Hirdetés
- OLED TV topic
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ilyen lesz a tévézés jövője a világ egyik legnagyobb gyártója szerint
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Intel Arc Battlemage B570/B580
Új hozzászólás Aktív témák
-
BuboDoktor12
friss újonc
Sziasztok!
Belső hálozatról el tudom indítani a gépem telefonomról egy Wolow nevű appal.
De külső hálózatról nem indult. van egy telekom szolgáltatói routerem(Fast5655v2ac) Mit és hogyan álítsak be a routeren Vagy az appban. Vagy használjak másik appot. Esetleg más teendőm is van?Nem vagyok túl jó ebben úgyhogy szertném kérni, hogy részletes, pontos válaszokat adjatok.
Nagyonszépen megköszönöm a válaszokat és előre is köszönöm mindenkinek! -
aRm1n
aktív tag
Ez sajnos mégsem működik, mert sem az Anydesk, sem a Teamviewer nem kompatibilis ARMv6-os Raspberrykkel, a Pi Zero a pedig sajnos ilyen.
Nincs valakinek ötlete, hogyan tudnék SSH tunnelt léltrehozni ingyen, permanens módon és statikus ip-vel, hogy a hálózaton kívülről is elérjem a Raspberryt valahogy? Már egy hete ezzen kínlódok, bármilyen ötletet szívesen veszek!
-
aRm1n
aktív tag
-
Ha szolgáltatói natod van, vagy nem állítható a portforward akkor marad a 3.félen keresztül: AnyDesk for Raspberry Pi
Illetve a Rustdesknek is van valami, de nem tudom fut-e Pi-n..
-
aRm1n
aktív tag
Sziasztok! Egy Raspberry Pi Zero-val szeretném felébreszteni a PC-met, ami általában alvó módban van. A hálózaton belülről meg tudtam oldani, hogy pl. telefonról SSH-n keresztül belépjek a Pi-be, majd arról a
wakeonlan
eszközzel elküldjem a Magic Packetet a PC-re, ami sikeresen fel is ébred.A cél azonban az lenne, hogy a hálózaton kívülről is meg tudjam csinálni ugyanezt, de ez eddig nem sikerült. A nyilvános IP-met beraktam no-ip DDNS mögé, a Vodafone routeremen viszont port forwarding híányában csak annyit tudtam csinálni, hogy IPv6 Host Exposure-ral nyitottam egy TCP 22-es portot a Pi-hez. Azonban hiába adom meg az SSH kliensben a hostname-nek a no-ip-s hostname-emet, valami még mindig nem jó, gyanítom, hogy a router lesz a szűk keresztmetszet... tudna valaki segíteni?
-
Alteran-IT
őstag
Az más miatt van, hogy kikapcsolás után újra bekapcsol a gép, az a hálózati kártyák hibás adaptációja miatt van, az ASRock-os Intel-es alaplapi, ami jóval újabb annál amit használok, az egyik port ugyan ezt csinálja, de úgy, hogy volt hogy egy hónapig semmi baj sem volt vele, aztán minden kikapcsolás után bekapcsolta a gépet, de volt hogy véletlenszerűen, ezzel a régebbi Intel hardveres kártyával viszont ez eddig nem fordult elő úgy, hogy nincs bepipával a csak magic csomagos rész, szóval ez inkább hardver függő.
Illetve a driveres részt azért mondtam, mert alapértelmezetten a Windows-os drivernél is ott van a felébresztési rész, de ott bármit pipálsz, vagy éppen kiszeded a pipát, akkor is kikapcsolja a kártyát, mert a buzi Intelnek van valami szerződése a Microsoft-al, hogy a régebbi kártyákhoz csak Windows-os driver legyen már, azzal meg ne lehessen használni a WOL-t, de mint mondtam, ez kijátszható egy kis ügyeskedéssel, mert sokaknak van régebbi WOL képes kártyájuk, főleg Intel, azonban a Windows miatt nem tudják használni a WOL funkciót és van hogy ezért nem is foglalkoznak a dologgal tovább, már múltkor én is majdnem így voltam vele, aztán úgy felbosszantott, hogy csak addig szórakoztam vele, amíg sikerült visszahozni
-
válasz
Alteran-IT #407 üzenetére
"Csak magic-csomag ébresztheti fel a számítógépet"
Ha nagyon szó szerint vesszük akkor valóban nem szükséges, csak ahhoz hogy (sokaknál) egyáltalán ki tudják kapcsolni a gépüket. E nélkül esetleg kikapcsolás után másodpercekkel bekapcsol a gép, vagy bármikor érkezhet netről olyan csomag ami újra felébresztené.
Egy egyfajta jelszó, hogy csak te tudd felébreszteni.A drivert még megnézem.
-
Alteran-IT
őstag
Azt is érdemes lenne hozzátenni, hogy az újabb Windows 10 kiadások alatt a beépített driver esetén hogy lehet előhívni ezt a funkciót, ugyanis pl. számos régebbi Intel kártya van (pl. 82576, ami nekem is van, mégis csak jobb hardveres kártya, mint egy Realtek), amik ugyan támogatják a WOL-t, de külön driver már nincs hozzá Windows 10 alá, csak a rendszerbe integrált, amivel trükközni kell, különben hiába állítod be hogy felébresztheti a gép, nem fog működni, mert kikapcsolja a kártyát.
Apropó, annak a beállításnak a megléte nem szükséges, hogy "Csak magic-csomag ébresztheti fel a számítógépet", enélkül is működik. -
-
Statikus
senior tag
Sziasztok,
(kérdésemet a Mikrotik csoportban is feltettem)WakeOnLan-t próbálom életre kelteni, elsőre csak annyit, hogy azonos hálón lévő eszközről működjön, aztán majd mehetünk kifelé.
Adott egy asztali gép integrált hálózati eszközzel, UTP-vel csatlakozva, biosban engedve a WOL, windows hálókártyánál engedve a Magic pocket és a WOL.
Adott egy iphone, rajta a világ legegyszerűbb WOL magic pocketes applikációja (és másik 5 kipróbálva), wifin csatlakozva ugyanahhoz a hálózathoz, amin az asztali gép van.
Az appon be van állítva az asztali gép belső IP-je, MAC addresse, alhálózati maszk /24-re és a WOL-nak 9-es port (ami belső hálón nem biztos, hogy szükséges).
Az app tökéletesen látja, hogy az asztali gép on vagy off állapotban van, on állapotban nem is lehet babrálni.
Amint off, lehetőség van wakeup-ra. Elkezdi szórni a varázscsomagot, majd néhány próbálkozás után time out-tal leáll.
Kérdés: Mi a faxért olyan rohadt bonyolult dolog ez a WOL, miért nincs erről a neten érthető infó, senki nem használja? Nincs szüksége távoli bekapcsolásra senkinek?
És a valódi kérdés: Mikrotiken (routeren) kell bármit beállítani, ahhoz, hogy működjön belső hálóról? Ha már elindulna belülről a gép, akkor kintről bejövök VPN és indítok.
Köszi -
hoktar
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! Hosszú napok óta küzdök (olvasok, fórumozok, próbálkozok)
T-Home ZTE Speedport Entry v2i modem távoli elérésével, konkrétan a modem mögötti gépeket, szeretnék felébreszteni távolról.Jelenlegi helyzet helyi hálózat:
- Adott gépek helyi hálózaton (LAN) ébreszthetők, tehát a hálókártya és BIOS beállítások rendben vannak.
Jelenlegi helyzet helyi és külső hálózat:
- NAT kikapcsoltatva szolgáltatóval!
- Modemen PPPoE Pass-through kikapcsolva, nincs mögötte router, csak két switch ami nem managgelhető
- DHCP Binding menüpont alatt mindkét eszköznek foglaltam állandó (külön) IP címet a hozzájuk tartozó MAC adressekkel
- DDNS regisztrálva annál a szolgáltatónál, melyet a modem is felkínál, működik rendben, Minden egyes próbálkozás előtt ellenőriztem, hogy a DDNS szolgáltatónál lévő IP egyezik-e a modem jelenlegi IP címével (de próbáltam direkt WAN IP-re küldött csomaggal is)
- Port forwarding beállítva modemen mindkét eszköznél 10000 feletti portszámmal helyi hálózaton 9-es portra irányítva.
- Adott gépen beállított LAN portot monitorozva a mágikus csomag megérkezik, de a kívánt eszközt, eszközöket külső hálózatról mégsem lehet felébreszteni kikapcsolt állapotban.Mi lehet a baj? Elfogytam teljesen!
Mágikus csomag küldéséhez használt WEB-es program: [depicus]
Mágikus csomag küldéséhez használt androidos program: [WolOn - Wake on LAN]
Mágikus csomag megérkezését ellenőrző program PC: [Wake on Lan Monitor/Sniffer]
Képeket csatolom a "kényesebb" adatok kivágásával, vagy kitakarásával.ZTE DSL Modem típusa:
DSL Connection Status (igaz a modem NAT ON-t jelez, de szolgáltató megerősítette, hogy már kikapcsolták NAT-ot. Az eszköz WAN IP-je egyezik az "enipcimem.hu" által kijelzett IP címmel):
WAN Státusz PPPoE Pass-through kikapcsolva (DSL modem mögött két nem managgelhető switch van):DDNS elérés (DDNS hostnév-hez tartozó IP cím és DSL modem WAN oldali IP cím megegyezik ellenőrizve):
DHCP Binding (Mind a kettő ébreszteni kívánt eszközhöz helyi IP cím foglalva, MAC cím többszörösen ellenőrizve):
Port forwarding beállítások:
Magic packet küldése WEB-ről:
Magic packet érkezésének ellenőrzése számítógép 9-es portján:
-
kulturg
tag
Hali! Internetről a routeren belüli gépem IP címét meg tudom-e valahogy közvetlenül címezni? Most nem a szokásos port forwarding formára gondolok (1.2.3.4:8080), hanem pl. 1.2.3.4:192.168.1.1 vagy ilyesmi.
-
KáZéé
tag
Muszáj írnom mert felrobbanok mostmár
Régebben működött a wol, androidos telóról mobilnettel. Tp link router, Dhcp address reservation, ip&mac binding, port forwarding, ddns regisztráció, bios beállítás, windows energiagazdálkodás beállítás, minden frankó, hisz korábban működött.
Aztán így 1év elteltével elkezdtem nyomozni, rájöttem, hogy a digi nat-olt, levetettem a natot. Most port checkerrel látom a nyitott portot, ddns működik.
Viszont csak lanról hajlandó feléledni a gép. Mobilnetről csak a gép kikapcsolása után pár percen belül lehet feléleszteni.
Szerintetek mi lehet még? Nod32 vírusírtó? Windows reinstall?
Köszi
-
SzlobiG
félisten
válasz
SzabóTamàs90 #396 üzenetére
Akkor marad a kábel. Az újabb laptopok viszont tudják kábelen? Tehát akár a legolcsóbb új laptop is tudja ezt, vagy csak a drágábbak?
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy laptopok esetében is működik a WOL? Ha igen, akkor a mostani új laptopok támogatják ezt a funkciót? Mert kb sehol nem látni a specifikációkba. Mi wifin keresztül szeretnénk majd használni.
Köszi.
-
Fisha
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #392 üzenetére
Felraktam ezt a shark cuccot. A kilences porton keresztül meg is jelenik benne a magic-packet logsor. Szóval eljut a cucc a géphez bekapcsolt állapotban. Bárkinek bármi ötlete van esetleg?
Biosban wake-on-lan bekapcsolva.
Hálókártya eszközön szintén.Bármi mást meg lehet még tenni?
+1 off kérdés: mióta feltettem a sharkot, nem megy kábelről a net. Belső hálózat van. Ezzel mit tudok tenni, más is tapasztalt ilyet?
-
Fisha
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #390 üzenetére
Köszi, holnap megsasolom. Amúgy a fenti parancs elvileg jó kell, hogy legyen? Van értelme megadni egy alvó gép ip-címét? 7-es vagy 9-es udp-n várja a célgép a csomagot?
-
Fisha
őstag
válasz
Alteran-IT #388 üzenetére
Sziasztok!
Sose csináltam ilyet, és persze nem is megy. Adott egy dell noti, akit szeretnék felkelteni lanról. Amiket próbáltam, checklist:
1. kábelen lóg a routeren
2. belső hálóból próbálom felkelteni
3. win 8 van, rajta. a hálókártyán engedélyezve a wake on lan magic pocketre
4. a biosban engedélyezve a felkeltés
5. parancssoros wolcmd-vel próbálkozok egy másik notirólItt már azért kicsit viszketek, mert nem teljesen értem a paraméterezést.
1. mac address megadtam, bár a formátummal kicsit fáztam mert máshogy köpi ki az ipconfig, mint a paraméteres példában van. Végül csak a sima hexa számsorral etettem. Jó ez így?
2. Honnan kéne tudnom az ip-t, ha egyszer ki van kapcsolva? Biztos, ami biztos belőttem neki egy fixet a windows-ban, de ez sem segített.
3. subnet masknak gondolom mehet a default és ipconfig által is visszaadott 255.255.255.0
4. port. Ezt honnan kéne tudni? Próbáltam 7-et 9-et. Se kép se hang.Így néz ki a parancsom. (a mac végét kiikszeltem)
WolCmd.exe B8AC6F7CXXXX 192.168.1.17 255.255.255.0 9Mit rontok el? Hogy kereshetem meg a hibát?
Előre is köszi.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #387 üzenetére
Én nem azért mondom, mert nagyzolok vele, ez a szakmám és igazából az lenne a szégyen, ha ennek ellenére nem értenék hozzá ennyire, vagy ne lenne egy bizonyos elvárás/színvonal, amit megkövetelek
Szerintem ebben az esetben ez az alap, ami persze kívülre máshogy tükröződik, de bizonyára te is mondjuk a saját szakmádban ugyan így vagy, vagy legalább a munkáddal, mindenesetre én így vagyok vele. -
Alteran-IT
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #385 üzenetére
Hát figyelj csak, nálam általában 1-2 évet bír egy Windows, mondjuk én nyúzom is rendesen, na meg ugye ami nálam probléma, hogy én már nem tudom átlag user szemmel nézni a gépet, illetve Windowst, engem több probléma is zavarhat, ami miatt nálam érik a Windows újratelepítés, egy átlag felhasználónak viszont fel sem tűnik, mert elindul a Windows, böngészőt el tudja indítani, facebook bejön és kész, nálam azért nem teljesen ilyen a napi munkamenet meg a nézőpont sem
-
Alteran-IT
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #383 üzenetére
Nem is csak ezért érdemes, hanem alapvetően a stabil kapcsolatért, főleg UPC-nél, mondjuk ha meg vagy elégedve a modem+router kombójukkal, akkor nem kell.
Amúgy Windowst bizonyos időnként amúgy is érdemes, főleg ha Windows 10, mert egy platformfrissítéssel képesek elbaszni, na meg nem egy nagy etwas maga a telepítés, inkább az adatmentés és a finomhangolás ami kicsit nehezebb, finomhangolás alatt ugye olyanra is gondolok, mint a gyorsindítás kikapcsolása, az meg még jó pár beállítás olyan, amit újratelepítés után rögtön ki kell kapcsolni, ha nem, akkor hamar instabillá válik a Windows. -
Alteran-IT
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #381 üzenetére
Figyelj, ha belső hálón mindig felébred, akkor valószínűleg a routerrel van baj, attól a UPC-s Intel Puma 6 chipsetes szartól amúgy sem kell csodát várni, sokan panaszkodnak rá, ezért mondtam hogy én kapásból mögé raknék egy normálisabb routert, legyen az akár TP-Link vagy ASUS, mondjuk én TP-LINK-ről váltottam Mikrotik RB3011-re, azóta nincs semmi bajom, a hálózattal, kivéve az internettel ha szokás szerint túlterhelt a szolgáltató helyi hálózata.
Viszont visszatérve, ha belső hálón se ébred fel minden alkalommal, akkor viszont érdemes egy Windows újratelepítést csinálni, azt meg nem tudom, hogy UEFI vagy Legacy módban használod most a géped, de ha újrateszed, mindenféleképpen UEFI-be rakd majd újra, persze a BIOS átállításával és ha mindez megvan, biztos hogy működnie kell.
Ja még annyi amit megpróbálhatsz és hátha javít valamit, hogy van olyan az eszközkezelőben a hálókártyánál ha rámész hogy tulajdonság, speciális fül, ott tekerj az aljára és 2-3 (attól függ milyen hálókártya, illetve driver van) Wake on ... beállításnak kell lennie mind a 2-3 beállításnak enabled-en kell lennie, illetve a 3 van, az egyiken csak disabled és forced opció van, ott a forced-et állítsd be, nekem ez egy Intel adapter esetében van a HP-nál és kívülről belülről működik, pedig most csak egy olyan SSD-t raktam bele, ami egy másik gépből van és azon volt egy stabil Windows 10, de úgy látszik a driverek átállítása/frissítése után tökéletesen működik, a BIOS UEFI módban van persze, ahogy a rendszer is, bár nálam a hálózat is más, viszont egy újratelepítéssel, illetve router cserével/plusz routerrel biztos megoldódna szerintem nálad is ez a probléma, nekem is azért kellet a normális router, hogy gond nélkül működjön a WoL, a Távoli asztal, a VPN és egyéb fontosabb dolgok. -
Alteran-IT
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #379 üzenetére
De belső hálón mindig felébred normál kikapcsolás után? Mert ha igen, akkor onnantól kezdve lehet a router baszakodik, mondjuk nem tudom, hogy ilyenkor többször próbálgatod? Mert érdemes pár alkalommal, illetve kívülről nem tudom hogy próbálod, pl. hogy telóról és alkalmazással, mert akkor mobilnettel próbáld, azon meg használj rendes APN-t, mert pl. Vodafone-nál az internet..... APN-el sok dolog nem működik, viszont a standartnet-es APN-el elég sok, ráadásul ott publikus IP-t is kapsz, persze nem tudom hogy más szolgáltatónál ez hogy van, de Vodafone-nál így van.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #377 üzenetére
Ja igen, annyi hogy BIOS frissítés előtt lehet célszerű a default BIOS és utána újra beállítani mindent, legalább is én mindig így szoktam biztos ami biztos alapon, de kíváncsian várom mi lesz, de elméletileg a gyorsindítás kikapcsolásának is meg kellett volna oldania a problémát, mert az is egyfajta hibernált állapotba rakja a gépet.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #375 üzenetére
Mivel van nekem is egy hasonló Elitedesk 600 G1 itthon, ezért már csak ránéztem, főleg hogy HTPC-t akarok csinálni belőle, aminél ugye fontos a WoL főleg ha olyan helyre kerül, de jó hír hogy működik a WoL, bár egyenlőre csak routerből.
Az alkalmazás elméletileg jó még kívülre is így a képeket elnézve, mondjuk én másik alkalmazást néztem ki, csak ugye belső hálóra.
Amúgy én a sajátomban legfrissebb BIOS mellett gyors átfutásban nem találtam ilyen opciót, mondjuk ennek ellenére működik, így igazából nem zavar, lényeg hogy ilyen gépeknél működnie is kell gyári adapter mellett, most viszont nem tiszta, hogy akkor kikapcsolva működik neked belső hálóról? Mert akkor kívülről is működnie kellene kikapcsolt állapotban, próbáld meg ezzel az alkalmazással kívülről is, ha meg csak alvóból megy, akkor Windowst lehet érdemes lenne újrarakni.
Vagy egy másik kérdés, az energiagazdálkodásnál a gyorsindítás be van kapcsolva? Mert ha igen, akkor azt kapcsold ki, az ilyenkor szokott szart keverni, csak nálam ugye alap, hogy Windows telepítésnél kikapcsolom, mondjuk igazából nem tudom milyen Windowsod van, de ez azt hiszem 8.1-től elérhető a gépekben, bár már meg nem mondom, 10-nél biztos benne van a beállításokban és érdemes kikapcsolni. -
Alteran-IT
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #373 üzenetére
Előfordulhat, hogy az oldal nem működik megfelelően, viszont ha van egy rendes telefonos alkalmazásod, amiben meg tudsz adni portot, MAC címet és IP címet, akkor mindig fog működni.
Egyébként alvó állapotból persze hogy lehet, mivel ugye akkor gyakorlatilag készenléti állapotban van, a hibernált az más, azt én elengedném, viszont a kikapcsolt az érdekes, mert működnie kellene. A BIOS beállítások rendben vannak, illetve az eszközkezelőben a hálókártyánál be van pipálva, hogy az eszköz felébresztheti a számítógépet?
Mert igazából ha ezek megvannak, akkor kikapcsolt állapotból is fel kell hogy ébredjen, elvégre ez a WoL lényege, nem az alvó vagy hibernált állapot, mert ugye kikapcsolva nincs szinte fogyasztása a gépnek, meg az az alap állapot úgymond ha nem használjunk, szóval muszáj működnie, főleg ha a beállítások és a driverek is rendben vannak, bár annyit hozzáfűznék amit az előző kollégához is, hogy találkoztam már olyannal, hogy az alaplap BIOS-a szarakodhat és amíg nincs lefrissítve legalább ugyan arra, addig nem akarja az igazat, illetve ugyan így érvényes Windows-ra is, ha instabil, akkor nem biztos hogy készenlétbe állítja az adaptert kikapcsolásnál, hanem szimplán kikapcsolja, így ugye nem tudja bekapcsolni a számítógépet, nálam eddig Win7, 8.1 esetén is előfordult, hogy mondjuk frissítés után nem működött a funkció, úgy hogy újra kellett telepíteni, Windows 10-nél még nem, bár csak 2 hónapja váltottam 8.1-ről, mikor meguntam hogy az erőforrás kezelés egyszerű hibáját még mindig nem sikerült a Microsoftnak kijavítani a 8.1 esetén, bár szerintem már szarnak rá, csak akkor azt nem tudom ilyen meg olyan frissítések minek érkeznek rá, na mindegy.
Amúgy milyen géped van (pl. alaplap)? Mert van amelyik kikapcsolt állapotban nem támogatja, sajnos a WoL sem alap minden gép és hálókártya esetén, illetve egyes gyártók gépei esetén, mint pl. HP a WoL-t csak alaplapi kártyával tudod használni és bővítőkártyával már nem, illetve van hogy ezzel találkoztam már fordított esetben is. -
Alteran-IT
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #371 üzenetére
De most mondtam el, hogy mit kell cisnálni, csak te fent akadtál a "stíluson" és gondolom tovább sem olvastad és nem, nem lekezelő vagyok inkább mérges, az más tészta, de ha későbbre teszem, akkor elfelejtek válaszolni, kérlek nézd el.
Próbáld ki az oldalt amit linkeltem, a gép MAC címét (egyébként ezt vezettem le egy példán keresztül) írd be, a kinyitott portot, meg a router IP címét és ha minden összerendelést jól csináltál a routerben, akkor működni fog. -
Alteran-IT
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #369 üzenetére
Én olvasok, te nem tudsz írni/fogalmazni, na meg még nem érted:
"A router mögött a gép belső MAC címét gondolom hiába adom meg, a router külső címét viszont nem tudom."Én infós vagyok és mivel értem hogy működik, egyből az IP-re gondoltam, mivel az kell, nem a MAC cím, na meg a végén nem konkretizáltál
A MAC cím a fizikai azonosító, az IP réteg meg amin keresztül megy az egész a gépedig, most te hiába adod meg a modem MAC címét, nem azt akarod felébreszteni, tetszik érteni? Ez olyan mintha a Gábort akarnád megszólítani, de azért azt mondod, hogy Jakab, szóval érted, hálózaton kívül is annak az eszköznek a MAC címe kell, amit fel akarsz ébreszteni, ezt kell a modemnek célozni IP alapján, a modem meg a táblájában található összerendelés alapján tudja, hogy jé az a MAC cím az ő hálózatán van, akkor neki küldi tovább a felébresztő csomagot, azt ennyi, de egyébként a modem MAC címét is ki lehet deríteni, ha mégis azzal próbálkoznál -
Alteran-IT
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #367 üzenetére
Miért ne tudnád a router külső IP címét, ne bosszants már fel.
Vagy a router felületén ki tudod nézni az összesítésnél (nem tudom UPC-nél ez hogy van az ilyen modem/router kombóknál), vagy böngészőbe beírod, hogy https://www.ipchicken.com/, https://whatismyipaddress.com/, https://ipcim.com/hu/ és így tovább, nem egy nagy etwas és mindegyik kiírja az e-mail címed, egyébként google-ba kb. angolul annyit kell beírnod, hogy mi a te IP címed (magyarul is működik már) azt 100 oldal kijön rá, ha nem tudod belülről megnézni.
Egyébként nem mindegyik alkalmazás működik kívülről, nem tudom milyet szedtél le, de ez régen működött kívülről is:
https://www.depicus.com/wake-on-lan/woliAzért mondom hogy régen, mert én már nem nyitogatok portokat a routeren, vpn-el lépek be és úgy ébresztem fel a gépet vagy alkalmazással, vagy a router segítségével, ugye így csökkentem a hálózati betörés esélyét és így tovább.
Azt viszont ne felejtsd el, hogy a gépnek adj fix IP-t, meg ha van valami olyasmi menüpont, mint TP-Link és ASUS routereknél, hogy IP & MAC binding, akkor ott is rendeld össze a gép IP és MAC címét, egyébként nem biztos, hogy működni fog, bár nem tudom a UPC-s routernél hogy van, én ezért is pl. modem módba raknám és raknék mögé egy normális routert, persze ha működik akkor nem kell, bár én az ilyen tákolmány modemeket amúgy sem szeretem. -
Alteran-IT
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #365 üzenetére
Először is olvasd el a fenti hozzászólásom nem rád vonatkozó részét is, ott írom hogy a BIOS-ban mit kell megnézni és átállítani, ha ez megvan, akkor a drivert ellenőrizd le, lehetőleg a legújabb gyártói driver legyen a hálókártyához feltelepítve (gyártói alatt a hálókártya gyártóját értem és nem az alaplapét), aztán ha mindez megvan, akkor tölts le mondjuk egy Wake On Lan-os alkalmazást a telefonodra, vannak kurva egyszerűek, amikbe csak a hálókártya MAC címét kell beírni, meg esetleg az IP címet és fel tudod ébreszteni, én a Fing nevű alkalmazást szoktam használni, mert az ilyen szempontból univerzális szerintem, bár ha gépek, illetve hálózatok terén nem ismered ki magad, akkor inkább valami egyszerűbbet keress.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #362 üzenetére
Igazából ennél egyszerűbben nem lehet egy fórumon keresztül, akkor tudnám szájbarágósabban, ha ott állnék melletted és látnám milyen géped van és tudnám mondani, hogy most akkor hova menj, mit csinálj, mit állíts be, mert se a géped nem ismerem, se a connect box felületét nem, így nem tudok neked látatlanba többet segíteni, bármennyire is szeretnék, csak az alap dolgokat tudom elmondani, ami alapján a saját környezetedben ki tudsz indulni, ha kicsit szétnézel.
-
8
senior tag
válasz
SzabóTamàs90 #362 üzenetére
Tehát először a connect box mögött próbáld felébreszteni. Ha úgy nem megy, akkor internetről sem fog menni.
Ha megy, akkor egy konkrét ip címet rendelj hozzá az adott gép mac címéhez (amit fel akarsz ébreszteni), ezután a 7-es vagy a 9-es portot kell ráirányítani az adott számítógépre.kicsit böngészd a topikot, meg a googlet és minden világos lesz
-
Alteran-IT
őstag
Nem csak a Windows-al lehet probléma, először is a BIOS-ban is aktívvak kell lennie annak a beállításnak, hogy a PCIe eszközök felébreszthessék a számítógépet, ugyanis maga a hálózati kártya PCIe sávokon van, függetlenül attól hogy integrált, vagy bővítőkártya.
Ha ez a beállítás aktív (valahol egyébként külön lehet csak a hálókártya ébresztését aktiválni), akkor már csak megfelelő driveres támogatás kell hozzá és minden gond nélkül működik, persze ha maga a hálózati kártya megfelelő és támogatja, de az a Z170-es alaplap, illetve az alaplapi kártya támogatja, szóval ha nincs BIOS probléma (nálam egyszer előfordult, hogy frissíteni kellett az alaplap BIOS-t ugyan arra egy G41-es ASRock alaplapnál, mert az Istenért sem akart működni), és a beállítások is megfelelőek és nincs az operációs rendszerrel sem probléma és a driverek is megfelelően telepítve vannak és nem az alap Windows-os szar van telepítve, akkor gond nélkül kell működnie.(#360) SzabóTamàs90:
Neked is először azt tudom javasolni, hogy először arról győződj meg, hogy hálózaton belül felébreszthető-e a számítógép, vagyis a hálózati kártya a kikapcsolás után is aktív marad, ha aktív marad, akkor utána jön a könnyebb rész, mert a 7-es vagy a 9-es portot kell ráirányítani az adott számítógépre (egy IP és MAC összerendelés után, bár melyik router hogy támogatja, lehet elég csak egy fix IP a routerben) és működni fog. -
kusztax
tag
Linuxnál tök jól leírja a logoutos cikk, hogy hogyan lehet úgy kikapcsolni a gépet, hogy az ethernet adapter aktív maradjon, de Windowsnál nem tesz semmi említést.
https://logout.hu/cikk/wake_on_lan_es_tavoli_eleres_ahogy_e/a_gep_ebreszthetove_tetele.html
-
kusztax
tag
Előző kérdésem hülyeség.
Asrock Z170 Pro4.
Segítséget kérnék. Mindent próbáltam, úgy érzem.
Végigcsináltam ezeket:
https://www.tp-link.com/hu/support/faq/923/
https://logout.hu/cikk/wake_on_lan_es_tavoli_eleres_ahogy_e/router_beallitas.html
https://www.howtogeek.com/70374/how-to-geek-explains-what-is-wake-on-lan-and-how-do-i-enable-it/iPhonera töltöttem le:
RemoteBoot (ez már használhatatlan)
Wake Me UpVan ddns címem, amivel a remote control-t is csinálom. Azt állítom be IP címnek. Nyitottam 3000-es, 9-es és 7-es portot is.
De nincs eredmény.
Kikapcsolt állapotba a gépen nem villog az Ethernetnél a LED. Nem ébred fel a gép. Segítenétek hogy kikapcsolt állapotból is fel tudjam kelteni a gépet? Köszi!
EDIT: Alvó állapotból felébred. Kikapcsoltból nem. Hogy lehet bekapcsolni az ethernet portot úgy, hogy a gép kikapcsolt állapotában is bekapcsolva maradjon? -
kusztax
tag
Helló! Ez a dolog meghalt?
Van intel alaplap 8-9th generációban WOL-lal? -
plejik
addikt
Sziasztok!
Látom nem nagy az élet, de lenne egy kérdésem ezzel a wol al kapcsolatban. Estleg van e olyanra lehtőség, hogy tegyük fel adott gy laptop + ipari modem, a léaptop támogatja a wol-t. Ha áramtalanításra kerül sor, és elmegy hibernálásba gép, akkor amikor vissza jön az áram, és újra beindul az ipari modem ami a hálózatopt szolgáltatja, akkor automatikusan bekapcsoljon a laptop?
Remélem érthetően írtam.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #353 üzenetére
Up...
-
Tav-Csoves
őstag
Asus K50ij laptop képes a WOL-ra?
(nem olyan gyakran vagyok itt, de ha valaki ezt olvassa, kérem, privátban is válaszoljon! köszönöm!) -
ult1mate
tag
Ez a router tudja a WOL-t?
[link]Valakinek tapasztalat?
-
sandró60
addikt
Szia!
Tőled kérdezzem.
Ezt a gépet használtan vettem.Lehet,hogy az előző tulaj bekapcsolta?
Én pont azt szeretném,hogy ne csatlakozzon a routerre mindig,mert nincs szükségem rá.
A Hp topikba irtam ott ajánlották,hogy a Bios-ban kapcsoljam ki a Wake On lant.Hol melyik menűpontban??
Leirom a Bios menűpontjait
Melyik menűpontban keresem ezt a kifejezést?
Boot options-ezt tudom
System Configuration-Renszerkonfiguráció és itt még Bult-In Device Options-Beépített eszközök beállításai
vagy itt még-Port Options
Device Configurations-Eszközkonfiguráció
Ezek közűl melyik az ami nekem kell
Köszönöm előre is
Sándor -
Nashville
tag
Eléggé kihalt a topic, ezért egy is segítséget szeretnék adni annak akinek még mindig nem sikerült távolról felébresztenie a gépét. Én ezen leírás alapján állítottam be a gépemet, a routeremet és minden hibátlanul működik: [link]
Androidos telefonomról bárhonnan (mobilnetről is) fel tudom ébreszteni a gépemet ezzel az app- al: [link], a Jump Desktoppal tudom irányítani és sokkal egyszerűbben, mint pl. a Teamviewer- el.
És igen Windows 10- el is működik. A leírás alapján mindenkinek működnie kell! -
Scaevola
tag
Sziasztok!
Elképzelhető, hogy a win10 nem támogatja a wake on lan-t?
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa373229%28v=vs.85%29.aspx
"...WOL is not officially supported from soft off (S5). However, the BIOS on some systems may support arming NICs for wake, even though Windows is not involved in the process.."
Az biztos, hogy képtelen vagyok összehozni egy működő WOL-t az új konfigommal.
-
LiteCross91
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a programot egy kedves ismerősöm készítette nekem. WOL app, ami tud pár extrátTett bele időzítőt. Minden napra külön belehet állítani, hogy hány órakor ébresszen.
Tett bele geofencinget. Belehet állítani egy adott hatósugarú kört a térképen, ha belépsz, akkor felkelti a gépetén ezt melóba használom. Ha belépek a kapunk, akkor ébred a gépem.
Próbáljátok ki esetleg, ha érdekel benneteket.
WakeOnLan android app -
bexinho23
őstag
Köszönöm a linket, kicsit eltűntem. Sajnos csak az utóbbi napokban tudtam végre foglalkozni a WOL-lal. Odáig eljutottam, hogy hálózaton keresztül fel tudom ébreszteni a laptopot, viszont távolról még mindig nem működik (mobilnet).
Linkelem a router beállításaimat:
Fix IP-t adok a laptopnak (laptopon is beállítottam a hálózati beállításnál)
[link]Beállítom a DDNS-t, ahol a 9-es portot adom meg. Jelszó+Azonosító+Domain név megfelelő.
[link]Itt pedig nyitottá teszem a 9-es portot. Bár ezen oldal alapján valamiért mégsem nyitott: [link]
[link]Amit még tudni kell az itthoni hálózatról. Hogy két router van itthon.
- 1. modem-router - ez a Telekom routere, ez a Huawei
- 2. router - tp-link wrt 841nd v7 (ddwrt fw-rel)A laptop a TP-Linkre van kötve, viszont a Huawei modem-router-t adja meg alapértelmezett átjárónak az "ipconfig /all" lekérdezésnél.
Véleményed szerint mi lehet a probléma? A portot hogy tudnám megnyitni, ha így mégsem működik?
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Hibernált Asus X550LNV típusú notebookra (Win 8.1) szeretnék wake-on-lan folyamattal kapcsolódni, teamview-ör közreműködésével (mobilról). Bekapcsolt állapotban működik is, de kikapcsoltban is szeretném működésre bírni.
Elolvastam néhány leírást, win-be elvileg aktiváltam a funkciót, viszont a bios-ban nem találok erre utaló részt. Egyáltalán bios-ban szükséges beállítani a wake-on-lan funkciót? Vagy valami "buherált" bios frissítést kellene végrehajtanom (ezt garancia miatt kihagynám)?
-
gabro0
őstag
Sziasztok!
A WOL elvileg működik, a router átengedi a csomagot, ha be van kapcsolva a gép, jelez is egy program. Ha kikapcsolom is még jó egy ideig. Egy ideig.
Tegnap délelőtt még be tudtam kapcsolni rövid idő elteltével (pár percen belül), ez után rendesen kikapcsoltam. Délután gondoltam már így ébresztem fel, de nem reagált ráMi lehet a gond?
A router egy Telekomtól kapott őskövület DCM-704, a gépen Win 8.1 fut, a hálókártya pedig egy integrált Intel megoldás. -
veze
őstag
Ez valóban így van, korábban amig nem integrált hálókártyát használtam nekem is rá kellett dugni.
Viszont vettem tavaly egy hálókártyát és azon mintha már nem láttam volna, hogy van ilyen csatlakoztatási lehetőség.. Meg kell nézni, ha van a kártyán ilyen akkor csatlakoztatni kell.
Más kérdés, hogy én pl az azon az alaplapomon, amin van integráltt hálókártya, nem látok ilyen csatlakoztatási lehetőséget a lapon se. Nyilván azért mert az integráltat nem kell, de ha azt kikapcsolná az ember, vagy tönkremegy és külsővel helyettesítené az ember, annál ez a lehetőség ugrott... -
Toxee03
csendes tag
Sziasztok!
Erdeklodnek h ez a wake on lan mukodik e ugy ha jelszavazva van a gep? (Win7)
Azaz persze tudom bekapcsolni be tud,de elakad a jelszo beirasanal? Nem tudom beallitani h a teamviewer elinduljon es ott irok jelszot meg stb?
valaszt elore is koszonom es bocsi az ekezetek hianyaert -
Sziasztok!
Van egy OEM NAS 310 esem amúgy OX NAS rendszerű.
Már ezer módon próbáltam felébreszteni a belső hálóból és kívülről de sehogy sem sikerül.
A routerben is beállítottam többféleképpen, meg programmal is próbáltam de semmi.
A nas saját webes felületéről azonnal felébred.Hogyan lehet? Tippet tudnátok adni?
ping re válaszol a nas hálókártyája.
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Mi a teendő, hogyha a TP-LINK TL-WN751ND wifis hálókártya Eszközkezelő/Energiagazdákodás menüjében inaktív (nem kipipálható) "Az eszköz felébresztheti a számítógépet" opció?
A Speciális és a Részletek fül alatt sincs beállítási lehetőség a wak on lan-ra.Az alaplapon engedélyezve van a "wake on PCI".
-
Boster
csendes tag
A wake on lan-t szeretném beállítani ubuntu 12.04-re, de problémába ütköztem.
A legnagyobb baj az, hogy csak készenléti módból sikerül feléleszteni a gépet...Illetve, ha bekapcsolom a gépet, és mielőtt elindulna a rendszer a gép bekapcsológombjával kinyomom a gépet, ilyenkor gond nélkül feléled kikapcsolt állapotból.
De ha megvárom míg betölt a rendszer, és utána kapcsolom ki, akkor nem tudom feléleszteni.
Ezért gondolom a rendszerrel lesz valami gond...Szóval azt szeretném elérni, hogy amikor "szakszerűen" állítom le a gépet, akkor is tudjam használni a wol-t.
Van esetleg valami ötletetek?
-
Tamy
senior tag
válasz
VANESSZA1 #333 üzenetére
Eddig működött a free verzióban is, akkor ezek szerint kivették belőle.
Most nézem, hogy itt viszont továbbra is azt írják, hogy működik a Free verzió esetén is a WoL. Persze az is lehet, hogy csak nem frissítették az oldalt, ezért kérdeztem rá, hogy másnál mi a helyzet?
A felhasználónév/jelszó párost a gépre bejelentkezésnél kérni fogja.
-
Ez érdekelne engem is,de ahogy látom, csak a LogMeIn Pro-ban van benne ez a lehetőség, és ott állítólag jól működik.
Nekem az lenne a kérdésem:
Ha be van állítva minden az irodai gépemen, és otthonról fel szeretném éleszteni,(és tegyük fel ez is működik), hogyan tudom megadni az irodai gépem Felhasználói nevét, Jelszavát?
Mert ugye csak akkor tudom elérni az irodában felejtett adataimat, ha be is lépek. -
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Bár nincs itt túl nagy élet mostanában, remélem azért jár még erre valaki
Próbálta valaki mostanában a wol-t LogMeIn alól? Tegnap be akartam kapcsolni az otthoni gépem, de fel sem ajánlotta ennek a lehetőségét. Kivették volna ezt a lehetőséget a free verzióból?
Több gép van router mögött, ebből kettő van beregelve, korábban kapcsoltam már be így kívülről, tehát a router beállításai elvileg jók, de ha valami hiba lenne is nálam, gondolom attól még felajánlaná, csak nem kapcsolná be. Routerről egyébként rendben bekapcsol.
-
HalasKYO
aktív tag
Nekem is olyan problémám van, hogy LAN on tökélessen megy, de 3g ről nem.
A routerben olyant találtam hogy Port Triger, illetve Virtual Server.
LAN ből egyik gép kelti a másikat, vagy telefon mindegyiket, minden megy, csak 3g-n hasal el.
Illetve be kellett pipálnom olyant, hogy send as broadcast, itt pedig maszkot kér. ha 0.0.0.0 át adok(LAN) akkor megy 3g-n nem.
Ha valakinek van ötlete, te tartsa visszaű
Net UPC-s a gépek statikus IP-n vannak és a MAC-IP bindelés is megvan.
-
Origó
csendes tag
Sziasztok!
Adva van egy Cisco EPC3925-ös modem/router. Az lenne a problémám, hogy próbálom wake on lan-on interneten keresztül feléleszteni egy NAS-t és nem megy. Beállítottam a static IP-t a MAC címhez, forwardoltam a portot (7/9-es port) a gép IPje-hez + beállítottam a NAS-on amit kell. Próbáltam beírni úgy hogy az IP vége 192.168.0.255 legyen, ezt el sem fogadja a rotuter. Az az érdekes,hogy LAN-on szépen ébred a gép.
Ha valaki találkozott ezzel a gonddal ennél a routernél az ossza meg velem, hogy hogyan tudta megoldani.Köszönöm előre a segítséget.
Sziasztok.
Origó
-
DonThomasino
veterán
Próbálok WOL t használni web es felületről
több routerrel megy is szépen.
Nem rég felraktam a routeremre DD-WRT frimware -t úgy viszont már
nem működik a webes felületről a dolog.
Van vkinek ötelete mi blokkolhatja?
Vagy hogy milyen beállításra lenne szükség? -
-
veze
őstag
válasz
CheeseDave #323 üzenetére
A 12V 2x4-es csatlakozónak nincs köze a WOL-hoz
Nálam sem világit a hálókártya ledje ( asus deszka) de ébreszt routerről mégis
routerben a gép Mac címét add hozzá ha nem tetted meg. A hálókártya beállítás nálam így néz ki
[link]
[link]dying_star:
biosban engedélyezni kell a WOL-t (Power managment vagy hasonlo menüben) ha nincs Wake on lan menüpont, a biosban akkor valami ilyesmit keress: "Power On By External Modems" (enabled) vagy hasonló. nekem még két biosban sem volt azonos az elnevezésük -
sziasztok
wlan eszközzel szerelt számítógép fel tud ébredni?
van a telefonomra wake progi, amivel fel szeretném ébreszteni a pc-met (pl mire kikászálódok az ágyból, menjen), a telefonos progi mac, vagy ip-címet kér.
nem jártam sikerrel még
biosban milyen kapcsolókat kell keresnem? -
CheeseDave
csendes tag
Üdv!
GA MA770T UD3 alaplapom van, hozzá integrált RTL8111C/D(L) chip.
Engedélyeztem mindenhol a WOL-t, bios, eszközkezelő stb, és mindent ami blokkolhatná.Kiküldöm routerről az ébresztőt (másik számítógépet tökéletesen felébreszti), de nem reagál rá. Hiba nemhiszem hogy a beállításokba lesz:
A gép amint leáll (akár sima sleep üzemmódba) elsötétednek a hálókártya ledjei, mintha nem kapna áramot, ezáltal nem is tud felébredni a csomagokra. Biost odavissza végigállítgattam, de sehogy sem tudtam kivilágíttatni a ledeket kikapcsolt állapotban.A gépet szétszedve a hálókártya közelében van egy ATX_12V_2X4 bemenet, ez 2x4-es csatlakozó, de a tápból csak egy ilyen kábel jön ki. Létezik, hogy bekéne tömni azt a 4 üresen tátongó portot, és kapna áramot standby üzemmódba is? Ha igen, van rá mód hogy elosszak valamelyik csatlakozót ilyenre?
A Táp MTECH KOB AP4450XA, nemhiszem hogy kevés lenne amit ad, hisz kikapcsolt állapotban világít az egér optikája, a billentyűzet összes ledje, és a telefonomat is feltölti reggelre.
Köszi a segítséget
-
veze
őstag
válasz
zeorsdfd #319 üzenetére
én is futottam pár kört ebben, de külsö hálózatrol távolrol csak ugy megy nekem is az ébresztés hogy a routerbe belépek ( nálam tomato) és azon keresztül..
vagy logmein-ből. de onnan csak ugy megy ha már egy gép, ami fel van véve logmeinbe már megy.. akkor tudom onnan inditani a másikat -
LSL1337
őstag
Hali, szeretném android készülékről bekapcsolni a PCmet interneten keresztól
szerencsére a UPCs ip címem fix, azzal nincs gond
a routeren beállítottam DHCP-t, hogy én én mac címemhez mindig a .5-ös IPt ossza ki, és arra a címre forwardeltem a 9-es portot, amin a packet jöna dolog működik, részben
mobilnetről is bootol, de csak pár percel a kikapcsolás utánkis kutatás után arra jutottam hogy ha powersaving mode-ba átmegy pár perc után a kártya, akkor valami .255-ös IP-re, és ehhez a forwardet sem minden router támogatja
hol tudok ennek részletesebben utánanézni?
asus rt-n11-em van -
babli
tag
Sziasztok!
Próbálkoztam én is távolról bekapcsolni egy kikapcsolt gépet. Nem sok sikerrel.
TP Link routerem van, IP - MAC kapcsolást tudja, DynDNS, port forwarding megvolt, de semmi...A kérdésem annyi lenne, hogy az egyáltalán megoldható hogy
teljesen áramtalanítom mind a PC-t, mind a routert, majd újra áram alá helyezem (kapcsolós elosztón van mindkettő) akkor is működjön a távolról felélesztés?! -
cekkk
veterán
Nálam tökéletesen működik, egy linux szerver külső hálózatról is feltudok ébreszteni. Win7es gépem még nem próbáltam, de lehet meg nézem még ma azt is.
Ha kell valakinek segítség írjon és megpróbálok, ha nem venném észre akkor egy privit is -
A winnyóz már működik, de az is csak Sleep-ből jön fel (ennek is kellett egy újabb driver, mert engedélyezve eddig is volt az ébresztés, csak nem érdekelte
) . Wake beállítások BIOS-ban fel voltak nyomva. Linuxon meg alapból rossz volt a hálókártyadriver, mert a Marvell alapból bugosan adta ki, de idő hiányában nem csináltam meg, kibírom majd egy ideig a windózzal...
-
Hello!
Hülye kérdés... Meg hülye hiba.
- Adott egy asztali gép, ami elvileg sleep-ből fel tud ébredni, BIOSban be van kapcsolva hogy S3-ból ébredjen. Alaplap Abit IP35-E, integrált LAN-nal.
- Adott egy TP-Link TN-WR741N routerHa egy másik gépről küldök rá magic packetet (LAN-on egyenlőre), akkor hálózatanalizátorral látom, hogy megkapja, de nem ébred fel :S Én már kifogytam az ötletekből, valakinek esetleg van?
-
veze
őstag
valami olyasmi rémlik, írta már itt valaki korábban, hogyha nem lehet összerendelni fixre az IP címet és a mac címet, akkor a router automatikus dhcp-t fix idöre osztja aztan felszabadítja (12 óra 24 óra? vagy ahogy be van állítva) amíg ez le nem telik addig müködik az ébresztés de utána már nem.
Ezért fontos a statikus dhcp beállítása, ( linksys router tomatoval így nevezi) mert azt a router megjegyzi és 24 óra után is tudja -
magni66
csendes tag
De mi változik , hogy egyszer sikerül máskor meg nem?
M -
magni66
csendes tag
Sziasztok!
Tulajdonképpen nekem is hasonló a problémám, mint az előttem szólónak. Nekem is netgear routerem van. Belső hálózatból működik, külső hálóból nem. Ill. nem mindig és ez az, amit nem értek mert mobiltelefonról sikerült felébreszteni kétszer. Többször nem. A beállítások látszólag jók, sajna a router nem fogadja el a privát ip címet (192.168.1.255). A gép biosa is jól van beállítva, az op rendszerben a háló kártya is. Nem értem, ez egy viszonylag egyszerű feladat lenne és mégsem akar működni.Magni
-
Charx
senior tag
Ha bepipálom hogy csak magic pack ébresztheti fel a gépet, akkor nem kel fel magától, se arra ha akarom. Netgear routerem van ott csak a dhcp-s IP-MAC párosítást találtam. Meg van egy olyan hogy statikus útvonal, de azt nem tudom beállítani! Vagy a WOL programba nem jól adom meg a dolgokat, vagy a router nem kapja meg, vagy megkapja csak nem továbbítja valamiért. Nem tudom, melyik lehet?
De hálózaton jól működik, csak kívülről nem! -
magni66
csendes tag
Sziasztok!
Én is szeretném felébreszteni a gépem távolról de nem mindig sikerül. Van úgy, hogy megy és van úgy, hogy nem. Nem értem. Valakinek volt már ilyen tapasztalat?
Magni
-
chros
őstag
Nezd meg, hogy kozvetlenul miutan a gep standby-ba megy a gep felebred-e? (Legegyszerubb okostelefonnal kiprobalni mobilnetrol)
Ha igen akkor a router-ed egy ido utan elfelejti az IP-t ...Ha ez a helyzet, akkor arouter beallitasainal kell keresni valami olyat, ahol meg egyszer be tudsz allitani mac-hez IP-t , es ez nem a DHCP-s fix IP kiosztas ... (pl. ez TP-Linknel ARP Binding neven fut ...)
-
Charx
senior tag
Sziasztok!
Nekem internetről nem működik a dolog, netgear wnr2000v3 router mögötti gépemet szeretném felébreszteni, portot nyitottam de nem megy. Hálózatból tökéletesen felkel!
255-ös végű átjárót nem tudok létrehozni! Ha valaki netgear routerrel megoldotta, segítene beállítani?
Előre is köszi! -
veze
őstag
amelyik lan kártyán ott a csatlakozó, annak tudnia kéne az ébresztést..
Én is használtam korábban ilyeneket ( má már csak egy lapomban ilyen, a többi integralt) szóval ahány kártya volt, annyiféle modon kellett beállítani két egyforma nem volt. mindegyik tulajdonságaiban ott volt csak meg kellett keresni. Azt is tapasztaltam hogy volt olyan amit az xp azonositott felismert működött is mint hálókártya..de elég sovány volt a tulajdonságainál a beállítási lehetőségei, wake on lan se találtam. Aztán feltettem a kártya sajat driverét, és kibővültek a beállítási lehetőségek..
Na és biosban se nagyon volt két egyforma sor, minden lap más névvel illette azt a sort ahol be kellett kapcsolni, volt ahol wake on lan, volt ahol modemről ébresztés stb..kellett jováhagyni ahhoz hogy működjön. De gondolom ez nem probléma és simán be tudod állítani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Yettel topik
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Politika
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest