-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Polarstar #278141 üzenetére
Ja hát biztos hogy nem rendelném meg felpróbálás nélkül, de azért nézelődtem az oldalukon.
Meg ez inkább kiváncsíság még, de azért a "kisssebbek" között találtam olyat ami tetszik.5-ös
A túlárazott lehet ogaz más modellekre de amit én néztem azért pont hogy azt éreztem hogy nem is drága 270fontért.Ez 43as mint az orient starom és az is határwmeset de még jó méret, de ettől függetlenül is odemennék megnézni.
-
válasz
Kvelstadt #278139 üzenetére
A Vostok-Europe jól kinéző, sokak által kedvelt modelleket hoztak létre.
Ellenben ha már úgy kezded "elég nagyon, a csuklóm meg nem nagy" akkor itt borulni fog a vonzalom. Ebből sem lesz "boldogan éltek amíg" romantikus lánykérés.
Javaslatom a következő: Kizárólag a boltban, személyesen felpróbálva vegyél bármilyen karórát a csalódások és a felesleges pénzkiadás elkerülése érdekében.
Márkát nem javaslok, mert sem stílus sem kivitel nem került említésre - ami passzol és tetszik - az lesz a jó!
Több mint valószínű, hogy lesz egy kedvenc listád a próba után, amiből majd idővel döntesz. -
-
Vostok europe órákról mi itt a körülbelüli közvélemény?
Én mindig megkivánom mikor látok valahol, de persze nekem ezeket fel kéne próbáoni mert a legtöbb elég nagy, az én csukkóm meg nem. -
Hozzá illő környezetben:
-
Veron
addikt
Branch Horologyról még nem volt szó szerintem. Kanadai microbrand, szuper méretű és kinézetű, kézihúzós, sector számlapos, kékített mutatós órával. Kell ennél több? Max egy kis plusz vízállóság, mert az csak 30m.
-
andrew01
tag
Én tudok ajánlani bátran egyet: Bp. Nap utca 19. 'RWC - Russian Watch Clinic' *
A név ne tévesszen meg, több svájci vintagem is szervizelésre került már nála. Gondolom nh35-el kapcs. dolog sem lehet akadály akkor.
Facebookon is fent van a jelzett név* alatt, esetleg ott is kezdeményezhetsz kommunikációt, mert most nézem 5-én lesznek újra nyitva az ünnepek miatt.
Mint minden jó órásmester eléggé be van táblázva, tehát nem biztos, hogy egyik napról a másikra lesz kész, DE szerintem megéri várni a reális-korrekt ár és a remek munka miatt. -
|AP|
veterán
válasz
5-ös kezelő #278129 üzenetére
köszi! Amúgy én is szívesen megpróbálnám, de nem tervezek rendszert csinálni a moddingból, ezért nem hiszem hogy megérné eszközökbe fektetni, inkább kifizetném valakinek.
-
5-ös kezelő
senior tag
Bármelyiknek illene tudnia, ha csereszabatosak az alkatrészek. Talán még nekem is menne, ha látnék, nem remegne a kezem és pár óra általános képzésre beiratkoznék.
Amfíbiánál megcsinálom, de a tengely kivétele-visszahelyezése és a mutatók felhelyezése terén lenne mit tanulnom/gyakorolnom. -
|AP|
veterán
óra moddingra (mutatók és számlap cseréje meglévő tokban és szerkezettel) tudtok BP-n ajánlani valakit?
Vagy ezt gyakorlatilag szinte bármelyik órás meg tudná csinálni? -
válasz
@mriya@ #278125 üzenetére
Onnan tudom, hogy utána olvastam. A Tide 🌊 egy, az óceánok hulladékát begyűjtő szervezet. A ML velük koprodukcióban csinálta ezt az órát. Egy óra 18 óceánból gyűjtött palackot tartalmaz. Erre írtam, hogy ez full blama! Lehet a doboz, meg a tok újrahasznosított, de a többi kacat, ami jár mellé, nem az.
-
Ma megjött a ML Aikon Tide 🌊 óra. Azt kell mondjam, lényegesen jobb minőség, mint a moonswatch. Van súlya. A zafír szép, a bevonat is jó. A kaucsuk szíj nagyon állat. Kettő is járt hozzá.
Mondjuk az óceán hulladék blama. Fogtak egy rakás műanyagot és csináltak belőle egy másik rakás műanyagot. -
-
Ma van a Nemzetközi Art-deco Nap. Ennek örömére itt egy szépséges restaurált Bulova Ambassador, a tulaj a hét végén viselte egy Jazz fesztiválon. Határozottan stílusos!
Határozottan hiányzik az eredetisége a mai kínálatból.
-
SOAD19
addikt
Mik vannak... Lume-os szíj: [link] (videó)
-
-
válasz
bluemirage #278101 üzenetére
Az ott bent olaj? És egy buborék??
Akkor értem már, hogy miért beszt termék és miért 670ezer.
Én inkább ezt javasolnám - nem 670-ért egy francia búvárcucc gyártótól.. -
Egyrészt durva....
Másrészt kinek?
... és miért?
Pedig én imádom a tengeralattjárós filmeket..
De akkor is...
Link -
andrew01
tag
válasz
Secretknight #278096 üzenetére
Szép darab!
-
-
Reaktor71
csendes tag
A Waldor & CO. gyártóról hallott már valaki?
[link]
Ez ilyen divatóra vagy valami microbrand lehet? -
Secretknight
aktív tag
Vasárnapi
-
A Svájci Felsa-ról valaki tud?
-
Veron
addikt
Mit találtam?! Nem tudtam, hogy létezik Tourbyból ilyen kis méret. Ez a csúcsragadozó skeleton...az a werk csodásan díszített. Wow! De kb 3000 euro
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #278085 üzenetére
‘Spórolás / láthatóság’ témában a Panerai disznóságait bírom a leginkább, pár illusztráció alábbiakban, P.9010 finiselés zárt hátlappal vs. betekintős hátlappal, de ami a csúcs, hogy a 6497 alsó csapágylemezét kizárólag ott perlázsolták, ahol ez látszott a hidak között. Ez már nem csak szimpla megúszós megoldás, ez már művészet.
-
Elhagytam ma miband 4. Órámat.
Milyen filléres órát vegyek helyette?
-
Zyrius
aktív tag
Mit gondoltok az alábbi óráról?
Van már egy Tissot órám, de ez lenne az első mechanikus. Mechanikai szempontból ez elfogadható minőségű?
Tissot Chermin des Tourelles Skeleton -
válasz
Faresz1976 #278073 üzenetére
🤣 occsó a tamponnyomda
-
válasz
Faresz1976 #278069 üzenetére
Van ám rajta minden is
mint egy jó citin
-
Secretknight
aktív tag
Ma lett szétszedve,takarítva, stb, full szervíz
-
sipi83
aktív tag
Indokolatlan és egyben felesleges képfeltöltés!
Vagyis mai:
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #278066 üzenetére
Vagy inkább egy ilyet! 😀
-
válasz
SOAD19 #278034 üzenetére
A kék, lila vagy a zöld teljesen jól látható. Az FR a piros, narancs, arany kombó miatt csillog, villog, a mutatók is. A kék, zöldnek matt a mutatói, a liláé meg eszüst, de nem csillog. Jah, és ezek fém szíjjal vannak, nem mint az FR (LE).
Játszósnak (sokadiknak) lehet megveszem Ashford-ról ezt a lumit (volt már nekem, eladtam és megbántam)
44 mm, icipici l2l-al, titánkönnyűXA.9272
-
pepe75
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #278019 üzenetére
És ez a csábítóbb opció a hozzánk hasonló órakedvelőknek nemigaz?
Ránézek a topicra, köszi -
Puculo
aktív tag
Sziasztok! Az e-órák webshop mennyire megbízható boltnak számít? Van negatív tapasztalat vele?
-
andrew01
tag
válasz
Tsebacsi #278055 üzenetére
Nem akartam ilyen szélsőségesen nyilatkozni, de akkor nem csak én látom így.
Soad - Az alsó Zelos az tényleg egész jó, mintha csak az árával lett volna problémám, de ezek az újak amik pár nap múlva jelennek meg... még tegnap 'próbáltam' videót nézni róluk, kifolyt a szemem ezektől a számlapoktól, így hamar kiXeltem
.
Kezdenek átesni a ló túloldalára a gyártók az 'egyedi óra készítés' törekvésének tekintetében. -
SOAD19
addikt
Mintha kissé a Seiko Cocktail ihlette volna, ezeket az új Zelosokat:
Ez jópofa:
-
andrew01
tag
CW újabb dobása. C12 Loco.
Nekem ehhez a tok dizájnhoz nem passzol ez a stílus. Vagy csak szoknia kell a szemnek... nem gond, így haladunk előre ha újítunk és újítunk, már csak adaptálódni kell tudni az újdonságokhoz. -
rozsgyi
tag
válasz
5-ös kezelő #278049 üzenetére
Meg nem neztem, de nem tetszik a tokful rajta.
-
Veron
addikt
válasz
lenox #278043 üzenetére
Én imádom a Santost és biztos vennék is, ha akarnék ennyit költeni egy órára... de Laco 1-1.2k EUR nem 8.
Amúgy egyetlen dolog nem tetszik a Cartierben, az a túl nagy állítási közök a szíjon, ami talán ~5mm. Én szíjsznob vagyok, a 4mm-es szemekkel rendelkező Chronomatot sem tudtam a csuklómra állítani maradéktalanul. -
-
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #278038 üzenetére
Összefoglalva: KUKA?! (Ráadásul a koronán nincs márkajelzés)
Komolyra fordítva tényleg lehetne kicsit vékonyabb.
Múltkor nagyon hamar elvitték az S400-ast, lehet mégis le kellett volna csapni rá. Na, nem baj, kivárok, majd lesz az olcsóbb, gyengül majd még az a dollár, trumpli rajta van. -
fagyalllo
őstag
válasz
SOAD19 #278037 üzenetére
Lehetne 0,2 mm-rel vékonyabb, a tokfül szálhúzásának iránya nem jó, a végszem illeszkedése nem tetszik, a csaton csak kettő állítási lehetőség van, egyszerű a doboza, a dátumablak megtöri a szimmetriát, ennyi pénzért a Citizen már rádiósat ad, csak 10 bar, nincs koronazár.
-
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #278036 üzenetére
Jó ötlet, ezt is nézegettem, de inkább a fehéret.
Ebben a színben, amit linkeltél már kifutott, nem nagyon lehet kapni, ha jól rémlik.Amúgy megmondom őszintén nem vagyok nagy krono fan, ezért se vettem eddig. Sose használnám a krono funkciót, mint ahogy a búvár lünettát se.Kirakatban olyan kis pindurkának tűnnek, ezek a Seikok. Tudom a csuklóm is az.
Az egyik webshop egyik értékelése az óráról:
"Egyértelműen a legjobb ár-érték arányú Seiko óra. Az a néhány gyenge pontja teljesen élhető, nagy kedvencem!"Mire gondolt a költő? Egyet tudok, hogy csak 3,6,9,12 óraindexnél van lume.
-
Veron
addikt
válasz
rozsgyi #278032 üzenetére
Stowa classic flieger 36
amit előtte mutattam meg Stowa vintage flieger 36
és volt közben egy Laco flieger pro 37 is -
SOAD19
addikt
válasz
djeperto #278031 üzenetére
Közben leesett, hogy Limited Edition...
Elfelejtettem megköszönni, hogy felhívtad a figyelmemet a dologra, biztos igazad van.
A sima fekete számlapos is eléggé csillogott az üzletben, ha jól rémlik. De a mesterséges fényárra fogtam, ami az üzletben volt. Gondolom, akkor az összes B3k felejtős?! Akkor lehet elengedem, és marad a OCW-S400-as következő, talán utolsó versenyzőnek. Most már csak kvarcot veszek, bőven elég 4 mechanikus. Kvarcból nem sok ugrik be, ami szóba jöhet, tetszik. Az oceanuson kívül, ami hirtelen eszembe jut az a kronó Nivada, amit linkeltem. De jöhet pár tipp, ami 40 mm alatt van, kicsit sportosabb és nem drágább, mint 3-400k.
Még, ez a Citizen jutott eszembe: [kép] Bár, ennek a számlapja meg eléggé hajaz a Laco-méra. -
jackal79
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #278002 üzenetére
Napi használatra lenne, dátum állítás meg ismerős, mert van egy automatám is. Jó lenne napi használatra egy kényelmes óra, csak hát minden héten más tetszik. -
válasz
Veron #278021 üzenetére
A Bond klip az a fém "szíj" amit egy kapoccsal tudsz magad beakasztani a szabad szemekbe. Lazíthatsz rajta vagy szoríthatsz is.
Színház: nem kifejezetten nagyestélyis óra. Ha szmoking lesz, nem a military A-type a legjobb választás. Minden másra jó. Kicsi és nem lóg ki amúgy sem. Természetesen ez is magánvélemény. -
-
Veron
addikt
csak úgy, mert tetszik...az ára meg a gyártási idő nem.
lehetetlen róla valódi fotót találni.
edit: mennyire gondoljátok univerzálisnak a kinézetet? -
pepe75
csendes tag
Van egy ilyen órám, nagyon szeretem, csak az a baj vele, hogy nem látom rajta az időt...beleolvadnak a mutatók a számlapba.
Vállal szerintetek órás szakember valami mutató-átfestést vagy bármi eljárást amivel láthatóvá lehet tenni a mutatókat?
Megköszönném ha tudnátok ajánlani Dunaharaszti környékén ilyen szakembert. -
zmilaner
tag
válasz
5-ös kezelő #278010 üzenetére
Én sem vagyok a híve annak hogy ajándékba adjunk órát, legyen inkább “önkiszolgáló” a dolog, de pl. ha én annó nem kapok nagyapámtól karórát akkor jó eséllyel nem is merülök el soha az órák világában. (Mondjuk ez nem biztos hogy baj persze
)
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
zmilaner #278009 üzenetére
Rövidek a mutatók.
Eszembe jutott a ballagásom, szerencsére nem órát kaptam - nem is érdekeltek még akkor. Jobb, ha az ember maga választ. 13 évesen jól választottam ki az első órám. Méretben, kinézetben és műszakilag is. Pedig csak "lenéztem" osztálytársam kezéről, h milyen kell nekem is.Ballagásra nem kellett másik óra, és a mai napig szépen jár.
-
zmilaner
tag
Ha jól láttam a Casio Edifice EFR-575 kvarc szériájáról még nem volt poszt, bedobok pár képet. Én annó pl a legelsőnek nagyon örültem volna ballagásra
40.5 mm, domború ásványi üveg, 100m vízállóság, 45-50.000 Ft körüli árral. Link -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
jackal79 #278001 üzenetére
Nem tudni, még csak pár évtized telt el a gyártás kezdete óta...
Ne aggódj, nem szokott gond lenni velük. Esetleg ha fiókban tárolod sokáig, akkut hazavághatod.
Dátumot (biztosan tudod, de azért szólok) ne állítsd este 8 és reggel 4 között, mert ilyenkor már kezdi váltania dátumot, és kárt tehetsz benne.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- SzoftverPremium.hu
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest