TCL C715: kedvező árú 4K QLED tévé a tesztpadon

Nálunk járt a kínai cég QLED technológiára épülő, Android TV rendszerű 4K HDR televíziója.

TCL C715

A TCL nevét akkor ismerte meg a világ, amikor a jóformán ismeretlen kínai cég 2003-ban megszerezte a francia Thomson szórakoztatóelektronikai részlegének többségi tulajdonát. Az elkövetkező időszakban a konszern hatalmas fejlesztői és gyártói kapacitást épített ki komoly állami hátszéllel, és a 2010-es évek elejére a vállalat a világ legnagyobb tévégyártói közé emelkedett, legalábbis ami az előállított darabszámot illeti. Az elsősorban más márkák ODM beszállítójaként tevékenykedő cég ekkor már elérkezettnek látta az időt arra, hogy saját név alatt futtatott televízióival is megpróbáljon komoly piaci részesedést szerezni.

TCL C715
TCL C715

Fél évtizede már felbukkant a brand Európában is, és néhány éve hazánkba is eljutnak a TCL tévék. 2020-ban viszont a cég a jelek szerint úgy határozott, hogy Magyarországon is komolyan hídfőállásokat szeretne kiépíteni. Ennek jele volt többek között, hogy meghívták a Prohardver stábját egy lengyelországi gyárba, ahol megmutatták a friss fejlesztéseket. Továbbá idén már több modellt küldenek a boltokba hazánkban is, többek között elérhetővé teszik a vállalat első 8K televízióját. Mindenképpen egy érdekes és izgalmas cégről van szó, amelyik felkavarhatja a állóvizet; emiatt nagyon kíváncsiak voltunk már egy idei televíziójukra is, és ki is próbálhattunk egyet a TCL C715 személyében.

Hirdetés

Külső

Első pillantásra úgy tűnik, hogy dizájn terén a kötelezőt hozza a vállalat, ugyanis a vékony káva és készülékház, a karcsú alsó panel és a különálló talpak ma már bevett megoldásnak számítanak. Az azonban nem, hogy a talpak pozícióját a felhasználó döntheti el, azaz pakolhatóak középtájra és szélre is. Azt nem mondjuk, hogy ez totálisan egyedi megoldás, hiszen korábban már láttunk ilyet, de ettől függetlenül nem szokványos, az biztos.

E megoldásnak köszönhetően akár egy keskenyebb állványon vagy szekrényen is elhelyezhető a készülék, ami mindenképpen pozitívum. A különálló talpakra épülő megoldás hátránya viszont, hogy a képernyő nem forgatható. Mindenesetre az összhatás visszafogott, ízléses, a dizájnban nem nagyon lehet belekötni. Vannak tévégyártók, amelyek egyes modelljeiknél a ki- és bemeneteket egy különálló dobozon helyezik el. A TCL viszont a hagyományos módszert favorizálja, így ezek a hátlapon kaptak helyet. Található itt három HDMI 2.0, két USB 2.0 mellett egy-egy komponens (jack), Ethernet, 3,5 mm analóg és optikai digitális audió csatlakozó, és persze a fizetős műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot sem hiányzik.

[+]

Főbb paraméterek
TCL 55C715
Panel 10 bites QLED VA panel
Háttérvilágítás Direct-LED
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
HDR támogatás HDR10, HDR10+ HLG, Dolby Vision
Input lag 15,3 ms
Maximális fényerő 700 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Játék, Mozi, PC, Smart HDR, Sport, Szabvány
Hangbeállítások Autó, Szabvány, Zene, Tiszta Hang, Játék
Hangrendszer 2 csatornás, 20 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 2 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, optikai digitális audió, 3,5 mm analóg audió, Ethernet, komponens CI+ slot
Extrák Android TV okostévérendszer, médialejátszó, netes tartalmak, HDR támogatás, HDR konverzió
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 92 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret Talppal: 122,9 x 77,6 x 30 cm
Talp nélkül: 122,9 x 70,4 x 7,5cm
Tömeg Talppal: 13,8
Talp nélkül: 13,1 kg
Gyártó honlapja www.tcl.com
Termék honlapja TCL C715
Fogyasztói ár 225 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés