- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Mini-ITX
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
Peterka31 #22757 üzenetére
Akkor lehet a 6-os szériában ilyen a tcl. C745 X2 nem akad az tuti ( 7-es széria már). Az 50 Hz-es filmek igen de az még apple tv -n is pedig az vált frekit. Ha nincs más lehetőség vegyél egy amazon fire stick 4k max -ot azzal jó lesz és még netflix és prime video is vált frekit automatikusan. Persze plusz pénz de jópár évig jó lesz.
-
Celtis
veterán
válasz
Peterka31 #22744 üzenetére
Jól gondolod. Ez nem kadenciahelyesség probléma. Sokkal inkább valami szoftver bug.
Az, hogy a tv 60 vagy 120hz-es nem azt jelenti, hogy atomóra pontossággal ennyi a panel frissítése, hanem azt, hogy az a maximum amit tud. Például tv adás esetén a 60Hz-es tv panel 50Hz-en fog működni, alkalmazkodva a forráshoz. Ha nem így lenne, nézhetetlen lenne a tv adás képe.
-
mikrofon
veterán
válasz
Peterka31 #22739 üzenetére
Jól érted.
Annyi kiegészítés, hogy az újabb tv-k új FW-vel már jobban lekezelik. Mert nem az egy másodpercet és a 60 vagy 100 vagy 120Hz-et veszik figyelembe, hanem hosszabb egységet. Tehát nem lesz hiányzó pixel mert nem hagyja ki egyet sem.
Tehát 5mp alatt 5x24 képkocka az 120 így egy 120Hz-es panelnél ez lehet az egység. A nem egész FPS-es is hasonló csak sokkal bonyolultabb az algoritmus.Az emberek 90 vagy 95% már nem látja ezt így. Lehet hogy te pont az érzékenyebb kisebbségbe tartozol. Vagy valami régebbi FW van a gépeden nem jó algoritmussal.
Egy manuális frissítést próbálj meg . Hátha segít.Az oka nem a gyártó hanem az alap Android TV rendszer....
Ezért okoz az Android alapú tv-boxoknál is problémát még a mai napig is.
Állítólag az Android tv v12 oldja majd meg mert vissza került bele az amit valahol a v9 környékén kiszedtek, vagy módosítottak.
De még így is kell hozzá hogy a lejátszó szoftver vagy streaming alkalmazás is módosítva legyen ennek megfelelően. Az meg ugye nem a hardver gyártótóin meg az FW fejlesztőin múlik majd. -
Imi1981
veterán
válasz
Peterka31 #22736 üzenetére
Én valószínűnek tartom, hogy azért döccen , akad pár percenként mert nem tud kadenciahelyes lejátszást a tv. Ezt drágább modellekben jobban megoldják ( azok se tudnak kadenciahelyes lejátszást de valahogy mégis megoldják hogy ne akadjon) de alsóbb kategóriában úgylátszik nem foglalkoznak vele. Az előző tévém samsung 48 h6400 is döccent időközönként. Megoldás külső lejátszó ( amazon fire tv 4k max, xiaomi mi box s, Apple-TV stb.).
Ez most csak szerintem van így de lehet nálad épp más miatt van!Közben már írták előttem páran.
-
mikrofon
veterán
válasz
Peterka31 #22736 üzenetére
Ez az AFR hiányára utal. Ha ezt látod és ennyire zavart akkor ezen külső lejátszóval lehet csak segíteni. Ha tárolt tartalmakat akarsz így nézni akkor egy olyan boxra van szükséged amin CE fut. Ha a DV tartalmak is érdekelnek l, akkor az a drágább kategóriában jól működik. Pl a homatics box r 4k plus valamelyik változata már nagyon jól dolgozik. A legolcsóbb változata a Nokia 8010.
Ebben a topikban rendszeresen beszéd téma: [link]
Korábban milyen tv-n és milyen lejátszóval néztél filmeket hogy ezt nem láttad? -
st6969
őstag
válasz
Peterka31 #22503 üzenetére
"Vodafonnál és úgy láttam új előfizetéshez nem is opció már a kártya."
Szerencsére kérhető még mindig, médiaeszközök alatt találtam meg.
Itt írja."nem azért vennék sokattudó tévét, hogy aztán tulajdonképpen monitorként használjam a boxra kötve"
Teljesen jogos. Eszembe nem jutott volna, hogy egy mediabox bármilyen hatással lehet a minőségre. Engem eddig a puszta jelenléte, meg főleg a plusz távirányító zavart volna...de #22491 Vhiktor megjegyzése alapján kifejezetten örülök, hogy jelenleg van CI kártyára lehetőségem -
st6969
őstag
válasz
Peterka31 #22485 üzenetére
Őskövület? Szerintem inkább modernebb felfogás az, hogy ne foglalja a helyet ott egy plusz eszköz, ami áramot is kér (még ha minimálisat is fogyaszt), és még egy plusz távirányító is kell. Nálam a falon van a tv, nincs alatta szekrény, tehát még el is kellene helyezni valahogy. Számomra semmi előnye nincs egy set top boxnak, ellenben hátránya több is. Kizárólag CI+ foglalattal vennék tv-t
Tegnap jött sms a Sameday-től, hogy érkeznek. Örültem, mint majom a farkának, erre ketté szedték a rendelést, és csak a konzolt hozták, a tv-ről semmi hír még (7-én rendeltem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest