Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
squir
aktív tag
válasz
madle #116646 üzenetére
Traser, egyes MWC, Prometheus és Deep Blue modellek, nagyon drágában a Ball (használtan indul kb fél millától), stb. Van jó pár, beírod a Google keresőbe kiad neked egy rakattal.
Ár-érték-kivitel-tudás-svájci arányban szerintem a Marathon a nyerő ilyen "taktikai" órák terén. -
Marv1988
tag
Hol lehet normális stift kiszedőt venni?
-
csabulaxi
senior tag
válasz
vadászcsiga #116533 üzenetére
????
-
squir
aktív tag
válasz
madle #116638 üzenetére
Félreértesz, nem bevonat.
Az a Luminova, SuperLuminova, stb elnevezésű festék. Gyűjti a fényt, aztán sötétben hosszabb-rövidebb ideig, erősebben-gyengébben világít.
A tricium (vagy tritium) egy kis csövecske, amiben folyamatosan világító, enyhén radioaktív anyag van, egészségre nem ártalmas mennyiség. (nekem a Glock irányzéka ilyen tritium-csöves)
-
resool
aktív tag
Valakinek nincs eladó Citizen Bullheadje? Vevő lennék egy jó állapotúra.
-
madle
őstag
válasz
squir #116636 üzenetére
Igen, hasonlóval volt a régi HK USP-m irányzéka bevonva.
Viszont, gondolom itt is rendesen le van biztosítva, hogy ne legyen ártalmas az egészségre. Nagyon tetszik egyébként a Seikomon is, mikor hirtelen fényről bemegyek sötétre, nagyon erősen látszik, hogy világítanak a mutatók, de ha alkonyattól szépen belemegyünk az éjszakába, alig alig van fénye. -
squir
aktív tag
válasz
madle #116632 üzenetére
Triciumnak hívják és diszkréten radioaktív.
Így keress rá, adni fog pár találatot. A sugárzó anyagra való figyelemfelhívás egyes típusoknál, gyártóknál a számlapon és/vagy a típusjelzésben feltüntetett H3 felirat.
Jobb, mert permanensen világít, nem kell töltődnie, elhasználódási (felezési) ideje kb 25 év.
Ha valaki ilyesmire vágyik jobb mostanában beszerezni, van valami új nemzetközi szabályozás a sugárzó anyagokra és pl a Marathon is kezd leállni róla a hírek szerint.Pontosan nem olvastam, de egyre több helyről hallom.
-
JackFeryll
őstag
space watch
1950-1979-ig ezt hordták a ruszkik. -
Lavie
tag
Tény: a Speedmaster sikerrel abszolválta a Hold-programot. Pont.
Más kérdés, ami már teljesen szubjektív, hogy kinek tetszik a formája?
Nekem sem ver hevesebben a billegőm, ha látok egyet. Hozzá kell, hogy tegyem, hogy ha a kezembe adnának egyet egy múzeumban és azt mondanák, hogy ez az óra volt a Holdon, összecsinálnám a nadrágomat... -
madle
őstag
Látott már valaki élőben olyan órát, aminek ilyen kis gázcsövekkel volt megoldva a világítása a mutatókon és a számoknál? Mint pl a Luminox katonai órák esetében. Mennyivel hatékonyabb mint pl ami a Seiko SSC021P1-emen van szimpla foszforeszkálós bevonat?
-
Lavie
tag
válasz
vadászcsiga #116628 üzenetére
Annyit képzelj el, hogy annyira penge Timex órája van (szerinte...), hogy ha felajánlottad volna neki, hogy cseréljetek (LLD) szőr a szőrben, azt mondta volna: NEM!
-
squir
aktív tag
válasz
Deskdiver #116584 üzenetére
Köszi!
Ezt eddig nem ismertem.
Napközben telefonról olvastam, nem tudtam reagálni rá. Ne is haragudjatok, de egy rakás nettó baromság hangzott el a Moonwatch-ról!
Persze, valószínűleg olyanok választották ki, akiknek fogalmuk sem volt róla, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie és ha már választottak egyet akkor olyat, ami max nyugdíjas üldögéléshez lenne megfelelő a bingó klubban. Jó vicc! Meg három felesleges segédszámlap, meg fölös tachymeter-skála... ez egy pilóta óra, egy Chronograph! Milegyen rajta? Stilizált Mickey egér?!
Nekem Mark II van jó ideje. Szerkezete ugyan az, mint a Moonwatch-nak, a leváltására tervezték, pont a menet közben kiderült "gyengeségeket" javítandó (nem lett olyan szép, de masszívabb acél tok, belső lünetta, stb). Kb. 50 óra járástartalék, járáseltérés 72 órán alatt 10mp-en belül. Azért nem olyan szar ez egy 45 éves órától szerintem! Kollégámnak egy Moonwatch van kb 10 éve, de érdekes módon meghibásodást még nem tapasztalt. Pontos, megbízható. Nem vagyunk sem nyugdíjasok, sem irodisták. Mindennapi használat és nem a "dress watch" kategóriában (arra neki van egy Jaeger Reverso, nekem meg egy Tudor Jumbo).
Lehet az a baj a más véleményemmel, hogy eddig nem olvasgattam ezekről a neten... -
resool
aktív tag
válasz
vadászcsiga #116622 üzenetére
Volt egy srác aki irritáló módon hirdette a Timexét és Misi aztán kirakta, most megint ittvan ugyanaz az óra, csak más árulja és annak a srácnak az ismerőse.
-
condy
senior tag
válasz
@mriya@ #116604 üzenetére
Én ismerek egyet.
Már rég nyugdíjas, de az Apollo programban részt vett anno zöldfülüként.
Komoly veterán.Jó kis történetei vannak.
Minden éveb itt ünneplik Július negyedikét. (Mondjuk idén nem volt itt.)fagyalllo: A cím nem jut az eszembe, de nem az a Kevin Kotnyeles partiőrséges?
Hullámtörők, vagy mi...
-
resool
aktív tag
Ez nem ugyanaz a Timex a csoportban, mint a hülyegyereké?
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
vadászcsiga #116616 üzenetére
Ja, a Sub.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
vadászcsiga #116582 üzenetére
Az igazság hogy odáig még nem jutottam el...
Meg annyira nem érdekelt mi van benne,meg miket tud vagy miket nem...
-
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra #116607 üzenetére
PO-n kivul van olyan óra ami megfog?
-
g0n21
senior tag
válasz
vadászcsiga #116613 üzenetére
Kitaláltad, kérhetsz egy magánhangzót..
-
Ra3
őstag
válasz
ronin s8 #116593 üzenetére
Pont valami ilyesmi jutott eszembe mikor olvastam hogy milyen hőmérsékleti tartományokban, meg rezgéseknek tették ki. Egy nagyon precízen legyártott, és behangolt szerkezet amilyennek a svájci órákat elképzeljük ezt nem bírja ki, főleg ha nincs ilyesmire felkészítve.
Kicsit így olyannak tűnik a Moonwatch mint az ak47, nem túl kifinomult, de minden körülmények között működik. -
phranxinatra
aktív tag
válasz
vadászcsiga #116578 üzenetére
Mondtam itt már korábban, hogy nekem a PO is túlépített. 200m vízállóság bőven elég, héliumszelep nem kell. A búvárlünettát mondjuk napi szinten használom, de a fix lünetta növeli az óra strapabírását. Funkcionalitás szempontjából nekem egy Explorer II lenne az ultimate óra, csak annak sem fog meg a külseje úgy igazán.
Érdekes azért, hogy a Submariner úgy maradt meg az ikonikus Sub-nak, hogy a hosszú évek alatt mindig korszerűsítették, csinosítgatták kívül-belül. A Moonwatch meg ugyanaz a Moonwatch mint 45 éve, egyedül a szíjon javítottak valamennyit.
-
Takuun
aktív tag
válasz
vadászcsiga #116602 üzenetére
-
vadászcsiga
félisten
Biztos volt már sokszor: The truth about the real Armstrong’s and Aldrin’s Speedmaster
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung A40 64GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest