- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- Milyen notebookot vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
griffin90
tag
c805 eseten a TV adas (hd), foci es mas csatornak is, szaggat, mint amikor a pc videokartyaja nem eleg jo egy jatekhoz. laggol. budapest X, digi a szolgaltato, csak bedugtam a kabelt a tv hatuljaba (ami a digi router eszkozebol jon) es kesz. ez miert van? vmi mozgasbeallitassal javithato? minden ki van kapcsolva, mozimod.
streamet apple tv 4k-val nezek, ott nincs ilyen gond.
annyival egeszitenem ki, hogy a tv-re telepitett tv2 play appal lejatszva a spiler2 hd tv adasat (tehat streamelve) is fennall a hiba.
-
F-ECT$
titán
Beüzemeltem anyukám 65C805 TV-jét, doboza szerint X1 procis, ránéztem a Vérapura és a 3 Test vonatkozó részére, de semmi olyan problémát nem láttam, ami itt sokszor emlegetve volt. Szóval továbbra is passz, hogy mitől is függ ez.
-
OldMike
őstag
Nekem MX3 légegerem van, de a vissza gomb ezen sem működik, ami nagyon bosszantó, mert gyakran kellene. Úgy oldottam meg, hogy a tévém saját távirányítójáról beprogramoztam a vissza gombot az egyik tanítható gombra, és így már rendben használhatom a funkciót.
Mellesleg ezen a légegéren a bekapcsológombbal sem tudtam a tévét ki-bekapcsolni, ott is egy (másik) tanítható gombot kellett erre felhasználnom. -
Till@
aktív tag
válasz
rumkola #30990 üzenetére
Párosítottam megint
.Tartozékként lehet párosítani csak, de ez mindegy is szerintem, nem kell hozzá a vevő sem.Most már nem csak a mutatót tudom mozgatni, hanem ami fölé viszem, ott rá is tudok kattintani, de visszalépni nem tudok rajta az előző menübe.
A visszalépésnek hogyan kellene működnie ? -
kenicsab
tag
Figyelem!
A tv-n 2 helyen is lehet párosítani a távot BT mód, de csak a távirányítók résznél fog működni!
Az előző távot pedig elfelejti.
A légegérhez viszont ez a működő:
BPR3S PLUS BT Air Mouse Voice Function IR tanuló TV 2.4G vezeték nélküli távirányító giroszkóppal Android TV Boxhoz/PC-hez.
Nekem is van hasonló de régebbi, kell neki az usb vevő és csak (2.4G -án műxik). -
kenicsab
tag
Sziasztok!
Srácok akinek van usb-s webkamerája, megnézné hogy kezeli-e tcl c805 s tv a kézmozdulatok-vezérlés módban?!
-Beállítások-
-Rendszer-
-Gesztusszabályozás-
-Engedélyezés-
Itt ugyan írja hogy a TCL CM10C kamerát várja,
De pont az a cél hogy kiderüljön más típust is elfogad-e.Köszönettel...
-
ETOM
addikt
válasz
nokia3650365 #30981 üzenetére
Ott úgy rémlik csak beragad az a felírat, de ha nyomsz egy menüt vagy talán kimenet váltás akkor utána betölt a Google TV.
-
nokia3650365
aktív tag
TCLC735 factory reset majd shop reset és lassan 1.5 órája resetting, please do not PowerPoint off felirat gondolom lefagyott. Mit tegyek?
-
GhanBuri Ghan
őstag
Aki közelebbről ismeri a Hisense 75U7KQ és TCL 75C745 típusokat, a kettő közül melyiket ajánlaná? Esetleg van olyan, ami hasonló árban jobb választás?
-
Qtya123
őstag
válasz
M@trixfan #30978 üzenetére
Elképzelhető. Viszont ugyanabban a bolti módban is azért látszott a különbség a 845 és 55 között.
Kíváncsi lennék amúgy ha egymás mellé tenném a bolti módban a C845öt, meg az itthon beállított képpel (Ha a dolby visiont nézzük, akkor sötét mód, meleg szín, minden mozgásjavítást kikapcsolva, akkor milyen lenne)
-
M@trixfan
addikt
válasz
Qtya123 #30977 üzenetére
LCD tévénél hatványozottaban rosszabb a képminőség bolti módban mint otthon, mégcsak nem is kalibrálva, hanem csak normális fényerő körülményekre állítva és lekapcsolva minden hülyeséget. Ez amúgy óriási baj, hogy nem lehet egy függönyözött elkülönített részen megtekinteni a készülékeket legalább nem bolti “filmmaker” üzemmódban. A dimming vezérlése, a zónák finomsága csak házimozi körülmények közt fog kijönni. Lehet boltban ezért nem volt különbség annyira.
-
Qtya123
őstag
Korábban nézegettem én is ezeket az EISA "díjakat". Ahogy látom előző szériában és most is gamingre a 7-es (2023-as C745 és 2024-es C765), home theater kategóriára a 8-as (2023-as C845 és 2024-es C855) volt kihozva ajánlottnak.
Bár gyanítom olyan húdenagy különbség nincs.Egyébként alzában mikor vásároltam a TV-t, akkor volt kiállítva 805, 845 és 855. Olyan eget rengető különbséget nem láttam a 805 és 845 között. Volt, de azért figyelmesen keresni kellett. Viszont a 845 és 855 között az én szememnek rögtön észrevehető különbség volt. Nem az az állleejtős, de pont annyi, hogy míg a 805 és 845 között aprólékosan keresni kellett a képi részletekben az eltérést, úgy ezzel szemben a 845 képe után ránézve a 855-re az az érzés volt, hogy nem tudom megmondani miért, de részletek keresése nélkül is első hatásra szebbnek tűnik.
Még a feleségemnek is feltűnt, pedig nála a placebo hatás (hogy tudod, hogy a jobbik típust nézed) sem volt, mert azt sem tudta milyen típusú tv-t néz, csak ránézett és azt kérdezte: "ez mennyibe kerül? mert ennek szebb a képe"
Szóval jó cucc, de úgy voltam vele, hogy nekem nem éri meg a 230.000 Ft felárat ugyanabban a 65" méretben. Tekintve akkor skippeltem volna a soundbart, így viszont a különbözetből kijön egy Samsung Q930C és azért nem árt egy jó képhez egy normális hang is, ami az élményt illeti.
-
Qtya123
őstag
válasz
G-Bali #30968 üzenetére
Szerintem ez a 400 környéke várható, kivéve mikor valami nagy akciók befigyelnek.
Buzztee: Ez el is döntötte akkor a dilemmámat a C845-ról csere ügyében...
Igazából kezdett úrrá lenni rajtam a lustaság is, semmi kedvem nem volt szétszedni, becsomagolni, autóba pakolni a TV-t. Most az emag megoldotta....Más:
Itt van C845X2-höz a legfrissebb firmware (V143): [link]
Nem tudom magától a TV mikor tenné fel, még mindig a V135-re írja, hogy a legfrissebb verzió, ha hálózati frissítéssel rápróbálok.
Tegnap telepítettem pendrive-ról a V143-at. -
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
Buzztee #30964 üzenetére
Én még mindig amiatt szívom a fogamat, hogy nem csaptam le a 85C805-re, amikor 530 volt, pedig éreztem, hogy kellene. Az áfa nélkül (céges vásárlásra) "csak" 386,900 forint lett volna.
Most meg már úgy vagyok vele, hogy inkább várok a 85C765 leárazására, csak félek, hogy kifutok az időből, mert alapvetően azt akarnám, hogy berántom a TV-t céges módon, aztán az 1 év garanciát kompenzálom a TCL extra 3 év garanciás promóciójával. De az csak év végéig tart, a 85C765 normál árzuhanáshoz meg lehet, hogy kell majd 6 hónap is.
Mindegy, addig is kipróbálom az 55-öset, bár ez utána havernak fog menni.
-
rumkola
nagyúr
válasz
DaemonX #30951 üzenetére
Az előző 3 TCL TV-m alapján:
1. Eddig is ment gamebar magas/fast -ra állításával és manuálisan hozzáadva a Hz/felbontást az NV beállításokban.
2.DLG
a.Hakni.
b.1440P-re veszi vissza.
c.1440P 240Hz-et lehet kiválasztani, de a függőleges sorokat felezi szóval . Láthatóan rosszabb a képélesség mint nélküle.
1440P 240-Hz-t tudsz kiválasztani.Mindenképp írj majd, hogy milyen valójában!
-
gycs02
tag
válasz
Pendragon911 #30932 üzenetére
Szerintem amilyen minőségben sugározza az RTL a BL-t, teljesen mindegy milyen beállítást használunk. Persze lehet nem minden szolgáltatónál ugyanaz a minőség, nálunk a telekom műholdas szolgáltatása van. Annyira xar az RTL 3 minősége, hogy nem lehet elolvasni a mez számokat. Jobb lett volna, ha marad a birodalmi csatornánál a jog.
-
BlueSteel
tag
válasz
DaemonX #30951 üzenetére
Az első kérdésedre már most meg tudom adni a választ, mivel ugyanez volt korábban a problémám. Tekintve, hogy a c805-nek és a c765-nek ugyanaz a szoftvere, a v135-ös verziótól már a gyári gamebar-ban előhozható a 144Hz, annyi, hogy be kell kapcsolni a magas képkockaszám beállítást.
-
peternac
tag
itt le van írva minden:
https://www.emag.hu/lps/aruhitel-0thm-4honap-2024-szeptember-0901-0930 -
shteer
titán
válasz
DaemonX #30953 üzenetére
Emagnál 360 a C765, a C805 meg csak Euronicsnál kapható, ott 320
Kiegészíteném azzal, hogy eMag-nál is van 65C805 és szintén 320 (4 havi 0%THM is igénybe vehető rá most mint sok más termékre)
de a +40ezer felárba még 2.1 hang is benne van a plusz zóna és fényerő mellettén is rendeltem egy C805-öt de még gondolkodom, hogy lemondjam-e és legyen a 765
sötétíteni tudok és van HTR a tv alá, szóval a 765 minden előnyét tudom "kompenzálni" -
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
Buzztee #30952 üzenetére
Szerintem azt vedd, amelyik olcsóbb a preferált méretben, túl nagy különbség nem lesz köztük. A C805 egy 2023-mas TV, ami a C845 (szintén 2023-mas) enyhén butított változata, némileg kevesebb dimming zone-nal és alacsonyabb fényerővel.
A C765 a C805 (eredeti nevén C755) egyenes ági, 2024-es utódja, ami lényegesen több dimming zone-nal rendelkezik nem csak a C805-nél, de a C845-nél is, emellett pedig meghaladja mindkettő fényerejét is (kivéve 55" esetén, ahol a C765 2400 nit helyett 2000 nitet tud, ami a C845-tel egyezik meg).
55" esetén: TCL C765. Most Emagnál ez 250 ezer forint. A C805 ugyanennyi, de gyengébb, a C845 meg már erősen kifutó modell, és 330 alatt nincs árukeresőn.
65" esetén: itt már kicsit nehezebb a döntés: Emagnál 360 a C765, a C805 meg csak Euronicsnál kapható, ott 320. Viszont a C765 jobb, és Emag vásárlásnál tudsz extra 3 év ingyen garanciát aktiválni TCL promóció miatt. Kérdés, hogy ez megér-e neked plusz 40 ezer forintot. Ami a C845-öt illeti, felejtsd el, az 380.
75" esetén: ezt hagyd ki. A 75-ös modell C805-ből alig olcsóbb, mint a 85-ös C845, a 75C845 horror áron van, C765 pedig még nem került forgalomba ebben a méretben tudtommal (vagy horror áron van még az is).
85" esetén: C845, ez 630 ezer (csak reménykedj, hogy ne X1-eset fogj ki). Más esetben C805, ami 625 ezer, bár ez volt már akcióban 530 is. C765 ebben a méretben egyelőre nem éri meg (1 misi).
98" esetén: C805 1,1 misiért. C845 nincs ekkora méretben, a C765 meg 1,7 misi, szóval az felejtős.
-
Buzztee
csendes tag
Ps5 illetve streamingre
805-845-vagy 765 ajánlott leginkább?
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Na, a C765 elvileg 20-a és 23-a között kerül kiszállításra hozzám. Egyelőre még mindig nem lett átadva a futárcégnek. Négy dologra leszek nagyon kíváncsi gamerként:
1. A 4K 144Hz-es mód végre használható-e NVidia kártyával, vagy ugyanúgy csak AMD oldalról megoldható, és be kell érnem a szokásos 120Hz-cel? Tekintve, hogy az embereknek 90%-ban GeForce kártyája van, 4K-s kijelzőt meg valószínűleg még nagyobb százalékban NVidia oldalról használnak, elég nagy marhaság lenne, ha ez továbbra se került volna megoldásra 2 év elteltével.
2. A beharangozott 240Hz-es mód most akkor hogy működik? Mert ahány forrás, annyi félinformáció van róla.
a) Most akkor ez natív 240Hz, vagy algoritmusos hakni? Ezt még a gyártó oldalát nézve is lehetetlen eldönteni, mert ugyan említik konkrétan, hogy natív 240Hz-es a panel, utána rögtön azt írják, hogy ez egyedi algoritmusoknak hála válik lehetővé. Milyen egyedi algoritmus? Hol minden első, hol minden második sor villan fel, szóval egyfajta interlaced módon kapunk 240Hz-et? Ha igen, nem lett volna egyszerűbb ezt írni, vagy azt, hogy 1080p 240Hz?
b) Amennyiben a 240Hz natív, akkor ez natív 1080p-ben fut, vagy valami váltottsoros, 4K felezős üzemmódban? Ez se egyértelmű, mert több helyen azt olvasni, hogy 1080p-re vesz vissza a panel, ha 240Hz-et akarunk használni. Máshol azonban azt olvasni, hogy csak egy irányba feleződnek a pixelek, a köztes pixeleket pedig a TV intelligensen (feltételezhetően AI-val) tölti ki.
c) Amennyiben a 240Hz váltottsoros 4K (egyszerűség kedvéért 4K interlaced), akkor ez hogy mutatkozik meg PC-n? Ki lehet választani ténylegesen a 4K240Hz-es opciót PC-n, csak ez aztán majd 4K interlaced módban jelenik meg? Vagy ugyanúgy továbbra is csak a 1080p240Hz a kiválasztható, és erre van rácibálva valami képpontfelezős akármi? Mert utóbbi esetében ennek semmi értelme nem lenne, mert hiába felezi a 4K-t az algoritmus (pl. 1920x2160-ra), ha alapból az 1080p kiválasztásának hála csak 1920x1080-at jelenítek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vadiúj SSD-k!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest