Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
blt-blog
kezdő
-
lorcsi
veterán
Udv!
Eljott az ideje az auto cserenek…
azon gondolkozom, egyterű autot kellene venni
szembejott a ford-wv vonalon a hatso toloajtotok praktikusnak tunik gyerekkel hasznalni
szerintetek ?akinek ilyen az autoja, van-e negativ tapasztalata ?
-
ggeleven
őstag
válasz
f4lcon #18648 üzenetére
Pár szitut kivéve megkérdezés nélkül is azonos elven vagyunk, szóval hiába is kamuzna a gyerek én nem hinném el.
Nem nagyon van olyan, hogy az egyikünk általánosan jobban engedni valamit, szóval nincs hova menniük.
Az előző csak inkább feladatelvégzésre való ösztönzésnek a máshogy megközelítésére volt példa. Persze van, hogy valamit az apai nagyon szigorú és hangos orgánummal intézek el (magyaral kiabálás).
Na meg amúgy is:
-
válasz
ggeleven #18647 üzenetére
ennek nincs egy olyan hátulütője, hogy megtanulja, hogy a kettőtök közül az egyik enged, így erre rájátszanak?
mi igyekszünk egy nyomvonalon menni, vagyis én igyekszem tartani a tempót a feleségemmel, aki elég szigorú. nálunk standard kérdés az eltérő időben és helyen született döntések (zuhanyzol, nincs kádban fürdés, vagy vacsora után sincs gumicukor, stb) után a "mit mondott erre anyád?" és eddig még nem jött rá hogy kamuzhat, így elmondja, én meg nyilván az anyjával értek egyet.
ezzel párhuzamosan tanulom az anyja elveit, így majd akkor is tudok vele egyformát dönteni, ha már a gyerek rájön, hogy bekamuzhatja, hogy anya megengedte a gumicukrot. -
ggeleven
őstag
válasz
blt-blog #18646 üzenetére
"A kulcs, hogy ne egymas ellen legyetek, hanem egy csapatban es azonos dolgokat akarjatok valaki vagy valami massal szemben."
Ez bizony működik nálunk is sokszor. Feleségem szokott velük hadakozni, hogy márpedig rendrakás, pakolás, stb, de persze nem csinálják.Én többször inkább letérdelek a szőnyegre és elkezdek elpakolni 1 db dolgot (csak hogy bőven maradjon nekik is, de lássák, hogy valamit csinálok) és megkérdezem, hogy "na ki segít?" és ugrik oda mindegyik. Seperc alatt kész is vagyunk és mindenkinek jó a szájíze. Ennek egy kicsi hátránya, hogy akkor is jönnének segíteni, amikor nem kellene, pl forró serpenyőben tojás vagy hús sütése, forró vízzel dolgozás vagy hegyes-éles szerszámmal dolgozás. Szerencsére megértik, ha elmagyarázom, hogy ez még nem nekik való.
-
blt-blog
kezdő
válasz
bugizozi #18643 üzenetére
"Csináltunk neki táblázatot, minden napra a rutin dolgokat beleírtuk"
Ez is egy jo modszer, olvastam errol. A jutalmazas reszerol nem biztosan, azzal kapcsolatban vannak ketsegeim (hozzaszokik, hogy mindent csak akkor csinal, ha kap is valamit cserebe). A tablazatos dolog viszont azert nagyon jo, mert megszunteti azt az allapotot, hogy a gyerekkel egymas ellen dolgozzatok. O nem akar valamit csinalni, te akarod, hogy valamit csinaljon, egymas ellen vagytok.Ellenben, ha ott egy tablazat amiben benne van, hogy szerda delutan rendrakas a szobaban, akkor nem egymas ellen vagytok, hanem ketten egyutt dolgoztok a tabla ellen. Maris egy csapatban vagytok, sokkal konnyebben tudod ravenni, hogy egyutt csinaljatok valamit. A kulcs, hogy ne egymas ellen legyetek, hanem egy csapatban es azonos dolgokat akarjatok valaki vagy valami massal szemben.
-
blt-blog
kezdő
válasz
f4lcon #18644 üzenetére
"van egy olyan eredménye egyébként, hogy oviban is házmester, azaz mindenkire rászól, mit szabad és mit nem"
Nalunk is hasonlo, megspekelve azzal, hogy a lanyom atver es kihasznal masokat. Par honapja mondtak az ovonok, hogy elovette az n+1 -edik jatekot es jatszani akart vele. Raszoltak, hogy tul nagy a rendetlenseg, elobb pakolja el amiket korabban eloszedett es utana jatszhat azzal amivel most akar. Erre a lanyom elkezdett korbemenni a szobaba es minden gyereknek mondta, hogy gyerunk, gyerunk, rakjunk rendet, csinaljunk rendet! Az osszes gyereket ravette, hogy kezdjenek elpakolni. Majd diszkreten hatralepett es megvarta amig rend lesz."ha nem tudnám, hogy a feleségem nincs jelen a fórumon, azt hinném te vagy az"
Nezd, ha a feleseged lennek, tuti nem mondanam el, hidd csak azt, hogy nem vagyok itt! -
válasz
blt-blog #18639 üzenetére
ha nem tudnám, hogy a feleségem nincs jelen a fórumon, azt hinném te vagy az
ugyan azon elvek és módszerek mentén neveljük (én nyilván az ő ráhatására) a gyereket.van egy olyan eredménye egyébként, hogy oviban is házmester, azaz mindenkire rászól, mit szabad és mit nem - de ha róla van szó, akkor ez mind megy ki az ablakon
többiek rohangálnak a folyosón: rájuk szól. következő körben meg ő kezdi a futást
-
bugizozi
őstag
válasz
kovacsroli #18634 üzenetére
Ja kisfiam 5+ éves és még mindig tart
Ha hárman vagyunk, mondunk neki valamit (pl pakoljunk el aztán menjünk fürdeni) mintha meg se hallaná, bohóckodik, stb... Ha valamelyikünk kettesben van vele mint a kisangyal, kenyérrelehetne kenni.
Csináltunk neki táblázatot, minden napra a rutin dolgokat beleírtuk (fogmosás, pakolás, fürdés stb) ha mindent megcsinál szépen akkor kap 1 matrciát, ha kigyűlik 10 matrica kap valami meglepetést. Ez kicsit segít a dolgon. -
Slyer
senior tag
válasz
Dare2Live #18641 üzenetére
Hát tegnap reggel 7-kor kelt, aludt 3x2 órát, meg egyszer kb fél órát. Alvások között kb 1-1,5 órát “játszunk” vele. Nappal tök könnyen el lehet altatni. Az esti szenvedős altatás ha megvan, utána álom az élet. Elalszik mondjuk 11kor este, felkel kb 3- fél 4 körül, eszik, és már alszik is vissza. Utána csak reggel kel kb fél 7 - 7 körül.
Espumisant szokott kapni, mert szokott fajni a pocakja. Viszont sokat szokott pukizni, a böfizni ritkábban. Lehet az a baj, hogy sok levegőt nyel etetés közben, mert van hogy látni hogy kicsit nagy a pocija. Inkább nyögni szokott az ágyában, de ha kiveszem csönd van, szóval érdekes. Most vettünk ilyen anti colica Tommee Tippee cumisüvegeket amitől javilt a helyzet, de még mindig sok a puki.
-
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Most szombaton volt 7 hetes a kisfiúnk, és egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Az esti altatás nagyon szenvedős az htóbbi időben. Nappal tök szépen elalszik, 2 órát alszik, utána fent van kb 1,5 orát, majd alvás. De este az istenért sem akar elaludni, 2 - 2,5 óra szenvedés. Tudtok valamit tanácsolni?
köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
kezdő
"Amugy nalatok is volt a gyerekek 2 eves kora korul egy nehez idoszak? "
Nekunk kesobb kezdodott, 2.5 ev korul es mostanaban kezd lecsengeni, egy eve tart. Amikor megszuletett az elso, a kollegaim mindig csak azt mondtak, a "terrible twos" -nal csak a "fuc.ing fours" a rosszabb.
A dokumentacio szerint a gyerekek ilyenkor jutnak el a hatarok feszegeteseig. Ki kell tapasztalniuk, hogy mit szabad, mit nem, ilyenkor fontos kovetkezetesnek lenni a szulo reszerol, kulonben a gyerek latja, hogy csak probalkozni kell es elobb-utobb sikerrel jar.
A verekedes kisebb problema volt nalunk, meg a csapkodas. Inkabb a problema ott van, hogy nem hallgat senkire, nem csinalja amit kernek tole (oviban vagy itthon). Nem kell komplex dolgokra gondolni: furdes ido van gyere furdeni, lefekves ido van, gyere lefekudni, gyere oltozni, gyere levetkozni stb. Gondolom ez sem egyedi eset.
A szakirodalom szerint ez teljesen normalis es csak at kell veszelni. Van tobb javaslat is, hogy mivel erdemes probalkozni. Az egyik amit mi alkalmazunk, az a verbalis kommunikacio valtoztatasa szulo reszerol. Korabban mindig azt mondtam a lanyomnak: ne csapkodj, ne usd meg a hugodat, ne fuss el, ne nyomd meg, ne ez ne az. Ezt lecsereltuk a kovetkezokre: nem engedem, hogy csapkodj, nem engedem, hogy bantsd a hugodat, nem engedem, hogy elfuss, nem engedem, hogy megnyomd stb.
Tehat nekem oda kell allnom es nem engedni elfutni. Nekem kell odamennem es megfogni a kezet mielott lecsap a hugara. Nekem kell ott lennem es nem elengedni szaladgalni vizes labbal. Ezek mind az en feladataim mint egy szuloe.
Mivel a gyerekek a hatarokat feszegetik, ha csak siman tiltok neki dolgokat, de konkreatan semmi mast nem csinalok csak kiabalok vele, hogy ne verje meg, ne dobja le, ne fusson etl stb, akkor a sajat szuloi felelossegemet tolom at ra. Tole varom el, hogy jozanul atgondolja a tettei kovetkezmenyet es a szerint cselekedjen. Nyilvan ezt egy harom eves nem tudja megtenni. En vagyok a szulo, nekem kell a hatarokat megmutatni es betartatni. Tehat nekem kell biztonsagosan fizikai hatart kepeznem, hogy valamit ne tudjon megcsinalni.
Szoval mi most eppen ilyesmivel probalkozunk. Tapasztaltunk javulast. Peldaul egyik nap volt nalunk a keresztfiam - masfel eves, lassan ketto. Rohangalnak a lakasban es minden ajtot kinyitnak. Orjonges van. Kiabalas, futkosas. A masfel eves odakerul a bejarati ajto ele es megprobalja kinyitni. Mire a harom evesem annyit mond neki: ne, azt nem szabad, azt csak a felnottek nyithatjak ki.
Mikozben orjong a lakas osszes ajtajaval, mostanra megtanulta, hogy a bejarati ajtot nem engedjuk kinyitni, tehat az kimarad az orjongesbol.
Van meg kabe 10 ilyen aprosag amibol ugy vesszuk eszre, mintha a modszer mukodne, de lehet csak magunkat hitegetjuk. Igazabol nem tudom, csak olyan jo otletnek tunt igy kezelni a problemat.
[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
kezdő
válasz
venom8888 #18605 üzenetére
Azok alapjan amiket en olvastam, ezzel nagyjabol arra neveled a gyerekedet, hogy ha bajban van, ha segitsegre van szuksege akkor nem fog kapni. Azt tanulja meg, hogyhiaba ker, sajat magara van ultava. A kisebb problema, hogy igy felnott eleteben is bizalom-problemai lesznek, a nagyobb problema, hogy elete elso 16-18 eveben, amikor igazan gyakran van olyan helyzetben, hogy segitseget kellene kernie, peldaul a szuleitol, akkor sem fog, mert beidegzodott, hogy nem kapja meg azt.
Nem en irtam a konyveket, nem ertek a temahoz, en csak az irodalombol ezt szurtem le.
Ha felre teszem a szakirodalmat es csak abba gondolok bele, hogy a lanyom alomba sirja magat... hat, elegge elszegyellnem magam, hogy mifele szulo vagyok. Az elsovel semmi ilyen gondunk nem volt, a masodik nem tud ataludni egy ejjelt meg 8 honaposan sem (az elso 3 honapos koratol ataludta). De mi ugy tekintunk erre, hogy inkabb nekunk legyen ez egy - masfel ev pokol, mint a lanyunknak az egesz elet. Mindez azert, hogy most mi nyugodtabban aludjunk.
-
MrSealRD
veterán
válasz
kovacsroli #18634 üzenetére
Engem a kiszámíthatatlanság része zavar... Több területen is vannak pálfordulások. Ami eddig rutinból ment már felügyelet nélkül...ott most bizalomvesztés van. Pl. Önállóan evett falatot kézzel, levest kanállal, tojást/tésztát egyebet villával..stb... Már megszoktuk. Most pedig 2 sec alatt gyorsul 0-ról 100-ra...és úgy kell kivenni a kezéből, mert szétdobálja... és az a durva, hogy gyorsabb mint mi. Persze az ő korában mondhatni normális. Csak éppen önmagához mérem a gyereket és ezen a szinten kissé bosszantó. Tegnap este egy kefíres üvegpoharat(presszó méretű) kellett feltakarítani. Persze jogosan merül fel a kérdés, miért adunk neki üvegpoharat. Hát pont ez az...azért mert normálisan tudta használni és szeretett ebből inni... A háti táskámat rugdossa. Nem szereti, mert akkor kerül elő amikor elmegyek dolgozni.
-
vans?
őstag
Koszi mindenkinek, kitartas
-
kovacsroli
senior tag
válasz
MrSealRD #18633 üzenetére
A miénk 2,5 éves és nála is kb. 2 hónapja tart. Alapvetően nagyon jó arc, jó természete van, de ha felidegesíti magát akkor King-Kong üzemmódba kapcsol és támad, üt, rúg, harap. Nagyon nehéz komolyan venni és nem elröhögni magunkat, de persze tartjuk magunkat és fegyelmezzük. Volt hogy felkelt a délutáni alvásból, átsétált a nővére szobájába és szó nélkül bevert neki egyet.
Talán mostmár csillapodik.Következetes, határozott fellépéssel és idővel csak megoldódik ez is.
-
MrSealRD
veterán
válasz
bugizozi #18632 üzenetére
Olvasva a fenti szálat, illetve más forrásból is az adott korra jellemző ez a fajta tornádó jellegű viselkedés... Már nem tudom, de talán 1-2 hónapja tart nálunk is egy egyértelmű 180 fokos változás... Jövő hónapban lesz 2 éves. Általában cuki, meg kenyérre kenjük egymást...
Én is ugyanezt kérdeztem mint te. Az idő fogja megoldani...Szóval tudatmódosító nyugtatót vény nélkül adnám szülőknek.
-
bugizozi
őstag
válasz
szotyika77 #18631 üzenetére
"Hisztizik mindenen szinte, főleg akkor ha az egész család együtt van, de ha csak kettesbe van vele valamelyik szülő, akkor kenyérre lehet kenni."
Szintén zenész... ez ellen lehet valamit tenni, vagy majd az idő megoldja, mint minden mást?
-
szotyika77
aktív tag
Ami nekünk még tetszik most nagyon, az a Pitypang és Lili, és a Boribon kalandjai.
És igen, nekünk is megvan a gyermek 2 éves kora körüli nehéz időszak.. pont most vagyunk benne.. üti veri a nővérét, van amikor ok nélkül, van amikor azért mert elveszi a játékát. Hisztizik mindenen szinte, főleg akkor ha az egész család együtt van, de ha csak kettesbe van vele valamelyik szülő, akkor kenyérre lehet kenni.
Általában ha a feleségem hazajön, onnantól kezdve mindenhez Anya kell! Fürdésnél, öltözésnél, evésnél, ivásnál, peluscserénél, mindennél..Nem egyszerű kezelni, főleg ha a nővére is rákezd, hogy neki is anya hiánya van, és szeretne anyával lenni.
Már várom, hogy kirepüljenek. -
426os
őstag
Újak vagy klasszikusok?
Újakat nem ismerem (kivéve Kuflik, az cuki). Régiek közül, amiket én gyerekként szerettem: Vuk, Mézga család (Főleg Mézga Aladár különös kalandjai), Pityke Őrmester. Szerintem ezek mind fellelhetők még a neten. De vannak Youtube-on is pl magyar népmesék, ha van erre nyitottság. -
vans?
őstag
Sziasztok,
tudtok ajanlani a magyar nyelv tanulasahoz meseket? Nyugodt, bekes, ertelmes tortenettel, szornyek meg vinnyogo hangok nelkul. 4 eves a kislanyunk, a nullarol kezdenenk a mesenezest.
Amugy nalatok is volt a gyerekek 2 eves kora korul egy nehez idoszak? A kisfiunk 2 eves 4 honapos, ejjel-nappal szornyen viselkedik, agressziv, hisztis, nem alszik normalisan, nagyon durva… nagyon cuki meg jofej is persze mellette, de az idegeinken tancol. Ja es allandoan atjon kozenk az agyba, ami nem tesz jot a hazaseletnek -
venom8888
őstag
Koszonjuk szepen a biztatas
remeljuk jobb lesz valamikor valoban. Amugy a baba egy szepsegkiralyno, ahova megyunk csodaljak a kis cukinkat
-
kovacsroli
senior tag
válasz
venom8888 #18616 üzenetére
Persze, hogy ordít ha délelőtt 10 óta fent volt, hát 1 éves, totál túlfáradt. Nem feltétlenül úgy reagálnak a kimerültségre mint mi, hogy fogjuk eldőlünk oszt' alszunk. Átbillen a mérleg, túlfárad és gatya, ledobja a láncot.
A reggeli alvást hagyjátok el. Tartsátok ébren legalább 11 óráig. Elviszitek ide-oda, maradjon ébren. 11-fél12 között fektessétek le. Rá kell szoktatni, hogy akkor van egy nagyobb alvás. Ott kell vele maradni, az a cél hogy aludjon kb. fél2-ig. Így délelőtt és délután is 5-6 órát lesz ébren.
-
bads1
aktív tag
válasz
venom8888 #18613 üzenetére
Ez ilyen, meg kell szokni, két éves koráig nem sok változás lesz.
Kislányom most lesz 3 éves, nagyjából 7-8 hónapja alussza át az éjszakát, néha még így is fölébred "cicizni" az anyjával (vele alszik), de már csak fogdossa, sokáig szopizott órákat lógott az anyján napi szinten.Az első év borzasztó volt alvásilag, az alvásmegvonás olyan szintű volt már szinte könyörögtünk hogy tudjunk szusszanni egyet (nem is értem a feleségem hogy bírta), ráadásul én műszakban dolgozom 4:45ös keléssel ha reggelre megyek, ilyenkor külön megoldani hogy legalább pár órát pihenni tudjak.. nem volt egyszerű. De mindig vannak észrevehető fejlődési ugrások amivel kicsit egyszerűsödik az élet.
Egyébként a mi gyerkőcünk annyira aktív elég neki napi egy óra alvás (vagy annyi se) és így is este 10 környékén alszik csak be nagy kínlódások árán.
Szóval ne verjétek a fejetek a falba, így utólag visszatekintve inkább jobb hogy ezt is megéltük a nehézségekkel együtt minthogy egy "mintagyerekünk" lett volna és esetleg más rosszabb dologgal kellene megküzdenünk napi szinten.
-
426os
őstag
válasz
venom8888 #18616 üzenetére
Pár napja nekünk is kb óránként ébredés, kicsi felsírás van, ringatni kell és szopizik is a visszaalváshoz. Eddig jobb volt, bár voltak rosszabb időszakok. Mi biztosak vagyunk benne, hogy ez is fejlődési ugráshoz kapcsolódik. Most 6 hónapos pont, a jelek szerint indulnak a fogai (még nem látszik, de nagyon sokat rág), illetve pár napja kb egyik napról a másikra elkezdett kúszni, illetve a személyisége is változott kicsit. Ezen kívül mostanság napi 3 helyett már csak kettőt alszik napközben.
Kitartást, el fog múlni ez is (legalábbis mi ebben bízunk)
-
Semin
őstag
válasz
venom8888 #18622 üzenetére
És lehet, hogy a következő fázisban (elég egy alvásborulás/ növekedési ugrás) majd a te gyermeked alussza át az éjszakát, az övé meg 8x kel fel. Ahogy fejlődnek ez folyamatosan változik, sajnos nem megjósolható mi jön. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy minden gyerkőc egyedi és nincsen “csodarecept”.
Az alvás megvonás nagyon kemény, ezt csak az tudja aki átélte. Ebben az időszakban átvettem a feleségemtől a feladatai jó részét: bevásárlás, takarítás, mosás/mosogatás
rendrakás, főzés. (kajarendeléssel ez valamelyest kiváltható)A maradék időben pedig nálam a gyerkőc. Este pl fürdés/ mesélés altatás lehet egy apás program majd már csak rá kell nézni addig anyuka tud pihizni. Éjfél körül pedig csere.
Így mindketten tudtok 5-6 órát aludni ami már elégséges.
[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz
venom8888 #18618 üzenetére
Mégis tudod hányan így élnek és mennek másnap dolgozni? Hát sokan, nagyon sokan, főleg ha több ha több gyerek is van. Nálunk valamelyiknek biztosan van valami EÜ baja. Az nagyon ritka, hogy mindenki makk egészséges. Egy ilyen is meg tudja borítani a napokat/éjszakákat rendesen. Nem panaszkodásként mondom, hanem csak hogy érezd, hogy nem vagytok egyedül és van, akinek még szarabb.
-
6030D
őstag
válasz
AssAssynn #18614 üzenetére
venom8888: nekünk szerintem 2 éves koráig így "aludt". Aztán már csak óránként kelt. Múlt héten volt 5 éves, már csak 3x kelt fel éjjel. Nem b@sztatásnak írom, csak hogy ne érezd magad egyedül. (Sógornőmnek volt valami app, amibe lehetett pipálni, mikor mit csinál, nekik éjjel 15-18x kelt fel.)
-
venom8888
őstag
válasz
kovacsroli #18615 üzenetére
Néha mar csak 1 et alszik, pl ma is csak reggel aludt a délutáni kimaradt. Es nem hogy faradtabb, es aludhatna, itt ordit fel oraja már. Már már azt hinném hogy elaludt az asszonnyal erre felsir ujra. Most benéztem hozzájuk, a felesegem mellett alszik az ágyban. Amit nem szeretek,mert tegnap reggel is amíg kiment pisilni az asszony hajnalban, le esett az ágyrol.
Mi a .. ert nem.alszik este. Az alvas tréning is sikeresnek bizonyult kb 3 hétig. Most ujra bolondok haza van,mint azelött.[ Szerkesztve ]
-
kovacsroli
senior tag
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok.
Tudtok ajánlani olyan gyurma kinyomót, ami bírja a strapát?
-
venom8888
őstag
A tökünk ki van már. Alvas szakertöhöz fordulunk,mert ez hogy fél orankent fel üvölt a gyerek este 8 tol reggel 6 ig az durva, asszony sír,ki van mar alig alszunk.
-
lorcsi
veterán
A csukas meserádiot ismeritek ?
egesz jo musorok vannak rajta -
Semin
őstag
válasz
DeFranco #18609 üzenetére
+solti:
Az én olvasatomban ha az anyja/apja mellette van és simogatja/vigasztalja az semmiben sem különbözik attól mintha az öledben sírna. Ott vagy vele érezhet, megkapja a biztonságot.
Ha a fórumtárs így értette a “sírni hagyni” módszert akkor én értettem félre a dolgot. -
venom8888
őstag
Ugy fogjuk csinálni,hogy 2x kel mar csak fel ejszaka. Hajnali fél 2 korul,es reggel 5 kor. Akkor kivesszük ölbe és igy altatjuk el. Nem hagyjuk sírni.
-
DeFranco
nagyúr
hagyás és hagyás között is van különbség.
az számomra is idegen, ha valaki rácsukja az ajtót a síró gyerekre, mi azt csináltuk, hogy betettük a kiságyba, hagytuk sírni de mellette voltunk, simogattuk ha kellett, érezte hogy ott vagyunk vele, csak a "hisztire" nem az elvárt reakciót kapja.
működött.
@Tothgera30: Vekerdy úr azért bele tudta magát lovallni vad dolgokba, nagyon szimpin hangzik amiket ír, meg nagymamák szép színes hátteres posztokat tudnak belőle okoskodni Facebookra (mijenigaztölle) de azért ezeket megnéztem volna nála a gyakorlatban a nevelésben aktívan részt vevő szülőként.
-
solti
senior tag
no offense, de ez nagyon durva leegyszerűsítés. Itt elvileg mindenkinek van babája, tudjuk, hogy sírás és sírás között hatalmas különbség van. Van amelyikkel hagyom aludni van amelyiknél nem.
(milyen könnyű is lett volna az egész, ha nincs 25 fajta sírása a gyereknek és nem kell mindig kitalálni hogy éppen mi van...) -
Semin
őstag
válasz
venom8888 #18605 üzenetére
Anno erről a módszerről nem olvastam jókat
Lehet, hogy ideiglenesen jó megoldásnak tűnik, de hosszútávon nem fog segíteni."...Nem tudjuk huzamos ideig hallgatni a baba sírását, még az idegen babákét sem, idegesít és tettekre ösztönöz..."
" ...Ráadásul a sírni hagyással alvásra szoktatott babák később egy-egy változás hatására ugyanúgy felébredhetnek, mint előtte, tehát nem oldódik meg ezzel véglegesen a probléma..."
"..Szociális oldalról nézve az történik, hogy ha a baba sorozatosan azt tapasztalja meg, hogy nem kap segítséget, amikor segítséget kér, vagy nem kiszámíthatóan kapja a segítséget (néha érkezik, néha nem), kevésbé fog bízni a világban és az emberekben. Ő maga is kiszámíthatatlanná válik a kapcsolataiban, nem tud majd megfelelően kötődni..."
forrás : [link]
Nagyon sok cikk van a témában, de olyat még nem olvastam, hogy hagyni kell sírni.
Ezt átfogalmazom :
Biztosan van olyan cikk ami "hagyni kell sírni" elvet támogatja, de szakembertől még ilyet nem olvastam.Az biztos, hogy az én fiam soha nem sírta magát álomba.
Ha kellett felváltva keltünk éjszaka, így mindenki tudott aludni 4-5 órát.
Nem volt könnyű időszak, de meg lehet oldani.[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
-
venom8888
őstag
válasz
szotyika77 #18603 üzenetére
Elhagyattuk vele az éjszakai ivást igen,de nem volt egyszeru. Este amikor almos,nem.cumisuvegeztettuk mint elotte,hanem csak ringattuk olben, de az sokaig tartott, sirt tovább. Es utovegre mae csak a kiságyba lett berakva, sírt eloszor sokaig kb , utana mar csak 6 percig, vegul meg kb 2 percig. Ejszaka is fel sir,de kb 2 -3 nyikkanás,mint ha álmában csinálná,és alszik tovabb. Hajnalban kb 2x fel.nyikkan,de alszik stabilan 5 ig. És este 7-8 kor megy aludni amugy.
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Az alvas tréning sikeresnek bizonyult. Az ejszakai este 7 töl reggel 6 ig 6x felkelés konkretan vegig alussza az éjszakát, fel sirt kb 2x 2 másodpercre es alszik tovább
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
kovacsroli #18600 üzenetére
Ehhez nem kellett zseninek lenni, gyerekként én is elsajátítottam (jó kis 486-os volt az első otthoni gépünk). Ezek olyan dolgok voltak amiket nem ártott ha tudtál hogy játszhass a gépen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- E-roller topik
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- További aktív témák...