Hirdetés
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lbence
aktív tag
válasz Empsepo #200374 üzenetére
és Polarstar köszi!
Van mellette egy másik alap autamata Citizen, amit napi szinten hordok, ezt csak havonta párszor veszem fel, ha elegánsabban kell felöltöznöm.
Tavaly fel lett polirozva és az üveg is új, de pár hajszálkarc sajnos van a tokon, viszont nem vagyok hajlandó csak a fiókban tartani.[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz KelemenUhr #200365 üzenetére
Minden árkategóriában ezt csinálják sokan...
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Szabad itt hirdetni? Ha nem, mi a legmegfelelőbb hely erre?
A történet: vettem egy Red Arrows edition Citizen-t, ami élőben nem tetszik, el szeretném adni.
Köszi,
XEladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
Empsepo
senior tag
Azért azt elképzelem ahogy a melós kirántja a zsíros kezével a Panerait a farzsebéből...
Az ötlet amúgy tök jó csak ez a kép kicsit túl van tolva szerintem.
Az órád meg gyönyörű továbbra is.
-
Sungoo
addikt
Köszi a beszámolót. A Debertet meg én is mérete miatt nem vettem át Tőled.
-
Zoltán124
kezdő
Gyönyörű órád van, grat hozzá.
-
Mamuska
őstag
Nehéz eladni a több milliós Paneraiokat? Elég nagy a hype most a márka körül.
Javíts ki ha tévedek, de ha jó áron van Rolex, Omega azok azért kapósak, de ezt gondoltam a Panerai-ról is. -
pulutodurumo
addikt
Nem lehet belefaragni SKX tokcsövet? Arra mehet a menetes korona, és kész is. Nem tudom a pontos méreteket, csak ötlet.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
KelemenUhr
aktív tag
Nem tudom, kíváncsi-e valaki egy helyzetjelentésre így 2 hét után, ha igen, íme:
Továbbra is baromira tetszik, nagyon fotogén. Úgy érzem, elérkezett a bőrözős korszakom, már tervben is van egy barna vintage military jellegű szíj az egyik topictárstól.
A méretét még mindig szokom, de tulajdonképpen másfél évig lestem egy akkora órát, ami az én csuklómra tényleg a plafon, nem kicsi a Navigator, illetve az én csuklóméretemhez-formámhoz ez az etalon, de még kicsinek látom. Gondolkodtam rajta, hogy kúraszerűen viselek egy hétig egy 35 mm-es vintage darabot, de nem tudom letenni...
A koronazár hiánya kevésbé a vélt nagyobb biztonságérzet hiánya miatt hátrány, de a belső lünetta hajlamos elmászni, ami nem zavar, csak idegesít. Főleg a fotókra van rossz hatással, bár kezdem megszokni és aktívan odafigyelni.
A pontosságát nem méregettem még, illetve nem teszteltem különböző pozíciókban letéve sem, de egyelőre nem vagyok elájulva tőle, egyszer már be kellett állítanom.
A szerkezet jóval halkabb és finomabban jár, mint a Miyota, ez eleinte negatívum volt, mert én szeretem érezni az automatika mozgolódását a kezemen, de mostanra már átállítódott a kis receptoraim ingerköszöbe és ezt az órát is "érzem".
Összességében nem bántam meg a vételt, tart a szerelem. Azért ha kiadnának egy koronazáras változatot, arra lecserélném, másra jelenleg - ami beleférne a keretbe - nem.Más: Tettem pár hevenyészett kísérletet, hogy eladjam az elődöt, ne porosodjon a fiókba, de valami rémálom a használt piac ebben az a(z) (ár)kategóriában. Mindenki csak alkudozik, féldisznóra cserélne, ígérget, hülyeségeket beszél... Kezdek arra jutni, hogy többet ér az időm meg a nyugalmam, játszós óra meg úgyis kell, esetleg az ünnepek környékén szabadidőmben összeügyeskednék bőrből egy ilyen "adaptert" és zsebórává transzformálnám valahogy így:
[ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
lbence
aktív tag
Kis karbantartás útán újra nálam.
Certina Blue Ribbon, pontos évjáratot nem tudok, 1970-es évekre saccolom.[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
-
-
fagyalllo
őstag
válasz SOAD19 #200354 üzenetére
Alkalmi hordásra én Kinericet nem javasolnék, mert valóban sokáig jár feltöltve, viszont lassan is tölt. Akkor inkább valami fényevő, sima kvarc, vagy mechanikus. És igen, a fémszíjas változat csiszolt+polírozott.
Mit szólnál egy SNE471P1-hez?
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
SOAD19
addikt
Köszi! Igen, ez megszólalásig hasonlít rá. Viszont, ennyit most biztos nem tudnék kiadni órára, sőt a közeljövőben biztos, hogy nem. Januárban akarok felmondani, hogy intenzív tanulásba kezdjek (angol + hálózatos témában tovább). Nyár elején akarnék megpróbálkozni elhelyezkedni kicsit nyugatabbra, talán Pesten. Majd, ha sikerülne, akkor kb. 1 év múlva lehet belevágnék egy lakásvásárlásba, persze hitelre. Szóval, most próbálok minden pénzt félrerakni az önerőre. Sajna, ahogy nézem, elég borsos áron vannak a panellakások, még az elővárosokban is.
De, ennek ellenére, azért, csak jó lenne egy analóg óra is a G-Shockom mellé, mert ugyebár nem igazán illik minden alkalomhoz...(#200349) fagyalllo
Bevallom, nálam elsősorban a kinézet a döntő egyelőre, ill. a kidolgozottság. Valószínűleg elég ritkán hordanám, inkább csak alkalmakkor. Így lehet, számomra, még jobb választás is lenne egy automatánál. Ha jól olvastam, akkor több hónapi járástartalékot is képes biztosítani. Mennyire megbízható technológia ez manapság, és hány évet bír ki a kapacitor?
A linkelt képeiden mattnak tűnik a tok, viszont az általam linkelt videóban, illetve a cw oldalán is fényes, polírozottnak tűnik a tok. Két variáns is lenne?!
Most gyorsan rákerestem, és talán meg van a megoldás. Amit linkeltél, az valószínűleg a SKA727P1, szemben a 721P1-gyel, amit én linkeltem.
Megpróbálom megtudakolni a lug to lug méretet, és alszok még rá jó pár napot, aztán meglátom. Mert nyilván, nincs rá feltétlen szükségem, de azért na...Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Cseri0058
őstag
válasz 5-ös kezelő #200334 üzenetére
Na és ez milyen lenne? 40mm-es.
[link] -
saiyajin
senior tag
-
SOAD19
addikt
válasz fagyalllo #200331 üzenetére
Kár érte! Használtan lenne, de elég elszállt árakon.
Van egy Kinetic modell a SKA721P1 személyében, ami kissé hajaz rá. Eme videó alapján, ez is eléggé tetszetős. Viszont, ellene szól, hogy nem folyó másodperc mutatója van, de főleg, hogy ez már 42-es mérettel bír, ami már esélyes, hogy nagy lenne a 16,5 cm-es csuklóméretemhez (sajna a lug to lug méretet nem nagyon találtam meg). És nem is zafíros. Viszont, most elég tűrhető áron lenne a CW-nél: [link] Érdemes lenne lecsapni rá, vagy annyira, azért nem jó vétel ennyiért?!
Vannak még ilyen stílusú órák (a számlapon legyenek számok, amik nem tükröződőek)?[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Sziasztok!
Sok évig kerülgettem a témát, de most elkapott a gépszíj. Meg szeretnék venni pár órát ami mozgatja a fantáziámat.
Első körben az lenne a kérdésem, hogy van valami ehhez hasonló óra kereskedő Magyarországon, Németországban, vagy Zurichben, ahol neten tudom böngészni a kínálatot és/vagy szállítanak? A legfontosabb az lenne, hogy online ki tudjam nézni szépen előre, papírokat ellenőrizni. Budapest, Bécs, München, Stuttgart és Zurich ami jó abban az esetben ha nem szállítanak.
Első körben ezt, vagy azonosat szeretnék vásárolni. Igen mindenképpen zafír, és 1863-as lenne a megcélzott példány.
A másik, hogy nyúzósnak kinéztem egy Seiko SKX009J-t ebayen. Ez mennyire tűnik validnak? Ezen felül a Seikohoz honnan lenne érdemes natúr bőr szíjat nézni hozzá igazodó árban? Nem akarok egy €200-s órához €150-s szíjat azért.
Az a baj, hogy a listám már bővülget a kiszemelt példányokból, de mindenképpen kellene valami megbízható reseller.
[ Szerkesztve ]
-
Ph0b0s
csendes tag
Nem rossz szándékból, de azért azt hadd kérdezzem meg hogy mégis mi a baj a Casio-val? Úgy értem, hogy azon kívűl hogy olcsóbb mint egy seiko vagy orient, mitől rosszabb, van esetleg valami a casio órákkal kapcsolatban, amit én nem tudnék? Csak mert itt a fórumon eléggé (bocs a kifejezésért) ,,lenézik", pedig szerintem tök megbízható, és órák szempontjából azért jelentős márka.
Egy Casio óra tulajdonos -
billyjoe
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy búvárt, két kiszemeltem volt eddig, skx007 vagy egy snzf17, viszont van már egy automatám, felváltva hordanám, így előny lenne egy húzható óra. Így jött a képbe a Tisell. A kérdésem az lenne hogy még mindig ajánlott-e?
Itthonról néztem Orient Rayt, de annyira nem győzött meg.
Vagy ha tudtok valami mást ajánlani, azt is megköszönném. -
saiyajin
senior tag
G-Shockhoz kapható composite bracelet hosszabb, mint a gyári szíj? Tudja esetleg valaki? Gw-5000-hez lenne.
"I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"
-
petipetya
nagyúr
válasz Lev Abalkin #200328 üzenetére
Visszafelé valószínűleg az Óceánban landol a kapszula (hiszen az űrsiklót kivonták), úgyhogy lehet akár dive watch is.
"nincs rá lezsóidő"
-
Tin
veterán
válasz gipsztigris #200325 üzenetére
jaja biztos így van, lapozzunk
-
Tin
veterán
válasz gipsztigris #200323 üzenetére
ez szimplán ízlés. az meg szubjektív. és kiből mi mit vált ki.
-
gipsztigris
addikt
"szerintem nem elegáns a nagy óra, inkább röhejes."
Én azt mondom, hogy a majd 70mm széles csuklómon egy 36-os óra.....na, az röhejes! Továbbá az aránytalanul kicsi kategória NÁLAM a 42mm, vagy annál kisebb. Egy óra csak akkor lesz nagy vagy kicsi, ha aránytalan viselője csuklójához. Egy pálcika csuklójú férfin egy 42-es óra is hathat idétlenül, pláne egy Diesel Big Daddy!
Szóval, kár ebbe az egyenletbe belevinni a kompenzálást meg az egyebeket, ez szimplán arányosság, ha úgy tetszik esztétika."Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Tin
veterán
válasz pulutodurumo #200316 üzenetére
na pont ez az, ami annyira megtetszett benne!
(#200317) Lev Abalkin: de miért számít a véleményem? azt próbálom elmondani, hogy igen, szerintem a feltűnően nagy óra röhejes, de kb 7.5 milliárdból 1 ember vagyok, és mégis kit érdekel, hogy szerintem mi a jó és mi a nem? remélem, hogy ezt azért a helyén lehet kezelni. ez a mütyür órás hasonlat meg szerintem nem is helytálló. én arról beszéltem, amikor valami feltűnő, nem arról, amikor egy "normál" óraméret-határon belül valaki a kisebbet (mondjuk 38mm) vagy a nagyobbat (44mm) preferálja.
(#200318) vzsryl: ez valahol jogos. nem, nem azt hordok.
-
sztikac
őstag
Lehet, hogy ez az Orient fog meggyőzni arról, hogy módosítsam az "egyszerre csak egy automata lehet a háznál" szabályomat arra, hogy "jó, lehet kettő is, de akkor mind a kettő kézzel is húzható legyen"
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
-
Lev Abalkin
tag
Rokonszenves hitvallás, csak sajnos másokra nézve megbélyegző.
Aki az én normális (mi az hogy normális?) méretű órámnál nagyobat hord = magamutogató. Pont.
Tehát pl. én, a kétméteres csupasz yeti, a 45-ös órájával.
Amúgy az emberek max. az 50 mm feletti órákat veszik észre, de azokat is lesz@rják.
És akkor hová álljanak azok, akik a 34 mm-es, szuperelegáns férfi óráikra rejszolgatnak eltartott kisujjal?😊 (Ápoló úr, kérem a gyógyszeremet!) -
Tin
veterán
válasz Lev Abalkin #200312 üzenetére
egyszerűen csak nem vagyok magamutogató típus. nem röhögök másokon, minek, mindenkinek a magánügye, hogy mi tetszik neki. a nagy óra ma trend, holnap ciki lesz. 20 év múlva talán megint trend. a "normális" méret viszont mindig "trend" lesz.
nekem az a fontos, hogy kényelmes legyen, és tetsszen, és ha valaki rámnéz, ne az órám tűnjön fel neki először. vagy egyáltalán: fel se tűnjön, mert minek. funkcionális eszköz.
egyébként amikor órát keresgéltem a családban valakinek, valaki linkelte ezt, és nagyon megtetszett. van belőle nagyobb is, simán elviselte volna a csuklóm, de az számomra már a hivalkodás határán táncolt.
-
Lev Abalkin
tag
válasz Fall-N #200309 üzenetére
Tehát neked is van egy tól-ig határ. Nekem is. A 45-ös Bulova még belefért.
A G-shock megint más kategória. Emberi ésszel nem lehet indokolni a méretét. Mégis úgy jó, ahogy van.
Legfeljebb nem veszem fel. Mint ahogy a skinny farmert sem. Vagy a besz@rtam nadrágot se...[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Lev Abalkin #200312 üzenetére
Hatalmas +1.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Lev Abalkin
tag
A nagyobbakat túl nagynak érezted? Vagy csak így alakult?
Sajna, tényleg, az általad írt magamutogatás, az trend. De kimaradni belőle, ostorozni a "hiúság vásárát", siratni az elveszett aranykort, az is mindenkor trend.
(Utóbbi hardcore módban hitelesebb: óra sem kell hozzá, csak egy takaró meg egy fabögre a rizsadománynak...🙂)
Amúgy meg nem kell minden órának elegánsnak lennie, mint ahogy az elegancia sem kizárólag méret függvénye.
A korábbi vizsgálat tárgyát képező Bulova meg pont nem jó a rongyrázásra. De a tulajdonosait azért boldogítja.Aki ki akar röhögni másokat, pl. az órájuk miatt, na az kompenzál 😊.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Csak kíváncsiságból. A Seiko SARG szériából a 011-es modell jól gondolom, hogy kifutott? Nagyon szimpatikus óra, és méretben is optimális, jó alternatíva lehetne egy jövőbeni óravételnél a ~40mm-es méretével.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Lev Abalkin #200278 üzenetére
Az mindegy, hogy miért tervezik, meg hogyan gondolják, fele amúgyis marketing rizsa. Aki szeretné viselni, annál fog úgyis eldőlni, hogy mennyire viselhető a méret.
Az meg tény, hogy optikailag nagyon vicces tud lenni egy pipaszár csuklón egy malomkerék óra.
Az is igaz, hogy egy ideje a minél nagyobb órák a divatosak, de nagyon nem kényelmes egy ilyen drabális darab. Szépen sem néz ki a kézen optikailag. Edzőterembe járok és ott azért javarészt van csukló vastagság, mégis nagyon viccesek a túlméretezett G-Shock órák. De ez a "trendi". Én meg maradok a 38 - 42 mm határ között.
-
Tin
veterán
válasz Lev Abalkin #200296 üzenetére
közel 20 centis csuklóval mindkét órám 41mm-es.
elnézegetem akár a topikot, akár a netes képeket-videókat, és azt látom, hogy a trend az, hogy mindenki lássa, mim van. mintha attól lennék valaki. csak mert ha ez kéne hozzá, azt erősen kompenzációnak érezném.
szerintem nem elegáns a nagy óra, inkább röhejes.
(nem vitaindítónak szánom, csak vélemény)
-
marquuard
veterán
válasz gipsztigris #200300 üzenetére
Ja, csak néztem nagyot, amikor láttam, hogy a hazai forgalmazók 110 körül vesztegetik.
De akkor már rákérdezek erre is, DS Furious-ban ETA F06.111 (magyar forgalmazók leírása szerint), viszont az általad linkelt oldalon ETA G15.211-es kaliber szerepel, melyik lehet az igaz? Ugyanaz a modell mindkettőn, C011.410.21.057.00.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
gipsztigris
addikt
válasz Lev Abalkin #200304 üzenetére
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Lev Abalkin
tag
válasz gipsztigris #200303 üzenetére
Nem hallom! Sálálálálálá!
-
gipsztigris
addikt
válasz Lev Abalkin #200302 üzenetére
És most a fémszíjast 100 eFt alatt lehet kapni az Amazonon!
[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok