Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
Iptv-m van és remeg az adás. Ez szolgáltató probléma lesz ugye? Vagy valamit nagyon elállítgattam a beállításokban?
-
Lucif-R
senior tag
Sziasztok,
Kb 2-3 hete van egy C55728-unk itthon. Eddig nem sok probléma volt vele, viszont van egy olyan probléma, hogyha standby-ból jön vissza akkor YouTube meg a Smart YouTube is van hogy több percig csak téglalapban X-eket mutogat, vagy homokóra loading stb. És ebben kéne segítség.
Gondoltam hátha DHCP-vel van összefüggésben és adtam neki FIX IP-t de ez sem oldotta meg a dolgot.
Próbáltam a "lassú" szóra itt keresni de nem nagyon jött fel semmi ami mentén elindulhatnék.
Kernel: 4.19.116+
Build AR2101Köszi
-
Brandynew
őstag
válasz
balkoger #8142 üzenetére
Persze, hogy érzékelhető a különbség
Ez nem a rossz látáson múlik. Ki tudod számolni, hogy egy átlagos szem milyen távolságból mennyi képpontot érzékel, pl. itt meg tudod nézni, hogy milyen képátlójú tévén, milyen felbontású tartalmat nézve mi az a maximális távolság, aminek megtartása ahhoz kell, hogy 100%-ban profitálj az adott képfelbontás nyújtotta részletességből.
Pl. ha FHD tartalmat szeretnéd teljes egészében kiélvezni egy 55"-os tévén, akkor max. 2,2 méterre kell ülnöd a tévétől, ha pedig 4K tartalmat, akkor max. 1 méterre.
Belátható, hogyha a szemed tökéletes és nem is célod, hogy 100%-ban kiélvezed a 4K képminőség előnyét (én is kicsit messzebb ülök az optimálistól), az ajánlott távolság 3x-osa (azt írtad, 3 méterről nézitek a tévét) biztosan túl sok, a "hűha" érzés el fog maradni egy részletgazdag, HDR-es 4K tartalomnál, mert ilyen távolságból nem fog lényegesen többet nyújtani egy FHD tartalomnál, esetedben valószínűleg felesleges is a FHD helyett a 4K-t választani.
-
balkoger
tag
válasz
Brandynew #8133 üzenetére
43" 4K tévéről váltottam 55"-re, azért ez érzékelhető különbség.
Bár a 43"-as tv-n valóban nem volt olyan látványos a 4K UHD film, vagy tartalom, ebben a méretben azért már nagyon is érzékelhető.
Elég nagy nappalink van, kb 3 méter a táv, egyenlőre tökéletes, majd megyünk feljebb ha rosszabbodik a látásunk.
Mondjuk az étkezőből/konyhából is ezt a TV-t nézzük, ha úgy adódik az már 6-8 méter, így is folyton rászólok a fiamra, hogy a tányér felett egyen -
Levente1991
tag
Sziasztok!
Egy TCL 50C725-tel csatlakozom a márkát használók táborához, előreláthatólag jövő kedden érkezik. Nagyon várom, és bízom benne, hogy nem lesz vele semmi probléma, az eddigi információim szerint számomra tökéletes lesz.
Köszönöm mindenkinek a támpontokat, ajánlásokat!
-
Saccco
nagyúr
Hát a 65C825 is akciós 479eFt vs 529eft ÁK!
-
Brandynew
őstag
válasz
balkoger #8129 üzenetére
Ez ilyen női dolog lehet, sokaknak a fejében a tévéről a CRT jut eszébe (ami mai szemmel nézve nem tévé, hanem egy zajdoboz, amiben mozog valami), és ahhoz viszonyítva valóban egy 30 colos is óriási. Csakhogy azóta egy "kicsit" fejlődött a filmgyártás, attól, hogy régen a kis CRT-kre gyártottak tartalmat, nem kell, hogy ma is az jelentse a tévét.
A 4K véleményem szerint 65" alatt felesleges, de az ideális képméret 75-85 körül kezdődik, viszont még az sem nevezhető kifejezetten nagynak, ha nem a CRT-hez viszonyít valaki, hanem önmagában nézi. Egy mozihoz hasonló élmény egy 30 négyzetméteres nappaliban valahol 160"-nál kezdődne, ahhoz képest a 65" semmi, de azzal valamennyire már ki lehet használni a 4K/HDR/Dolby Vision nyújtotta előnyöket (max. 1,5-2 méter nézési távolságból, ha messzebbről, akkor a 65" már kicsi lesz).
-
Kiskutya
veterán
válasz
rainman72 #8130 üzenetére
Én ezt soha nem értettem hogy lehet egy műszaki dolgot az asszonnyal megbeszélni. Én se szólok bele milyen függönyt tesz fel vagy milyen konyhai cucc kell neki így ő se szól bele milyen meg mekkora tv-t veszek. És szerintem ez nem arról szól hogy csak közösen lehet mindent megoldani hanem arról hogy ki mihez ért és bízik a másikban.
-
balkoger
tag
Bizony ez nagyon jó ár [rainman72 #8119]
Nekem max 55"-ös kellett ez is baromira nagy, de nagyon megéri a 65"- ért is.
Ha hazavittem volna szerintem feleségem páros lábbal rúgott volna ki, most is hallgatom még , hogy az 55-ös beteríti a fejünket is. -
aradebil2
senior tag
válasz
rainman72 #8121 üzenetére
Az a baj hogy itt a szállításon elmegy az árelőny, + amikor rákérdeztem hogy mennyire korrekt ez a bolt (bár rendes IRL boltláncnak tűnik csak kicsit retro webshoppal), és garizás hogyan működik náluk akkor nem jöttek nagyon válaszok
De akkor ez a "képviseleti garancia" oké elvileg?
-
aradebil2
senior tag
50C725 179.990 az Euronicsban. Valaki emlékszik esetleg, hogy normális helyen volt-e ennél olcsóbb (Auchan pl?)
-
rainman72
nagyúr
65C728 [280e]
-
Brandynew
őstag
Én közvetlenül a Videoton szervizt hívtam föl a +36 22 502 866 számon. Csak nyitvatartási időben veszik föl, ami nem tudom pontosan, mikor van. Kérték e-mailben a garanciajegyem és a számla másolatát és egy fényképet a tévén lévő matricáról.
Nagyobb készüléket, mint a tévét, nem kell postáznod vagy bevinned valahová, kiküldték a szervizest, azt mondták, ha tudja, helyben javítja, ha nem, akkor ők szállítják el, dobozt is hoznak, ha jelzed, hogy nincs. Elsőre nem volt nála megfelelő alaplap, megrendelte és jött a következő héten, megcsinálta.
-
belashx
senior tag
C715-tel kapcsolatos kérdésem lenne:
- Netflix DV tartalmaknál az összes eddig próbált sw verzióval dócöd 15-20 perc után. Ezt megoldja egy Play/Pause, de rohadt idegesítő.
- Netflix DV tartalom után nem váltja vissza korrektül a képmódot, marad minden túlszaturált, élénk. Elváltok az aktuális képmódról, aztán vissza, és akkor már jó. Szintén megvolt az összes sw verziónál.
Semmi másért, ezért várom az Android 11-et.Ja, meg még egy. Tavaly egy nyűglődés nyomán a szerviz menüben állítgattam (pl. fényerő állítást teljesen letiltottam. Ezek viszont nem álltak vissza eredeti állapotra IMG-es upgrade után sem. Tud rá valaki módot, vagy manuálisan kéne mindent beállítgatni?
-
turho
addikt
És jó az itthoni Tcl szerviz? Tapasztalat? Holnap bejelentem, ha marad a hiba....bár nem szívesen, de ez van.
Bosszantó, hogy játék közben van, hogy 10 masodpercenként elmegy a kép 2 masodpercre
Minden metódust végigpróbáltam .. vrr ki-bel, allm, kábelek, források, felbontások.
Hol célszerű bejelenteni, hogyan, nem tudod véletlenül? -
turho
addikt
Még mindig HDMI. (65c728)
Újra próbáltam 3 kábellel, 2 vga-val, 1080p-től 4k120 vrr-ig.
Változó gyakorisággal, de ugyanazt csinàlja. Szakadás, reconnect.
Közelről megfigyelve álló képnél is látok bizonytalanságit, sötétebb képnél főleg látszik, hogy ugrál a "videoszint" azaz picit villódzik a kép (gyorsan változó fényerő-fibrilláció). Máshogy ezt nem tudom megfogalmazni.
Így már 4 fw alatt is kipróbáltam.
Szerintetek szerviz?
Nekem gyanús....mintha hibás lenne az alaplapi input.
Még egy laptoppal is tesztelem délelőtt, annak a kimenetével.
Hát ha gari, nem tudom mire számítsak
Amúgy imádnám, életem legjobb tv-je.
Saját belső rendszerén nem vibrál, pl. filmnézéskor hdd-ről. -
aradebil2
senior tag
ÁK nem listázza, de most Alzán a legolcsóbb TCL 50C715 161.870 Ft
-
balkoger
tag
Szia, valamelyik csatornán nyom egy Ok gombot, bal oldalt megjelenik az aktuális csatorna a műsorral +- csatornák.
Nyomsz ey 3 vonalas opciók/szerkesztés gombot, megjelenik a csatornalista, a csatornán nyomsz egy ok gombot, jobbra kis buborékba vagy 6 opció, én a beszúrást használtam, pipákkal kiválasztod, nyomsz ok gombot, megjelenik egy szürke vonal a csatornaszámok között, azt a kívánt pozícióba viszed nyomsz egy piros(teletex) gombot és oda beszúrja.
Az összes csatornát átszerkesztettem, azért tudom fejből
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest