Hirdetés
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz Misi1979 #266234 üzenetére
Nem lehetne az összefoglalóba betenni tuti órás boltokat,órás webshopokat ahol márkánként ,típusként tuti eredeti órákat árulnak? Akár olyan órás boltot ahol felújított,bevizsgált,hibátlan órákat,amik mind eredetiek megvehetőek?
Nem lenne annyi lyukra futás az órák eredetiségét illetően. -
m3tr0
őstag
válasz Misi1979 #266234 üzenetére
"De aki be tudja vizsgálni itthon eme modelleket.. az bizony kamuzik."
Hagyjuk már ezt, itthon senki nem tudja megmondani egy Aquaracerről, hogy kamu?
Akkor ti honnan tudjátok,hogy amit ti árultok az eredeti???Nekünk sosem volt olyan modellünk - és nem is lesz.
Ne mondd már,hogy nem volt...lehet azóta is van.
Volt pont 680-ért egy fekete gumibetét lünettás Aquaraceretek,illetve volt krono is.
Azokat ajánlottad,mert azokat kevésbé hamisítják, ezt mondtad.
Mellesleg járt az órám a WDL-ben és képzeld,eredeti.
-
jeni
félisten
válasz csabulaxi #266395 üzenetére
olcsó ehhez a szerkezet?
Ronda 515 quartz -
@mriya@
őstag
válasz Godimodi #266392 üzenetére
Ez ilyen.
Át lehet festeni a mutatókat, és az indexeket, de lehet hogy nem éri meg.
Vagy trícium csöves, vagy valamilyen elektronikus világítású órát kell keresned, ha fontos az éjszakai leolvashatóság.
Például Timex Indiglo.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
csabulaxi
senior tag
"Nyolc csavart a San Giovanni keresztelőkápolna nyolcszöge ihlette, amely a márka dizájnjának forrása.
drágakőfoglalat.
-A koronát a Firenzében épült katedrális kupolájának tiszteletére tervezték.
- Kiváló minőségű svájci szerkezet Quartz Ronda515
- Franck Muller fejlett technológiájával készített speciális tok alternatív tükörrel és matt felületekkel.
- Fém övek korlátozott gyűjteménye az egyedülálló japán piac számára, amely hajlamos a nedvességre és izzadásra.""A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Godimodi #266392 üzenetére
Sztem ez ilyen lopakodó stílus, nehogy kiszúrja az ellenség. Ha jó éjszakai láthatóságot szeretnél, H3 csöves órákat nézegessél, v vmi jóféle búvárt, amihez elég sok jó minőségű világító festéket használtak a gyártáskor. A tiédet még nappal sem könnyű leolvasni.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
-
Godimodi
tag
Sziasztok,
Van egy Citizen BM8475-00F Eco Drive órám (all black). Nagyon szeretem és semmilyen jellegű mechanikai problémát nem észlelek, viszont az esti leolvasást eléggé megnehezíti, hogy nem foszforeszkálnak a számlap osztásai és a mutatók sem. Ha nap közben napon töltöm egy ideig az órát és aztán teljesen sötét helyre vonulok, akkor látszik némi foszforeszkálás, de estére ebből semmi nem marad.
A kérdésem az volna, hogy ennek ilyennek kell-e lennie?
Ha igen, akkor hogyan lehetséges ezen javítani?
Ha nem, akkor mire utalhat a hiba?Előre is köszi,
Dani -
krono.
tag
válasz Tsebacsi #266378 üzenetére
Nekem ez amolyan tanulóprojekt volt az ilyen precízebb forrasztásokhoz, a teljesen csináld magad módon készülttel is ez lett volna a terv, csak nagyon hamar nagyon sokat akartam csinálni, és a szükséges tudásom elektronika téren kevéske volt, ezért félre lett rakva.
Amit a képen látsz, az innen lett vásárolva, a csöveket leszámítva. Egy elég jól tervezett vezérlő, kb mindent tud amire szükség lehet (éjjelre kikapcsol, átforgatja a számokat az elhalványulás ellen, 12-24 órás üzemmód)
Ezekhez nixie csövet külön kell vásárolni, a linkelt darabhoz tartozó cső egyébként pont egy drágább típus, én innen vettem, de ebayen is lehet találni, talán olcsóbban is van. (mikor az első szettet vettem, nem volt)Ennél egy fokkal olcsóbban meg lehet úszni, ha az ember mondjuk másik cső típusra lő, én eredetileg IN-16 csövet vettem, az kisebb mint ezek az IN-14esek, viszont maga a szám benne majdnem ugyanakkora. Viszont sajnos azoknak a lábkiosztása más, így vagy egy elég nagy magicet kell elkövetni a 12 láb össze vissza beforrasztásához, vagy olyan PCB-t venni, ami ahhoz van tervezve. Van is ilyen ugyan annál az eladónál, itt található, de ezekhez sajnos a fa dobozt és a sárgaréz cicomákat magának kell csinálnia az embernek.
Érdemes lehet még itt szétnézni, náluk is kaphatóak hasonló kitek (akár csövekkel együtt).
Egyébként szerintem az IN-12 csövek is jópofák, szépen be lehet építeni őket valami dobozba.Én a sajátomon még a fa dobozt tervezem kicsit megcsiszolgatni, mert elég élesek az élei (a szememnek), talán lekerített élekkel jobban menne a karakteréhez.
Egyébként működés közben is kifejezetten izgalmas, ugyanis (a működést eléggé leegyszerűsítve) a csőben minden egyes szám egy izzószál, amik térben egymás mögött helyezkednek el, így például az 1-ees szám hátrébb van, mint a 9-es például. Jól néz ki "mozgásban", ahogy mászkálnak a számok. Amit még érdemes tudni szerintem, hogy azért, hogy a képeken nagyobbnak tűnik, mint valójában, ezen az IN-14 csövön a számok mérete kb 2.7cm.
Ha szükséges még valami infó privátban szívesen segítek.#266379 Szirtimorc - na igen, a VFD is menő, de az nekem ilyen különálló csövekben mindig is furának hatott.
#266382 driv4r - igen, elég nagy feszültség kell a csövek hajtásához, az én IN-16-osaimnál a 150-nél kezdtek éledezni, utána kevesebből is elvan (bár bontott csöveknél azt olvastam boostolni kell a feszt, hogy ne legyen halovány). De az áramerősség viszont nem jelentős egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Ai clock
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
nagyúr
válasz krono. #266365 üzenetére
Ez mekkora kurvajó! (bcsánat)
Lehet tudni hogy ez az előre tervezett cucc hogy és mint van?
Imádjátok most ezt a szót: Autodidakta módon tanultam anno forrasztani, egy ilyet olyan szívesen összedobnék én is, hogy na! Akár privátban is jöhet az infó, de szerintem senkit se zavarna, ha egy ilyen DIY leírás bejönne, főleg most karácsonytájt!Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
g0n21
senior tag
válasz fattyu #266374 üzenetére
Köszönöm a választ!
#266375driv4r
Nincs indoklás, se figyelmeztetés. Régen még volt néha figyelmeztetés. Gondolom túl sok már a moderálandó topik, és nincs kapacitás mindenkit figyelmeztetni.[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
driv4r
aktív tag
válasz g0n21 #266373 üzenetére
Azért tettem csak fel a kérdést, mert fagyalllo jelezte, visszanéztem, és nem csak a Te hosszú hozzászólásod, hanem még legalább 5-6 másik is szőrén-szálán eltűnt. De ahogy rekonstruálni próbáltam, mi és miért tűnt el, nem sikerült megtalálni abban a logikát.
Na mindegy, akkor ezek szerint ilyen is előfordulhat, előzetes figyelmeztetés vagy utólagos tájékoztatás nélkül.
* bocs, fenti komment alapján már értem, de csak részben, több dolog tűnt el.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz g0n21 #266373 üzenetére
-INDIANA- írta a 266321-es hsz-ben:
én linkeltem be modi topikba ama hszt.
amit ott leírt az megvalósított néhány tételt a BTK-ból.
aztán hogy mi törlődött még azon a kommenten -és az írón- kívül az már ugye az adott modin múlik.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
g0n21
senior tag
válasz driv4r #266372 üzenetére
Általában kell modit kérni a modit kérek topikban. Vagy amúgy is readonly a topikban, és nem tetszett neki. Noha tényleg nem személyeskedtem és nem voltam durva sem.
Mindegy, Magyarországnak már van egy tök jó mottója: "mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet". Nem baj az, ha kiterjesztjük ezt minél szélesebb körökre.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
driv4r
aktív tag
válasz fagyalllo #266369 üzenetére
Őszinte érdeklődéssel, hogyan működik ez a törlés? Saját hozzászólást ugye mi nem tudunk törölni, akkor ehhez viszont moderátori jogállás kell, feltételezem. Az ÁSZF-ben rögzítik, mik a szabályok ilyenkor?
Emlékszem, amikor nyáron a motoros kerámia órás ügy volt, akkor megszólalt hirtelen egy moderátor és világossá tette, a személyeskedés miatt törölt egyes bejegyzéseket. De most ilyen nem volt. Ez máskor is előfordult, előfordulhat, hogy csak úgy eltűnik a tartalom? -
g0n21
senior tag
válasz fagyalllo #266369 üzenetére
Ha valamelyik modi erre járna, mégha nem is kell megindokolják, igazán megoszthatná velem hogy a #266345-ös szép hosszú hozzászólásomban mi nem volt összeegyeztethető a PH! értékeivel és szabályzatával.
Nem személyeskedtem, nem káromkodtam és nem hirdettem.
Más: a hazai órás képzés 1 éves, és a vizsga munka egy japán, harommutatos, datumos automata szervizelese.
ott az alapokat tanulod meg, de utána kell még 3-5 év valós gyakorlat, hogy önállóan és jól tudj dolgozni.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
fagyalllo
őstag
Valaki csendben takarított, eltűnt egy rakás hozzászólás.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
arn
félisten
válasz vinczetibor #266366 üzenetére
Azt hiszem az utolso mondatban van az igazsag, bizonyos teruleteken… az orakat ismerheti vki jol (oraszerviz mas kerdes). Meg azt hiszem szoftvermernokkent felkopna az allam, ha azt alkalmaznam, amit 20 eve tanitottak az egyetemen (akkor is kb 10 eve elavult anyagot) - konkretan az elso munkahelyemre se lett volna eleg beleponek.
Nyilvan sebesz vagy urhajos senki sem lesz onerobol.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
vinczetibor
aktív tag
"Onkepzessel nem lehet vki jo?"
Ez már megint milyen kérdés?
Közgazdász vagyok, de autodidakta szebész is egyben. Ha gondolod megműtelek féláron. Majd utána elgondolkozol, mielőtt ilyeneket kérdezel.
Komolyra fordítva a szót, bizonyos területeken nem lehetsz igazi képzés nélkül jó, csak kontár.[ Szerkesztve ]
-
krono.
tag
Órának óra, de karon viselni kicsit kényelmetlen lenne, kis lazításnak dobom be a jelenlegi téma mellé.
Régóta szerettem volna egy ilyen nixie órát, neki is álltam egy teljesen DIY projektnek, amit azóta sem fejeztem be, de nemrég nekiálltam egy másiknak, ahol egy előre megtervezett nyákra kellett csak felforrasztani a csöveket. Íme a végeredmény! (A kép milyenségét nézzétek el nekem, a hangulatos termékfotó nem az erősségem.)(A korábbi óradoboz témához pedig: igazatok volt, nem 2500-3000, hanem 3799 volt (2020). Bocsánat a hamis infóért. Az eltelt idő megszépítette az emlékeket (sajnos az óradobozt nem). )
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Nem is vizsgálunk be ilyen órákat.
(Nem 30e, hanem 20e Ft az alapdíjunk, illetve duplája, ha írásban kéri az ügyfél. Fenti összeg úgy jött ki, hogy adott ember kapott kedvezményt a bevizsgálás árából - pedig még mondtuk is neki, hogy biztosan írásos jegyzőkönyvet kér? A szóbeli eredményközlés jóval olcsóbb)
[ Szerkesztve ]
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Misi1979
őstag
"Az, hogy egy fórumon, ami órás fórum, szóba jön 1-1 szolgálató, teljesen rendben van. Itt szerintem bárki leírhatja, hogy 30e forintért ki van zárva, hogy bevizsgáltatna egy órát. Ezért fórum. Lehet erre reflektálni. Minden cég maga szabja meg az árait. De azon lamentálni, hogy ezen itt polemizálnak forumozók, tök felesleges, mert bárkinek szíve joga leírni, ha drágának tartja, ettől még ti sem fogjátok olcsóbban adni a szolgáltatást és így is lesz, akinek ez ennyiért teljesen megéri."
Mi is fórumozunk itt, ezért beszélgetünk kötetlenül és válaszolgatunk legjobb tudásunk szerint. Nem azért, hogy védjük a mundér becsületét, netán szimpátiát ébresszünk. Azért fejtettem ki a bevizsgálás folyamatát, mert olyan dolgokat olvastam, amik nem fedik a valóságot és ez zavart. Mert akármilyen furcsa, számunkra a bevizsgálás nem a fő profil, ez csak egy olyan lehetőség, melynek segítségével próbáljuk megtisztítani a szcénát a zavarosban halászóktól. És hogy nem ingyen tesszük? Majd ha az alkalmazottak ingyen dolgoznak, adózni sem kell, rezsi sem lesz, szerszámok és tudás sem lesz szükséges hozzá..
Sőt, egyébként olyan is volt már, hogy nem tudtuk teljes magabiztossággal megállapítani egy adott óra eredetiségét (ilyenkor természetesen pénzt nem fogadunk el). Fejből nem ugrik be, milyen óra volt és most sajna nem tudok utánanézni sem.
De olyan is, amikor egy bevizsgálás 3 napig (!) tartott nálunk, mert inkább akartunk biztosra menni - itt sem fogadtunk el pénzt, mert számunkra ez inkább izgalom és tanulási folyamat volt.
Sőt, olyan is volt, hogy márkaszerviz szakvéleményét bíráltuk felül (még amikor csináltak bevizsgálásokat..), jogosan.
-INDIANA- írta a 266321-es hsz-ben: MARVEL: Ezektől pénzt nem fogsz látni! Felejtsd el! Biztosra veheted, hogy írtak annak a cégnek is, aminél szervizelteted a cuccod! A garanciális javítást tuti buktad. Rosszindulatú emberek és bosszúállóak. Ha ismerik az ottaniakat, a szervíz oka is - mondjuk úgy - meg fog változni az ő javukra! Azután kellett volna lépned, miután nálad van az óra! Legközelebb legyél taktikusabb! De ne legyen igazam! Jobbulást!
Nem írtunk nekik, általában telefonon kommunikálunk a többi szervizzel, mert jó a kapcsolat, kollegális. De nincs ok, amiért felhívjuk őket, max ha MARVEL kérné, hogy segítsünk neki valamiben, pl. megakad ott egy folyamat. Ráadásul mivel az óráját külföldre küldték, őket kellene lefizetnünk (Egyébként tippem szerint az óra munkalapjára alkatrészcsere plusz szerviz lesz írva és ingyen fogják, garanciálisan intézni. Az alkatrészcsere a belső folyamataik alapján történő kötelező lépés, ők nem húznak meg csavarokat, benyúlnak a fiókba és kicserélik az adott alkatrészt, kizárva azt, hogy az alkatrész a gyári hibája miatt lazulhatott meg. A teljes szerviz meg egy másik, kötelező előírás, ha alkatrészt cserélnek egy adott órában.)
És ha már a rosszindulat és bosszúállás szóbakerült, mint jelzőink:
Néha bizony túlzásokba is esünk, pláne, mikor egyesek bajszára lépünk. Amikor bevizsgálunk egy órát, mondjuk adásvétel történik, a bevizsgálás eredményét mindkét féllel közöljük (legtöbbször szóban) - ha az eladó ebbe beleegyezik, de mondjuk pont ezért van ott, ugye.
1.) Amikor az óráról kiderül, hogy eredeti, de pl. Angliában lopták el pár éve és körözik - mert mi ilyeneket is lekérdezünk, ha tudunk, bár valóban ehhez semmi közünk (nem túl etikus tőlünk..), ezt az infót közöljük a felekkel. Na, ekkor történik az, hogy "debiztos?" Igen, biztos. "Ó rendben köszönjük.." és nem lesz így adásvétel.
És ilyenkor jön az, hogy egyes emberek, pláne kereskedők, nepperek nem szívesen jönnek be hozzánk bevizsgáltatni. Vagy terjesztik rólunk a hülyeséget, ami sokszor azért visszajut hozzánk. (konkrét megtörtént esetet írtam le, neppert számon is kértünk, hogy miért kamuzik rólunk - aztán meg a végén már "havi átalányt" akart nekünk fizetni, meg hogy csak hozzánk jár majd a vevőivel, csak ne mondjuk el senkinek..
2.) Amikor egy másik nepper vevője hozzánk szervezi le az adásvételt és kiderül, hogy nepperünk egy felpapírozott roncsot akar átadni, amiről leszedjük a vizes lepedőt is, onnantól kezdve mi vagyunk a rosszak..
(kedvenc neppermondatom a bevizsgálás elején: "szépen jár.." - nem, itt az volt a szép, hogy egyáltalán még járt az adott óra..3.) Amikor Facebook liciten "megnyert" órát az az ember hozza be átadni/eladni, aki az addigi félmillió forintos aktuális árat feltornászta előzőleg licitjével 1M ft-ra, majd 1.05M-ért ütötte le az adott órát a vevője, akivel bejött - ismerve a használt órapiac szereplőit, felismertük őt. Ilyen esetben etikus szólni a vevőnek, hogy "hé, amúgy picit át vagy b.szva ezzel a licitálósdival"? (Szerencsére nem kellett szólni, mert az adott ketyegőről kiderült, hogy durván beteg és nemigazán full szett)
És ilyen, hasonló sztori rengeteg van. Lehet blogolni kellene, úgyis divat az ilyesmi, még vállalkozások esetén is.
Apró érdekesség: legtöbb márka vállal "beküldős" hivatalos bevizsgálást, még vintage órák esetén is. Sőt, az ilyenkor kiadott papíros (certificate of authenticity) egy amúgy minden nélküli óránál értéknövelő tényező, majdnem, mintha a gyári papírja lenne az adott órának. Az más kérdés, hogy ennek költsége borsos, talán a Longines márkánál a legolcsóbb (300 CHF), Omega pl. 800 CHF áron dolgozik, AP-nél ez 2500 CHF és saccra 3-4 hónapos az átfutási idő. Bizonyos esetekben még azt is meg tudják mondani, vintage órák esetén ez különösen érdekes, hogy mikor került az adott időmérő értékesítésre - és hol. Eme beküldős bevizsgálásnak van egy érdekes hátulütője, ami akár szempont is lehet: bizony, ha az óra körözés alatt van, akkor nem kapja vissza a beküldő, ez azért nem ritka eset.
-
g0n21
senior tag
válasz Memmaao #266355 üzenetére
Egyre távolabbinak érzem, hogy egy síkon találkozzon a mondanivalónk.
"Ahogy te sem leszel attól órás, hogy cserélsz elemet, bemérsz szerkezetet vagy eredetiséget vizsgálsz ( na azért ez itt és így egy kicsit necces, nem írtad meg eddig sem, milyen szabvány vagy minősítés alapján adtok ki papírt eredetiségvizsgálatról, de így, hogy mondjuk Te csinálod és neked nincs órás mester végzettséged, nem tudom, hogy egy certificate mi módon állná meg a helyét egy jogi esetben)."
Az elemcseréhez, egyebekhez nem kell órásmester végzettség. Amikor eredetiség vizsgálatot csinálunk, mindig megnézi az órás is. Szerintem így hivatalosabb, noha amit kiállítunk nem igazságügyi szakértői vélemény, és ezt sehol nem is mondjuk, viszont eddig minden esetben elfogadásra került (chrono24 is elfogadta, mint szakvélemény, és a hatóságokkal is dolgoztunk már együtt, több ízben)."Te csinálod és neked nincs órás mester végzettséged"
Akkor tisztábban: órás újságíró vagyok Ez a főállásom. Járok márkáról márkára, meg külföldi rendezvényre, meg néha szervizközpontba, meg néha gyárlátogatásra. Ha legalább 5000 különböző órát nem fotóztam még eddig, akkor egyet sem, 5000 forinttól 7 milliárdig. Számtalan alkalommal látok előbb egy órát, vagy szerkezetet, mint egy órásmester, hát még egy maszek (értsd jól, nem márkaszervizes). Mivel hozzá ezek általában 3-5-7-10-15 év után jutnak el, én pedig a bemutatáskor már látom, és általában nem sokkal később élőben is.
A hazai órások jelentős része nem látott még élőben Baumatic vagy cal400-as Oris werket. A Baumatic jópár éve van és az Oris se idei bejelentés.
Egyszerűen nem volt még velük dolguk, mert ahhoz túl friss. Ők akkor attól még hogy szakképzett órásmesterek, akkor már jogosan vizsgálhatják be úgy, hogy azt sem tudják mi az?
Az órások nagyrésze, de még az órakedvelők sem tudják, hogy a néhány éve bemutatott 3235-ös Rolex szerkezetnek már van ráncfelvarrott változata.Nem feltétlen vagyunk jobbak, mint mások. Nálunk van két órás, egy órás gyakornok, egy újságíró és két feketeöves használtóra pro. Így ennyi szem láthatja az órát, amikor bejön eredetiségvizsgálatra.
És ne gondold, hogy szabadidejükben is órákat nézegetnek, meg utánaolvasnak a neten. A maszek órások pedig a gyári képzést sem kapják meg, hanem mehetnek át fusiban egy kollégájukhoz, hogy megtanulják az új werkek trükkjeit. De mindegyikét? Kizárt.
Nincs abban semmi NAV ellenes, hogy bejelentett dolgozóink vannak és bérleti díjat fizetünk viszont a NAV felé van lejárt követelésünk, mert nem fizetnek ki egy bevizsgálást már három éve. Úgyhogy ha ezt onnan valaki látja, legyen kedves elutalni, mert ciki....
"Még hogy EV. Ezek abból a szempontból teljesen irrelevánsak, hogy milyen órás."
Valóban. Senki nem vitatta, hogy ki milyen órás, a mi órásainkról sem kérdezte senki, hogy milyenek. Árakról volt szó elsősorban és workflow-ról.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
addikt
válasz g0n21 #266352 üzenetére
Ki lehet forgatni azt amit írtam, ez alapján egyértelmű, hogy jól bánsz a szavakkal és valószínűleg nem véletlen, hogy van vlogod. Ehhez kellőképpen extrovertáltnak és narcisztikusnak kell lenni. Ezek az alapok nálam is megvannak és szakmám szerint jó orvosnak tartom magamat. De hogy az én szakmámba vágó is legyen a pelda, azért mert mondjuk vénás gyógyszert adhat, vagy nőknek helyeznet fel katétert egy szakképzett ápoló, még nem lesz orvos. Ahogy te sem leszel attól órás, hogy cserélsz elemet, bemérsz szerkezetet vagy eredetiséget vizsgálsz ( na azért ez itt és így egy kicsit necces, nem írtad meg eddig sem, milyen szabvány vagy minősítés alapján adtok ki papírt eredetiségvizsgálatról, de így, hogy mondjuk Te csinálod és neked nincs órás mester végzettséged, nem tudom, hogy egy certificate mi módon állná meg a helyét egy jogi esetben). Akkor leszel órás, ha elvégzed az erre szakosodott iskolát. Akkor leszel jó órás, ha jól végzed a munkád, és akkor leszel "az órás" , akit másoknak is ajanl a szakma és az órás közösség, ha ehhez társul szakmai alázat,.meg emberközpontú gondolkodás, fellépés. Ez egy komplex dolog. Attól nem jó órás a Sellei Sanyi, hogy egy szíj állítást vagy regulációt megcsinál ingyen, ettől ő csak egy jó ember. Attól jó órás, hogy megvan a szakmai tudása. Hogy beazonosítani képes egy szerkezetet annak a hibáját, hogy hozzá tud értő módon nyúlni egy órához , akár egy vintage órához is. Tudja a határait, tudja, hogy mit tud vállalni és mit nem. Kriston Karcsi sem attól jó órás, hogy emberi áron dolgozik! Ettől ő csak kevésbé profit orientált, mint egyesek. Hogy kitanulta a szakmát, tovább viszi a családi üzletet, az egy dolog. De jó órás attól lett, hogy jó a finom motorikája, jól bánik a szerkezettel, precíz, OCDs szintén átnézni a munkáját, és ad a vegeredmenyre. O8az az órás, aki fél órát csak avval tölt el, hogy lupe alatt végig nézi a szamalpot porszem után, mert tudja, hiába dolgozott a szerkezeten X órát és refulálta töltésére, a vevő azt az egy porszemet fogjaatni, ami ott maradna, ha nem nézi át tüzetesen. Írtad, hogy könnyű dolga van a kis Szigetszentmiklósi boltban. Még hogy EV. Ezek abból a szempontból teljesen irrelevánsak, hogy milyen órás. Ebből a szempontból a Ti esetetek nyilván sokkal nehezebb, "Én nem vagyok órás, én csak foglalkoztatom őket", vagyis nálatok az árba bele kell kalkulálni azt, hogy abból ki kell fizetni az órást és a személyzet többi tagját is és még neked is profitot kell termelned,.mert kötve hiszem, hogy hobbiból, szimpátia alapon vagy akár csak az órák szeretete miatt csinálnád. Mindenki pénzből él. Én meg, mint választási lehetőséggel bíró vásárló, szuverén jogom eldönteni, hogy olyan helyre viszem az órámat, ahol jó áron, és maximális szaktudással csinálják meg. A szigetszentmiklósi kis órás üzlet ez a hely, mégha várni is kell rá hosszú heteken keresztül. A WDL még nem ez a hely, ahol ugyanezt 160-210e közötti áron csinálják meg egy valjoux szerkezet esetén, gyengébb minőségben, és az árban tudom, hogy benne van a bolt bérleti díj, a reszi, a hostess fent a boltban. És ezzel nem is lenne baj, ha a minőség ott tökéletes lenne (nem az, Tag Heuer órámat ott csinálták, poros a számlap).
Lehet, hogy te erre szakmai fórumként tekintesz, nem az. Ez egy nyilvános fórum, bárki írhat ide, és bárki olvashatja ( így pl elég nagy balgaság itt műhely titkokat, vagy anyagi dolgokat megosztani, pl a NAV is olvas fórumokat - személyes tapasztalat).My name is Bond, James... Dean.
-
-
driv4r
aktív tag
válasz Veron #266351 üzenetére
Az első képen egyértelműen kajla, kb. 3 fokban jobbra dől, szmájli.
Komolyra fordítva, szerintem kép alapján nem lehet eldönteni. De ha kinyittatod, és egy P.900 in-house szerkezetnek hazudott Baumatic van benne, akkor valószínűleg eredeti.
Ez ugye a 42mm változat, hogy áll a kezeden? -
g0n21
senior tag
válasz Memmaao #266348 üzenetére
Attól jó órás és attól jó ember valaki, hogy nem kér pénzt, vagy mert lelkesen mesél az órákról?
Ez az én szememben egy szakmai fórum, amikor közel tíz éve elkezdtem ebben a topikban aktív lenni, akkor is így gondoltam, és nem a laikus nyilvánosságnak tekintem.
Ha ezért máshogy tekintünk rá, az könnyen lehet.Az alapján, amit írsz, szerintem egészen máshogy állunk hozzá az órákhoz és az órás szakmához de ennek nem kell közeledni egymáshoz. Én nem vagyok órás, én csak foglalkoztatom őket, és vannak dolgok amiket én is megcsinálok. Eredetiség vizsgálat, elemcsere, nyomáspróba, szíjcsere, hasonló apróságok.
Ez a vérbeli dolog ez nekem magas egy kicsit, én is vérbeli vagyok, ha egyébként a munkámat lelkiismeretesen végzem el és szeretem csinálni? Mert akkor vérbeli vagyok.
a topiktagok egy része végigkövette, ahogy 2017-ben elindítom az órásblogomatmagazinomat csak úgy hobbiból, mondhatni passióból, hogy azok is órás tartalomhoz jussanak, akik nem beszélnek angolul, és nem akarják megvárni a kéthavonta megjelenő óramagazint.
Évekig toltam bele a munkát és a pénzt, mire kinőtte magát annyira, hogy már csak munkát kell beletolni, pénzt nem. És ezt miért csináltam? Az órák iránti elköteleződésből, és azért, hogy az órakedvelő embereknek az anyanyelvükön adhassak hasznos tartalmat, mondhatni értékteremtő hatással lehessek a magyar órás közösségre/nek. A vlogom is ezért indult el. Hogy kinek tetszik, kinek nem, jogos kritikát mindig is elfogadtam.Aztán lett innen a topikból néhányunkkal egy közös műhelyünk, ez lett a Pesti Órás. És az én véleményem szerint az, hogy ebben a topikban "kulisszatitkokat" is megosztok a tagokkal, a világ legtermészetesebb dolga két okból: egy szakmai témájú topik (az én szememben), és mert innen indult az egész.
Ha ez valakit sért, akkor tisztességgel bocsánatot kérek."Minden óra hátlapján a csavaros menet résében lehet szennyeződés, és ez nem a viswlőjét minősíti."
Én nem a csavaros menet réseire, hanem a tokfül-tok találkozásra gondolok, meg a szíjra.
Vagy mondjuk inkább ilyenekre gondoltam, el sem tudod képzelni mennyi ilyen van (szóbeli engedéllyel fotóztam, gdpr-nak megfelel).Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Veron
addikt
Meg lehet mondani erről a Panerairól képről hogy kajla-e?
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
driv4r
aktív tag
válasz g0n21 #266345 üzenetére
Köszönöm, ez egy korrekt összefoglaló volt. Pusztán emiatt nem is szólnék hozzá, de két dolog miatt mégis megtenném.
1. Írtad az előző bejegyzésedben, az árazásotok a költségeiteket tükrözi, és abban nincsen semmi 'celebség'. Én ezt készséggel elfogadom, viszont egyúttal szeretném tisztázni a 'celeb' kifejezést, mert azt én használtam egy mostani hozzászólásban. Szeretném egyértelművé tenni, nem a Pesti Órás műhelyre gondoltam, hanem Hantosra. A 'celeb' egy ironikus utalás volt a 'csak a Hantos!:)' jellegű, szintén jobbára ironikusan elhangzó számtalan egykori hozzászólásra itt, még azokból az időkből, amikor nem szakadt ketté a topik. Sajnálom, hogy slendrián voltam, ha bántóan hangzott, elnézést kérek.
2. Nyilvánvalóan név nélkül, de esetleg valamennyire pontosítható, melyik 'belpesti' boltból kerülnek elő rendszeresen a problémás használt darabok? Ha esetleg csak a kerületet jeleznéd, akár privátban, nekem az is elég lenne. Előre is köszönöm!
-
addikt
válasz g0n21 #266345 üzenetére
Ez egy üzlet, egy versenyszféra. Vékony jég, könnyen beszakad. 2023 van, már nem az a világ, amikor az ecserin vagy a pécsi vásárban valamit rád lehet sózni szöveggel, mindenkinek a zsebében van az internet. Minden is ellenőrizhető, azonnal. Így legtöbb hely bizony nehéz helyzetbe került, mert ugye minden online és azonnal kommentelhető és minősíthető. És ez meg is történik. A fogyasztói társadalom egyik fegyvere így a szó lett. És ez bizony sok szolgáltató számára problémás lehet. Mert egy dolog a jól elvégzett munka, egy másik meg a jó kommunikáció. Ha a kettő társul, akkor legritkábban tapasztal a vevő korábbi negatív értékelést és a legtöbb esetben pozitív élményként él meg egy szolgáltatást. A kommunikáció egyébként messze többet nyom a latba, mint a jól elvégzett munka. Pláne speciális szakmák esetén (orvos, szerelő,órás,stb). Mert itt a laikus kisebb eséllyel tudja lemérni az elvégzett munka minőségét, de sokkal nagyobb hatással bír rá, hogy hogyan kommunikáltak vele. Tehát egy üzlet, szervíz lehet szakmailag bármilyen jó, elég egy alkalmazott, aki szarul kommunikál, flegma, vagy bunkó, borul az egész. És lehet szakmailag szar egy szolgáltató, ha egységesen az egész csapat vevő barát, kedves és készséges, sokkal jobb értékelése lesz, mint annak, aki jobb, csak flegmább. Ritka az, amikor minden összejön. A legrosszabb, ha valami szar is és még flegma is, van rá példa, ilyen pl a gázkazán biznisz Pécsen. Kevesen csinálják és ezért van aki monopol helyzetben van.
Az, hogy egy fórumon, ami órás fórum, szóba jön 1-1 szolgálató, teljesen rendben van. Itt szerintem bárki leírhatja, hogy 30e forintért ki van zárva, hogy bevizsgáltatna egy órát. Ezért fórum. Lehet erre reflektálni. Minden cég maga szabja meg az árait. De azon lamentálni, hogy ezen itt polemizálnak forumozók, tök felesleges, mert bárkinek szíve joga leírni, ha drágának tartja, ettől még ti sem fogjátok olcsóbban adni a szolgáltatást és így is lesz, akinek ez ennyiért teljesen megéri.
Akikhez én járok órásokhoz, pl Pécsen a Sellei Sanyihoz, még én érzem néha kellemetlennek, hogy a Sanyi egy forintot nem kért a múltkor egy Seiko óra beszabályozásért, vagy egy macerásabb Casio szíjcseréért. Mindig azt mondja, úgyis megyek majd még hozzá, elem cserére, vagy viszem valamelyik órám szervizre, karbantartásra. Vintage órákat is vállal, keni- vágja a régi szerkezeteket. Ez is egy hozzáállás. Nem abból csinál pénzt, hogy egy pár perces munkát elad drágán. Élmény hallgatni, ahogy órákról beszél és az fix, hogy az ember visszamegy hozzá. Mert ő egy órás. Nem nagy üzlet, nem bérleti díj, nem minél magasabb profit. Nem, ő vérbeli órás, már az apja is az volt. Karcsira Szigetszentmiklóson ugyanez igaz! Vérbeli órás, ahogy az apja is az. Családi üzlet, családi örökség, alázatos, kedves és a szakmáját imádó ember. Kollégám Fortis óráját ő rakta helyre, miután valamelyik jó nevű pesti órás azt leszervizelte. Nem mondta meg nekem sem, hogy ki után kellett dolgoznia, ennyire korrekt srác ő!
De PL reflektálva arra, amit írtál, hogy 20-30 perc egy ilyen, mert toknyitás előtt le kell pucolni a koszt, hogy az ne a szerkezetbe kerüljön: Igen, ez nem egy kiemelendő dolog, ezt így kell a szakma szabályai szerint. De neked le kellett írnod, hogy milyen figyelmesek vagytok, mert a vevő meg milyen redvásan használja 🤦. Na ez az, amit a versenyszférában gáz, ha megtesz egy szolgáltató. A vevő minősítése. Ebből a pár sorból sugárzik a hozzáállás a vevőhöz. Aki retkesen viseli az órát. Minden óra hátlapján a csavaros menet résében lehet szennyeződés, és ez nem a viswlőjét minősíti. Te mégis őt minősíted. Ha ezt a kollégákkal négyszemközt beszéled és véleményezed ,. minősíted a vevőt az is más,.mint egy nyilvános fórumon.[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
fagyalllo
őstag
-
fagyalllo
őstag
Például abban, hogy a tiéd egy több mint 100 éves óra, csoda hogy a gyártónak van róla dokumentációja, míg a másik egy jelenleg forgalomban lévő, népszerű modell, aminek a pár éves szerkezetét valószínűleg még nem is hamisítják, ránézésre egy laikus is megmondja, hogy eredeti Kenissi, vagy valami 2824 klón.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Misi1979
őstag
válasz Memmaao #266337 üzenetére
Nagyon jól leírtad, nem akarsz hozzánk jönni dolgozni?
Pár kiegészítés: a műszereink többsége felismeri a kalibert és hozzá állítja az emelkedési szöget, nekem is a halálom, amikor lengésszögről posztolnak fotókat (330at leng, de rossz a lift angle, ha beállítja, már csak 280..).
A timegrapher eredményeit összegezzük és ha bármelyik pozícióban eltérés van, akkor ott biza rá kell jönni, hogy mi a baj.
Automatikát csak akkor bontunk, ha hibát tapasztalunk - és erről tájékoztatjuk az ügyfelet is, hogy mit kell tennünk. Mondjuk új/garis óránál ezt el tudjuk végezni úgy is, hogy ne vesszen garancia, a toknyitás és csavarfejek kitekerése elvégezhető külsérelmi nyom nélkül.
Egyébként lupe helyett sokszor mikroszkópot használunk. Billegőnél kb kötelező.
Pára, ázásnyomok: na igen, ez érdekes téma, mert arra is rá kell jönni, hogy mi történt a beázás óta, ha régi, hol és miért ázott be, mik látták kárát, hogyan próbálták kezelni. Sok szakbarbár munkát látunk, törött üvegtömítés ragasztóval javítva, indexek csálén ragasztva. UV lámpában sűrűn cserélünk elemet
Nem is a hibátlan órák vizsgálata a macerás, hanem a berhelteké, javítgatottaké. Mert olyankor megpróbálunk rájönni az okokra is, hogy mit miért csinálhattak.
-
addikt
Nem tudom, mert a pesti órás nem írta meg, hogy miből is áll pontosan egy ilyen átvizsgálás.
A gyári certificate során Svájcba küldöd, ott visszakeresik a pontos gyártási időpontot, minden infót, amit az óráról tudni lehet és kapsz egy hivatalos igazolást a gyártótól. Nem tudom, hogy a pesti órás kiadott dokumentuma milyen minősítéssel rendelkezik, ezt sem írták meg.My name is Bond, James... Dean.
-
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz Speeedfire #266335 üzenetére
Modellfüggő, hogy éppen melyiket honnan a legolcsóbb beszerezni. Ha lenne olyan hely, ahol minden olcsóbb, mint máshol, akkor mindenki ott vásárolna.
-
arn
félisten
válasz Memmaao #266320 üzenetére
Van egy regi csaladi oram, egy iwc zsebora 1905 kornyekerol. Bementem az iwc becsi uzletebe, ha jol remlik 450 euroert vizsgaltak volna be. Igaz ezert kikuldtek volna svajcba, de a vegen kapsz egy a4es nyomtatott papirt az eredetisegrol. Szoval nem olyan rossz az a 30e ft egy draga oranal (szvsz az iwc piaci ara sem lehet igazan magasabb egy ilyen ujszeru tudornal).
Ha kicsit jobb a korites, akkor lehet erdemes lenne erteknovelonek, de ugy voltam vele, akar eredeti, akar nem, ez ilyen, es ilyen is marad, mert ezt igy kaptam, es jopar evtizede a csaladomhoz tartozik, ezen a tenyen nem valtoztat egy igazolas, foleg hogy eladni sem akarom.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
addikt
válasz Misi1979 #266325 üzenetére
Ok, a 30 ezer forintos bevizsgálás és szerkezet vizsgálat akkor nálatok mit takar? Elképzelésem szerint fogjátok az órát, ugye egy szakértő már az élek tapintása, a fém megmunkálása, a polír és a gravírozott részek alapján kap a tokról benyomást. Aztán timegrapher -re rakjátok, ha kellően igényes az ember, fóliát rak a tok bal felére vagy a timegrapher rogzítőjére, mert gyárilag sajnos az nincs burkolva és karcolja a polirt. 52° szögben elindítod (órást nem láttam még, aki beállította volna a típus pontos szögét), kiolvasod a lengésszámot a beat errort és a napi +/- eltérést, akár ki is nyomtatod. Ezután tok nyitás és lupe/mikroszkóp alatt szerkezet vizsgálat. Gondolom típustól függően megvan, hogy melyiknél mit kell nézni, milyen a kidolgozottság, megvannak e a jelölések, stb. Lupe/mikroszkóp alatt tömítés vizsgálat, mozgó alkatrészek vizsgálata, a rotort meg lehet nézni, hogy lötyög e, a rugót, hogy rendben van e, illetve hogy száraz e a rendszer, vagy van kenőanyag. Pára/ázás nyomok. Vagy ti egy ilyen 30e forintos certificate-es bevizsgálás során ennél jobban bontjátok a szerkezetet? Lekerül a rotor? Ha igen és garanciális az óra , erről a beavatkozásról adatok írásos és fotó dokumentációt? Miután a szerkezet atnézése megtörtént, tokzárás és nyomáspróba. Ezután az ügyfél kap egy papírt, hogy a bevizsgálás pillanatában az óra eredetinek mondható, működési hibája nincs. Kimaradt valami? Mert én így képzelem el ezt a történetet.
Más kérdés, hogy polgári peres úton egy ilyen certificate -nek van e bármi jelentősége...[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok
Honnan érdemes órát venni?
Nagyon szemezek a citizen, Orient, seiko órákkal.
Jelenleg van egy casio edifice, és egy huawei okos óra. Mind a kettő 42 koronával, valami elegánsabb, letisztultabbat akarok. De ha kintről olcsóbb, akkor inkább onann 😁Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
nagyúr
Imádom! Kurvaszép!
De.... Sajnos se szerviz, se funkciók nem ismertek. Maradt szépen ott. (ja! Órabörze!)[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
driv4r
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
válasz Memmaao #266320 üzenetére
Az úr írásbeli jegyzőkönyvet kért, ami nem csak az általad leírtakat takarja - illetve mi felelősséget is vállalunk annak tartalmáért. Dolgozunk cégeknek, hatóságoknak és jogi személyeknek is, a magánszemélyeken kívül.
Mi nem a "ránézünk és szerintünk jó" bevizsgálást végezzük, ismerjük azt is, viszonylag sok történetet tudnék mesélni legózott Rolexekről és hasonló dolgokról. Sok olyat is, amit itt sokat említett órások is benéztek. Amikor vita volt belőle (pl az illető nem fogadta el, hogy hamis az órája, kiposztolta fb-ra, hogy elment vele X óráshoz, aki megnézte és szerinte igazi), mi azokba is beleálltunk. Volt, hogy márkaszerviz ellenében
Azért válaszolgatok itt, mert kedvelem ezt a fórumot, régen aktívabb voltam, de légyszi hadd ne kelljen megmagyaráznom az árazást, de pl tökre érdekel, hogy ki mennyiért vizsgálna be egy 2-3-5-10-20 millió Ft értékű órát úgy, hogy az eredetiségre garanciát vállal, természetesen áfa tartalmú számlával, ahogy kell.
Szerintem én is és Viktor is szívesen mesélünk műhelytitkokat, elvégre bírjuk ezt a fórumot. Szóval hajrá, nyugodtan kérdezzetek.
A póvermacis (=powermatic) kérdésre az a válaszom, hogy szerencsén is múlik, hogy mit produkál pl. járáseltérésben. A leggyengébb pontja a járórugó, vékony, hosszú és bizony törik, mint a fene. Magától A horgony-gátszerkezettel is szokott probléma lenni. Itt is az van, hogy én inkább sima ETA-val szerelt modellt vennék, ha van ilyen opció. Tudom, legtöbbször nincs.
-
dzsi23
addikt
válasz ricsik #266316 üzenetére
Biztos nagyobb terhelést kap, mint ha számlappal felfelé tárolnám, de az óra majdnem függőleges állapotban van, így szerintem nem hat túl nagy erővel a szíjra (ez akár nulla is lehet, ha úgy helyezem el, hogy valami középről megtámassza az órát), ezen felül a saját tömegét kell még elbírnia a szíjnak, oldalanként a felét. Lehet, hogy 10 év múlva ennek látható következménye lesz, 20 év múlva meg már zavaró is lesz, nem tudom, de ennyire nem tervezek előre.
Jelenleg is 3 órával felfelé pihennek a vitrin egyik polcán, és szeretem, hogy szemből látom az órákat, amikor odanézek, és nem kell egy doboz fölé hajolnom. Viszont abban a dobozban, amiről beraktam egy képet, igényesebben mutatnának, mint csak "odahányva" egy polcra, és akár máshova is rakhatnám, nem csak a vitrinbe.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz MARVEL #266313 üzenetére
Bár nem vagyok pszichiáter ( a feleségem az 🙈), de ebből az utolsó kommentedből bőven érződik, hogy érzelmileg sérülékeny állapotban lehetsz (egészség, egyetem, stb). Nyilván ilyen lelki állapotban az ember borúsabb és szűrőn át látja a dolgokat. De az itt elhangzottak alapján vettél egy svájci, inhouse szerkezettel szerelt órát (Breitling? Longines? Tudor?). Második tulajdonos vagy, bevizsgàltattad. Ez alapján eredeti. Elhangzott, hogy a típusnak van ilyen ismert hibája, Reddit és YT is elérhető ezzel a hibával kapcsolatban. Írták több helyen, hogy előjel nélkül jelentkezik a hiba, hangos lesz a rotor. A tiéd is érintett ebben. Beküldted a hivatalos úton szervizbe, elküldik Svájcba, javítják, visszakapod, él a garancia. Hol itt a hiba? Ha hetekkel előtte jó volt, most meg nem az, akkor hetekkel előtte a vizsgáló órás miért is hibázott? Nem értem az összefüggést!
Hyundai Kona EV ismert hiba a gyorstöltés utáni akku hűtő folyadék kristàlyosodàs. A szervizben amíg nem dob emiatt hibát, nem cserélik le a hűtő közeget, pedig ott ismert az ok. A Tissot T Solar connect órám légnyomás szenzora egyik pillanatról a másikra ment tönkre. Külföldi vásárlás volt. A magyar hivatalos szervíz partner a tempora óra. Elküldtem nekik, kiküldték a gyártó szervíz pontjára, 12 hét után visszakaptam, javították.
A te oràdat is fogadta a forgalmazó, elküldte garanciális javításra (pedig te tokot nyittattàl rajta, mert ellenőriztetted, hogy eredeti e, viszont ez alapján elutasíthattàk volna), valószínű azért, mert tud erről a hibáról.
Konkrétan Te most azt várnàd el, hogy amíg nem volt hibája, a Pesti órás meg kellett volna tudni mondja, hogy lesz e hibája? Vagy tájékoztatni kellett volna téged, hogy ennek a típusnak lehet ilyen hibája?? Nem értem, hogy hol a hiba?
Más kérdés, hogy korrekt e 30e forintot kérni egy eredetiség ellenőrzés és szerkezet vizsgálatra, ami egy timegrapher bemérést, a szerkezet szemügyre vételét és egy nyomás próbát takar. Szerintem nem korrekt! Kriston Karcsi ennek az árnak a duplàjàért teljes szervizt végez egy valjoux 7750 szerkezeten. Az sem korrekt, hogy a pesti órás itt azon lamentál, hogy ezek után elgondolkodnak azon, csinálnak e egyáltalán majd eredetiség ellenőrzést a jövőben, meg bevizsgálást. Persze, hogy csinálnak majd. Hiszen van fóka, aki erre kifizet 30e forintot. Nagyon is jó óradíj ez, és nem kell hozzá hatalmas beruházás.
Szóval ez a téma itt egy kicsit már sok. Te irreálisan várod el, hogy ő a jövőbe lásson, az ő "arrogáns" válaszuk meg szintén nem korrekt, engem pl teljesen hidegen hagy, hogy most akkor ezek után ők ezt csinálják e tovább, vagy nem, mert nem vagyok célközönség egy 30e forintos bevizsgálásra. Jó reklámot ad arra ,hogy őket ne keressem. Ennyi. Az autómat sem viszem oda, ahol a reszi órabér az én órabérem nyolcszorosa.[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
Több ilyen esetet kellene nyilvánosságra hozni, mert lehet belőle tanulni. A topicban olvasható eseményekben például fontos lehet, hogy az óra tulajdonosa az írásbeli jegyzőkönyv birtokában lépett tovább a szerviz felé. Nyilván többet ér vele, mintha csak szóbeli eredményközlés történt volna a bevizsgálás után.
"nincs rá lezsóidő"
-
fagyalllo
őstag
Valójában nem is volt itt semmilyen szennyes. Vett egy alig használt Black Bay 58-at, amit garancián belül javítanak, pénzbe nem kerül. Oké, az eredetiség megerősítését és állapotfelmérést akár ingyen is megcsinálta volna másik szerviz, de nem kényszerítette rá senki és bármennyit is kifizetve érte felelősséget elvárni az óra jövőbeli működéséért irracionális.
Ha gyors elemcsere után nyomáspróbán megfelel a tok, majd következő héten beázik a strandon, nem a szerviz felelőssége, hiszen nem cseréltek tömítést, csak az elemcserére tudnak garit vállalni.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
vinczetibor
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #266312 üzenetére
Nekem is a legpontosabb a Tissot PRX Powermatic a 14 mechanikus órám közül.
Néhány sw200-1, 6R35, 4R34, 4R35, L888, ST19, ST17 szerkezetes óra közül.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Ezeket a dolgokat vhol erdekes olvasni (belatni a szinfalak moge), de nem tudom mennyire jo otlet ide kiteregetni a szennyest.
Az mar az en gondolatom, hogy garancialis termeket csak az eladohoz vagy a markaszervizbe viszunk, igy a felmerulo problema hazon belul marad.
-
MARVEL
tag
válasz Misi1979 #266310 üzenetére
Én sem így terveztem az estémet... Ez az egész ügy belőlem nem stresszt hanem inkább csalódottságot váltott ki. Hárítasz és azt az érzetet kelted, hogy azzal az órával biztosan én csináltam valamit. Ti mindent jól csináltatok és még a minimális esély sincs meg arra, hogy esetleg elnéztetek valamit.
Igen, úgy döntöttem, hogy inkább a márkaszervizbe viszem az órát. Ennek két oka volt: egyrészt már nem bíztam meg bennetek, másrészt nem szerettem volna bukni a garanciát. Az e-mailjeimre adott válaszotokból nekem az jött le, hogy nem nagyon volt amúgy sem ínyetekre a reklamációm. Lehet, hogy én értettem félre, de ez a ,,ha van baj egyáltalán!" felkiáltás a válaszotok végén nem volt túl bizalomgerjesztő.
Jól tudod, a pesti szerviz csak leadási pontként funkcionál. Sem eredetiségvizsgálattal, sem pedig szervizeléssel nem foglalkoznak. Az órát most jelenleg valahova külföldre, szerintem Svájcba küldték ki. Az is lehet, hogy Bécsbe. Ezt nem kérdeztem meg tőlük. Ha minden jól megy december közepén fogom visszakapni, a garanciát elméletileg tudtam érvényesíteni, kíváncsi vagyok, hogy mi volt a probléma.
Az órát nem érte rázkódás. :) Tudom, hogy mi tehet kárt egy automata szerkezetben és mi nem. Az átvizsgálást követően csak párszor viseltem. Felraktam a csuklómra, elmentem az egyetemre, meghallgattam az előadást, hazamentem, levettem. Ettől nem mehet tönkre egy szerkezet. Lehet, hogy gyári hibás volt, nem tartom kizártnak, csak azt nem értem miért nem sikerült ezt észrevenni? Hol mehetett félre a dolog? Miért nem mondtátok el, hogy bizony előfordulhatnak olyan rejtett hibák, amiket nem tudtok az átvizsgálás során észlelni? Ha ezt közlitek, elmondjátok, akkor lehet én sem kapom fel a vizet. :)
Viszont én úgy döntöttem, hogy ezt a dolgot elengedem. :) Ennyi negatívitásra nekem nincs szükségem. Szeretnék az egészségemmel kapcsolatos problémák megoldására, a tanulmányaimra és a munkámra koncentrálni. Hajnal négy óra van és még mindig nem tudok aludni. :) Konkrétan nagyon finoman, virágnyelven fogalmazva azt sugallod, hogy az órát én rontottam el. Rendben, nem így történt, de hidd csak ezt. :) Nem hat meg...
Minden jót! A továbbiakban pedig sok sikert kívánok! A téma részemről lezárva.
-
5-ös kezelő
senior tag
A lebutított Powermatic védelmében : Rohadt pontosra sikerült belőni a Certinám a gyárban, nem kellett belepiszkálni. Igaz, csak 21600, nem mozog oly szépen a mp mutató.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
fattyu
veterán
válasz MARVEL #266307 üzenetére
de a jó isten áldjon meg.
megvetted az órát. megérkezett nem volt semmi baja.
elvitted bevizsgáltatni. elleőrizték eredeti-e, igényel e kenést szétszedést (nem) nyomáspróba pipa.
Visszakaptad hibátlanul.
majd x nap után elöjött egy hiba.és haragszol mert nem néztek bele a kristálygömbbe?
szerintem fordítva ülsz a lovon.ha beadtad volna egy teljes szétszedés olajozás dologra és utána kapod így vissza azt jogosnak gondolnám. de ahogy elhangzott nem volt szétszedés, és hiba sem amikor az óra náluk volt. főleg az eredetiség ellenőrzés miatt vitted oda. pipa.
mivel garos az óra nem rövidülsz meg.
gyakorlatilag úgy érzem csalódott vagy és emiatt vagdalkozol.
csak nekem ez kb hitelrontás szagú, FŐLEG hogy még vissza se kaptad ahol le volt írva hogy mi volt a hiba.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
MARVEL
tag
válasz zola96 #266306 üzenetére
Csodálatos! Egy picit este van már ehhez, fáradt vagyok de akkor tegyük rendbe a dolgokat...
Bebizonyosodott már, hogy az említett (az óra gyártója által tudomásom szerint nem elismert és egyébként azért valljuk be, nem túl gyakori) hiba okozta a gondot?
Egyelőre az óra javítás alatt áll. Az, hogy én mire tippelek illetve az, hogy a bevizsgálást végző szerviz tulajdonosa/dolgozója mit feltételez a hiba esetleges okánat, jelenleg lényegtelen. Majd ha a kezemben lesz végre az órám, majd ha ténylegesen tudni is fogom, hogy mi volt a szerkezet hibája, ha rendelkezni fogok a javítást dokumentáló iratokkal, majd akkor térjünk erre vissza. Lehet, hogy lógott a rotor... Lehet, hogy nem... Lehet, hogy a szerkezetnek ettől független hibái is voltak... Lehet, hogy nem... Lehet, hogy teljesen más tényező volt a hiba forrása. Meglátjuk...
Nem bántásból, de az említett szerviznek meg lehet fel kellene tüntetnie a weboldalán, hogy bizonyos/esetleges gyártási vagy egyéb hibákat nem tudnak az átvizsgálás során megállapítani...
[ Szerkesztve ]
-
zola96
senior tag
válasz MARVEL #266305 üzenetére
Nem értelek. Komolyan.
Tisztában vagy vele, hogy az óra amit vásároltál, gyártásából adódóan problémája lehet a szerkezetével. Hiszen utánanéztél. Nos ezt senki sem fogja szemre meglátni, hogy bizony bizony egy héten belül elő fog jönni a hiba. Nem a semmire fizetted ki, meg tudtad, hogy eredeti az óra és szükséges-e szervizelni. Igen. Nyomás próbázva is volt. -
MARVEL
tag
Az adott pillanatban igénybe vett szolgáltatás nem kizárólag az óra eredetiségének a megállapítására, hanem ez mellett az időmérő szerkezetének az átvizsgálására, annak műszaki állapotának a felmérésére is irányult.
Ha bizonyosságot nyer, hogy az órának olyan hibája volt, amit a szolgáltatást nyújtó félnek fel kellett volna ismernie az átvizsgálás folyamata során, akkor véleményem szerint a szolgáltatást nyújtó fél felelősségre vonható...
Az órát az átvizsgálást követően nagyjából négy alkalommal viseltem. Átlagosan 4x8 vagyis 32 órát töltött el a csuklómon.
Ezen röpke idő alatt semmilyen olyan hatás nem érhette, ami maradandó károsodást okozhatott volna a szerkezetében.
Teljes, részletes "diagnózist" csak a javítás végeztével fogok tudni mondani.
Természetesen a bevizsgálást végző vállalkozással az információk birtokában mindenképpen fel fogom venni a kapcsolatot.
A vásárlás előtt alaposan tájékozódtam az órával kapcsolatban. Én is olvastam azokat a bizonyos kommenteket, de én azt mondom, várjuk meg mit mond a márkaszerviz.
Szögezzük le, hogy nem a szolgáltatás árával van a probléma, hanem azzal, hogy konkrétan azt az összeget a semmire fizettem ki.
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Igen, természetesen tisztában voltam azzal, hogy rólunk van szó, viszonylag könnyű volt beazonosítani az ügyet. 2023-as kb hordatlan óra volt, márkát és típust adatvédelmi okokból nem közlök.
Mint ahogy nem illesztem be a bevizsgálásnál a szerkezetről készült fotókat sem, de mailben szívesen átküldöm őket.
De akkor tegyük tisztába a dolgokat:
1.) a bevizsgálásnál Te választottad a drágábbik, jegyzőkönyv alapú megoldást - mondtuk, van szóbeli eredményközlés is, ami jóval olcsóbb - és amit javasolni is szoktunk ilyen esetben.
2.) írtad:
Egy hétre rá, az óra nagyon furcsa hangokat adott ki. Arra tippeltem, hogy a szerkezet rotorjának a csapágya megadta magát... Írtam a szerviznek, de az üzenetemre adott válaszukból arra a következtetésre jutottam, hogy jobb ha helyettük inkább a márkaszervizzel veszem fel a kapcsolatot.Mi erre ezt válaszoltuk megkeresésedtől számítva 15 percen belül:
Üdv,
Nyitvatartási időben hozza be nyugodtan, megnézzük, mi lehet a baj, ha van baj egyáltalán!De mivel az óra garanciális, valóban jó döntést hoztál azzal, hogy egyből a márkaszervizt választottad.
Mondjuk -sajnos- bevizsgálás céljából őket nem is tudtad volna választani..
Mint írtuk, új óránál nincsenek és nem is lehetnek olyan kopások és lógások pl az automatikánál, amik feltűnőek tudnak lenni, ami hibajelenséget tud okozni. Viszont vannak hibák, amiről jellemzően nem is az ügyfél tehet - hanem a gyártó. De a garanciaidőszak pont erről szól, hogy eme hibákat a gyártó ügyesen és csendben megoldja (és jó esetben tanul belőle).
Egyébként ha rákeresel az órádban lévő kaliberszámra és a következő szavakra: (kaliber) + issue vagy "órád típusa + rotor noise - bizony nem egy hasonló esetet fogsz találni. Én rövid kereséssel találtam olyat, ahol vásárlás után jelentkezett, máshol fél év, több hónap használat után jött elő a hang.
-
zola96
senior tag
válasz MARVEL #266298 üzenetére
Egy adott pillanatban, egy szolgáltatást vettél igénybe, ami akkor ott teljesült. Az óra eredeti, és nem volt szükség szervízre. Ráadásul idén januárban gyártott óra, tehát garanciában javítják az órád. Kiváncsi lennék, hogy mi a problémája a szerkezetnek. Megoszthatod nyugodtan szerintem ezt a fontos részletet. Nem foglalok állást senki egyik oldalnál sem, de az órás szakma mellett igen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest