- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Riasztó topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Asztrofotózás
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
válasz
mohabá 007 #90797 üzenetére
Ez tulajdonkeppen mire jo?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
F_Zolee #90773 üzenetére
Nekem az anyagköltség 0Ft, mivel elhatároztam, hogy nem adok érte pénzt, csak otthon található lomokból csinálom meg, és olyan feltételekkel, hogy legyen elég nagy a tartály, lássam mi van az elvezető csőben a tartályig, lássam mi van a tartályban, a tartályt csak úgy rögzíthetem, hogy lyukat sehova nem fúrhatok, a tartály lentebb legyen mint a szelepfedél csonkja. Legnagyobb gond a szűk tér volt, de most már ezt is megoldottam.
Ha nem akarsz külhonból rendelni, egy tizesből házhoz szállítva kijön.[link]
-
ntomka
nagyúr
Előjött H Astrán a kétoldali ajtó/hangszóró beázás probléma. Lazy web: van valahol erről leírás pontosan mit is kell keresni és csinálni a javításához? Kárpit leszedés videót gondolom találok majd.
-
cszolee79
csendes tag
-
-
cszolee79
csendes tag
Hetente? OMG. Ráérsz
Én kezdem kicsit megbánni hogy Opelt vettem.
A 17 éves Renault Megane 1.4 16V 180e km-rel, bontatlan motorral úgy járt mint a svájci óra, soha egyetlen egyszer semmi baja nem volt (motorikusan), nem kellett sufnituningolni hogy a gyárilag szar tervezést kiküszöböljem.
Ez a Z16XE (már csere blokk, 85-90e km van benne) egy nagy szar.Most esős időben nehezen indul, ma 3hengerezett is egy kicsit. Gázos ma megnézte ámítógéppel, azt mondja vagy az LPG vezérlő van rosszul beállítva és azt eltanulja az ECU, ezért reseteljem az ECU-t (akku lekötés) + járjak egy darabig csak benzinnel hogy úgy jó-e, vagy gyújtótrafó / egyéb gyújtás dolog.
Akinek esetleg van feles, működő trafója Z16XE motorhoz Budapesten, jutányos áron megvenném tartaléknak / tesztelni. Vagy veszek egy filléres utángyártottat, működni csak működik az is.
Ilyenre gondolok:
https://www.autoalkatreszek24.hu/oenumber/1208307.html -
Sanki
addikt
válasz
body007 #90784 üzenetére
Én szerintem pont ezt rendeltem.
Z14XEP-n a kisebb kartergáz csőre ezt raktam.
[link]Annyi, hogy ez nagyobb csövekhez már kicsi lesz.
Én olyan hetente letekerem az átlátszó részt és ürítem a felgyűlt folyadékot, általában félig / háromnegyedig szokott lenni. --> Ezért szereztem 1 festo levegő szűrőt és a tartálya pont ugyanolyan menetes, szóval arra cseréltem le előző hétvégén.
-
Gondwana
addikt
válasz
ilovedigweed #90767 üzenetére
Ilyen ingadozàsra kérdeztem rà néhàny hete - végül vezérlőelektronikàt kellett cserélnem a generàtoron.
-
Ha már kicsit lejjebb szivargyújtó volt a téma, vectra b-ben, h kell kiszedni?
Cserélném az aljzatot usb portokra -
HoaryFox
őstag
2 db Depo fényszóró beszerezve, pénteken egy olajcsere alkalmával ki is lesz cserélve
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
mohabá 007 #90755 üzenetére
10k alatt van az anyagköltség? A körül már kapni készen is.
-
zolikaDB
veterán
Koszi sracok!
-
nyemi
csendes tag
válasz
ilovedigweed #90769 üzenetére
Test kábeleket ellenőrizni.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
ilovedigweed #90767 üzenetére
Most néztem milyen akkumulátor van benne és arra gondoltam, hogy az lehet a probléma.
Egy oldalon azt olvastam, hogy a javasolt kapacitás 60 A/h, indító áram pedig 590 А-630 A. Az én akkumulátorom pedig:
Vélemény?
-
Sanki
addikt
válasz
zolikaDB #90763 üzenetére
Ahogy előttem javasolták jobb lenne a kárpittisztítás.
Ameddig oda nem jutsz el, addig esetleg alternatíva lehet az air wick légfrissítője, ami jó kárpitra is. [pl. link]Mi kanapéra szoktuk használni kutya miatt, elég jól elveszi a szagokat a szövetből.
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Opel Merivával (1.8 2007. 225000km) kapcsolatban.
Azt vettem észre a napokban, hogy elkezdett ingadozni az alapjárat. 600 és 1000 között szokott mozgolódni és ilyenkor a tompított és a műszerfal világítás is pislakol. Csak akkor tapasztalom ha megállok vele, üresben van. Ha megy az autó akkor nem tapasztalok semmit, nem rángat, megy szépen.
Nem mindig csinálja, alap esetben 600-as fordulalton jár.
A napokban vásároltuk, kicseréltünk rajta mindent egyedül az üzemanyag szűrőt nem tudtuk mert nem tudtuk hogyan kell leszedni az üzemanyag pumpa fedelet a hátsó ülés alatt. Mintha roppantó bilincs lett volna rajta ahhoz viszont nem volt fogónk.
Nem tudom cserélték e már rajta üzemanyag szűrőt mert mikor cserélni akartunk rajta akkor nekünk kellett kívágni a kárpitot (egy zárójel be volt vágva gyárilag de sem felül sem alul nem volt megvágva, hogy felhajtható legyen.) és a szigetelést is, hogy hozzá férjünk a szerelő nyiláshoz.
-
zolikaDB
veterán
Koszi sracok!
Masik FONTOS dolog: pukiszag van a kocsiban.
Klimat minden evben kitisztitom biocid spray-el, evi 2x pollenszűrőt cserelek.
Most par napja toltottkaposztat vittunk, azota van egy fura szag. Tegnap porszivoztam, gyerekulest kitakaritottam, karpitokat megpucoltam, ahol foltosak.
Csak büdös.
Beinditom a klimat, jar par percig, odanyomom az orrom a szellozohoz, semmi szag.Akkor hol keressem a szag okát?
-
HoaryFox
őstag
válasz
zolikaDB #90759 üzenetére
Nekem egy ilyen teljesít szolgálatot a Vectrában, szivargyújtós, jó hosszú, elvezethető zsinórral. Ebben nincs akksi, csak egy kis kondenzátor, ami a szivargyújtó áram megszűnése után pár mp-ig még tart annyi elektromosságot, hogy mentsen mindent.
Ha érdekel, dobok fel 1-2 videót a minőségéről. -
zolikaDB
veterán
Udv mindenki!
Menetrogzito kamerat akarok a kocsiba (G Astra).
Elso korben szivargyujton hasznalnam.
Ha lezarom az autot, onnantol odabent mennyi ideig van aram? Amiatt kerdem, hogy nem szeretnem, ha leszivna az akkut a kamera. Bar, 12 orat all max a garazsban, nyilvan sokszor ennyit sem.
Van egy szivargyujto aljzatom, amihez a kesztyutartovilagitasrol vettem aramot, rendesen, biztositekkal. Ide dugdosok minden sallangot, GPS, transmitter stb. Ide dugnam a dashcam-et. -
Motaba78
addikt
válasz
diablo1984 #90725 üzenetére
Igen, sedanba. J astra volt a kérdése, nem volt típus feltüntetve. Erre válaszoltam.
-
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007 #90755 üzenetére
Miért nem teszed a szivosor alá vagy a generátor mellé? Pont a leomlo és vizhuto között melege lehet valóban.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
F_Zolee #90754 üzenetére
Házi, ez a 3. változat, de csak a helyszűke miatt variáltam, ill a tatályt módosítottam, mert a műanyag tartálynak nem igazán tetszett a folyamatos nagyobb hő.most ez van
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
mohabá 007 #90753 üzenetére
Házi szerkezet vagy készen vetted?
-
F_Zolee
nagyúr
Mohabá ha jól rémlik te építettél be olajlecsapatót? Műszakin bent szoktad hagyni? Telefonról körülményes a keresés.
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
98 F Astránál mit lehet tenni, hogy az utastérben a váltó rúd ne lötyögjön? Most már kezd kellemetlen lenni, főleg a másik Astra után, amiben alig lötyög
-
M3aN
senior tag
válasz
Magnum_ #90748 üzenetére
Saját tapasztalat az, bár az új autós töltőket nem próbáltam, de nem igazán tudta tölteni a telefont. Ha egész napos útra megyek, táskába úgyis benne van a külső akkumulátor, ami 20 000mAh, mindenre is elég.
Másik, hogy a bal oldalon tartom kint a telefont a műszerfal mellett, odáig szanaszét kábellel elhúzni a töltőt macera. -
M3aN
senior tag
válasz
ricsi8800gt #90744 üzenetére
Power bank?
-
Sanki
addikt
válasz
ricsi8800gt #90742 üzenetére
Ha esetleg Huawei/Honor telód van akkor ezt ajánlom: Huawei SuperCharge HUA-AP38
-
Magnum_
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #90740 üzenetére
De, a Roidmi pont tud tolteni IS, fo funkcioja az. Hogy fm transzmitter. De ha csak toltesre kell. Akkor eleg toltot venni. Nekem 2usb-s quickcharge huaweiem van. jandek volt
-
Magnum_
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #90737 üzenetére
Telefontoltesre toltot vegyel. Ne fm transzmittert
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt #90733 üzenetére
Akkor eddig gépzsír volt benne
-
Magnum_
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #90735 üzenetére
Xiaomi Roidmi 2S
A gyujtokazegoriaja amugy FM transzmitter
-
ricsi8800gt
addikt
Hát most már közel 800km mentem olajcsere óta ezzel GM 5w30 dx2 olajjal és az észrevehető menet közben hogy halkabb a motor és szebben is megy a kocsi,fogyasztása is talán jobb kicsivel,biztos jobb ez az olaj neki mind a Castrol
-
adorjant
őstag
válasz
molnarpeter #90729 üzenetére
Wowwwwww ilyenek vannak?
Azt hiszem rendelek is, egy próbát megér, csak aztán nehogy leégjen másnap reggelre a garázs
@dawenport: Mindennel működik,azzal nincs is gond,csak olyan,mintha az aljzat nagyobb lenne picit. A Zafirában és G Astrában is ugyanígy viselkedik egyébként.
-
M3aN
senior tag
válasz
diablo1984 #90725 üzenetére
De :-)
-
adorjant
őstag
válasz
ntomka #90721 üzenetére
Igaz Zafira B,de nagyjából hasonló a helyzet antenna terén: remek a hangja. Cserébe nem feszesen illeszkedik a szivargyújtóba, és igen, csapkodja a biztosítékot,ahogyan kedve tartja
Gondoltam már arra,hogy kicserélem az aljzatot (pl a Skoda Ocativa/Superb-ben úgy áll mint a cövek),de félek nem fog jól passzolni vagy ilyesmi. -
ntomka
nagyúr
Kombi H Astrával használ valaki Roidmi 3s-t? Ugye hátul van az antenna és kombinál ez még plusz távolságot is jelent. Az érdekelne, hogy jól használható-e ilyen kocsiban is a roidmi. Kipróbálnék egyet, csak félek, hogy a távolság miatt gyenge lesz az FM jel.
Illetve itt visszakeresve láttam sokaknál biztosíték problémát okozott. Ez általános jelenség? -
dzsavitcu
csendes tag
Kár hogy az összefoglalóban szereplő képek már nem elérhetőek, illetve már az alábbi oldal sem elérhető.
http://www.opelastra.hu/ -
ntomka
nagyúr
válasz
Luck Dragon #90718 üzenetére
Ebayen 4200 körül van a legolcsóbb: [link]
-
válasz
stickermajom #90717 üzenetére
Így van,cikkszám : 1106013
-
adalbert1
veterán
válasz
Luck Dragon #90714 üzenetére
Erre, köszi! Mondjuk jó ára van ahhoz képest, hogy csak egy műanyag darab
, illetve ezek után sem találtam meg máshol.
-
válasz
adalbert1 #90705 üzenetére
Erre gondolsz vagy a kör alakúra?
-
Rukongai
csendes tag
Köszönöm a választ!
Viszont itt sincs igazából megadva hogy mondjuk az Njoy vagy Elegance felszeretségben konkrétan mi is található :/
Egyes fókához egyből találtam magyar nyelvű katalógust...
-
adalbert1
veterán
Valakinek van ötlete arra, hogy milyen néven/cikkszámon található meg a kerékjárati ívnél lévő, izzócsere nyílást takaró lemez (H Astra)?
Történt ugyanis, hogy tegnap, parkolóhelyre bekanyarodás közben sikeresen ledaráltam az egyik oldalának az alsó felének egy részét, pont az egyik ponton, ahol rögzül (szóval most csak 3 ponton van rögzítve a 4 helyett). Valahogy kimozdult útközben, és már csak ez a darálós hang tűnt fel.Tuti valami kézenfekvő és egyszerű neve van, de eddig bármilyen keresőszóval próbálkoztam, csak totál más dolgokat találtam (ja, és üdvözlöm azt, aki ezt tervezte/jóváhagyta, szégyen ez a konstrukció - tudom, hogy máshol is használják, pl. Megan II, de azért ennél olcsóbb, alacsonyabb kategóriás autóknál is vannak kulturáltabb megoldások, ahol a motortér felől megoldható az izzócsere-)
-
Rukongai
csendes tag
Sziasztok,
Opel Astra G-ről részletes széria felszereltséget hol találok? (már körbetúrtam a netet, de nem találok)
Hogy alakulnak a felszereltségi szintek, sorrendben? (akár angol nyelvű is jó, csak Opel legyen ne Vauxhall)
Köszi!
-
Sanki
addikt
válasz
diablo1984 #90702 üzenetére
Köszönöm az infót!
-
stickermajom
addikt
válasz
diablo1984 #90696 üzenetére
Olajra is adott ~20% kedvezményt a Shopban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Politika
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest