- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Urguru
aktív tag
válasz
Barnabás43 #22749 üzenetére
Szerintem gyárilag rajta vanak. Valószínűleg ezért nem tudod letölteni.
-
Celtis
veterán
válasz
Peterka31 #22744 üzenetére
Jól gondolod. Ez nem kadenciahelyesség probléma. Sokkal inkább valami szoftver bug.
Az, hogy a tv 60 vagy 120hz-es nem azt jelenti, hogy atomóra pontossággal ennyi a panel frissítése, hanem azt, hogy az a maximum amit tud. Például tv adás esetén a 60Hz-es tv panel 50Hz-en fog működni, alkalmazkodva a forráshoz. Ha nem így lenne, nézhetetlen lenne a tv adás képe.
-
Urguru
aktív tag
válasz
Barnabás43 #22745 üzenetére
Esetleg valami + infot is adsz? Tipus stb.. Így elég nehéz mondani bármit is.
Üdv
-
boborján2
senior tag
65C835
Gondolkozom,hogy Vhiktor kalibrábl beállításai közül elsőre megvenném a DV fájlt.
Szerintetek érsemes lehet rá költeni , lesz valami "látványos" elmozdulás a színek tekintetében, vagy ez felejtős és mindenképp a helyszíni kalibrálás a javasolt?Ha filnezünk, akkor általában leengedett redőnyökkel megy, sötét szobában.
-
Barnabás43
kezdő
Sziasztok! Szeretném letölteni a HBO MAX-ot meg a Disney-t de a következő felirat jelen meg “Az eszköz nem kompatibilis ezzel a verzióval”
Az utolsó rendszer verzió van rajta.
Tudnatok segíteni, mit csinálok rosszul? -
Peterka31
csendes tag
válasz
mikrofon #22743 üzenetére
Ez valós problémának hangzik, de valahogy mégse gondolnám, hogy ez lehet a gond jelen esetben, mivel az utóbbi 30 évben semmilyen eszközön nem láttam ilyet. Ha windowson, vagy bármilyen eszközön lejátszom a filmet, nem okoz gondot hogy 24 fps-sel megy. Gépen a monitor frissítése lehet akármennyi (jelenleg 165hz-est használok), Gsync vagy anélkül, nem akad be a kép 1 percenként.
A 10 éves Tv-nek nem okoz gondot, de egy modern TV ami arra lett kitalálva, hogy filmeket játsszon le, nem tudja? A TV adások tudomásom szerint 25 fps/50hz. Az sem osztható 60-al de azzal mégsincs semmi probléma. (nincs box, Media Cardot használok) Meg elvileg akkor nem 1 percenként akadna be a kép, hanem folyamatos lenne a "judder". De itt 1 percig rendben van és csak periodikusan akad be.
Egyébként frissítettem kézzel, de nem oldotta meg a gondot, szóval ez így elég gáz, hogy saját tartalmat nem lehet semmilyen módon élvezhetően lejátszani jelenleg.
-
mikrofon
veterán
válasz
Peterka31 #22739 üzenetére
Jól érted.
Annyi kiegészítés, hogy az újabb tv-k új FW-vel már jobban lekezelik. Mert nem az egy másodpercet és a 60 vagy 100 vagy 120Hz-et veszik figyelembe, hanem hosszabb egységet. Tehát nem lesz hiányzó pixel mert nem hagyja ki egyet sem.
Tehát 5mp alatt 5x24 képkocka az 120 így egy 120Hz-es panelnél ez lehet az egység. A nem egész FPS-es is hasonló csak sokkal bonyolultabb az algoritmus.Az emberek 90 vagy 95% már nem látja ezt így. Lehet hogy te pont az érzékenyebb kisebbségbe tartozol. Vagy valami régebbi FW van a gépeden nem jó algoritmussal.
Egy manuális frissítést próbálj meg . Hátha segít.Az oka nem a gyártó hanem az alap Android TV rendszer....
Ezért okoz az Android alapú tv-boxoknál is problémát még a mai napig is.
Állítólag az Android tv v12 oldja majd meg mert vissza került bele az amit valahol a v9 környékén kiszedtek, vagy módosítottak.
De még így is kell hozzá hogy a lejátszó szoftver vagy streaming alkalmazás is módosítva legyen ennek megfelelően. Az meg ugye nem a hardver gyártótóin meg az FW fejlesztőin múlik majd. -
Imi1981
veterán
válasz
Peterka31 #22736 üzenetére
Én valószínűnek tartom, hogy azért döccen , akad pár percenként mert nem tud kadenciahelyes lejátszást a tv. Ezt drágább modellekben jobban megoldják ( azok se tudnak kadenciahelyes lejátszást de valahogy mégis megoldják hogy ne akadjon) de alsóbb kategóriában úgylátszik nem foglalkoznak vele. Az előző tévém samsung 48 h6400 is döccent időközönként. Megoldás külső lejátszó ( amazon fire tv 4k max, xiaomi mi box s, Apple-TV stb.).
Ez most csak szerintem van így de lehet nálad épp más miatt van!Közben már írták előttem páran.
-
h1ght3chzor
őstag
C735
Kodi miért FHD-t ír, amikor 4K-s a tv? Beallitasokban se találom hol lehetne valtoztatni resolutiont. -
Peterka31
csendes tag
válasz
mikrofon #22737 üzenetére
Eddig egy régi Samsung UE32F5300 volt, ami gond nélkül lejátszotta amit adtam neki szaggatásmentesen. Nyilván 1080p volt ott a max csak.
Ha jól értem, kicsit egyszerűbben fogalmazva, a probléma az, hogy a panel 60hz-es, a film meg 24 fps-sel megy?
Hogy lehet, hogy egy 10 éves alapmodellnél ez nem jelentett problémát? Sőt még korábban sehol sem láttam ezt a problémát. (más TV-n 4K-s adathordozóról lejátszásnál sem)@ boborján2 Nálam azt írja a legfrisseb firmware van rajta, ami 2022 októberi
-
mikrofon
veterán
válasz
Peterka31 #22736 üzenetére
Ez az AFR hiányára utal. Ha ezt látod és ennyire zavart akkor ezen külső lejátszóval lehet csak segíteni. Ha tárolt tartalmakat akarsz így nézni akkor egy olyan boxra van szükséged amin CE fut. Ha a DV tartalmak is érdekelnek l, akkor az a drágább kategóriában jól működik. Pl a homatics box r 4k plus valamelyik változata már nagyon jól dolgozik. A legolcsóbb változata a Nokia 8010.
Ebben a topikban rendszeresen beszéd téma: [link]
Korábban milyen tv-n és milyen lejátszóval néztél filmeket hogy ezt nem láttad? -
Peterka31
csendes tag
Megjött az 55C645. Elégedett vagyok a képével, A TV adások szépek, még az SD csatornák is teljesen vállalhatók.
Viszont a saját anyag lejátszásával problémáim vannak.
Két 4K filmmel próbálkozok, (egyik dolby vision, másik csak sima 4K), de 1-2 percenként minding beszaggat (microstutter), mintha 2-3 frame-et ugrana.Próbáltam külső SSD-ről közvetlenül a gyári lejátszóval, próbáltam KODI-val, VLC-vel, mindegyikkel csinálja.
Próbáltam PLEX-en keresztül PC-ről streamelve kábelen keresztül, meg WIFI-n keresztül is, de ugyanaz van.
Próbáltam hogy kikapcsolgattam mindenféle mozgás meg elmosódás javítást, de semmi sem segített.
Valakinek ötlete, hogy mit lehet ezzel kezdeni?
-
Szbyyke
kezdő
New TCL R51MT05 Platform Google TV Update available in V578.
TV models....P635/8(EU) & P735 & C635 & 43/50C735
C64x & P74x & Q73x & QLED770......(P725 & C725)
V8-R51MT05-LF1V578.021130
V578 OTA
https://shorturl.at/bnvI6
build date= Oct 9 2023
build.date.utc= 1696839256
security_patch= 2023-06-05
gmsversion= Android_11_GTVs
build.fingerprint= TCL/G03_4K_GB/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR07:user/release-keys
revision= 021130
OTA size= 1.71 GB -
Celtis
veterán
válasz
leone1234 #22726 üzenetére
Csakis az erősítő kimenetére csatlakoztatva fog működni. Teljesen felesleges a bemenetekre dugdosni.
Először is ellenőrizd, hogy a tv-n jó HDMI portra kötötted-e, ott van-e az ARC felirat. (Én pl. rossz aljaztab dugtam és emiatt nem volt hang.)Ne add fel, működnie kell. Nem számít milyen régi az erősítő.
-
H-Mano
tag
válasz
h1ght3chzor #22712 üzenetére
Digitális RCA bemeneted sincs?
-
leone1234
csendes tag
TCL 65 C735 ,ARC bekapcsolva,HDMI 4 csatira rákötve,egy Pioneer VSX-322-K OUT kimenetére rákötve,vezérli az ARC funkció az erősítőt,még sem jelenik meg a TV hangja az erősítőn.Igaz elég régi az erősítő ,de a régi samsung tv-n működött.Megpróbáltam az IN bemenetelekre rákötni az erősítőn,de ott sem jelent meg a hang.592 verzió van rajta,de a 474-sem működött.Van esetleg valami módja hogy jó legyen,vagy felejtsem el?
-
cujo69
tag
válasz
Vismajor01 #22718 üzenetére
Nekem a Pana Oledem szokott néhányat kattanni,ha kikapcsolom..pár percig,kattan kettőt,hármat,azt abbahagyja,mintha csinálna valamit kikapcsolás után.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Azért kattog mert valószínű ,"relés " az áram alá helyezése gondolom én
---a plazmáim is olyanok voltak (meg az erősítőm,mélynyomóm is olyan). De kikapcsolva nem hallotam olyat 1 hónap alatt.
-
szkutyi
addikt
válasz
Nem szabadna neki egyáltalán ..a kattanas hangja egy relé...azt akkor szabadna hallani amikor ki ill be kapcsolód
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
75c835 kattan egy hangosat ha be vagy kikapcsolom- ez teljesen oké meg tetszik is
Viszont pár napja elkezdte h akkor is kattan amikor csak kikapcsolva pihen a nappaliban. Ez viszont már elég idegesítő- mi okozhatja ezt?
-
-
muranyir01
csendes tag
válasz
muranyir01 #22651 üzenetére
Sikerült megoldani, ha esetleg valaki ilyennel találkozna:
A videokártya okozta, én esetemben Radeon.
Radeon beállítások->kijelző->méretezési mód->teljes panel -
boborján2
senior tag
válasz
h1ght3chzor #22712 üzenetére
Amiket én láttam eddig , igaz csak samsungokon az mind gyengébb volt.
Használj ilyet pl : [link]
Nekem nagyon bevált. -
Imi1981
veterán
Hát sajnos megint azt csinálta az 55C745, hogy bekapcsoltam reggel és csak hang volt! Gyorsindítás ki volt kapcsolva de ez nincs rá hatással most kiderült. Csak úgy jött vissza a kép ha felkeltem és éppen hozzáértem a jobb alsó sorokhoz a hátulján. Kifogtam egy hibás tévét 😕. Januárban írok az emagnak garanciális javítás miatt. Addig nem akarok írni mert nem lesz tévém egész leállás alatt az meg nem lenne jó. Most szomorú vagyok ☹️.
-
sircoon
csendes tag
Nekem ma reggel minden előjel (SMS, email, ...) nélkül megérkezett a 6.-án rendelt 845-öm. Tök lelkesítő, hogy X2
Kicsomagolni várhatóan csak karácsonkor fogom, így marad még a várakozás -
Swami
senior tag
válasz
h1ght3chzor #22704 üzenetére
3.5 Jack kimenet ➡️ RCA. Kész. Bluetooth ➡️ soundbar. Kész. Bluetooth transmitter ➡️ receiver. Kész. 🙂
-
Cartmenn
aktív tag
Akkor én is kérdezném tőletek az állapotnál az időmérés az mit számol? 387 óránál tart ami ugye 16 nap kb ,de mióta megvettem alig ment a TV ,sokat mondok ha 6 órát --és november 20án jött meg (17én rendeltem) ,tehát valami nem stimmel,vagy mást is számol,vagy már alapban 16 naposat vettem újan
pedig én bontottam ki mindent,jó volt lefóliázva, meg amit említettem korábban alul pár helyen lesarkalva
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest