- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
vadászcsiga #149898 üzenetére
Van viszont "dirty Bond".
Egyébként arra jutottam, hogy rendelek egyúttal egy barna MKS-t is, már azelőtt akartam rá barna NATO-t, mielőtt megvettem (az órát). A posta gondolom összevonható. (?)
-
vadászcsiga
félisten
válasz
KelemenUhr #149895 üzenetére
Nem tudom, nem használom, csak a szemem kívánta
Ha lenne MKS-ben is bond azt ajánlanám mert sokkal jobb ár/értek arányú.
Jó a kép(#149892) WiZARD
Becsben is ugy vette le nem emlékszel? Amikor szóltál hogy ez most 21-es, vagy 22-es? -
C0RVUS
tag
válasz
@mriya@ #149894 üzenetére
Az ezerötösladában és a vosztokamfíbiában csak annyi a közös, hogy ruszkik gyártották, de előbbit liszensz alapján, úgyhogy nem nagyon értem az összehasonlítást. Miért nem Fiat 124-est írtál, ha a mérnöki teljesítményről van szó?
Én a tokra utaltam, és a linkelt írás is arról szól, hogy az pont nem az orosz cuccokra mondott "egyszerű, mint a bot, de hatékony" sztereotípiát erősíti.
Az eredetit amfíbiát csakis ott gyártják, mint mindig is - Csisztopolban. Ott véletlenül sem tokoznak mindenfélét össze-vissza, és a gyár valóban hivatalos vebsopjából vásároltakkal kapcsolatban én még nem találkoztam hű de nagy panaszokkal, sem itt, sem a WUS-on.(Bár az ipari fegyelemnek megint csak nem sok köze van a mérnöki teljesítményhez.)
Az enyém mindenesetre (szinte) hajszálpontos, és még olaj is van benne. -
Deskdiver
senior tag
válasz
C0RVUS #149893 üzenetére
Végül is tényleg jó pár újítást alkalmaztak az Amphibia-ban az akkori orosz gyártás hiányosságai miatt. Azt a méretes tömítést sem kell cserélgetni 2 évente. Bár a hasonló compressor tokok már az 50-es évek közepe környékén használatban voltak. Csak az első 10-15 métert bírja ki és akkor már minden ok .
Nagy kár ,hogy nem vásároltam be a limitált 1967-ből. Manapság már előfordul ,hogy 1000 dollárt is elkérnek egyért. -
KelemenUhr
aktív tag
Üdv nektek egy Londoni pub-ból!Ő az útitársam, sajnos a NATO kínai fos, nagyon csúnyán megkopott a "stainless steel" bevonata, szóval elhatároztam, hogy bár az óra árának jelentős része, beszerzek rá egy ilyen Phoenix mod típusút, amennyit viselem, megérdemli.
vadászcsiga: Hogy teljesít eddig a tiéd? Képek alapján nagyon ott van.
Itt egy picit olcsóbb, csak nem tudom, merjek-e innen rendelni, nem találom, mennyi a postaköltség.
-
@mriya@
őstag
válasz
C0RVUS #149893 üzenetére
Nem megyek fölé én semminek, de olyan ez, mint mérnöki csúcsteljesítménynek nevezni egy ezerötös Ladát!
Szeretem az Amphibiákat, és az orosz órák többségét is, de maradjunk annyiban, hogy leginkább az egyszerűségükben rejlik a "jóságuk".
Az tény, hogy a minőségük erősen hullámzó, és manapság már tokoznak mindent összevissza.
Lassan az sem tudható, melyik terméket hol állították elő.
A topikon is volt szó arról többször, hogy vadiúj karórák mindenféle kenőanyag nélkül került(n)ek forgalomba (ez régebben is jellemző volt az orosz karórákra).
A szerkezetek robusztusságának köszönhetően még így is működhetnek évtizedekig kifogástalanul.
Van amelyikük hajszálpontos, van amelyiküket nem lehet egy perc alá beszabályozni. -
WiZARD
addikt
Na ugy latom, az aldis ultrahangos moso, az Omega approved, legalabbis az Andrassy uti Omega szervizben ilyet hasznalnak
Nato szijjat pedig ugy veszi le a mester az orarol, hogy kiveszi a stifteket.
Uj, Bazelben bemutatott orak a napokban jonnek majd.
-
C0RVUS
tag
válasz
Drenadar #149884 üzenetére
Nem nagyon írtad, hogy mi számít neked jónak.
Az aliexpresszes eze' fo'intos is eljárogat egy darabig (gondolom).Kvarcban komoly darabokat kapsz már 30-50ér.(pl.Casio Edifice vonal)
Ha mechában gondolkodsz, és a kidolgozottság a fontos akkor Orient-ből, esetleg Seiko 5ösből azért lehet mazsolázgatni 50 alatt.
Ha inkább az elpusztíthatatlanság, és talán még vonzódsz is egy kicsit a "ruszkifílinghez", katonai pedigréhez, sőt némi mérnöki kuriozitáshoz, akkor Vosztokamfíbia (ebből kettő is belefér a keretbe).
Ha elpusztíthatatlanság+kidolgozottság, akkor Orient Mako/Ray az ár/érték bajnok. Nekem egy Rája volt az első órám bő másfél éve (és ezidáig legdrágább, akkor még 36ér, fémszíjjal) - imádom.
Ezek azok amiket szerintem fenntartások nélkül lehet ajánlani, mint "legalját". Persze, csak ha tetszenek!Aztán ha bátor vagy, lehet próbálkozni még mással is. Én például bevállaltam egy ilyet, ami tök szép, meg minden, amolyan igazi brennyú vintédzs cucc, de azért már nem makulátlan. Úgy tűnik, "igazi kínaiban" itt kezd el rezegni a léc.
Aztán van egy ilyenem is, orosz dizájn, kínai munka (nagy valószínűséggel), kínai werk (jobb féle) - ez is bevált, imádom.
De ezekben már bőven benne volt a lutri.Szóval valójában egy izgalmas elmebaj tud lenni az órázás, ha milliósba nyomod, ha filléresbe. De kezdeni azért lehet, hogy jobb valami megnyugtatóan népszerűvel, tehát "gúglizni, gúglizni, gúglizni", ahogy a művelt orosz földműves mondja.
Függelékként egy kis böngésznivaló.
Ja, pl. a wesztendben sokmindent meg tudsz nézni élőben. És az fontos!
-
kovsol
titán
Vettem egy Steinhart Ocean1 Black (kerámia lünetta) ETA2824-2 órát. Így elsőre eléggé tetszik. Szállítás is gyors volt. Vasárnap rendeltem, ma már a kezemen. Kíváncsi vagyok mit hoz pontosságra.
-
485
aktív tag
ehhez mit szóltok, valami tapasztalat?
-
ktg3
őstag
-
ktg3
őstag
válasz
hoffman_ #149873 üzenetére
Én tuti ilyet hoznék.
JDM, nem annyira nagyon drága és nagyon szééépmod.: Ezt a presage sorozatot szokták kis GS-nek hívni.
-
hoffman_
nagyúr
koszi a tippeket, eleg szeles a skala
-
C0RVUS
tag
-
hoffman_
nagyúr
urak!
egy kérdés: ha valaki Japánban járna, milyen órát hozna haza? tervben van egy látogatás és szeretnék valami autentikusat. nem túl drágát, inkább ikonikusat.
szívesen fogadom az ötleteket
nyilván nem limitált meg rendelésre elérhető órát keresek, hanem ami minden sarki órásboltban lenne. vagy felejtsem el a kérdést, túl nagy a választási lehetőség?
ui.: Seikot keresnék szívem szerint, bár Citizenem még nincs
-
5-ös kezelő
senior tag
Dagályba ez is jó, nem kell komolyabb. Ezzel szemezek. Vigyázat! Lehet, h ez másik topikos. Csak erős idegzetűeknek.
Á, semmi különös.
[link] -
Bazsi101
tag
válasz
vadászcsiga #149865 üzenetére
Még órára sem.
-
C0RVUS
tag
válasz
vadászcsiga #149860 üzenetére
De nem nekem!
Na jó, nagyjából sejtettem, csak nem gondoltam, hogy ennyire semmi közük a merüléshez. És így nézve azért elég vicces sok minden a marketingjükben (minden). Főleg a PADI-számlap.
És nyilván a pilótáknak sincs szükségük pilótaórára. Meg Mikulás sincsen.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
alphaville #149854 üzenetére
Nekem a múlt héten jött meg a PRW-3000, és én is nagyon megszerettem.
Lesznek majd képek is. -
C0RVUS
tag
válasz
fagyalllo #149855 üzenetére
Ja, király a videjó, meg minden, üt az a nagy cápa, vagy mi.
Viszont a minap végérvényesen bebizonyosodott, amit sejtettem, úgyhogy ezt a videót is kicsit kuncogva néztem. Tudniillik, hogy a búváróráknak rohadtul nem a búvárok a célcsoportja.
Egy komolyabban búvárkodó ismerősömnél kérdeztem rá (aki persze amúgy nem hord órát), hogy ugyan mit visel merüléskor. Oszt aszondja, hogy valójában ún. búvárkompjúter nélkül a közelébe sem lehet menni a felszerelésnek. És ezt nem is csak a merüléskor kell hordani, mert azt is számolja, hogy ha pl. repült előtte az ember, akkor mennyi idő múlva mehet víz alá, meg, hogy utána mikor mehet legközelebb, stb... Meg még mondott egy két kügyüt, amit szoktak ezenkívül hordani (tájoló, meg mittoménmi), aztán, ha van még hely valahol, fel lehet csatolni dísznek egy krumplit, nem tilos.
Úgyhogy flaszterbúvárok, félre a frusztrációval! (Már ha vót.)
Úgy látom a Suunto-nak van egy kis hegemóniája ezek közt:[link] [link]
Bár van más is, azok még annyira sem óragyártók:[link] -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
alphaville #149854 üzenetére
Nem lesz ennek jó vége....
-
fagyalllo
őstag
válasz
fagyalllo #149647 üzenetére
Ahogy sejthető volt, az első, de tuti nem utolsó thai különkiadás: SRPA19 ZIMBE Thailand Limited Edition
És újabb búvárok, Solar és Baby Tuna Monster (vagymi), mindkettőből készül Padi:
-
Bazsi101
tag
nekem a g shock az 5600-nál kezdődik és ott is ér véget. a többi nekem már csak valami túltenyésztett kirakati darab. hublot, olcsóbb kivitelben.
-
squir
aktív tag
válasz
hoffman_ #149843 üzenetére
Köszi, igyekszem. 😊 lőttem pár jobb képet róla, de telefonról nem tudom csatolni. Így egy hét nyaralás után kimondhatom, hogy játszós óraként remekül bírja a Balatont, a medencés strandot, a termálvizet és két örökmozgó, zsivány kölökkel az ugrálást!😉 egy nap járástartalék volt benne, mikor elindultunk, most három hónapnál tart.😁
-
485
aktív tag
Nekem még ez tetszik piszkosul, de az ára horror.
GWG-1000-1A9 -
ktg3
őstag
válasz
vadászcsiga #149846 üzenetére
De láttam már itt is meg az FB csoportban is ilyen nagyon fapados G-ket. Azok pont jók lennének erre.
Az meg nem tud sokkal többet, mint valami olcsó automata. És azért a mechanikus az mechanikus. -
hoffman_
nagyúr
mindenképp szerettem volna egy gshockot, így eldőlt a dolog. a napelem alapvető volt, de igazából örültem volna, ha rádiójel vezérelt, szóval annyi mindennek örültem volna, hogy ez lett belőle. persze most még féltem, de idővel azért múlik ez majd. baja nem hiszem, hogy lesz, a fém Casiom is sok mindent kibírt 4 év alatt, hát még ez akkor
(listaáron én sem hiszem, hogy megvettem volna, az már meghaladja az igényeimért cserébe kért pénzt)
ami poénos és csak most tűnt fel, hogy ebben valószínűleg az a szerkezet van, mint az EQS-500DB órámban. a rádiójelet az nem tudja, de amúgy az összes mutató és kijelző ugyanott van és ugyanazt tudja (stopper, világóra, ébresztés terén
)
-
ktg3
őstag
válasz
hoffman_ #149843 üzenetére
Játszósnak tényleg nem kevés, dehát kinek mennyi a sok és a kevés.
Egy seiko skx vagy egy ray vagy mako nem játszott játszósnak?
Fesztiválokra én vagy az skx-et vagy a monstert viszem. Egyiket sem kell félteni. Skx meg valami 160$ volt, az átszámítva 40K, kevesebb mint fele annyi mint a G-shock.A G-shocknak nem tudom mennyire fognak jól állni a karcok. Én félteném az tuti.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
squir #149841 üzenetére
igen, láttam a napokban, elég különleges darab, használd sokáig
ktg3:
ez a szín 92e huf, a többi variáns 95e (amíg kaphatóak voltak). igazából kétszer annyi, mint amennyit a játszósra szerettem volna szánni, mivel még mindig simán összehozok egy black-outot egy egyhetes fesztiválon. aztán úgy voltam, vele, hogy merek nagyot álmodni, ez tetszik és kész
köszi, őszre tervezem már nagyon.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
saiyajin #149838 üzenetére
nem igazán igazodtam ki a szérián. létezik egy G1400-as széria is, ugyanezzel a külsővel, viszont az nem rádiós. azt itthon nem is találtam, skywatches-on pedig out-of-stock. viszont van fent az international oldalon egy igényes felület hozzá, nem tudom, hogy most váltás van, kifutás, esetleg jön az utód.
-
hoffman_
nagyúr
köszi urak!
GW-4000-1A3, kezd eltűnni sajnos, ahogy néztem. több hét keresés után kötöttem ki ennél, nem találtam végül jobban tetsző és ennyit tudó G-Shockot. van bőven, ami okosabb, de 2-300e forintért azért nem G-Shockot vennék már
ez még itteni segítséggel belefért a rászánt keretbe és ami fontosabb, hogy tudja mindazt, amit kerestem: masszív gshcok, analóg, solar, radio. hab a tortánt, hogy bitang jól néz ki.
485:
ebből a matt feketét néztem kék mutatóval, az nagyon tetszetős, nagy kár, hogy nincs napelemes verzió, gshockot anélkül nem voltam hajlandó venni. jó kis széria pedig.
-
g0n21
senior tag
válasz
gipsztigris #149830 üzenetére
-
C0RVUS
tag
-
C0RVUS
tag
-
_stick_
őstag
Ezt a strandolós casio-t keresem egy ideje emberi áron, új állapotban.
Mit gondoltok esélytelen? -
Takuun
aktív tag
Téves!
-
Bazsi101
tag
válasz
vadászcsiga #149818 üzenetére
Csapás, csapás hátán
Csak félve merem mondani hogy egy nagyon pici szemüveg tisztító folyadékot is szoktam a kendőre fújni -
Misi1979
őstag
válasz
vadászcsiga #149808 üzenetére
Áh, én akkor durvábban nyomom, patek philippe gyári törlőkendőkkel
-
WiZARD
addikt
válasz
Gnomon küldött ajándékba valami jó kis törlőkendőt, de sosincs nálam, így mindig a póló marad.
Otthon meg szintén kéznél a póló, és nem kell keresni... -
Bazsi101
tag
válasz
Én csak simán vettem hozzá egy mikroszálas szemüvegtörlőt a DM-ben.
-
bucsher
őstag
válasz
gipsztigris #149793 üzenetére
Nagyon ügyes volt, ha ezt karcmentesnek eladta
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
bump3r111 #149802 üzenetére
Acélszivacs, dörzsi, smirgli...Nem, nem!Lehelet, puha ruha az üvegre, kompletten szappan-víz fogkefe. Ha fog már a szíj, akkor leszedve külön forró víz, mosogatószer, fogkefe. Hajtogatott szíjak egy idő után már megfogják a csuklót, nem szeretem, akkor nekiállok.
-
bump3r111
tag
Ti mivel tisztítjátok az órátokat? (acél+fémszíj)
Illetve milyen kendővel törlitek ha csak ujjlenyomatos/mázgás?
Akár ebay link is jöhetKöszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Robot fűnyírók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest