Hirdetés
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Maxtreme
üzenetére
Ja én egyáltalán nem arra terelek senkit hogy vegyen onnan, csak kérdezem, hogy ti találkoztatok-e már esetleg ezzel a kisker formával mert elég szürkezóna lehet.
Persze hogy ki lehet fogni, én is itt adtam el ősszel az enyémet.Nekem sajnos nem jött be. Mármint a világon semmi gond nem volt vele a maga nemében, szuper kis masina, de nem tudtam megszokni.
Otthon asztalnál monitoron szeretek játszani, arra a felbontásra kevéske.
A kanapén az asszonyt zavarta, hogy ha vele vagyok vele legyek, ezt is megértem.
Út közben kocsiban kicsit hányingerem volt attól, hogy a játékban jobbra kanyarodok a valóságban meg balra.
Tömegközlekedésen meg nem mertem elővenni. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Cucuska2
üzenetére
Késői viszontválasz: Sikerült ma vennem egy hibátlan Steam Controllert doboz nélkül 5000 forintért
Nagyon jól működnek a közösségi profilok, a kezemben kormányként fogva a kontrollert tudtam forgatva kormányozni NFS Heatben, illetve a Decken megszokott Gyro célzás is tökéletesen máködött GTA V-ben.
Bárcsak tudtam volna ezt kb 4 éve mikor volt egy ilyen kontrollerem, de "job késő mind sohant". Remélem ezúttal jobban megszokom.
Ehhez nincsenek ilyen utólagos iFixit alkatrészek mint a Deckhez? -
T0mBd1gg3R
veterán
Elnézést az off kérdésért, sajnos már pár hónapja nincs meg a Deckem, úgyhogy csak olvasgatni járok ide.
Azt szeretném kérdezni, hogy PC-n a Steam Kontrollerrel ugyan úgy lehet giroszkópikusan célozni, mint a Steam Deckel?
Volt 4-5 éve egy ilyen kontrollerem, de nem értettem hozzá, kontrollerhez sem voltam szokva, használtam kb kétszer és el is adtam, de ha így lehet vele célozni lehet kéne egy, mert ez nagyon bejött.
Mondjuk akkoriban 10-12 körül mentek aprón, mára ennek a többszörösét látom. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Eladni, tovább adni nem lehet?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Steam refund mennyire rugalmas?
Volt ami már megvolt máshol de megvettem Steamre a Deck miatt, lehet refundolni 14 nap után is? -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
-
T0mBd1gg3R
veterán
Urak, fájó szívvel, de eladtam ma a Decket, sajnos én nem használtam ki.
Kérdés, mit kell továbbítanom, átadnom, vagy bármi a gari miatt a vevőnek? -
T0mBd1gg3R
veterán
Viszont külső monitoron a Chrome felbontást hogy tudom fölvenni, ha a Chromeban nincs felbontásválasztás, mint egy játékban? Nagy monitoron tök homály volt.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Kipróbáltam már a Decket amíg még megvan CRT monitorral.
GTA-val kezdtem, a monitor 1600x1200@75Hz
A játékban csak az alábbi felbontásokat tudtam beállítani:
800x600; 960x600; 1152x720; 1280x720

Igazán jól nézett ki CRT-n:
A főmenü:
És a felbontásbeállítási ablak a CRT külső monitorhoz:
Aztán, sajnos miután letöröltem a GTA V-öt helyhiány miatt, rájöttem, hogy a Steamben a játék oldalát megnyitva a tulajdonságoknál a felbontást egyedire lehet szabni.
Utána az NFS Heattel megcsináltam, mert elsőre az is csak 1280x720 meg 800-ban akart menni és tökéletes lett. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Amellet elköltöttem nem kevés eurót csak hogy meglegyen már meglévő játék Steamen is a deck miatt, 100-at talán nem de 50-nél biztos többet.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Neked melyik a gond?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok! Mennyi most a reális eladási ár egy gyárilag is 256 gigás Steam Decknek? Nem kell hogy aznap áron alul elmenjen, de hónapokig sem akarok várni. Nézegetem, hogy talán 190, de lehet mivel nem házibarkács cserélt ssd így 200 is lehet?
Augusztusban jött meg, kipróbálgattam pár játékot, tetszik, de nem az én világom.
PC-nek nagyon korlátozott, ha mindig dokkolva használom az árából jóval erősebb pc, laptop vagy konzol is kijön, hordozni nem nagyon tudom, kocsiban akartam használni utaskánt, de hányingerem van ha folyton lefele nézek miközben megy az autó és így nekem nem megy a játék egyáltalán. Hetek óta be sem kapcsoltam.
Illetve még akkor vettem hozzá egy 512 ssd-t, de nem akartam inkább hozzányúlni. Azt inkább külön kéne meghirdetni nem? Nem berakni a Deck mellé. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
szilasz007
üzenetére
Az létezik, hogy én felraktam ezt a Decky Loadert, de most meg nem találom?
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
frankdelgado
üzenetére
A proci kb egy 4790-nek, a vga kb egy 1050-nek felel meg.
"na ja az már egy 4-5 éves kártya, a gamervilágban már cinkes
"
De ez a hozzáállás is.
Ez nem egy high end 1 millás gamer asztali gép, hanem egy elérhető árú hordozható handheld, nem az RTX3090-nel kell versenyeznie, ezt úgy képzeld el mint régen egy Gameboyt.
Vadi új technika, procival együtt 15 Wattból hozz aki ezt a teljesłtményt.
A 4790 meg a 1050 meg 150 Wattból.
Ja, a 1050 akkor sem volt egy csúcs kártya amúgy.
Ha azt hurcolnád magaddal akkor egy autóakksit is vihetnél magaddal.És hiába "csak" 1050-nek felel meg, de a kijelző is csak 1280x800, tehát fele egy FullHD-nak, negyede egy 1440p-nek és nyolcada a 4K-nak. Valamint max 60Hz-es, de 40-en is tud működni.
Ne feledjük, hogy manapság azért kellenek a brutális teljesítményű kártyák, mert mindenki 240Hz-en meg 4K-ban akar játszani meg RayTracinggel.
Ha ezeket leszámítjuk és van egy 1280x800-as 60Hz-es monitor amit ki akarunk hajtani, ez a teljesítmény több mint elegendő.
Ez olyan, mint egy
1660 fullHD-ra,
2070 1440P-re
3060ti 4K-ra
Mondjuk ezeket eléggé hasra ütve írtam, de akkor is.Ha a legnagyobb teljesítmény kell a pénzedért akkor konzolt kell venni.
Itt a hordozhatóságot meg kell fizetni. Kapsz az árán Xbox Series S-et vagy PS5-öt.
Csakhogy ha megvan a rengeteg cuccod Steamen akkor újra vehetsz meg minden játékot. -
T0mBd1gg3R
veterán
Valaki próbált már autóhoz való OBD-csesztetős programot feltelepíteni valahogy a Deckre?
Nincs laptopom csak a céges, arra meg ilyeneket nem tehetek fel. -
T0mBd1gg3R
veterán
Tegnap egész jót játszottam 1440p monitoron, 1440p-ben sajnos nem volt meg a 60 fps, egyel visszavéve a felbontást, de fullHD felett maradva a jobb oldali menüben FSR-re húzva jelentsen bármit is jól nézett ki és jól futott a GTA IV 60FPS-sel, néha beröccent 60 alá, sajnos nem lehet fix 50-et lőni külső monitoron.
Sajnálom, hogy az FPS korlátozó feature külső kijelzővel nem egy szabad csúszka, mint a beépített kijelző frekvenciája. 40-55FPS közt lehetne jót találni ami tartható, a 60 már sokszor hibába ütközik. -
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok
Raktam fel nemi frissiteseket ma.
Multkor probaltam kulso monitoron es szepen ment 2560x1440-ben.
Ma megint probaltam es 1280x800-ban renderel, meg ha a monitort 2560-ban rendereli is.
Mi tortent? -
T0mBd1gg3R
veterán
Asztali módban nem lehet valahogy kattintani ami nem a touchpad? Mindig elmozdul a kurzor amikor megnyomom. Mondjuk jobb ravasz.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
chemand
üzenetére
Sajnos nem egyszerű behúzni egy terás 2230 ssd-t, de még egy 512-est sem. Aprón ha jól látom épp egy sincs, nem tudom hol máshol lehetne még nézni, ebayen kb megfizethetetlen.
Én vettem egy 512-est, de még nem vitt rá a lélek, hogy a 256-> 512 upgrade miatt szétszedjem. -
T0mBd1gg3R
veterán
A Gyro-val nem lehet megoldani, hogy jobbra-balra forgatva a decket valóshoz hasonló kormányzás valósuljon meg?
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
sittes79
üzenetére
Miért ne tudná? Unreal Tournamentben meg Quake3-ban pl?
De én nem elégednék meg a 4K 60Hz-cel, sok gyártó ezzel szúrja ki a szemét a vevőknek hogy tud 4K 60Hz-et, és hát ott a bibi hogy sajnos 1440 meg 1080 felbontáson is csak 60Hz-et tud. Nem baj ha 4K-n nem tud többet de azért én lejjebb elvárnám. -
T0mBd1gg3R
veterán
Mai újabb Steam+Rockstar összecsengés avagy összeakadás:
MegvettemSteamre is a GTA IV-et, ahogyan már megvan Rockstar Launcherben és van egy elég jó kis progresszem (össz 30%, küldik 50%).
Felraktam a Deckre a Steamből, GTA V és Rockstar Launcher már fent volt.
Első indításkor azt írta, telepíti a Rockstar Launchert, utána már belépni sem kellett a R*-ba, hiszen a GTA V miatt már be volt jelentkezve, és el is indult a régi mentésem.
Ezzel nincs bajom mert ezt akartam, de lehet más nem ezt akarta volna.Játszottam kicsit offline, nem osztottam ki neki mobilnetet. Mikor bezártam a GTA-t kiírta persze, hogy Cloud Syncing Error. Namost a Deckre ilyenkor lementi, és ha újra online leszek felfrissíti?
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Egy pillanatra hihetőnek tűnt
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
A deckennis 1080 medium teszt futott. 800p-ben sokkal gyorsabb mint egy 750Ti vagy 1050 fullHD-ban
-
T0mBd1gg3R
veterán
Köszi mindkettőtöknek az eredményeket, én (is) kértem.
A proci ezek szerint kb megfelel egy húzott 2600K-nak vagy stock 4790K-nak.
A vga viszont ha jól olvasom az adatbázist még egy 750Ti-től is elmarad? -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
warfernom
üzenetére
Ez így működik, Steam gomb + X amit nyomni kell hogy bejöjjön a billentyűzet. De ha nyomva tartod a Steam gombot fel is ugrik egy ablak ahol látszanak ezek a gyorsgombok.
Arra számíts, hogy nem működik olyan tip-top a billentyűzet mint rendesen, picit lenyomva kell tartani a gombokat, hogy bevegye, nem tudsz vakon gépelni, nézni kell bevette-e. -
T0mBd1gg3R
veterán
Beszámolnék némi sikertelenségről:
- San Andreas Definitive Edition "egyéb" verzió telepítése egy youtube videó alapján:
A PC-n lévő kész installált mappa felmásolása a dekkre, hozzáadás a Steamhez mint nem Steames játék, manage/propertiesnél bepipálni a kompaibilitást és elvileg kész.
Elindulni elindult, de nem megy az irányítás, még külső eszközzel sem. Egér megy, jobb analóg kar megy, billentyűzeten meg az Esc működik csak.
Továbbá nem tudom a mentéseket hova tenné, mivel az PC-n a "c:\Users\xxx\Documents\Rockstar Games\GTA III Definitive Edition\" mappába ment.- Yuzu + Crash Team Racing: Felraktam a yuzut, alig találtam meg a mappát ahova másolni kell a key fileokat amiket szintén nem volt könnyű neten megtalálni. Csak úgy open-nel nem akart menni a játék, installni kellett de azt meg az alapjátékkal nem lehet, szerencsére volt mellette valami másik játékfájl is a mappában.
Utána elindult, de újfent: nincs kontrol. Billentyűzetről megy, ABXY helyett talán CVBN gombokkal, dehát a Decken szeretnék játszani.Valaki hasonló cipőben esetleg?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Hozzáadott külső program/játék esetén hogy lehet ikont hozzáadni? Chrome-ot hozzáadtam, kitallóztam az ikonját, veállítottam a legnagyobbat (talán 256x256) de nincs ott semmi. Vagy négyzet alakúval nem működik?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Urak, Epices, vagy launcher nélküli játékot, vagy akár nem hivatalos verziót (pl megvettem de cd-n van vagy drm miatt inkább egy virágbolti verziót használnék) hogy tudok felrakni?
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
SyMbioTe
üzenetére
Örülök, hogy te is itt vagy!
Nagyon fog tetszeni
A saját kis felbontású kijelzőjén nagyon jól elvan, jól néz ki, érdekes mód ekkora méretben a 40-60 FPS tök folytonosnak tűnik, pedig 144Hz-hez vagyok szokva (nyilván a kontrollerrel lassabban forgatsz nézetet, mint egérrel), de gamer PC-hez nem kell hasonlítani.
Ami nekem csalódás volt, és kicsit értetlenül állok előtte, hogy bár 1280x800-ban nagyon magas részletesség mellett tökéletesen fut a GTA V, 1440p-ben minimumon nagyon szaggat, célozni sem bírtam rendesen mozgó célpontra. -
T0mBd1gg3R
veterán
Mikor a Decky Loadert installálni próbálom Konsole terminálból így:
curl -L https://github.com/SteamDeckHomebrew/decky-loader/raw/main/dist/install_prerelease.sh | sh
azt mondja jelszó kell
Mi a f*? -
T0mBd1gg3R
veterán
Épp a Yuzu-t próbálom felvarázsolni, fel van telepítve, nincsSD kártyám így dokkoló+pendrive-val akarnám a key filet meg a játékot magát felmásolni, de nem találom hova.
A Yuzuban elvileg ha rákattintok hogy open yuzu folder meg kéne nyissa, de nem csinázik semmit.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Színtelítettséget hogyan lehetne növelni? Mint ahogy nvidia driverben a vibrance-ot.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Az adathasználatot lehet valahogy monitorozni, most még wifin, hogy tudjam, hogy ha ugyan ezzel a játékkal játszok mobilnetről, mennyit fog enni?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Van egy direkt USB-C -> Displayport kábelem, plusz bluetooth egér és billentyűzet.
Kipróbáltam a GTA V-öt.
A Decken 1280x800-ban nagyon magas beállításokkal hibátlan, 40-60fps és tök fluid az egész.
Totál minimumra levéve 2560x1440 monitoron nagyon szaggat, még 30 alá is beesik, fejre célozni sem bírtam. Viszont a freesync és a 144 Hz is jól működik. -
T0mBd1gg3R
veterán
Akinek van fent windows, nem futtatna le egy Passmark vagy CPU-Z benchmarkot? Nagyon érdekelnének a pontszámok, hogy kb milyen asztali cpu-nak felel meg, de neten nem találok.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Próbáltátok ezt az NFS Paybacket? Most 3 €, de nem Steam Deck támogaott. Ez mit takarhat?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Szerváltam ma egy SK Hynix BC711 512GB ssd-t, egyelőre nem bántom a GŐZDESZKÁT (javaslom hivatalos magyar névnek
), megy az asztali gépembe, abból meg a 480-as satás ssd megy a kölök i5-2400 gépébe. -
T0mBd1gg3R
veterán
Az előbb láttam Gödöllőn a Szabi téren a padon Steam Deckelni egy srácot. Melyikőtöl volt?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Ti megcsináltátok az eszközbevitel tesztet? Én nem érzek különösebb különbséget mikor a bal meg a jobb vibramotort kellene érezni, rezeg mindkettő.
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
T0mBd1gg3R
veterán
Kérdésem lenne, ha valaki használ lutrist:
Ha launchert telepítek vele, a játékot már a launcherből, vagy szintén a lutrisból kell föltenni? -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A játékokat mér a Rockstar launcherből kell telepíteni vagy szintén a lutrisből?
Launcherből tettem fel, jól fut, de:
- egy idő után negáll a kép de a hang megy tovább
- lejjebb vettem a grafikát, hiába kapcsolok v-syncet, hiába állítok be a steamen fps limitet, megy 80-90fps-sel is
-
T0mBd1gg3R
veterán
PS4 Pro van itthon, Frantics, Chimparty, Knowlesge is Power mennek, ezekhez nem kell kontroller, telefonnl kell fölcsatlakozni.
Most meg monopoliztunk 4 kontrollerrel, baromi jó. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
zombiex
üzenetére
Csajozni nem szándékozom, 10 éve nős vagyok.
Még ha szándékoznék se mernék, az asszony csak ilyen megcsalta lelőtte elásta műsorokat néz, nagyon jól tudom, hogy lefagyasztva dekopírfűrésszel darabolna fel
Hogy mások mit gondolnak a buszon, alapvetően hidegen hagy, csak h ne lopják el. Néha ha a gyerek kocsijával megyünk kiszállok a konditeremnél és edzés után 202E-vel megyek be dolgozni. Ezt leszámítva vagy 8 éve nem ültem tömegközlekedésen. -
T0mBd1gg3R
veterán
Felraktam a Rockstar Launchert a Lutris-szal, de sajnos csak utólag láttam, hogy ne lépjek be, zárjam be ha megnyílt, de én beléptem. Hogy lehet újra telepíteni?
Bár nem tudom milyen problémát okozhat, mobilnetről nem kezdtem el lehúzni a 100 gigás GTA-t
, ha a 275 megás installer még bele is fért.Reggel kocsival jöttünk, felváltva járunk a fiammal, hátsóülésről autós játék nem a legtutibb, mikor közben gyorsul/lassul kanyarodik alattad az autó. Egy oldal/felülnézetes lassabb RPG biztos egész más lenne.
Kérdés: Szerintetek mennyire gáz vagy mennyire biztonságos BKV-n játszani Steam Deck-kel? Néha buszozok egy fél órát pesten.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Hogy ez a a lutrisos wine, vagy rockstar launcher, most nem is értem melyiket akarja telepíteni, 275 mega és 0,05MB/s-el tölti az normális?
Elmentem itthagytam, visszajöttem lement 0-ra és végtelen hátralévő idő. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
szilasz007
üzenetére
Ez a lutris valami regisztrálós, esetleg fizetős cucc? Nem tudtam csak úgy letölteni.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Első kérdés, arról volt szó ez egy linux. Hogy kell kilépni a steam felületből? Hol egy fájlböngésző, egy webböngésző, egy médialejátszó, egy youtube?
Ha az usb-c alul lenne lehetne biztonságosan a tokban tölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Futás, futópályák
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Milyen videókártyát?
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Futárcégek
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - Ryzen5 I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - Ryzen7 I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
valóban kivételes lehetőség volt. Bár házhoz mentem érte.

"