Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
vadászcsiga #112899 üzenetére
Tőlem kérdezed? Még sosem volt ilyen órám. De pont pár napja próbálgattam egy barátom SMP-jét, ami ugyanolyan 2254, mint a tied. Szerintem egyébként az. Az Omegára jellemző ez a domborfestés. A PO-n a dátumtárcsa is ilyen.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra #112897 üzenetére
A hullámok zsenialisak. Neztem már különböző szögből es plasztikusnak latom. Az?
-
WiZARD
addikt
válasz
phranxinatra #112893 üzenetére
Szerintem nem néz ki rosszul.
(amikor 220 volt a $, és volt 1-1 eladó darab 650-700$ körül, akkor gondolkoztam rajta. persze ezek gumival voltak, és általában pár óra alatt elkeltek, mostanában nem is láttam hasonlót, és a $ is közelebb van a 300hoz...) -
phranxinatra
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #112873 üzenetére
A PO-m július 1-je óta 8(!) mp sietést hozott össze, tehát lassult az eddigi havi 30-hoz képest. Bár az kérdéses, hogy ez a kánikulának köszönhető-e, mert a szilícium hajszálrugó és billegő - papíron - érzéketlen a hőváltozásra.
(#112876) WiZARD: Szép fém?! Az Aquis szíja úgy néz ki, mintha baltával faragták volna ki. Lánctalp az inkább, nem óraszíj.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #112888 üzenetére
Snzf29 ha seiko. De az mindig out of stock. De amugy annyira nagyon nem tetszik.
Gonzi fele Omega viszont meretben korrekt -
Deskdiver
senior tag
Találtam itthon egy ETA 2872-es szerkezetet. Azt hiszem ő volt a 2824 elődje. Ha mondjuk be szeretném beépíttetni valami homage órába milyen Seagull szerkezet kellene keresnem amivel kompatibilis lehet?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #112886 üzenetére
Ezert is probalok lecsapni azokra a(z aszfalt)buvarokra, amiknek a merete jo nekem ES elerheto aron vannak :-)
Jaaa, nagyon tetszik neki. Mondta is, hogy a swatch megy nyugdijba. A Roamere meg jo helyen van nalam
(Csak mar nagyon el kellene kuldenem dzsanaztatni)
-
Magnum_
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #112882 üzenetére
De vekonyabb (mivel quartz), kisebb, es lemezelt szijas (ami rosszabb, de nekem jobb, mert konnyebb).
Btw beszerezhetetlen kb. Egy kek szinu leharcoltat talaltam vateran, jo dragan.Apamnak atadtam az orat. Nagyon tetszik neki.
-
Ra3
őstag
válasz
SupaCow #112881 üzenetére
Ez nem igazán óra inkább divatcikk, amit 2-3 év múlva eldobsz ha lemerült elem vagy tönkrement a szíj, és veszel egy másikat. Ezért nem bajlódtak rugós stiftekkel, nyilván egy darab hengeres fémet olcsóbb beforrasztatni (de lehet hogy már így öntötték a házat stifttel együtt), mint a tokfülekre belső furatot gyártani, plusz olyan rugós stiftet rakni bele ami kibírja azt a pár évet.
szerk.:amúgy a design akár jó is lenne, csak azt nem értem hogy miért csak a hármas előtt van nulla? -
SupaCow
aktív tag
Szép napot!
Létezik, hogy egyes órák szíj tartó stifftje fixen rögzítve van?
A párom 3 hónapja vett egy superdry órát magának, és úgy látom, hogy a stift kiszedhetetlen.Meg se mozdul, olyan mintha egy fix stift lenne oda préselve. De, hogy hogyan azt elképzelni nem tudom.
A tokfülek külső részén sincs csavar. -
Magnum_
nagyúr
válasz
busman #112849 üzenetére
En birom a Casiokat (nem sokan vagyunk ezzel szerintem), de pl pont tegnap lattam, hogy a Casionak is van nagyin szep hommage cucca, MTD-1010. Bar tudnek szerezni :-)
(Mondjuk nem kizart, hogy meglepem magam egy szep kis casio diverrel hamarosan, annak mondjuk pont nem szep a fem szija, de egy klassz bőrrel zseni lenne)
-
Misi1979
őstag
Egy szép Szelykó valakinek? SKXKHRRRR765
http://ekszer-ora.vatera.hu/karora/ferfi_karora/seiko/seiko_automata_buvarora_7002_700j_2109559280.html
-
vadászcsiga
félisten
válasz
5-ös kezelő #112873 üzenetére
Baromira nem figyelem. Amúgy meg ja vegyél LLD-t
Wizard
-
WiZARD
addikt
válasz
vadászcsiga #112872 üzenetére
Van szep fem, meg gumi. Eleg az
-
Skimaster
senior tag
válasz
vadászcsiga #112868 üzenetére
Kösz neked Deskdivernek és Szabinak is!Nézett volna a doki,hogy mi van a kezén.....
Még egy 30 évet remélem hordom,ha nem ezt,akkor valami egyéb finomságot. -
5-ös kezelő
senior tag
Kánikula nektek hogyan befolyásolja a járáspontosságot? SRP307 egy hét alatt 11 mp sietést szedett össze, éjjel-nappal viselve. Ez se olyan rossz, csak nem tudom késésbe átvinni semmilyen pozícióban, mint eddig. Leraktam, ma Flight-os napom lesz. És hiába próbáltok kísértésbe vinni a sok Omival, szerencsére / Condy kedvéért Istennek hála / nem tetszenek. Az LLD lázat is megúsztam, kínaiakkal átvészeltem a Nomos és Panerai fertőzést is egyelőre. Azt hiszem, új óra vásárlás helyett összespórolom a Fortisok szervizét, vagy legalább az egyikét. Azért ha belebotlok egy szép srp-be, el fogok csábulni. Az 513-ast szeretném jobb áron, és fekete dátumtárcsákkal vagy hasonlót - bár az is felesleges.
-
WiZARD
addikt
válasz
vadászcsiga #112823 üzenetére
En az sw200at nem latom akkora hatranynak.
Amit vegyesen szerelnek sellitaval meg etaval, ott lehet nemi hatrany. Amiben csak sw200 van ott nehez hatranynak mondani hisz nincs mihez hasonlitani.Oris Aquis amugy tetszik, gondolkoztam rajta egy ideig...
-
Deskdiver
senior tag
válasz
vadászcsiga #112868 üzenetére
Természetesen csak erősen átvitt értelemben gondoltam a dolgot. Bár ismerek személyesen olyan embereket akiknél a birtoklási vágy erősebb bármilyen más érzelemnél.
(#112869) g0n21 Köszönöm. Akkor jó helyen néztem. Én is Set-comp oldalát böngésztem.
-
g0n21
senior tag
válasz
Deskdiver #112866 üzenetére
Köszönöm.
Igen, az.
Ott, ahol éppen van készleten.
Én a set-comp-nál vettem, de ez az egy darab volt, szerencse, hogy jó színben, és jó méretben, bár én carbonért mentem, de összehasonlítva ez magasan nyert..
Árban +-1000 forint, mindenhol ugyan annyi.
Vagy online rendeld, ezzel tényleg nem lehet mellé lőni.Skimaster: Hatalmas gratula, és jó egészséget, és óramániát kívánok a fiadnak!
-
-
Deskdiver
senior tag
válasz
resool #112861 üzenetére
Szerintem is legalább annyi a negatív élmény és vélemény az ETA-val kapcsolatban is. Jó pár teszt olvasható az SW-200-ról olyanoktól akiknek a szavuk megbízhatónak mondott ebben a témakörben és tényleg elvégezték a véleményalkotáshoz szükséges teszteket. Eddig én nem olvastam tőlük olyat, hogy kerülendő lenne egy Sellita szerkezet. Nyilván a legfontosabb az ,hogy ki végzi a végső a simításokat a szerkezeten. Ha megkapja a kellő törődést az általam olvasott vélemények alapján legalább úgy teljesít mint egy ETA. Igazából nagyon nehéz reális véleményt alkotni. Ha nálam az számítana ,hogy jól ki tudok-e szállni az órából később akkor ETA, ha viszont életem "szerelmére" találnék Sellita-val szerelve akkor inkább azt venném meg.
g0n21 Gratulálok.
A lünetta betét ezen fehér arany? Hol érdemes Hirsch Tigert vásárolni?
Skimaster Gratulálok.
A legjobbakat kívánom.
-
b4zsi-
őstag
Megérkezett a 20 mm-es Nato szíj. Szerintem jól áll neki.
[link] -
resool
aktív tag
válasz
vadászcsiga #112858 üzenetére
Persze ez így van, én is jobban örülök az ETA-nak, de mindegyikben vannak hibás darabok sajnos.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
resool #112857 üzenetére
Elviekben igen, de gyakorlatban...
Meg az eladhatóság sem utolsó szempont. Etaval könnyebb szerintem, persze ha ráér az ember -
resool
aktív tag
válasz
vadászcsiga #112850 üzenetére
Hát az SW 200 egy ETA 2824-2 másolata, elviekben teljesen ugyanaz (+ 1 jewel csak, hogy más legyen minimálisan), mivel az ETA licensze régen lejárt így nyugodtan másolhatták, és mivel az ETA már egyre kevesebb helyre szállít így az SW 200 elég nagy teret nyert magának a piacon. De amúgy alkatrészek oda-vissza cserélhetőek a kettő között ha jól tudom.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
nostromo73 #112852 üzenetére
Igen tudom
-
szbalogh
addikt
-
fagyalllo
őstag
Még nem került bele a dobozba, a héten az Alpinist mindent kiszorított, amúgy gyakran rá esik a választásom, főleg a nagyon meleg napokon. Megmérni nem tudom, koronával együtt 41,5 mm, szóval olyan 39 körül lehet.
Titán-karbid bevonata van, ami állítólag nagyon kemény, karcálló, de vigyázok is az óráimra, ezen még hajszálkarc sincs. -
nostromo73
tag
válasz
vadászcsiga #112850 üzenetére
Hmmm... pedig sok szép óra van ezzel szerelve...
-
vadászcsiga
félisten
válasz
nostromo73 #112848 üzenetére
Beszámolók alapján nem egyenletes a minőségük. Elvileg olyan mint egy ETA, gyakorlatilag nem. Bár azota a kornyeztemben az utóbbira is akadt egy negatív példa. Tömeggyártás
-
busman
veterán
Tetszetős kázió...
-
nostromo73
tag
válasz
mi a baj a sellita sw200-al
-
Skimaster
senior tag
válasz
5-ös kezelő #112842 üzenetére
Köszi,remélem tovább viszi a vonalat!!
Tamás,Pé,nektek is köszi!! -
fagyalllo
őstag
válasz
Mercutio_ #112843 üzenetére
A kapacitor kb. olyan, mint a titánium meg a bezel.
Valójában lítium-ion akku van bennük, gyors halálukat a teljes lemerülés okozza. Cserélhető alkatrész, de jóval drágább a sima gombelemnél.A Seiko az AGS és korai Kinetic órákban még kondit használt, de nem volt különösebben megbízható, később áttértek a Li-ion akkukra.
-
5-ös kezelő
senior tag
Skimaster : Gratula a jó befektetéshez
Chris-V : Órával a kezemen alszom. Félálomban a szememhez emelve nézem a lumés mutatókat, mennyit alhatok még. Az ember átlagos alvásigénye : Csak még öt perc... -
g0n21
senior tag
Annak, aki Longines-t keresett, itt van egy 206-ért.
-
alphaville
aktív tag
válasz
vadászcsiga #112807 üzenetére
Mièrt lett ilyen drága a Patek? A napokban megbízható bosnyák kereskedőktől vettem ötezerèrt! Szinte kitáraztak örömükben.
-
pajav8
tag
Picit rákívántam erre
Tudom csak egy Q&Q de hol kap az ember máshol Titán+solar+ chrono kombót 9k-ért?
Azt mondták a Tutuban hogy a nyakukon maradt belőle pár darab azért ilyen olcsó. -
resool
aktív tag
válasz
vadászcsiga #112825 üzenetére
Nagyon sok időt nem foglalkoztam ár nézegetéssel, 350 már jó lenne, De amúgy 400+ körül mozog általában.
-
resool
aktív tag
válasz
Magával a szerkezettel semmi gond nincs szerintem, csak ebben az árban lehetett volna jobb is az tény. De jó ezeket hallani
annél könnyebb lebeszélni magam róla.
-
resool
aktív tag
válasz
vadászcsiga #112821 üzenetére
szerintem ez egy jó befektetés most egyébként, csak 2,5 körül lesz szerintem
-
Mercutio_
félisten
-
embe
nagyúr
válasz
ronin s8 #112805 üzenetére
Húha!
Ma melózok, így van időm olvasgatni itt a topicban, és más cikkeket is. Találtam 1-2 leírást ilyen időszakos átvizsgálásokról.... Valszeg - nemcsak emiatt - továbbra is csak csodálni fogom ezeket az órákat.
Marad a quartz vonal. Vagy csúszik a projekt.....megint. -
SsPL711
őstag
válasz
CoolBoy323 #112806 üzenetére
Nekem ilyen van.
Igaz se nem solar, se nem 20 ezer, de érthetetlenül pontos.
Mióta megvettem lassan 2 hónapja, nem késik, nem siet, nem tudom elhinni, másodpercere pontos a "time.is" idejéhez mérve.
Ezen kívül vibra motor van benne, rezgéssel ébreszt, jelez, ha azt akarom.
Élőben jobban néz ki mint amit linkeltem, de a mérete nem kicsi. -
resool
aktív tag
-
Misi1979
őstag
válasz
De csak miután megvettem mind!
-
resool
aktív tag
válasz
10000 ezer volt az eladó szerint xD 10 000 000 meg már reális
-
vadászcsiga
félisten
Patek Filip és egyéb híres óra volt 10 ezeré a facen, erre Misi törli
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
fagyalllo #112787 üzenetére
az első nem tetszik, a 2. pedig túl nagy... nem tudnám elviselni hogy egy féltégla van a pici csuklómon
EZ talán a legkisebb amit így hirtelen találtam... fényenergiásról lemondok...
de nem vágom, h mi a különbség az egyes modellek között... annyi van belőlük mint a szemét 20k alatt is
-
ronin s8
senior tag
Mechanikus óráknál általában 5 évente, Rolexnél 7 évente szokták javasolni. Néhány ezer Ft-tól 2-300 ezerig terjedhet, típustól helytől, igényességtől függően. Egy olcsóbb Seiko, Orient tízezres nagyságrend, Omega, Breitling, Rolex 50-150ezer. Patek 1000 CHF-től indul.
Nyílván a hivatalos márkaszervizek dolgoznak a legdrágábban, de náluk általában nem probléma, ha valameyik alkatrészt hirtelen cserélni kell, mondjuk elpattan egy fedőkő, tengely törik, rugó, mutató sérül, stb. Azonnal pótolják, eredeti, gyári alkatrészből. A független szervizek is lehetnek jók, de ott (különösen az utóbbi évek szigorításai miatt) nehézkesebb az alkatrész utánpótlás. Pl. elhagyják a főrugó cseréjét, Rolexnél a korona, tokcső marad a helyén, mert bonyolult lenne beszerezni, vagy csak egyszerűen ilyen tételek miatt az ügyféllel elhitetik, hogy olcsóbban dolgoznak, mint a márkaszervizek. Ez netto áron lehet, hogy így van, de ha mindent egybevetünk, az olcsó szerviz könnyen drágább lehet a végén, mintha egy márkaszerviz csinálta volna.
-
csabulaxi
senior tag
ilyenben szeretnék búvárkodni
csak nem látom rendesen a számlapot, vajon milyen típus az óra?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest