha a CI modul szövegét nézem, akkor ez egy Hisense, mert azon nem jók a magyar karakterek modul esetében, Kuka, enyém pl. makulátlan, semmilyen bevilágítás nincs. -
blakey
titán
Szerintetek lehet ezzel valamit kezdeni?
- ha valóban bevilágítás, akkor az sajnos nem javul meg, kérj cserét vagy állj el a vásárlástól és válassz másik modellt. Hiába a sok zóna, a bevilágításon nem segít, ha az tetten érhető, márpedig ez ugyanúgy LCD, így előfordulhat, sajnos. -
TCr
veterán
válasz
freeland0806
üzenetére
Igen.
-
TCr
veterán
65C7K
Ahhoz képest, hogy 1000+ zónás FALD, azért igencsak ott virít mindkét szélén a háttérvilágítás, függőlegesen.
Néztem egy 4:3-as filmet, akkor vettem észre, és a kritikus szemem azóta is látja.
A vízszintes fekete sávok úgy ahogy feketék (ezt elfogadom, hiszen nem OLED-ről beszélünk), de a függőleges szélein elég látványos a bevilágítás, amikor sötétebb tartalmak kerülnek a képre. Mintha valami gyengébb edge-led tv lenne.Szerintetek lehet ezzel valamit kezdeni?
-
freeland0806
aktív tag
Ja elfelejtettem, filmmakernél egyébként sincs bekapcsolva FR után. Mozi képmódban van alapból bekapcsolva. Én egyébként csinálnék egy FR-t a helyedben, mert érezhetően fluidabb lett a rendszer utána. Ha ez számít. Meg az a plusz funkció a mozgásbeállításban csak azután jelent meg. Habár nem hiszem, hogy bárki is használni fogja
Viszont, hogy ne legyen már minden tökéletes, azért észrevettem valamit ami furcsa. Van ugye a csúcsfényerő. Írtam fentebb, hogy megváltozott. Mostmár nincs magas dinamikus, meg szabvány. DV fényes módban ha leveszem alacsonyra, az kb ugyanolyan mint a 486on a magas fényerő. Magyarán szólva kiégeti a retinád még alacsonyan is. Valamint nem veszek észre számottevő különbséget, ha alacsonyról magasra állítom, pláne nem ha növelésre állítom.
És ha ez nem lenne elég, az én tévém panel uniformitása nem a legjobb. Élhető, de úgy mondanám, hogy közepesen szar. És ez a mostani update nagyon durván kihozza a hibákat DV alatt. Pl van egy vízszintes halvány csík a tévé bal oldalán ami majdnem a közepéig tart. Homogén tartalomnál eléggé észrevehető, amúgy nem. Legalábbis mostanáig. Mostmár többször észrevehető és mintha vastagabb is lenne. Gondolom a LD vezérlés megváltozott valamelyest. Ha a csúcsfényerőt kikapcsolom akkor sokkal jobb. Mérlegelni fogok, hátha tudok rajta beállításokkal enyhíteni, meg egyébként is púp a hátamon a szervíz, de ha ez nem változik akkor én ünnepek után felveszem a kontaktot a TCL ügyfélszolgálattal. Minden más egyébként tökéletes. A mozgással sincs probléma nálam már -
Pocak89
senior tag
Van egy 55P8k-m, ami hdmi-vel laptopra van csatlakoztatva. Tegnap felfrissítettem a TV-t és azóta az a jelenség, hogy tv kikapcsolt állapotban van és a laptop időnként olyat csinál mint amikor a képernyőmódot állítom. Tehát így összeugrik a kép majd visszaáll és jön a windows értesítőhang mint amikor csatlakoztatsz egy új eszközt. Olyat is csinált, hogy habár csak a laptop kijelzője van beállítva mint megjelenítő eszköz átállította a megkettőzésre. Frissítés előtt ilyen gondom nem volt. Lehet ezzel vmit kezdeni azt leszámítva hogy kihúzom a hdmi kábelt?
-
válasz
Csorbi
üzenetére
A szoftver- és firmware-frissítések minimális garantált rendelkezésre állása (a forgalomba hozatal befejezésének időpontjától számítva)
Ez csak azt jelenti, hogy 8 evig kell biztositania az fw -nek az elerhetoseget, nem azt, hogy addig csiszoljak
(pl. a gyari fw addig uljon a tarhelyen es ezzel biztositjak is az eu szabalyzatba foglaltakat) -
Csorbi
addikt
válasz
bnorci71
üzenetére
Szerintem bármilyen (szórakoztató)elektronikai eszköznél, pl. telefon, TV, tablet, stb. a folyamatos verziófrissítéseket, különös tekintettel az android biztonsági javításokra. Én úgy vélem ez eleve egy android-koncepció, hogy ennek így kell(ene) működnie bármilyen android alapú eszközön, ahol frissítésekről van szó.
-
Tibor77i
tag
válasz
freeland0806
üzenetére
Köszönöm a beszámolót, nekem még a 486 van fent (szintén 805-ös tévé). A főmenü háttere ugyanaz a csiricsáré maradt?
-
F.B.I.
veterán
C728, 835 azok már örökre Android 11 - en ragadnak (nem mintha nagy hiányom lenne, legfeljebb majd kapnak egy médiaboxot)?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Mondjuk itt droidon azért necces az FR frissítés után, mert van hogy egy-egy plusz funkciót nem enged utána változtatni. Előtte meg lehetett. De itt akkor ha jól értem kikapcsolható maradt utána is ez a szuper felbontás? Filmmaker, kalibrált beállításoknál is?
Úgy emlékszem te is vettél a TV -re kalibrált beállítást, de lehet tévedek...
-
turho
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
A belső médialejátszóba betehetnének betűméret-kicsinyítést, egy képernyőn alig látszik pár cím. 🙂Gondolom az maradt.
-
freeland0806
aktív tag
Igen, közben tesztelgettem. Csináltam azóta egy FR-t is. Megváltoztak nálam a színek meg az alap képbeállítások. Mozi képmódban pl ez a szuper felbontás alapból ON. Borzasztó mű. És mintha a mozgásra is hatással lenne. Apropó mozgás. Lett egy új funkció a mozgás menüpont alatt: "közvetlen játékszinkronizálás"
Valamint a csúcsfényerő mostmár nem szabvány, stb, hanem " alacsony, magas, növelés"Hát... Olyan sok pluszt nem adott ez a frissítés, de legalább az HBO app működik normálisan.
Szerk: Game Master (korábban majstor igre) menüt ha előhozod, akkor meg alapból a képsimítás közepes. Szerintem azt is érdemes kikapcsolni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Mesénél nézz rá a "szuper felbontás" -ra, mert ott jobban látszik, hogy mit csinál. Ahol egyszerűbb a grafika.
Egyes vonalak kontúrosabbak, ez tény. De nem tudja normálisan lekezelni. Így más vonalak meg szétesnek. Illetve ami eddig nagyjából homogén volt, ott felerősíti a hibákat.
-
freeland0806
aktív tag
válasz
freeland0806
üzenetére
Annyit még, mert úgy rémlik valaki kérdezte, hogy igen ez a fw már elhozta az Android 14et
-
freeland0806
aktív tag
Felraktam én is ezt a V590et C805re. Nekem voltak konkrét problémáim, amikre megoldást reméltem. Például a lefagyó HBO app, vagy a ritkán, de beakadó mozgás megjelenítés amire egy képmód oda-visszaváltás volt a gyógyszer. Friss még a telepítés, nem csináltam FR-t, de az HBO-s hiba tényleg úgy tűnik hogy megoldódott. Tekergettem előre vissza stb. Ilyenkor már rég kifagyott a frissítés előtt. A mozgás megjelenítés probléma még nem tudom milyen, mert egyébként is ritkán jött elő. Ehhez még többet kellene használni a tévét, hogy lássam előjön e a hiba, de így futólag nem veszek észre problémát.
Ami feltűnt, hogy mintha a mozgás rásegítés (nem szoktam használni amúgy, csak a kíváncsiság hajtott), kevesebb képhibát okozna, nem akad be. Vannak új cuccok is. Például a "szuper felbontás" a képtisztaság menüpontban SDR-nél. Ez elvileg a kép részletességgét növeli. Nem tudom használni fogom e. Nekem így is elég részletes
Vannak akik szerint gyorsabb lett a rendszer. Szerintem ugyanolyan, bár gyorsabban bootol. Nagyjából ennyi.
Ja és: VÉGRE ELTŰNT A GALLERY ALKALMAZÁS -
Steve2006
tag
válasz
fery02
üzenetére
Én csak simán felraktam, teljesen jól működik mindenféle reset nélkül. Telefonomnál sem csináltam semmilyen resetet, amikor nyáron megjött rá a 16-os Android. Én a megvásárolható kalibrációt (C765) használom. Úgy vettem észre, hogy azok is jók az 590-hez, nem okozott olyan problémát, mint a 486-osra váltáskor.
-
PuMbA
titán
válasz
Morph76
üzenetére
Ez sajnos már rég óta így van, maximum az árzuhanás mértéke változó, de fejben kell tartani. Én 2017-ben már úgy vettem a TV-met, hogy tudtam: vagy karácsony környékén vagy az új év elején kell venni, különben többet fizet az ember, ha az új modell megjelenésekor vagy pár hónappal utána veszi.
-
Morph76
senior tag
válasz
headhunter
üzenetére
Igazából a tököm kivan a TCl akcióival, meg az alzáéval is néha, hogy az új modell év elején drága és már novemberben üt egy akkorát az áron, hogy csak les az ember, hogy elértékteleníti a készülékeket. Én pl tök jó áron vettem nyáron a 85c9k-t és már most annál a tök jó árnál is közel 300000-el olcsóbb. Bakker, ha majd el akarom adni jövőre kevesebb, mint fél áron kell adjam! Elképesztő! Sonynál, samsungnál lg-nél nincs ekkora zuhanás!
-
rainman72
nagyúr
válasz
headhunter
üzenetére
Folyamatosan van alza napok meg más néven de az 55C89K-t nem láttam eddig egyikben se.
-
Kelvin
őstag
válasz
headhunter
üzenetére
Akkorát mint BF alkalmából nem.
-
nicu71
addikt
válasz
fery02
üzenetére
régebbi tv.men igen , ami egy 805 volt mindig feltettem a frissitéseket manuálisan,aztán jött egy nagyon nagy update sok változással ,ami után pár nappal csináltam egy HR-t,és konkrétan olyan menúpontok is előjöttek amikről nem is tudtam .Úgyhogy ha nem is minden frissités után de a nagyobbaknál melegen ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 82 colos 4K HDR Samsung TV
- SAMSUNG (QE98QN90FATXZT) 250CM NEO-QLED 165HZ 2025 CSÚCS TV ! AKCIÓ
- Karácsonyi Akció ! LG 65NANO81T3A 4K UHD HDR NanoCell Smart TV
- SAMSUNG (QE85QN990FTXZU) 215CM 8K 240HZ NEO Q-LED VISION AI CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85Q60DAUXXN) 215CM Q-LED SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 4500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512GB SSD!
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

vagy eladni ha nem csinálnak vele semmit... Olyannak aki nem érzékeny az ilyesmire. Van rá még 4 év gari. Kár amúgy, mert teljesen korrekt tévé, nagyon tetszene a képe. Úgyhogy reménykedem.

dobnám kifele az ablakon

(pl. a gyari fw addig uljon a tarhelyen es ezzel biztositjak is az eu szabalyzatba foglaltakat)

Vhiktor